PokecPřepínání mezi XT9/ABC

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Míra Mírovatý
Androiďák!
Příspěvky: 300
Registrován: úte 06. dub 2010 12:14:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Bydliště: Trnávka
Kontaktovat uživatele:

Přepínání mezi XT9/ABC

Příspěvek od Míra Mírovatý » pon 27. zář 2010 12:20:05

Zdarec, mám asi poslední problém s androidem jenž je nevyřešen a leze mi na nervy. Jde o to že když např. píšu sms, hledám v kontaktech atd., tak v něčem používám T9 a v něčem nikoli. Co mně rozčiluje, že když píšu sms tak tam mám zaplou T9, když potom třeba hledám v kontaktech abych zadal číslo příjemce, tak tam ji nepoužívám a tam je T9 zaplá dokud ji nevypnu. Nějak nemůžu přijít na to, jak to nastavit aby si android pamatoval že když kliknu na psaní zprávy, má být zaplá T9, když kliknu např. na kontakty, tak tam má být T9 vyplá atd. a né že je zaplé to co jsem naposledy použil. Todle mně celkem dost vytáčí pořád to přepínat. Mohli by jste mi prosím vás někdo dobrou radu dát, ať se s tím už nemusím štvát :cry:




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Přepínání mezi XT9/ABC

Příspěvek od ramon.dexter » pon 27. zář 2010 13:26:21

To nejde. Buď všude T9, nebo nikde.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Míra Mírovatý
Androiďák!
Příspěvky: 300
Registrován: úte 06. dub 2010 12:14:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Bydliště: Trnávka
Kontaktovat uživatele:

Re: Přepínání mezi XT9/ABC

Příspěvek od Míra Mírovatý » pon 27. zář 2010 13:43:46

Hmm, takže přepínat a přepínat a přepínat jo? To je perspektiva, to mně asi trefí a to všude kudy chodím tudy Android chválím jak je to super OS. Ani nějaká aplikace to neřeší? Přece nejsem sám koho to štve todle to :P

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Přepínání mezi XT9/ABC

Příspěvek od Case » pon 27. zář 2010 13:55:04

Jak to, jestli Android je nebo není super OS, souvisí s tím, že klávesnice, kterou používáš, neumí to, co bys chtěl, aby uměla?

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Přepínání mezi XT9/ABC

Příspěvek od ramon.dexter » pon 27. zář 2010 14:09:12

Míro, to by chtělo aby klávesnice měla paměť, do který by pro každou jednu konkrétní app zapisovala stav "s t9" nebo "bez T9". A bohužel to žádná klávesnice neumí. Se systémem to naprosto nesouvisí. Stejně se chová iPhone, WM i Symbian. Prostě buď máš T9 zapnutou, nebo vypnutou.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Míra Mírovatý
Androiďák!
Příspěvky: 300
Registrován: úte 06. dub 2010 12:14:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Bydliště: Trnávka
Kontaktovat uživatele:

Re: Přepínání mezi XT9/ABC

Příspěvek od Míra Mírovatý » pon 27. zář 2010 14:15:42

Case: no jestli to nebude tím že používám klávesnici jenž je přímo v mobilu nainstalovaná (tedy od HTC když je to HTC). Samozřejmě asi hned namítneš že to s androidem jako takovým nesouvisí, že si tam mám nahrát jinou klávesnici kterou android akceptuje a mám možná vyřešeno (existuje taková?). Souvislost pro nás obyčejné smrtelníky je taková, že když jsem si koupil mobil s OS Android, tak tak nějak pokud něco nejde jak bych chtěl, tak to mobil jako takový s OS Android neumí, tedy Android to neumí. Vzhledem k tomu že na jiné značce než je HTC s OS Android je to stejné, tak mi to opět vychází že to OS Android neumí. Řešil li bych obdobný problém na Nokii se Symbianem, tak bych dospěl k závěru že to Nokia s OS Symbian neumí, tedy Symbian to neumí. Vzhledem k tomu že na jiné značce než je Nokia s OS Symbian by to bylo stejné, tak mi to opět vychází že to OS Symbian neumí. Dedukce možna špatná, nic méně ze života.
Naposledy upravil(a) Míra Mírovatý dne pon 27. zář 2010 14:19:41, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Míra Mírovatý
Androiďák!
Příspěvky: 300
Registrován: úte 06. dub 2010 12:14:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Bydliště: Trnávka
Kontaktovat uživatele:

Re: Přepínání mezi XT9/ABC

Příspěvek od Míra Mírovatý » pon 27. zář 2010 14:18:15

ramon.dexter: O.K. už jsem si dal panáka na žal a smířil jsem se s tím :lol: . Díky za vysvětlení, ale musíš uznat že je to škoda že to takhle nefunguje, hned by to bylo jednodušší a příjemnější. :yes:

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Přepínání mezi XT9/ABC

Příspěvek od Case » pon 27. zář 2010 14:35:42

Míra: Koupil jsem si Volvo s motorem Ford, ale autorádio nemá funkce, které bych chtěl. Stejné autorádio v jiných Volvech ty funkce nemá taky, takže je jasné, že za to může Ford.

Brilantní dedukce, gratuluju.

Uživatelský avatar

TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Přepínání mezi XT9/ABC

Příspěvek od TMa24 » pon 27. zář 2010 15:08:14

To taktiez mozme povedat ze android pokial nema v defaultnej kalkulacke % tak to proste android nevie. A prosim ta nemyl si android s htc. Teda v htc pouzivas klavesnicu od htc. Ale to uz Case spomenul:-)

Typicky symbianuser. Kupim mobil a musi to mat vsetko. Ak ano tak naco ak to nevyuzivam?

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host