PokecVolani pres datovy tarif se zachovanim cisla

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
FredyC
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 15. říj 2015 19:27:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3
Bydliště: Hradec Králové

Volani pres datovy tarif se zachovanim cisla

Příspěvek od FredyC » čtv 08. zář 2016 15:16:21

Jelikož Vodafone nedávno zrušil můj stařičký tarif Nabito, byl jsem nucen vybrat si něco jiného. Vzhledem k tomu, že volám opravdu minimálně, tak jsem se rozhodl čistě pro datový tarif 4GB na měsíc (dostal jsem k tomu pěknou 50% slevu). Nicméně občas se nějakému tomu zavolání vyhnout nedá a platit 6Kč/min je docela hřích.

Záhy jsem zjistil, že Google Hangouts lze využít i na volání na běžná telefonní čísla za celkem rozumnou cenu $0.07 / min. Tak jsem to vyzkoušel. V nouzi to jde, ale tak kvalita hovoru je zpravidla dost špatná. Tedy já slyším v pohodě, ale druhá strana mě velmi špatně. Navíc poslední dobou začala blbnout identifikace volajícího a těsně před hovorem mi to řekne, že z bezpečnostních důvodu to nebude pro ten hovor povolené.

Kvalitou připojení by to být nemělo, jelikož většinou volám přes domácí WiFi (UPC).

Tak by mě zajímalo jestli existují i jiné alternativy. Nevím ani přesně pod čím bych to hledal, protože VoIP to vyloženě není.
Naposledy upravil(a) FredyC dne pát 09. zář 2016 8:28:27, celkem upraveno 1 x.




Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: Volani pres datovy tarif

Příspěvek od JirkaH76 » čtv 08. zář 2016 15:39:54

A proc vlastne VOIP nepouzijes?


Autor tohoto vlákna
FredyC
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 15. říj 2015 19:27:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3
Bydliště: Hradec Králové

Re: Volani pres datovy tarif

Příspěvek od FredyC » čtv 08. zář 2016 16:05:16

No vychazim z toho, ze VOIP znamena volani pres IP adresu, tedy v principu komunikace ala Skype a podobne. Nedovolam se s tim na bezne telefonni cislo, napr. na nejaky cesky urad. Nebo se pletu ? Pokud ano, tak pres jakou aplikaci lze takto volat?

Edit: Dulezite pro me taky je aby slo zadat cislo, ze ktereho volam.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Volani pres datovy tarif

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 08. zář 2016 16:32:21

Ne, VoIP znamená "Voice over IP" a je úplně jedno kam voláš. Skype je podobný, ale ne stejný.

Já sám mám VoIP operátora na pevný lince a volám na jiný pevný linky bez problémů. Ale je nutný si zařídit nějakýho poskytovatele (dost často to nabízí zprostředkovatel wifi).
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
FredyC
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 15. říj 2015 19:27:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3
Bydliště: Hradec Králové

Re: Volani pres datovy tarif

Příspěvek od FredyC » čtv 08. zář 2016 16:38:05

Ok, rozumim. Neslo by trochu konkretni info? Aplikace ci poskytovatel?

Nasel jsem namatkove Zoiper IAX SIP VOIP Softphone a po nainstalovani lze provest registraci u Axfone. Ceny vypadaji priznive, jen zatim nerozumim jak je to s mym tel. cislem. Chtel bych si urcite to stavajici ponechat u Vodafone. Z toho co tam pisou, tak se cislo musi prevest k nim, aby z neho slo provadet volani. Jinak dostanu asi cislo nove.


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Volani pres datovy tarif

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 08. zář 2016 17:26:15

No, na to speciální aplikaci nepotřebuješ.
A ani zahraničního providera.

Otevři seznam, napiš tam "VoIP operátor" a vyber si. Fakt není potřeba cpát peníze někomu ven.

http://www.androidauthority.com/best-an ... ing-87396/" onclick="window.open(this.href);return false;
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
FredyC
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 15. říj 2015 19:27:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3
Bydliště: Hradec Králové

Re: Volani pres datovy tarif

Příspěvek od FredyC » čtv 08. zář 2016 20:51:42

Tak ted jsem jeste vic zmateny :) Rikas, ze nepotrebuju specialni aplikaci a hned vzapeti mi posles top10 aplikaci? :) Kazdopadne co se tak proklikavam tim mym Androidem, tak nevidim nejakou nativni podporu pro VoIP ... a nebo je to nazvane tak, ze to nepoznam.

Nasel jsem tento seznam voip operator: http://www.internetprovsechny.cz/voip/" onclick="window.open(this.href);return false; ... tam by se asi dalo neco vybrat.

Nicmene cemu porad nerozumim je, jak to bude s tim mym cislem. Je mozne u VOIP pouzivat stavajici cislo aniz bych ho prevadel pryc od Vodafone?

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Volani pres datovy tarif

Příspěvek od ramon.dexter » pát 09. zář 2016 5:33:46

A jak se pak připojíš u vodafonu? Telefonní číslo u vodafonu potřebuješ kvůli internetu. Spíš se obrať na konkrétního operátora, jak to pak probíhá. Bezpochyby dostaneš nový číslo.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
FredyC
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 15. říj 2015 19:27:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3
Bydliště: Hradec Králové

Re: Volani pres datovy tarif

Příspěvek od FredyC » pát 09. zář 2016 6:25:26

A to je tak nějak právě proč jsem začal toto téma. Jak píšu na začátku, volání přes Google Hangouts tohle částečně umožňuje. Prošel jsem procesem ověření (kod smskou) a pak jsem mohl snadno říct, že chci volání provádět z mého čísla aniž bych něco někam převáděl.

Usuzuji tedy, že technicky to není problém a jde spíš o to aby to podporovala ta aplikace/poskytovatel. Hádám, že nikdo nevíte o něčem takovém.

Uživatelský avatar

Egon
Stálý androiďák
Příspěvky: 83
Registrován: pát 11. bře 2011 12:01:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Re: Volani pres datovy tarif se zachovanim cisla

Příspěvek od Egon » pon 12. zář 2016 15:33:04

např. u Odorik.cz si zaregistrujes cislo (nomadicke), u ktereho si nastavis svoje mobilni cislo jako CLIP.
volajicimu se pak zobrazuje, jak bys volal z mobilu
cena volani pres internet na mobily (CZ) je 0,59 Kc
kvalita pres volani 3g je dobra, pres 2g jak kdy, srovnal bych to s klasickym gsm
jako sw pouzivam Zoiper, G4 nema nativni podporu Voip

edit: v pripade hodne spatneho signalu je mozne vyuzit callback, kde je vysledna cena 2x 0,59 = 1,18 Kc
moznosti ruzneho volani je vic, viz. web
Naposledy upravil(a) Egon dne pon 12. zář 2016 15:47:39, celkem upraveno 1 x.


Autor tohoto vlákna
FredyC
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 15. říj 2015 19:27:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3
Bydliště: Hradec Králové

Re: Volani pres datovy tarif se zachovanim cisla

Příspěvek od FredyC » pon 12. zář 2016 15:43:27

Egon píše:např. u Odorik.cz si zaregistrujes cislo (nomadicke), u ktereho si nastavis svoje mobilni cislo jako ID.
volajicimu se pak zobrazuje, jak bys volal z mobilu
cena volani pres internet na mobily (CZ) je 0,59 Kc
kvalita pres volani 3g je dobra, pres 2g jak kdy, srovnal bych to s klasickym gsm
jako sw pouzivam Zoiper, G4 nema nativni podporu Voip
To me docela prekvapuje, ze na strankach nic takoveho nezminuji. Jen prideleni noveho cisla nebo prevod. Popravde mi prijde divne, ze bys mohl jako ID nastavit jakekoliv cislo, to by prece slo snadno zneuzit ne? Teda pokud to ID lze libovolne menit. Napisu radeji primo jim a jeste to overim.

Uživatelský avatar

Egon
Stálý androiďák
Příspěvky: 83
Registrován: pát 11. bře 2011 12:01:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Re: Volani pres datovy tarif se zachovanim cisla

Příspěvek od Egon » pon 12. zář 2016 15:49:55

chybne jsem napsal ID, jedna se pochopitelne o CLIP (puvodni prispevek jsem editoval)

edit: podivej se na http://forum.odorik.cz/viewforum.php?f= ... 8e34f027c8
Naposledy upravil(a) Egon dne pon 12. zář 2016 15:55:14, celkem upraveno 1 x.


Autor tohoto vlákna
FredyC
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 15. říj 2015 19:27:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3
Bydliště: Hradec Králové

Re: Volani pres datovy tarif se zachovanim cisla

Příspěvek od FredyC » pon 12. zář 2016 15:52:51

Pecka, nazev CLIP je to co mi chybelo, to je presne ono...
Chci si registrovat CLIP. Co k tomu potřebuji?

Musíte mít alespoň jedno geografické nebo nomadické číslo. Potom si CLIP (číslo Vašeho mobilu, které uvidí volaný místo geografického, nomadického čísla při odchozím hovoru) můžete registrovat zde: Průvodce nastavením > Vlastní telefonní číslo/… > Vlastní telefonní číslo > Nastavení CLIP. Následně počkáte na potvrzovací SMS a po zadání kódu, který obdržíte, je CLIP aktivní.
Diky moc, zda se tedy, ze je vyhrano :)

Uživatelský avatar

Egon
Stálý androiďák
Příspěvky: 83
Registrován: pát 11. bře 2011 12:01:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Re: Volani pres datovy tarif se zachovanim cisla

Příspěvek od Egon » pon 12. zář 2016 15:58:04

kdyz jsem aktivoval mobilni CLIP, tak postup fungoval jen u nomadickych cisel

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti