Pokec[APP] Taskkillery

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Kontaktovat uživatele:

[APP] Taskkillery

Příspěvek od MrEdDy » čtv 30. zář 2010 14:09:42

Hoj ,
tak jsem se toho chytl zrovna já ..
Ve spoustech vláken kde píšete,máte problémy s budíkem ,zamrzáním ,galerií a různými app ..
A samozřejmě používáte taskkillery .
Prosím Vás , víte vůbec k čemu jsou ?
Android je nepotřebuje , prostě NE nepotřebuje . Je to naprosto nesmyslná app .
App ,které běží v pozadí , android po čase "uspí" a když je potřeba,tak sám vypne .
Tím,že to nutíte přes ty killery si fakt nepomáháte .. To už je jednodušší restart telefonu ..
Tak už si prosím uvědomte ..
Díky ;)
Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!

james_85
Nové Androidě

Re: [APP] Taskkillery

Příspěvek od james_85 » čtv 30. zář 2010 15:41:34

Připojuji se k tomuto názoru. Task manager mi dělal velkou neplechu na galaxy S. Android se někdy nechtěl probudit, sekal se a dokonce task manager způsoboval i častý výpadek hovorů. Po odinstalaci se vše vrátilo do normálu. ;)

LuFa
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFa » čtv 30. zář 2010 15:53:22

Dlouhodobe pouzivam Advanced task manager a nerekl bych,ze je k nicemu. Pro bezproblemovy provoz je pouze nutne urcit,ktere aplikace se maji zabit a ktere ne.
Samsung Galaxy Note 8

Pnaky
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Mini [GT-i9195]
Rom: CyanogenMod 12 5.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pnaky » čtv 30. zář 2010 15:54:14

Takskiller používám a nevidím v tom problém. Výdrž baterie, stabilita systému - vše v pořádku.
Obrázek = Samsung S4 Mini + CyanogenMod 5.1.1 + O2 Free CZ

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » čtv 30. zář 2010 15:57:24

Nejsem tak moc příznivec Task Managerů, ale podle mého, pokud víš jak ho používat, tak by problém neměl být. Sám používám aplikaci MemoryBooster, kde je i součástí Task Manager, ale mám ve whitelistu co chci a co nechci vypnout a systém šlape jak hodinky a nerestartuji. ;)
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrEdDy » čtv 30. zář 2010 16:05:57

Takže se stejně zase bude řešit v dalších budoucích vláknech , proč nejde budík apod ..
Chtěl jsem tomu konečně zamezit ,tak jsem napsal tohle .Vy víte jak je používat ,ale dost lidí ,kteří začínají s androidem ne .
Hlavně je nepotřebují .
ZÁLOHA není jen slovo!

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » čtv 30. zář 2010 16:12:19

MrEdDy: neber to zle, jasně, že hodně lidí neví a pak to někde padá, napsal jsi to dobře a já s tím souhlasím, jen jsem napsal, že když se člověk naučí tuto aplikaci používat, tak nemusí být žádný problém. ;)

Elischka
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire
Twitter: http://twitter.com/Elischka001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elischka » čtv 30. zář 2010 16:37:57

(Task killer na radu zkušených uživatelů nepoužívám a nevidím v tom problém. Výdrž baterie, stabilita systému - vše v pořádku. ;))
TCDJTCJVDANCF

HTC Wildfire, Android 2.2.1

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » čtv 30. zář 2010 17:36:43

Pnaky píše:Takskiller používám a nevidím v tom problém.
Ano, a to je v zásadě podstata celé věci - ti, kteří task killery používají, v tom prostě problém nevidí...nevidí třeba skutečnost, že task killery obvykle aplikaci skutečně nemilosrdně "utnou", takže nedojde k jejímu korektnímu ukončení, atd...

Používání taskkillerů je v podstatě ekvivalentem toho, kdybyste místo otevření okna to okno rozbili. Přičemž ti, co říkají, že "se to musí umět", v podstatě jen našli sklenáře, co jim ho zdarma nově zasklí.

zdsamct
Stálý androiďák

Příspěvek od zdsamct » čtv 30. zář 2010 17:47:40

a co aspon setreni baterky kdyz se odstreli to co je na pozadi " nepotrebne " , pomuze to vydrzi nebo taky ne ?
htc wildfire , 16 gb

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » čtv 30. zář 2010 17:53:49

Ne, naopak ti to může spotřebu zvýšit, protože tím shazováním a novým startováním aplikací vytížíš procesor víc, než kdyby ses do toho prostě nepletl.

dux3r
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Příspěvek od dux3r » čtv 30. zář 2010 17:57:42

a jak mam vypínat různý věci co nechci aby byli zaplý jako třeba ebudy atd.. nebo jsem nenašel žádný task manager kde bych mohl vypout všechny hry co mam zpustěné

3miki3
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3miki3 » čtv 30. zář 2010 18:00:30

sem pro život bez task killerů ... android si to řídí sám ...

renoar
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3-S4
Rom: Wanam

Příspěvek od renoar » čtv 30. zář 2010 18:02:32

Ja musim rict,ze na desire jsem byl s killerem maximalne spokojen, myslim ze odvadel dobrou praci a hlavne fakt setril baterku. Proto byl mezi prvnimi aplikacemi I do galaxy s, ovsem az nedavno jsem zjistil, ze prave killer byl pricinou vsech problemu, ktere jsem zaznamenal. Prodlevy, sekani, vypadky signalu, jine vyzvaneni atd. ted jsem spokojen a vydrz baterky je stale stejna. Proc nebo jaky rozdil je mezi htc a samsungem v androidu, fakt netusim.

@telefon    
.
Obrázek

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » čtv 30. zář 2010 18:09:36

Nebo je to jako mít kolo a nejezdit na něm, protože můžeš spadnout. :lol: Také mě TaskManager nebere, ale mám ho jako součást jedné aplikace, ale není aktivní. Systém si to řídí sám. ;)

fataLLik
Stálý androiďák

Příspěvek od fataLLik » čtv 30. zář 2010 18:28:08

Drive jsem mel Sybian a tam Taskkiller byl nepotrebny. Proto jsem ho hned naistaloval jako prvni vec na muj prvni Android telefon SGS. Ted ho odinstaluju a za tyden napisu jestli jsem nasel nejaky rozdil.

3miki3
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3miki3 » čtv 30. zář 2010 18:30:37

Jo, to bude nejlepší, já včera nainstaloval auto killer a poznatky :
1) asi 3x mi spadl com.acore.phone (celé ovládání SIM)
2) killoval plochu a aplikace mezi kterými sem se chtěl jen přepnout
3) telefon totálně zpomalený

= UNINSTALL a už hodinu je zase fofr ..... a to sem měl autokiller nestavenej na nejmín co šel :D bych to chtel videt na nejvíc to by killoval i aplikace co otevřu ne? :D

dux3r
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Příspěvek od dux3r » čtv 30. zář 2010 18:36:18

no já mam es task manager a to jen kvuli vypinani třeba ebuddy atd...

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » čtv 30. zář 2010 18:59:47

dux3r píše:a jak mam vypínat různý věci co nechci aby byli zaplý jako třeba ebudy atd.. nebo jsem nenašel žádný task manager kde bych mohl vypout všechny hry co mam zpustěné
Nijak. Pokud nechceš, aby byl puštěný IM klient, pak se v něm prostě odhlaš. Pokud se v něm nejde odhlásit, zahoď ho.

Všechny aplikace, které jejich autoři shledali vhodným ukončovat, tu možnost mají přímo v sobě. Pokud ji nemají, ukončovat je netřeba.

Lintny

Příspěvek od Lintny » čtv 30. zář 2010 19:00:58

Taktéž mám Task killer nainstalovaný, ale mám ho pořád vypnutý. Používám ho jen tehdy, když chci zabít nepotřebné aplikace.

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » čtv 30. zář 2010 19:12:22

Nemá náhodou task killer (respektive Správce Úloh) Galaxy S přímo od Samsungu zabudovaný? Po podržení home button se objeví naposledy spuštěné aplikace včetně správce úloh, kde jde velmi jednodušše nepotřebné aplikace ukončit.
Myslím si, že na SGSku je vzhledem k jeho výkonu apod. celkem zbytečný řešit co je spuštěné a co ne...

zdsamct
Stálý androiďák

Příspěvek od zdsamct » čtv 30. zář 2010 20:05:52

dobře,zkusím dat pryč nebo ho offnout
pak se zeptám jakou aplikaci na hlídání RAM a čím vybírat, přepínat aplikace místo držení home
htc wildfire , 16 gb

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » čtv 30. zář 2010 20:14:31

Takže taky přídám trochu do mlýna :)
Když jsem si pořídil Desire taky jsem hned instaloval nějaký ten taskkiller (bo jsem to někde četl, že je "užitečný") a killoval a killoval :lol:
Postupem času jsem zjistil, že to dělám úplně zbytečně páč co jsem zabil, tak za chvíli jsem zjistil, že si to systém spustil znova.
Pak už jsem ho používal jen sporadicky, třeba abych se kouknul co právě běží nebo zavřít co skutečně jsem zavřít chtěl.
No, a po prvním přivedení telefonu do továrního stavu( nevím, možná po tom malém updatu na release 1.21), jsem už jej neinstaloval a abych pravdu řekl, NECHYBÍ mí.

@Case:
Tohle:
Case píše:Pokud nechceš, aby byl puštěný IM klient, pak se v něm prostě odhlaš. Pokud se v něm nejde odhlásit, zahoď ho.

Všechny aplikace, které jejich autoři shledali vhodným ukončovat, tu možnost mají přímo v sobě. Pokud ji nemají, ukončovat je netřeba.
bych řekl, že jsi mi vzal z úst.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » čtv 30. zář 2010 20:22:22

LuFa píše:Dlouhodobe pouzivam Advanced task manager a nerekl bych,ze je k nicemu. Pro bezproblemovy provoz je pouze nutne urcit,ktere aplikace se maji zabit a ktere ne.
Tak tak ja ho pouzivam asi rok a pul i s autokill co 1h a nikdy zadnej problem. Nechce to jen aplikaci naistalovat a doufat ze "to poresi" ,ale take si ji poradne nastavit!

Nehlede na to ze tvrzeni ze Android Task manager NEpotrebuje je blbost pokud do rikas plosne ...

Mozna na Desire/ N1 atp treba neni (sam jsem bez nej chvili fungoval) zato na starsich ci mene vykonych strojich je to naopak nutnost jelikoz G1 (muj druhy androidi telefon kdrom Desire) by byz ATM byla jak snek uz po par minutach chjodu. System si sice aplikace sam ukoncuje kdyz potrebuje ,ale ukoncuje treba to ce nechcete (a misto toho by ste mohli killnout sami neco co nepouzivate)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Edgee
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG G2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edgee » čtv 30. zář 2010 20:32:08

Naprosto souhlasím se scooopou (nebo jak se to sklonuje :P). Taky mám G1čku a bez task killeru (btw použivám Automatic Task Killer) bych měl s používáním telefonu problémy. Stačí si zkusit pustit nějakou běžnější hru co má lepší grafiku a hned je poznat jestli na pozadí běží nějaká další blbost nebo ne. Jasny, ze na nejnovejsich phonech to je v pohodě, ale telefony jako Vodafone 845, G1, Hero, Magic, Tattoo a další task killery jenom uvítají. Samozřejmě, že dost důležité je kolik máte aplikací v telefonů a hlavně jaké - pokud do toho cpete tuny her co mají přes 5MB, tak to i samotný chod telefonu poznamená.
Nokia 3660 --> Samsung Jet --> T-Mobile G1 (1.6) --> HTC Sensation (2.3) --> Motorola Milestone (2.3) --> Motorola XT910 Razr (4.0) --> LG G2 (4.2)

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » čtv 30. zář 2010 20:34:32

PL113 píše:Nemá náhodou task killer (respektive Správce Úloh) Galaxy S přímo od Samsungu zabudovaný? Po podržení home button se objeví naposledy spuštěné aplikace včetně správce úloh, kde jde velmi jednodušše nepotřebné aplikace ukončit.
Myslím si, že na SGSku je vzhledem k jeho výkonu apod. celkem zbytečný řešit co je spuštěné a co ne...
Bohužel skutečně má.

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » čtv 30. zář 2010 20:35:38

skooopa píše:... s autokill co 1h a nikdy zadnej problem.
Co ten taskkiller každou hodinu killuje?
Já přišel na to, že 80% autokillovaných aplikací jsou furt jedny a ty samé, které si systém furt spouští dokola sám, páč zjistí, že mu ji kterýsi m***r zabil.
Z toho mi vyšlo, že právě to neustále automatické spouštění a zabíjení bude v konečném důsledku náročnější, než je nechat běžet.
Edgee píše:... ale telefony jako Vodafone 845, G1, Hero, Magic, Tattoo a další task killery jenom uvítají.
Bych řekl, že ani ne na HW záleží jako na SW, čili verzi Androida.
Od 2.1 si myslím, že systém si sám efektivně pohlídá vzhledem k HW, který má k dispozici, co má nechat žít a co zabít.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » čtv 30. zář 2010 20:43:10

Samozřejmě, že zabíjí dokola pořád ty samé aplikace, a že to, že "jsou v seznamu spuštěných aplikací" v Androidu ještě vůbec nic neříká o tom, co dělají a jaký vliv doopravdy na chod telefonu nebo jeho spotřebu mají. Ale to všechno už se probíralo stokrát...

Stejně jako jsem už snad stokrát zmiňoval (a napsal jsem to i do recenze), že jsem třeba práve VF845 provozoval v dost náročných podmínkách několik týdnů bez jakéhokoliv task killeru a nepozoroval jsem žádné zpomalování, žádný nadměrný úbytek baterky, nic. Ani tyhle telefony task killery nepotřebují. Teď jsem měl nějakou dobu Wildfire a totéž. Na Magicu jsem ho od systému verze 1.6 taky používat přestal. Atd...

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » čtv 30. zář 2010 20:54:30

Nezabiji jelikoz ty prave mam v seznamu ignorovanych jelikoz by to melo ucel opacny a nicemu by to nepomohlo...

Killovani mam nastavene treba na Dolphin Browser HD kterej na pozadi nepotrebuju ,ale casto jej opustim stiskem Home tlacitka.
A pokud nahodou ona 1hodina uplyne a zrovna jej pouzivam, ATM jej nekillne takze parada)
A dale nejake aplikace co moc nepouzivam a spousti se jen po startu (tj. po naslednem autokill se jiz nespousteji)

Ale to bych ani nehrotil zda Task manager ano ci ne. Je to pripad od pripadu jine. a jak jiz bylo 100x receno je dulezite jej nastavit.

Ok u tech novejsich bych ho take "nepouzival" ale u G1 to je opravdu nutnost jelikoz mit neustale free RAM 15-25MB je dost znatelne. A to ani nemluve o pouziti narocnejsi Home aplikace a nalozeni widgetu na plochy.
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrEdDy » pát 01. říj 2010 12:46:45

Co tak čtu , tak je shrnuto snad používáte na jednu dvě aplikace .. Což je v poměru vydaných nebo aspoň používaných velmi vtipné .
Osobně než tížit android killerem ,radši neistalovat app ,které by se utínaly . A stále si stojím za tím,že TaskKiller je velmi zbytečný .
Na G1 jsem ho jednu chvíli měl ,ale nepozoroval jsem žádný změny (pochopitelně jsem se tam ani nesnažil rozjet třeba NFS Shift) , takže je to spíše aplikace "myslím,že je dobrá" ;)
A tím ,že je někdo umí používat jsem myslel,že když už ho má , ví jak s ním , aby nemusel řešit nefungující budík .
ZÁLOHA není jen slovo!

Odpovědět

Zpět na „Pokec“