končí mi mob. net a potřebuji nějakou rozumnou cestou zařídit připojení, 10GB za 5 kilo od VF je vysoká cena a klidně to spotřebuji před datem obnovy :/ + (nemám ISIC, nejsem student, nemám nikde paušál, ideálně se neuvazovat...)
VF má ale 30GB na WiFi krabici + mimo https neomezeně (stále to mění, je to už limitovanější, než bylo roky z5, co mi říkal technik...) ale nejde do tel.

Když jsem se byl ptát a na prodejně, prodejce mi doslova řekl "...no tak si pořiďte baterku a měnič do batohu ne?!"

Teze má je taková: vezmu si tu jejich krabici + SIM, hodím její IMEI do nějakého jiného zařízení a tak budu mít, buť přímo v tel. nebo skrze Hot-Spot, tuto službu sebou.
Jak jsem vyčetl, jedná se o nelegální zákrok, pokud měním po zcizení u přístroje. Ale neb budu mít oba papíry k zařízením, modem/router (B3000/B310) nebudu připojovat do sítě (tedy nebudou 2 stejná IMEI v jeden čas v síti), bude se prostě válet někde v krabici...
Jde tedy především o porušení podmínek pro provoz SIM od operátora, ztrátu záruky, s tím problém nemám.
Nyní mi jde o následující:
Jaký tel./Hot-Spot s podporou všech LTE pásem je nejlépe pro tento účel obstarat a bude se u něj IMEI měnit dobře.
Ok, chápu, že je to nestandardní požadavek. Hledal jsem na netu návody jak IMEI měnit, jak MTK tak Qualcomm jde, někdy s/bez RT ale je to pro mne trochu španělská vesnice - zkušenosti s rootnutím jen s THL & OP3N DOTT tblt.
Přístup k diag. boxům (Octopus, z3x tools atd.) bohužel nemám, tak spíš bude třeba provést root...
Zde na fóru jsem našel kompletní návod zatím na Huawei Honor 1 od rbarat, nemá LTE ale.
Určitě i bazar, nebudu utrácet Xk za modem, Xk za tel. abych za 2 roky zjistil, že cena dat je tak nízko, že už je to overkill (no, naše specifické podmínky...