PokecNVRAM error + IMEI

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór


Autor tohoto vlákna
nat
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 30. srp 2012 8:48:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SG J5(2017) - SM J530F. Oreo
Mobil 2 / ROM: Doogee XMax 5 Pro,
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70LTE (ZA010032CZ)- Android 5.0.1
Tablet 2 / ROM: Amazon Kindle Fire HD7 - 3rd gen - Android 4.x

NVRAM error + IMEI

Příspěvek od nat » pát 27. led 2017 20:05:12

Ahoj, patřím do té bandy debilů, co si zformátovala NVRAM pomocí SP Flash Tool.
Už týden to usilovně snažím opravit, PC i tablet mám plný apek a programů, ale bez úspěchu.

Umím pomocí SP Flash Tool nainstalovat tyto verze v továrním nastavení:
Lolipop5..0.1 oficiální -
Kitekat 4.4.4. - oficiální
Lolipop 5.0 - verze ROOT,

vždy je však IMEI neznámé, a chyba NVRAM - v seznamu WIFI a nejde LTE...

V té verzi ROOT si umím opravit IMEI, po každém dalším upgrade/downgrade je IMEI zpět NEZNáMé
Udělal jsem si všelijaké zálohy IMG, TAR, atd.....z ROOT verze, ale neumím je použít ve verzi bez rootu. Aby změna zůstala trvale, ne jen do reset factory...

Také mám k dispozici zálohu (přípona backup) Lolipop5..0.1 než jsem začal downgradovat, po jejím RESTORE z SD karty je všechno OK - IMEI, LTE běží.

Tablet bych potřeboval reklamovat z důvodu poruchy přední kamery, proto by asi mělo být IMEI i po továr. resetu v pořádku.

Lenovo TAB2 A10-70L ZA010032CZ ofiko CZ distribuce
chip MTK 8732, mediatek je to snad 6752...mám i databáze DBAP a BPLGU pro 6752 :shock:
SOrry za OT, přesun respektuji, ale v topicu ostatní tablety Lenovo mi asi nikdo neporadí :|

Předem díky za reakce, anglické návody si překládám v Translatoru :facepalm:
Naposledy upravil(a) nat dne pon 30. led 2017 20:02:23, celkem upraveno 1 x.




Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od StaryMuz » ned 29. led 2017 11:48:39

Řešením by měl být program "Maui META".
Potřebuješ k němu ovšem i metadata svého zařízení.
Ta metadata myslím bývají přibalena u romek pro SP Flash Tool ve složce "Database" (snad se nepletu).
Není to až tak triviální postup použití a raději si skoukni nějaké video o obnově IMEI pomocí "Maui META".
Výsledek je ale skutečně trvalý.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


Autor tohoto vlákna
nat
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 30. srp 2012 8:48:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SG J5(2017) - SM J530F. Oreo
Mobil 2 / ROM: Doogee XMax 5 Pro,
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70LTE (ZA010032CZ)- Android 5.0.1
Tablet 2 / ROM: Amazon Kindle Fire HD7 - 3rd gen - Android 4.x

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od nat » ned 29. led 2017 18:13:27

Díky moc.

VYzkoušeno:
IMEI&SN WRITE
SN WRITE TOOL

Test se všemi možnými DBAP a DB MOdem, s různými USB drivery (CDC, VCOM), na třech PC (WIN 7-32, WIN 7-64,WIN 8-64, Vyzkoušeno na tabletu s Root i bez

MTK droid Tool zatím nenašel zařízení
a
Maui Meta je teď na řadě :D


ATG Droid
Robot
Příspěvky: 919
Registrován: ned 21. srp 2016 2:28:37
Reputace: 95
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 9 Pro (joyeuse)
Twitter: frantakysela
Kontaktovat uživatele:

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od ATG Droid » ned 29. led 2017 18:18:25

A MTK servisní menu jsi zkoušel?


Autor tohoto vlákna
nat
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 30. srp 2012 8:48:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SG J5(2017) - SM J530F. Oreo
Mobil 2 / ROM: Doogee XMax 5 Pro,
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70LTE (ZA010032CZ)- Android 5.0.1
Tablet 2 / ROM: Amazon Kindle Fire HD7 - 3rd gen - Android 4.x

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od nat » pon 30. led 2017 16:25:51

jj, jenže v connecectivity sekci nemám volbu CDS-Radio

Mám tablet bez Voice, umí SMS a data ze SIM, ale volat ne. Tak asi proto...



Autor tohoto vlákna
nat
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 30. srp 2012 8:48:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SG J5(2017) - SM J530F. Oreo
Mobil 2 / ROM: Doogee XMax 5 Pro,
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70LTE (ZA010032CZ)- Android 5.0.1
Tablet 2 / ROM: Amazon Kindle Fire HD7 - 3rd gen - Android 4.x

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od nat » pon 30. led 2017 16:31:54

IMEI mi jde spolehlivě změnit v aplikaci Chamelephon
Tablet musí být Root, a musím zadat kromě svého IMEiI1 i druhé IMEI2=00000000000000
(přestože nemám dual SIM-)
Ale po reset factory je zpět neznámé IMEI :evil:


Autor tohoto vlákna
nat
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 30. srp 2012 8:48:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SG J5(2017) - SM J530F. Oreo
Mobil 2 / ROM: Doogee XMax 5 Pro,
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70LTE (ZA010032CZ)- Android 5.0.1
Tablet 2 / ROM: Amazon Kindle Fire HD7 - 3rd gen - Android 4.x

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od nat » pon 30. led 2017 20:01:45

Tak díky StarýMuž ! :D :D :D

Zabrala verze 9.16.35.23, která podporuje i řadu MT 67xx

Potřebný soubor LR9.W1423.MD.LWTG.MP.V18 jsem sehnal přímo na mediafire.com
Maui Meta si řekl přímo o tento konkrétní soubor... :lol:
Později jsem zjistil, že je také v Info o tabletu, jako "verze základního pásma"

Nejdůležitější a nejtěžší je navázat "spojení" PC s Mobilem/tabletem.

Ještě jednou THX :palec:


Autor tohoto vlákna
nat
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 30. srp 2012 8:48:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SG J5(2017) - SM J530F. Oreo
Mobil 2 / ROM: Doogee XMax 5 Pro,
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70LTE (ZA010032CZ)- Android 5.0.1
Tablet 2 / ROM: Amazon Kindle Fire HD7 - 3rd gen - Android 4.x

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od nat » pon 30. led 2017 20:04:28

Jo, a stačilo opravit IMEI na regulérní, chyba WIFI NRAM se tím opravila taky, jede tedy i LTE.

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od StaryMuz » pon 30. led 2017 22:27:06

Pro IMEI u MTK je Maui META jednička. ;)
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


Autor tohoto vlákna
nat
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 30. srp 2012 8:48:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SG J5(2017) - SM J530F. Oreo
Mobil 2 / ROM: Doogee XMax 5 Pro,
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70LTE (ZA010032CZ)- Android 5.0.1
Tablet 2 / ROM: Amazon Kindle Fire HD7 - 3rd gen - Android 4.x

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od nat » čtv 02. úno 2017 18:53:02

ajta krajta, zůstalo mi ještě špatné serial number S/N , též hardware serial No.
předpokládám, že je to totéž co barcode...

Tak to mi změnit nejde žádným výše uvedeným softem.

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od StaryMuz » pát 03. úno 2017 4:54:51

Pokud jsem problematiku správně pochopil, sériové číslo by mělo být fixní.
Existuje možnost jej softwarově "zamaskovat" změněným SN, skutečně jej změnit by snad jít nemělo.
IMEI sim slotů je pak nějakým způsobem přímo se SN svázáno a pomocí SN jde správné IMEI i na internetu zjistit.
Napadá mne tedy, zda máš zadána správná IMEI pro oba sloty sim.

edit: spojitost S/N s IMEI se mi nepodařilo potvrdit, asi neexistuje
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


Autor tohoto vlákna
nat
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 30. srp 2012 8:48:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SG J5(2017) - SM J530F. Oreo
Mobil 2 / ROM: Doogee XMax 5 Pro,
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70LTE (ZA010032CZ)- Android 5.0.1
Tablet 2 / ROM: Amazon Kindle Fire HD7 - 3rd gen - Android 4.x

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od nat » sob 04. úno 2017 18:31:24

Spojitost neprokázána, zustava stejný SN při různých IMEI.
SN nejde změnit ani dočasně, pomocí apk při root verzi.

Má význam pokoušet se o reklamaci s bad S/N?

MNLRWW6599999999

original je pouze 8místné...

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od StaryMuz » ned 05. úno 2017 14:01:43

Máš tam nahranou originál rom od výrobce?
Dělal jsi po změně IMEI tovární reset?
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


Autor tohoto vlákna
nat
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 30. srp 2012 8:48:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SG J5(2017) - SM J530F. Oreo
Mobil 2 / ROM: Doogee XMax 5 Pro,
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70LTE (ZA010032CZ)- Android 5.0.1
Tablet 2 / ROM: Amazon Kindle Fire HD7 - 3rd gen - Android 4.x

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od nat » ned 05. úno 2017 18:13:40

jj, několikrát. Zkusil jsem i nejprve zapsat barcode, pak imei. Pak naopak.
Podle Maui mám S/N i IMEI dobře
Podle aplikací (My Device 4.2, Serial No Changer) mám serial chybně.

ROM mám
http://firmwarefile.com/lenovo-a10-70l" onclick="window.open(this.href);return false;
4.4.4 - KiteKat

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od StaryMuz » ned 05. úno 2017 21:04:41

Měl bych pochyby, zda tyto aplikace umí správně detekovat také tablety.
Přeci jen jde o jiná zařízení než smartphone.
Pokud Maui z telefonu přečte správný S/N, pak tam asi takový bude, kde by jej jinak vzal.
Také jedině Maui si správně poradil s úpravou IMEI a tak patrně ví kde co správně hledat a měnit.
Podívej se po manuálním zjišťování S/N u tvého tabletu třeba i na stránkách Lenova.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


Autor tohoto vlákna
nat
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 30. srp 2012 8:48:44
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: SG J5(2017) - SM J530F. Oreo
Mobil 2 / ROM: Doogee XMax 5 Pro,
Tablet: Lenovo TAB 2 A10-70LTE (ZA010032CZ)- Android 5.0.1
Tablet 2 / ROM: Amazon Kindle Fire HD7 - 3rd gen - Android 4.x

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od nat » sob 18. úno 2017 0:49:43

Znovu poděkuji @stary muz
úspěšná reklamace na chybu fotoaparátu

Po návratu ze servisu (Arvato) stále S/N MNLRWW6599999999
tak asi kontrolují jen IMEI

aktuální verze
S000118_160504_ROW

verze zákl. pásma zůstává
LR9.W1423.MD.LWTG.MP.V18

second thanx :palec:


yumm
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pon 24. kvě 2010 10:46:05
Reputace: 0

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od yumm » pon 21. kvě 2018 11:10:14

Veľmi by som chcel poprosiť niekoho z vás kto ste toto tu riešili a vyriešili o nejaký postup krok za krokom alebo aspon čo robím stále zle. Jedná sa o Lenovo Vibe K5 Notes s MT6755 a stratou IMEI. Už na to robím druhý týždeň, prelúskal som nespočetne veľa webov a skúsil už asi tak 8 verzií MAUI Meta. Stále mám pocit, že ten mobil sa nepripojí resp. vždy to skončí chybou, momentálne s touto: SP META Wrapper DLL:SP META API Execute Failed.
Ovládače som už inštaloval aspon milionkrát ale nikdy mi nenapísalo to čo je na priloženom obrázku - "connected with target" - na displeji má, že je v meta mode ale nepripojí sa :-(
ccs-44362-0-37487600-1406277141_thumb.jpg
ccs-44362-0-37487600-1406277141_thumb.jpg (18.22 KiB) Zobrazeno 2552 x
Netuším čo robím furt zle.....treba vyčistiť NVRAM ? treba ROOT ? Napadlo ma či nie potrebné priame internetové pripojenie ked to často dáva tú AP chybu
dakujem

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od StaryMuz » pon 21. kvě 2018 19:09:28

Zkoušel jsi postupovat podle nápovědy na stránkách XDA tady:
https://forum.xda-developers.com/k4-not ... 9582/page2
Sleduj téma od příspěvku "10th January 2017, 08:19".
Hlavně se drž zvolené Maui META 9.1635.23.00
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


yumm
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pon 24. kvě 2010 10:46:05
Reputace: 0

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od yumm » úte 22. kvě 2018 5:46:21

Idem to znova prelúskať krok za krokom, už to vidím tak, že neviem korektne nainštalovať drivery. Medzitým som zistil, že priame pripojenie na internet ani root s tým nesúvisí. Chýba mi aj "CDS information" v engineering menu takže iné metódy asi nebudú úspešné. Skúsil som tú doporučenú verziu MAUI - zase zle - nepripojí sa :-( Prikladám screeny....
maui1.jpg
maui1.jpg (137.78 KiB) Zobrazeno 2490 x
maui.jpg
maui.jpg (94.52 KiB) Zobrazeno 2490 x
Ešte citujem z fóra: Taky jsem bojoval s tím připojením v tom meta modu. Musíš zkoušet,pořád připojovat a odpojkovat s držetím tlačítka power a mačkáním reconect :D asi po pěti minutách se to chytlo a hned naskločila tabulka.
Mne po zapojení do USB nabehne priamo do Meta režimu bez stláčania čohokoľvek ale potom ked sa dlhšie nepripojí do MAUI tak sa reštartne do systému...a tak stále dokola ....
takže "zabil" som s tým zase pol dňa, dokonca som postavil nový PC s čistým Windows7x32bit , vyskúšal som asi 6 verzií Maui a výsledok stále žiadny! Buď som blbý ja alebo možno vadný mobil - touto metodou sa mi to už asi NIKDY nepodarí....

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od StaryMuz » úte 22. kvě 2018 12:00:52

Cemu rikas "nabehne do meta rezimu"?
Co si vzpominam, mel se telefon pri startu jakoby zaseknout na startovnim logu a pak byl detekovan Maui Meta.
Pokud nabehne recovery nebo fastboot, je to spatne.
1) vypnout telefon, nejlepe vyndat a vlozit baterii, pripojit kabel USB jen k mobilu, zatim nezapinat
2) spustit Maui Meta
3) pripojit USB od telefonu k PC a jen pockat
Ted by se mel telefon sam spustit, zustat na logu a Maui Meta jej nacist.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


yumm
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pon 24. kvě 2010 10:46:05
Reputace: 0

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od yumm » úte 22. kvě 2018 13:21:35

Toto je Lenovo Vibe K5 Note s pevne vstavanou batériou a nerobím nič len spustím "reconnect" a zapojím vypnutý prístroj do USB - on sám nabehne do čiernej obrazovky kde je napísané, že META MODE a nejaké čínske somariny :-)

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od StaryMuz » úte 22. kvě 2018 15:29:26

No rekl bych, ze v tom pripade musis trefit s pripojenim USB k PC presne okamzik, kdy je telefon ve fazi vypnuti.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


yumm
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pon 24. kvě 2010 10:46:05
Reputace: 0

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od yumm » úte 22. kvě 2018 15:52:27

priznám sa to som veľmi nepochopil....čo je vo fáze vypnutí......on by sa tam mal zapojiť ked je vypnutý (píšu niekde, že minimálne 1 minútu by mal byť vypnutý) - potom klikám v Maui na reconnect a zapájam následne telefon do USB, on už potom sám nabootuje do toho meta modu...ale to je asi tak všetko. Možno by som mal skúsiť dať mobil do fastboot režimu čo to povie....Dakujem za snahu pomôcť

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od StaryMuz » úte 22. kvě 2018 16:26:16

Z předešlého příspěvku jsem vyrozuměl, že provádíš restart "len spustím "reconnect"" a že tedy před připojením k Maui Meta není přístroj úplně vypnutý.
Proto to připojení ve fázi vypnutí.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


yumm
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pon 24. kvě 2010 10:46:05
Reputace: 0

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od yumm » úte 22. kvě 2018 16:34:53

Myslel som "tlačítko"Reconnect" priamo v aplikácii MAUI. Obávam sa že to tu nevyriešime a že už to nevyriešim ani ja. Možno iné modely idú bez problémov no tento konkrétny je vysoko problémový - model A7020A40. Skúšam teraz inú cestu, niekto totiž dal na net BACKUP firmware priamo z TWRP, kde si myslím, že bude aj NVRAM partition, lenže narvať tam TWRP bude zase tá istá "zábava" ako to MAUI. Vyzerá, že sa na ňom nedá odomknúť bootloader čiže twrp tam asi nedostanem a tým pádom asi ani restore toho backupu. Ale fotí pekne :D

Uživatelský avatar

|Mio|
Robot
Příspěvky: 870
Registrován: ned 15. črc 2012 9:13:49
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Ulefone Power 3
Mobil 2 / ROM: iNew U3 + Power 2

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od |Mio| » úte 22. kvě 2018 18:23:27

V žádném případě nelze zapsat NVRAM z TWRP.

Teoreticky by šlo přenést binární zálohu partition nvram odělanou pomocí SP Flash Tools a s pomocí upraveného scatteru ji přes SP Flash i zapsat.

Daleko nejjednodužší pokud telefon nabootuje je si ho rootnout a v engineer mode si zadat IMEI.


yumm
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pon 24. kvě 2010 10:46:05
Reputace: 0

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od yumm » stř 23. kvě 2018 6:46:40

Vychádzal som z toho, že predtým na nejakom inom telefone to bolo ked sa stratilo IMEI a mal som zálohu v TWRP tak po obnovení sa IMEI normálne vrátilo...v TWRP je dokonca položka NVRAM alebo niečo také.....Ten postup v SP flash asi nebude pre mňa lebo žiadnu zálohu nvram nemám :-( A to posledné by bol síce fajn ale ako som už písal v engineering menu chýba "CDS information" takže nie je kam zapisovať IMEI :-(
Aj tak tam neviem dostať TWRP - tento model (A7020A40) nejako neumožňuje odomknúť bootloader hoci v developer ponuke je možnosť "povoliť odomknutie OEM"
Nedostanem tam to IMEI ani z jednej strany ani z druhej

Uživatelský avatar

|Mio|
Robot
Příspěvky: 870
Registrován: ned 15. črc 2012 9:13:49
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Ulefone Power 3
Mobil 2 / ROM: iNew U3 + Power 2

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od |Mio| » stř 23. kvě 2018 17:14:35

Odemykat bootloader pokud nechceš dávat custom ROM vůbec není potřeba.

Takže bude fungovat postup flashnout TWRP, rovnou nabootovat do TWRP, flashnout SuperSU balíček a nastartovat telefon, čož trvá dlouho a sám se při tom restartuje.

Pak si na IMEI, MAC a podobně sahneš snadno přes filesystem a MTK engineer mode.

Jinak co se týče MAUI, tak je asi šest různejch verzí a jak která s jak čím pracuje (spojuje se/dostane telefon do META modu) a ukazuje správný parametry. Je to nejjednodužší metoda rekonstrukce NVRAM, takže možná zkus všechny verze co kde seženeš.

Někdy je potřeba jednou verzí přepnou do META a jinou se spojit a upravovat, no laborování jak blázen.

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od StaryMuz » čtv 24. kvě 2018 3:51:09

Možná jsem si právě všiml jedné zásadní věci u Maui META.
Dočetl jsem se, že pokud je připojovaný přístroj ve stavu nefunkční identifikace (vadná IMEI ...) a Maui je připojena k internetu, nepřipojí se přístroj protože se nepodaří jeho indentifikace na dálku.
Znamená to tedy, že v těchto případech je potřeba připojovat přístroj s odpojeným internetem.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.


yumm
Stálý androiďák
Příspěvky: 121
Registrován: pon 24. kvě 2010 10:46:05
Reputace: 0

Re: NVRAM error + IMEI

Příspěvek od yumm » čtv 24. kvě 2018 6:09:07

Flashnúť TWRP cez fastboot nie je možné ak nie je odomknutý bootloader a cez SP Flash Tool sa to tiež nejako nedarí, možno mám špatnú verziu TWRP (skúšal som ich viac). Momentálne som vo fázi, že v mobile je Android 5.1.1 rootnutý a so superSU. Myslel som, že týmto sa mi podarí flashnúť IMEI cez MTK Droid Tools no tento zase nepodporuje čipset MT6755. V enginnering menu zase nemám položku CDS information....
A posledná vec - skúšal som Maui aj s odpojeným internetom ale ako píšete - ide sa laborovať ďalej, Ďakujem :-)
Prikladám najnovšiu chybovú hlášku.Som presvedčený, že tentokrát mám drivery správne !
mm.jpg
mm.jpg (97.32 KiB) Zobrazeno 2139 x
Takže od rána som vyskúšal osem ! rôznych verzií Maui a došiel som k záveru že "tudy cesta nevede" na tomto mobile to jednoducho NEJDE ale horšie je, že nevidím už ani žiadnu inú možnosť ako by sa to dalo....dobro došli

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host