PokecDomácí Wi-Fi síť

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od atom631 » sob 18. dub 2009 13:02:26

Ahoj.
Mam par dotazu ohledne wifi site. Bohuzel sem v tomhle uplnej novacek a vim toho minumum. Takze:
1. Doma mam internet od O2, slo by nejak udelat, ze by byl modem zaroven i wifi router, nebo budu muset mit modem a wifi router zaroven? Nyni mam zyxell prestige 660RU-T3.
2. Pujde to udelat tak, ze by wifi sit sla porad a nebylo to zavisle na zapnutem pocitaci?
3. Jaka ma wifi sit dosah? Popripade vadi tomu nejak vyrazne zdi, nabytek atp.?
4. Prosim poradte s vyberem routeru. Jde mi predevsim o cenu. Mam jich par vyhledlejch na aukru, pouze zyxelu, sem na nej zvyklej :)

http://aukro.cz/item612048869_zyxel_pre ... t3_v2.html
http://aukro.cz/item612780235_zyxel_p_600_series.html - chybi podrobnejsi popis
http://aukro.cz/item611087704_wi_fi_rou ... _335u.html
http://aukro.cz/item612740180_zyxel_p_660hw_novy.html

Dekuji za odpovedi a omlouvam se za ty stupidnejsi, na internetu jsem hledal (i na wiki), ale vsude informace mely spise odborny charakter, takze jsem se v tom nejak nevyznal :|


T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2


Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od tomtomas » sob 18. dub 2009 14:01:51

2. Ano
3.Dosah nic moc tak priblizne dům a vadi tomu zdi a nabytek

Uživatelský avatar

d.f.h
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: sob 31. led 2009 15:39:35
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d.f.h » sob 18. dub 2009 14:56:28

atom631 píše:3. Jaka ma wifi sit dosah? Popripade vadi tomu nejak vyrazne zdi, nabytek atp.?
Jak která, záleží na anténě. Všeobecně tomu zdivo sice vadí, ale spíš mnoho velmi tlustých zdí :-)
atom631 píše:4. Prosim poradte s vyberem routeru. Jde mi predevsim o cenu. Mam jich par vyhledlejch na aukru, pouze zyxelu, sem na nej zvyklej :)
Zyxel z vlastní zkušenosti neznám, ale trvat z jakéhokoliv důvodu na jedné značce je v tomto oboru hloupost. ASUS WL-500w - výborný poměr cena / výkon / možnosti.
T-Mobile G1 bílý - říkám mu Kryťák :-)
Zajímá vás Blu-ray, HDTV a vysoké rozlišení v domácí elektronice? HDmag.cz je tu pro vás!

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od tomtomas » sob 18. dub 2009 15:05:49

Ano ja mam taky ASUS Wl-500gP a spokojenost doporucuju
Naposledy upravil(a) tomtomas dne pon 12. črc 2010 12:44:12, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

d0paroma
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: stř 25. úno 2009 22:49:58
Reputace: 0
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d0paroma » sob 18. dub 2009 15:38:07

Nedoporučuju D-Link DI-524 Android se připojí ale po pár byjtech přestane s routerem komunikovat i když ukazuje připojení stále aktivní, zkoušeno se třemi verzemi firmware. [/b]
Chtělo by to si router před koupí vyskoušet z Androidem, protože si s ním všechny značky asi nebudou rozumět.
Motorola M3888, Siemens MT50, Motorola V360, Sony Ericsson V630i, HTC-T-Mobile G1, Samsung Galaxy S2 - XEZ, oficial system 2.3.4


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od atom631 » sob 18. dub 2009 15:43:39

Dekuji za odpovedi. Cetl jsem ze spolehat se na jednu znacku routeru neni dobre, zalezi na modelu. Bohuzel si nemuzu priplati za kvalitu, mam omezeny rozpocet (je mi 13, a byl bych rad, kdybych se vesel do 500,- Kc) :ugeek:
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

Uživatelský avatar

Tarfein
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: ned 15. úno 2009 18:35:09
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Tarfein » sob 18. dub 2009 18:05:56

d0paroma píše:Nedoporučuju D-Link DI-524 Android se připojí ale po pár byjtech přestane s routerem komunikovat i když ukazuje připojení stále aktivní, zkoušeno se třemi verzemi firmware. [/b]
Chtělo by to si router před koupí vyskoušet z Androidem, protože si s ním všechny značky asi nebudou rozumět.
524 mám a není s ním u mé G1 žádný problém. Možná špatný kus.

1) Ten Zyxel co mas ted je router na asdl od bubliny, tz ze pokud chces wifi musis a) koupit si asdl router co umi i zaroven wifi b) koupit si nejaky obyc wifi router a ten zapojit do stavajiciho routeru - coz ti spise doporucim, za 500kc to tak akorad vyjde.
2) Wifi pujde uplne mimo PC, to klidne vyhod kdyz mas ted G1 :D.
3) Mam pocit ze G1 se poradne nechyta, respektive prez par zdi uz je ten signal slabsi..pujcil bych si od nekoho router a vyzkousel. Obecne maji ale wifiny dosah dost slusny, ja chytam net i 70m z domu v hospode (na notesu).
G1 White * Cyanogen 4.02 * Teds Hero Theme * Compcache * 8 GB class 6

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od atom631 » sob 18. dub 2009 18:49:38

ok. Ted jenom co to je obycejny wifi router?? Jo a taky bych se chtel zeptat, jak se ten obyc wifi router propoji s tim mym modemem, kdyz mi net do compu de pres usb. Uz tam je volna jen jedna dirka, myslim ze do sitovy karty - ale to (taky myslim :D) muze bej zapojeny jen do jednoho.
Ten router + modem muze byt treba toto? http://aukro.cz/item612740180_zyxel_p_660hw_novy.html
a ten obyc router toto? http://aukro.cz/item613536081_novy_wifi ... vneji.html - ale tam zas pisou, ze se tam neda pichnout usb :?
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d750 » ned 19. dub 2009 6:33:19

Já mam Zyxel P-660 a všechno my jde dosah asi 25m.

Uživatelský avatar

Tarfein
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: ned 15. úno 2009 18:35:09
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Tarfein » ned 19. dub 2009 9:30:16

Wow, kdybys ho koupil misto za 1500,- za 3 kila bylo by to super. Ano, tohle by snad melo fungovat. Jen nevim jak ma O2 resene nastaveni modemu - ja nikdy asdl nemel, tzn bylo by fajn kdyby se tu vyjadril nekdo kdo tomu rozumi trochu vic :rtfm: . Co se tyce pripojeni k PC, na 99% musis mit v PC sitovou kartu (nejspis integrovanou), tzn ze bys router zapojil misto do usbcka do sitovky.
G1 White * Cyanogen 4.02 * Teds Hero Theme * Compcache * 8 GB class 6

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d750 » ned 19. dub 2009 10:25:16

Na tom nic není router stačí jen trochu pozastavit a hned a díky dhcp to hned naskočí.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od atom631 » ned 19. dub 2009 12:44:52

tak bohužel, 670 Kč konečná cena
http://aukro.cz/show_item.php?item=612740180 :(
Teď uvažuji o něčem takovém to:
http://aukro.cz/item613536081_novy_wifi ... vneji.html
popřípadě http://aukro.cz/item612048869_zyxel_pre ... t3_v2.html
Máte někdo s prvním modelem / značkou zkušenosti? Také by mě zajímalo, jestli by to vůbec šlo zapojit, tak, aby to fachčilo i s vypnutým počítačem. Píšou tam, že to jde pouze přes síťový kabel.:?
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d750 » ned 19. dub 2009 12:56:19

Wifi router funguje samostatně není na pc nijak zavislej. Samozřejmě na propojeni do pc potřebuješ síťový kabel nebo wifi kartu. V případě že máš notebook nebo android tak nepotřebuješ nic.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od atom631 » ned 19. dub 2009 13:22:02

Já mám modem, stolní počítač a android, modem nechám zapojenej tak jak je (jeden konec drátu do linky, druhej do rozbočovače, a z toho jeden do modemu a do kompu přes usba druhej do pevný linky). Kdybych si koupil router, tak ten bych zapojil kam? To bych musel propojit modem a komp síťovym kabelem, nebo jak.. moc to nechapu :|. U toho routeru TP-link píšou, že:
"U ADSL je nutné, aby modem měl vývod na síťový kabel RJ45, nikoliv USB!!! Do routeru nelze zapojit USB kabel."
Ještě mě napadlo, že by z modemu šel net do routeru a z routeru jedna cesta do kompu a druhá do wifi :geek:. Pak by to snad šlo :)
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d750 » ned 19. dub 2009 14:18:38

Modem už nebudeš potřebovat všechno zapojíš do routeru.

Uživatelský avatar

Tarfein
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: ned 15. úno 2009 18:35:09
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Tarfein » ned 19. dub 2009 21:42:31

Pokud ti nevadi dve zaroven zapojene zarizeni tak si kup jakykoliv obycejny wifi router za par kil...sitovym kabelem ho pripojis do stavajiciho Zyxelu..z nej ti povede dalsi sitovy kabel do PCcka..a to je vse. Novy router by snad mel mit nejakeho pruvodce nastavenim wifi site atd, na stavajicim adsl modemu nebudes muset menit nic. Max popros nejakeho kamarada at ti nejaky router pujci / rovnou to u tebe testne, otazka 15 minut.
G1 White * Cyanogen 4.02 * Teds Hero Theme * Compcache * 8 GB class 6


muchaCZ

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od muchaCZ » ned 19. dub 2009 21:54:12

osobně používám Zyxel Prestige 660HW-T3, funguje bezproblémů, mohu doporučit.


muchaCZ

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od muchaCZ » ned 19. dub 2009 21:58:29

ten první TP link na aukru není přímo dělán pro ADSL, takže by ti nehungoval..jsou tam nějaké rozdíly..z levnějších adsl routerů s wi-fi je například Edimax AR-7084gB

Uživatelský avatar

nevimator
Stálý androiďák
Příspěvky: 200
Registrován: úte 17. bře 2009 7:17:26
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od nevimator » pon 20. dub 2009 11:35:40

Dobry den,

Mel bych jeden dotaz. Nevi nahodou nekdo z vas jestli bych moh dostat internet do telefonu pres wifi pomoci wifi karty?? Ja mam internet od UPC, a oni bezdratove routry s wifinou nedavaji, a ted nevim esli si mam koupit teda nakej routr z wifi antenkou nebo postaci wifi karta do pocitace. kdby me nekdo v tomto poradil bylo by to supr, ocenil bych i nakej mensi navod na to jak to provest pres tu kartu pac vim ze g1cky nechcou nak videt AD-HOC site ... tudiz nevim jak bych moh nazdilet ten internet ... dik za jakoukoli radu ovsem
G1 Black Rooted
Spl : Death SPL
Radio : 2.22.23.02
SD : 8gb
ROM : Biffmod 2.1.0

Uživatelský avatar

Tarfein
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: ned 15. úno 2009 18:35:09
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Tarfein » pon 20. dub 2009 11:45:13

Udelej to stejne jak kolega, kup si wifi router a udelej si wifi sit...popravde ani nevim jestli je mozne udelat sit prez kartu, myslim si ze ne, navic nevidim zadnou vyhodu v nutnosti mit zaply pocitac pro existenci site.
G1 White * Cyanogen 4.02 * Teds Hero Theme * Compcache * 8 GB class 6


Pepik
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: pát 13. úno 2009 16:16:07
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Pepik » úte 21. dub 2009 1:53:26

nevimator píše:Dobry den,

Mel bych jeden dotaz. Nevi nahodou nekdo z vas jestli bych moh dostat internet do telefonu pres wifi pomoci wifi karty?? Ja mam internet od UPC, a oni bezdratove routry s wifinou nedavaji, a ted nevim esli si mam koupit teda nakej routr z wifi antenkou nebo postaci wifi karta do pocitace. kdby me nekdo v tomto poradil bylo by to supr, ocenil bych i nakej mensi navod na to jak to provest pres tu kartu pac vim ze g1cky nechcou nak videt AD-HOC site ... tudiz nevim jak bych moh nazdilet ten internet ... dik za jakoukoli radu ovsem
Mam tez pripojeni pres UPC a zakoupen router http://linksys.mironet.cz/linksys-wrt54 ... s+dp68982/ , bydlim v panelaku a bezproblemovy dosah po celem byte, dokonce i u souseda o 2 patra nize. S modemem od UPC propojeno sitovym kabelem, s pc taktez a facha bez problemu i ve faradayove kleci z zelezobetonu. Myslim ze jenom karta ve nedostatacna vzhledem k sile signalu a navic jiz zminena nutnost zapnuteho pc neni to prave orechove...
Bývalý uživatel Windows mobile, nyní G1 white T-Mobile

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d750 » úte 21. dub 2009 6:51:03

Router je zkratka ideální řešení pro jakoukoliv kombinaci domácího připojení.

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od mak » úte 21. dub 2009 8:57:19

Pepik píše: Mam tez pripojeni pres UPC a zakoupen router http://linksys.mironet.cz/linksys-wrt54 ... s+dp68982/ , bydlim v panelaku a bezproblemovy dosah po celem byte, dokonce i u souseda o 2 patra nize. S modemem od UPC propojeno sitovym kabelem, s pc taktez a facha bez problemu i ve faradayove kleci z zelezobetonu. Myslim ze jenom karta ve nedostatacna vzhledem k sile signalu a navic jiz zminena nutnost zapnuteho pc neni to prave orechove...
Takze jen opravim, karta rozhodne neni nedostatecna, co se tyce pokryti existuji karty ktere strkaji i tve WRTG54GS do kapsy, ale jak si tu zminil, neni to tak pohodlne. Dokonce sedaji uz koupit MB (tusim ze Asus to dela mozna i ostatni vyrobci) co umeji snad i routovat pri vyplem poci (jede zdroj, a jen cast MB , cpu, grafarna a hdd sou vyple). Takze co se tyce vykonu, probelm v tom neni, ale ten externi router ti da neskutecnou svobodu a fakt jako ostatni to doporucuju

Uživatelský avatar

nevimator
Stálý androiďák
Příspěvky: 200
Registrován: úte 17. bře 2009 7:17:26
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od nevimator » stř 22. dub 2009 11:03:00

a este teda dotaz ... nevite nahodou esli me teda pojede pres ten router pojede remote droid, nebo remoto control nebo neco takoveho ??? nezkousel to nekdo z vas ??? ja bych to docela ocenil ... pac mam docela veliky pokoj ... a vstavat v noci s postele a prepinat dily treba nakeho serialu, mymenit za pohodlne prepinani telefonem si myslim ze je luxus ... :-)
G1 Black Rooted
Spl : Death SPL
Radio : 2.22.23.02
SD : 8gb
ROM : Biffmod 2.1.0


kosmik
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: pon 20. dub 2009 15:47:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 2
Tablet: Transformer PAD 300

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od kosmik » stř 22. dub 2009 11:22:58

Já jsem zkoušel VNC a fungovalo. Doma jsem byl s G1 připojen pomocí wifi routeru a k počítači jsem se připojil bez problému. NA PC musíš mít VNC server. Stáhnul jsem si android-vnc-viewer

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d750 » stř 22. dub 2009 11:23:38

Oba dva programy ti budou s routerem fungovat. Já osobně bych ti spíš doporučil si k pc koupit bezdrátovou myš s tou se pc na dálku ovládá mnohem lepe.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od atom631 » čtv 23. dub 2009 15:11:04

Tak jsem si koupil zyxel 660HW. A cena? Neskutečných 255,- Kč :) :) :)
http://aukro.cz/item612780235_zyxel_p_600_series.html
Snad bude vše fungovat 8-)
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d750 » čtv 23. dub 2009 15:36:28

Jistě že jo já ho mam pul roku a pohoda.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od atom631 » úte 05. kvě 2009 22:18:59

Tak mi dnes dosel a vse se zda byt v poradku. Uz ho mam nakonfigurovany a tohle ted pisu z G1... takze pohoda :) tento modem doporucuji vsem :P
Jeste bych se chtel zeptat: Pokud jsem na okraji dosahu wifi, tak je mozna stejna, podobna, nebo nizsi rychlost nez pri plnem signalu? Tipuju ze podobna (trochu mensi)
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2


mcfire
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 09. kvě 2009 11:02:27
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od mcfire » sob 09. kvě 2009 11:18:33

Tarfein píše: 524 mám a není s ním u mé G1 žádný problém. Možná špatný kus.
Ahoj, muzu se zeptat, jak mas DI-524 nastavene?
Ja jsem si ho ted poridil a mam taky s Androidem problem - pripojim se, dostanu IP adresu, ale nedostanu se do Internetu. Obcas mi to na chvilku zafunguje, ale nikdy na dlouho.

Pouzivam WPA2-PSK(AES) autentifikaci, channel 6
IP filtry vsechny vypnute, verejne SSID, Tx rate auto

Diky.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů