PokecDomácí Wi-Fi síť

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór


mata
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: sob 09. kvě 2009 21:46:01
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od mata » pon 18. kvě 2009 17:22:20

mcfire píše:
Tarfein píše: 524 mám a není s ním u mé G1 žádný problém. Možná špatný kus.
Ahoj, muzu se zeptat, jak mas DI-524 nastavene?
Ja jsem si ho ted poridil a mam taky s Androidem problem - pripojim se, dostanu IP adresu, ale nedostanu se do Internetu. Obcas mi to na chvilku zafunguje, ale nikdy na dlouho.

Pouzivam WPA2-PSK(AES) autentifikaci, channel 6
IP filtry vsechny vypnute, verejne SSID, Tx rate auto

Diky.

Mám úplně stejný problém s DI-524. Jenomže jsem zrušil všechna hesla a dal MAC filtr. Předtím jsem měl ADSL-Modem-Router Asusu200 a tam to při stejném nastavením fungovalo :(.




Uživatelský avatar

d0paroma
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: stř 25. úno 2009 22:49:58
Reputace: 0
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d0paroma » pon 18. kvě 2009 18:59:04

Jak sem psal dříve DI-524 sem měl a dělal mi to samý a žádný nastavení nepomohlo, Android se sice připojil ale router přestal dodávat data po případě zamrznul.
Po problémech s připojením Androidu sem koupil Zixel P-320w za asi 1100kč a maká jak fík.
Mám teď WPA-PSK a filtrování přes MAC Filter.
Motorola M3888, Siemens MT50, Motorola V360, Sony Ericsson V630i, HTC-T-Mobile G1, Samsung Galaxy S2 - XEZ, oficial system 2.3.4


mata
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: sob 09. kvě 2009 21:46:01
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od mata » pát 22. kvě 2009 16:55:08

S D-Link dl-524 je to pech. Mám ho doma taky a G1 se na něj připojí, tváří se že je vše OK. Ale žádná data z routeru nejdou. A to jsem zkoušel měnit kanály(proskenoval jsem si co je volného okolo). PAk jsem vypl šifrování a filtraci MAC taky vypl. Postě ani ťuk.
Kdyby někoho něco napadlo, krom výměny routeru, budu rád. :help:

PS: Například s Asus 200G (adsl modem-wifi router) jela G1 při snad všech nastaveních. :(

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Wexter » čtv 28. kvě 2009 16:34:00

také mám D-Link DI-524 a internet na G1 jede krásně. mám nastaveno na WEP - open system - wep key.
jen se divím že G1 zvládá WPA/WPA2, ale jestli je tomu tak tak pak ještě instalace certifikátů a hurá na eduroam .. :)


zeFRAN
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: čtv 28. kvě 2009 7:36:12
Reputace: 0
Bydliště: Vyškov

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od zeFRAN » úte 02. čer 2009 8:20:05

D-Link DI-524 mám taky, autentifikaci používám WEP a nastavení jsem nijak neměnil od té doby co ho mám. V G1 jsem jenom zadal WEP klíč, telefon se připojil a jede mi to v pohodě. Tak netuším v čem muže být zakopanej pes, že to někomu jede a někomu ne.



tektit

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od tektit » pát 10. črc 2009 8:32:34

po dotazu na technickou podporu mi prisla tato odpoved a moje G1 s d-link 524 komunikuje. :shock:
Dobry den,
Problem by mel vyresit posledni firmware:
Postup aktualizace firmware:
Odkaz na firmware:
odkaz:
ftp://ftp.dlink.cz/di/di-524/driver_software
Stahnete si tento firmware:
DI-524_fw_revG_3-13B02_all_en_20090105.zip
1. Firmware si stahnete a rozbalte
2. Otevrete si WEBovy prohlizec - Internet Explorer. Do ADRESY staci zadat:
192.168.0.1
Prihlasovaci udaje jsou:
Username: admin
Password: bez hesla ( heslo je prazdne )
3. Dale pokracujte dle obrazku v priloze.
4. Po uspesne aktualizaci firmware provedte reset zarizeni:
Vzadu zarizeni D-Link je RESET tlacitko. Drzte jej stisknute cca 15 sek. pri zapnutem napajeni. Zarizeni by se melo resetovat a nastavit puvodni hodnoty jako pri koupi. Nyni bude potreba znovu zarizeni nakonfigurovat.

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od d750 » pát 10. črc 2009 8:52:43

A jak to dopadlo funguje to.


Tektit

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Tektit » pát 10. črc 2009 9:22:01

jo jde to bez problemu. Snad to pomuze. ja procetl kde co a pak jsem napsal na technickou podporu a je to :)


ovitek
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 18. pro 2009 18:41:06
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od ovitek » pát 18. pro 2009 19:17:30

Ahoj,
tak jsem take mel probemy s pripojenim G1 k Dlinku DI524...
Telefon wifi sit normalne nasel, ale s nastavenim, co jsem normalne pouzival, se mne nedarilo pripojit.
Zkousel jsem tedy ruzna jina nastaveni na routeru, ale stale nic.
Aktualizoval jsem firmware routeru na verzi 2.07 (pro HW revizi B4) a stale nic.
Pak jsem si vsiml, ze G1 ukazuje nasteveni site jake bylo po prvnim spusteni...
Restartoval jsem G1 a vse se rozbehlo jak ma ->> po kazde zmene nastavni routeru je treba G1 restartovat.
Bezpecnost mam nastavenou na WPA-PSK/WPA2-PSK


PS. Co jsem tak koukal na netu, tak pro DI524 s HW revizi G je treba pouzit firmware 313b02 (viz vyse).


rimsy
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: úte 27. dub 2010 8:26:03
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od rimsy » sob 01. kvě 2010 8:15:23

Zdravím,
stejný problém akorát s telefon Motorola Milestone. Na router DI-524 se připojim, dostanu od něj IP, ale data už nejdou. Updatoval sem firmare routeru na V3.13 (viz: DI-524_fw_revG_3-13B02_all_en_20090105.zip ), zkusil sem změnit security od WPA2-PSK (AES), přes WES až sem nakonec serucity vypnul (none), chanel sem dal 6,13,1 ... a stále nic. Po změně nastavení routeru jsem restartoval mobil, ale to taky nemělo vliv. Už mi došly nápady..

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Wexter » sob 01. kvě 2010 9:13:31

Mam stejny router a jede mi na nem jak G1 tak i Desire. Jak budu doma, tak vam napisu jake mam nastavení.


Saim
Nové Androidě
Příspěvky: 38
Registrován: pát 12. bře 2010 21:56:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Razr XT910

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Saim » sob 01. kvě 2010 10:11:19

Android a wifi je celkovo problém.Podobný problem som riešil po kúpení Hera.Zapnem nastavým nefunguje,hmm hmm.Skúšam book šlape idem k pc skúsim šlape,takže router ide.Ale Hera nie a nie rozchodiť.Neostávala iná možnosť ako šup na google a hladať.A čo sa dozvedám,ludí čo majú tento problém je viac.Čo som sa dozvedel? Android ma problém s niektorými čipsetmy od realteku.Jediná pomoc je zmena firmware,ale čo čert nechcel mám najnovšiu a update v nedohľadne.Jediná možnost výmena routera.Takze šup do obchodu nechal som zálohu odniesol si domov nový router ,odskúšal a až potom vyplatil plnú sumu.Odvtedy plná spokojnost.

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od michpo » sob 01. kvě 2010 10:56:59

Ja pouzivam D-Link DIR-825 a Wi-Fi mi na Androidu funguje bezproblemove jak ted na N1, tak i predtim na Heru.

Spouste lidi pomohlo snizit Beacon Period (nebo tak nejak, v kazdem routeru se to jmenuje trochu jinak) na hodnotu 20 (pokud tvuj router neumi tak malou hodnotu tak nejnizsi co umi), kdy jim pak zacala Wi-Fi fungovat, ja s tim ale nemusel nic delat a pouzivam vychozi hodnotu 100.

Nastaveni mam WPA2 a sifrovani AES. Co se kanalu tyce, tak nech bud automatiku (pokud router umi), kdy si sam dle ostatnich siti zvoli nejoptimalnejsi kanal, nebo si z marketu stahni programek Wifi Analyzer a pomoci nej se podivej jaky je pro tebe nejoptimalnejsi kanal. Pokud totiz okolni wifi vysilaji treba na kanalech 3 a 11, tak urcite neni vhodne volit tyto kanaly a ani kanaly hned vedle nich, ale treba 6 je uz ok ;)
Nekdy ale clovek nema na vyber a musi pouzit vytizenejsi kanaly... Pro toto je dobry ten Wifi Analyzer, kterej to prehledne ukaze.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Wexter » ned 02. kvě 2010 10:17:26

tady je to slibované nastavení, snad to někomu pomůže:
Obrázek
Obrázek


tomaco
Stálý androiďák
Příspěvky: 132
Registrován: čtv 22. dub 2010 21:36:55
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od tomaco » ned 02. kvě 2010 14:08:47

mam Dlink DI-524 a nejde mi upgradovat FW mal som verziu 2.06 a podarilo sa mi ho upgradovat na 2.07 cez .exe subor ktory tam bol, 3.12 a 3.13 mi nejde, najdem ho , stlacim Apply napise ze mi sa to urobilo pockam 15 sekund rebootne to router ale verziu vidim stale 2.07
HTC Desire Leedroid 2.3d


rimsy
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: úte 27. dub 2010 8:26:03
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od rimsy » pon 03. kvě 2010 10:32:10

Wexter: Díky za snahu.. bohužel nepomohlo (zkusil sem to se stejnym nastaveni.. snizit Beacon Interval na 10 ... porad stejnej problem, IP dostan.., data nejdou).
tomaco: resetnul jsi router?

Uživatelský avatar

danielab
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 03. kvě 2010 8:21:56
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od danielab » pon 03. kvě 2010 11:26:22

Poculi ste uz o tom, ze vraj wifi je skodlivé na ludsky organizmus, a klasicky internet nie..Kto v spálni má wifi router, má castejsie problémy so spanim.

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od vlk » pon 03. kvě 2010 11:55:02

ja som teraz kupil D-Link DIR-825, sice stoji nieco cez 2000, ale podporuje a/b/g/n a oproti inym moze bezat na 2.4GHz (vyuzivam z mobilu a starsieho laptopu) a sucastne na 5GHz (z laptopu), tiez ma USB port pre disk/tlaciaren, ...
tych 5GHz je urcite vyhodne, najma v panelakoch kde je vela inych wifi, a toto pasmo (zatial) nieje az tak zarusene.
podpora draft-n nieje k zaodeniu, dnes ho podporuju prakticky vsetky nove notebooky a dokonca je slubena podpora aj v nexuse.

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od michpo » úte 04. kvě 2010 10:43:17

Jak uz jsem psal vyse, tak mam ten stejnej. Podpora je v Nexusu sice slibena, ale ja uz ted beham na Nexusu rychlosti 65Mbps coz je vic jak G s 54Mbps ;)
Ale jestli vylepsi ovladace a pojede to jeste vic, tak to bude jedine dobre :yes:

Jinak mas pravdu ze je tento router vynikajici, za tu cenu a moznosti co nabizi je to jedna z nejlepsich moznosti. Taky mam na notasu N-kovou wifi a tech 5GHz se mi tu take hodi.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Návštěvník

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Návštěvník » úte 15. čer 2010 20:39:43

tak me milestone s uvedenym nastavenim nejede..resp tvrdi ze je pripojenej, ale router nic neposle, az nekdy pri beacon 1, to jede ok..ale cca od 10 nize mi wifinu nenajde notas .-D ..asi to budu muset resit jinym routerem no...


Návštěvník

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Návštěvník » stř 16. čer 2010 8:29:27

hmm...tak me to zacina lehce ehm..vyzkousena jina wifi, opet bohuzel wpa-psk, bez potizi se pripoji, ale nedostane od routeru ani tuk


:(

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od :( » pon 12. črc 2010 12:29:25

rovnako mam D-Link DI-524 (rev B,takze firmware 2.07) a najradsej by som ho omlatil tomu cinanovi co ho vyrobil o hlavu...po preskusani vsetky moznych tu vypisanych rieseni to vzdavam a uz v zivote uz nechcem o firme D-Link ani pocut :?

Uživatelský avatar

Jephy
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: stř 23. čer 2010 15:24:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Jephy » pon 12. črc 2010 13:55:39

Potřeboval bych poradit. Chci se doma připojovat s Desirem k netu přes WiFinu. Teď jak na to. Představuji si to tak, že si pořídím krabičku (AP?), tu připojím kabelem k PC (tam internet mám) a budu vesele fungovat. Vzhledem k tomu, že nevím o sítích zhola nic, uvítám v tomto směru jakoukoli radu. Hlavně jakou tu krabičku si koupit, aby stála co možná nejméně a aby její nastavení zvládl i jedinec se znalostmi orangutána. Díky


hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od hfx9 » stř 14. črc 2010 6:14:14

takze:
1. koupis si wifi router (krabicka)
2. do krabicky zapojis drat od internetu
3. pc pripojis taky do krabicky (bud dratem UTP nebo pres wifi)
4. router nakonfigurujes podle nastaveni od sveho poskytovatele internetoveho pripojeni
5. nakonfigurujes si svoji vnitrni sit (LAN/WIFI) podle sebe (rozsah ip adres, sifrovani atd.)
6. zapnes telefon na nem wifi a nechas ho najit sit
7. az ti ji najde napises heslo pokud budes mit sit sifrovanou (doporucuji) a je to
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s


Gold_Pooh
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: pon 12. črc 2010 8:09:07
Reputace: 0

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Gold_Pooh » čtv 15. črc 2010 9:13:27

A keď máš doma viac počítačov, kúp si aj jeden switch 10/100Mb (je to už halierové vydanie). Switch si zapojíš do routera a počítače už len do switchu :). A je to. :):P Kúpiť jeden switch a pár metrov UTP je lacnejšie než kúpiť 5-6 WIFI adaptérov (keď máš doma vela PC ) :P

Uživatelský avatar

Jephy
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: stř 23. čer 2010 15:24:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Domácí Wi-Fi síť

Příspěvek od Jephy » čtv 15. črc 2010 10:51:15

Gold_Pooh: Mám jenom jeden PC, tak se nebudu pouštět do žádných větších akci :) .

hfx9: To by bylo asi nejlepší řešení, ale chtěl bych se mu vyhnout. Znamenalo by to totiž nahlásit správci připojení další zařízení v síti, musel bych si to nechat schválit a jánevímcoještě. Navíc to nesplňuje tu podmínku, že to musí být schopný nastavit i orangutan. Pojmy, jako rozsah IP adres, mi jsou zcela cizí. :oops: Ten můj nápad s tím AP by nešel :)?

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů