PokecTesty baterií

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
sheegy
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: T-mobile G1

Testy baterií

Příspěvek od sheegy » čtv 14. říj 2010 14:59:25

Vytvořil sem test baterie, skládá se asi tak přibližně z jednoho dne plného používání, proto prosím zúčastněte se testu, aspoň se zjistí co vaš Android dokáže :) :)

Test batterie - 100 % nabitý

Telefon:
ROM:
Procesor (MHz):

1\2 hodina hraní her
1 - 2 hodiny muziky
5 - 10 minut hovoru
5 - 10 sms
nějaký ten Email
2 - 3 hodiny internetu (Opera, Market, Youtube..,EDGE, GPRS, Wifi)
1 - 1\2 hodina ICQ, Skype, GTalk
5 minut záznamu kamerou
10 fotek
10 - 20 minut videa (mpeg, AVI, Rock player, yxflash, Real player...)
10 - 20 minut na google maps +GPS ( EDGE, GPRS, wifi)

Na konci testu má baterie___________%

Moje G1 ROM: E Extreme 2.1 s baterií 1700 mAh a procesorem podtaktovanym na 245 - 384 MHz vydržel 1 minutu hovoru, 5 sms, 10 minut youtube, hodina a pul wifi (net, market, youtube) asi pul hodky net pres Operu (EDGE) v provozu 5 hodin a baterie hlasi 10 %...coz se mi zda sakra slaby :( :(

dux3r
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Re: Testy baterií

Příspěvek od dux3r » čtv 14. říj 2010 15:49:30

sheegy tak to je baterkou asi, jak ji máš dlouho? já ji mam tu základní mam cm6 2.2 froyo + jit atd.. a baterku v 7 odpojim z nabíječky zapnu wifi na půl hoďky mrknu na net přes prohlížeč potom wii vypnu jdu do školy kde zanu podsvětlení na max a neustále si s nim hraju tak 3/4 z hodiny, potom jdu domu v 2 a 4 a mam okolo 25 a 15, ale stačí ono kdybych nehrál tolik her na něm tak by to bylo znát vyší katerkou :D (jinak mě baterka odchází, takže budu kupovat novou)

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » čtv 14. říj 2010 16:06:57

Jestli to byl pokus o sestavení nějakého jakože unifikovaného testu, který by měl být na všech telefonech stejný, tak se ti to moc nepovedlo.

Např.:

- Jaké je základní nastavení telefonu? Widgety, aplikace, synchronizace dat, datové připojení, usínání datových připojení, displeje, atd...?

- Půlhodina hraní her - pokud pomineme, že i "hraní hry" je u každého trochu jiné, tak bys měl přinejmenším jednoznačně uvést konkrétní hru. 3D střílečka se spoustou efektů bude telefon zatěžovat docela jinak než piškvorky.

- 1-2 hodiny muziky - tak jak? Hodina nebo dvě? A v jakém formátu? V jaké kvalitě? Z jakého zdroje?

- 5-10 minut hovoru - Dtto. Pět nebo deset? Nemluvě o tom, že si nebudu vyplácávat volné minuty jen proto, abych otestoval baterku...

- Nějaký ten email - "Nějaký ten" je velice konkrétní počet, wtz. V jakém klientu? S jak častou synchronizací? Push email?

- 2-3 hodiny internetu - Tak dvě nebo tři? A přes jaké připojení (to "EDGE, GPRS, Wifi" je dost nicneříkající)? Mám na internetu být v kuse, tzn. nenechat telefon ani na chvilku usnout a pořád ho nutit něco přenášet? Nebo mám mít prostě jen otevřený browser a občas (a pak tedy jak často?) něco udělat?

- 10 fotek - Udělat deset fotek může zabrat půl minuty i čtvrt hodiny. Takže co z toho?

- 10-20 minut videa - V jakém přehrávači (jejich efektivita a tedy energetická náročnost se může radikálně lišit)? V jakém formátu to video má být? V jaké kvalitě a rozlišení? 10 minut nebo 20?

- 10-20 minut na Google Maps - Zase, co si pod tím mám představit? Spustit Google Maps a nechat telefon být? Celou dobu mapu sledovat (tzn. nenechat zhasnout displej)? Navigace? Zmiňuješ datové připojení, tzn. zřejmě bych měl tahat nové podklady, což znamená, že se buď musím pohybovat (jak rychle a při jakém zoomu?), nebo musím mapou hýbat (jak často?). A jako vždy - deset minut nebo dvacet?

Možná to působí jako pruzení, ale pokud chceš, aby podmínky toho testu byly aspoň trochu unifikované a výsledky byly aspoň trochu srovnatelné, tak bohužel takovéhle věci musíš specifikovat naprosto konkrétně, jinak dostaneš jen hromadu nicneříkajících čísel. Jsem si takřka jistý tím, že pokud se budu řídit těmihle nekonkrétními instrukcemi, které jsi sem hodil, dokážu na svém telefonu udělat dva různé testy, které budou všem těm podmínkám vyhovovat a výdrž baterie se přitom bude lišit minimálně v řádu desítek minut, ne-li hodin.

Autor tohoto vlákna
sheegy
Androiďák!

Příspěvek od sheegy » čtv 14. říj 2010 16:21:10

tenhle test neni a nikdy nebude presny ,je to spise takovy pokus, teorie, jak dlouho telefon asi vydrzi, pri teto deni praci s nim, chapu ze kazdy telefon pouziva jinak, a taky zalezi na mhoho faktorech ,jake jsou programy ve kterych pracuju ,jas ,formaty videii, MP3, synchronizace atd atd... pokud sem vas tim testem urazil sorry, za pokus to stalo.. ;)

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 14. říj 2010 16:25:32

sheegy: nikoho jsi neurazil, jenom trošku nechápeš Casovu konstruktivní kritiku. Jde o to aby při testování byly jasně řečený podmínky, za jakých to testuješ. Takže sdělení "asi 10 minut" a tak dále jsou fakt zbytečný a získal by jsi naprosto nic neříkající čísla naprosto o ničem.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
sheegy
Androiďák!

Příspěvek od sheegy » čtv 14. říj 2010 16:36:19

tk jasny to chapu....rikam ze to byla teorie o dennim pouzivani, taky kazdy den nehraju, neposloucham, nekdy vic volam, nekdy min... apod... ;)

Vogi
Nové Androidě

Příspěvek od Vogi » čtv 10. bře 2011 10:39:45

Nedělal jsem vyloženě testy, ale vysledoval jsem, že když mám baterku skoro nabitou, vybije se mi za noc cca o 3%, když je tak na polovině, vybije se třeba o 7%. Máte podobnou zkušenost?
Palm V > Palm Treo 650 > SE P1i > HTC Desire HD > HTC Desire + Samsung Galaxy S3
Desire :: Cool SagaS v1.4 | SGS3 :: ROOT stock JB

Odpovědět

Zpět na „Pokec“