PokecJe vubec bezpecne aktualizovat Google Play Services?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
chamaca86
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Evolveo
Mobil 2 / ROM: Asus Zenfone Zoom S
Tablet: iPad 2

Je vubec bezpecne aktualizovat Google Play Services?

Příspěvek od chamaca86 » úte 16. říj 2018 8:44:59

Potrebuji konzultaci. Cetla jsem, ze 15 rijna vysla nebezpecna aktualizace, ktera udajne se tvari jako obchod Google Play, ale jedna se o klasicky malware, ktery ukradne osobni udaje z jinych aplikaci, nainstalovanych na zarizeni s Androidem.
Vcera jsem si nainstalovala aplikaci HBO GO, ale vyskocila mi zprava, ze vlastne pokud si neaktualizuji Google Play Services, tak vlastne ji nemohu pouzit.
Podobne to chce i pri pouziti Youtube a jinych aplikaci na multimedialnim centru. Bez aktualizaci Google Play Services nepusti me pouzit jine aplikace.
Zkousela jsem tuto aktualizaci Google Play Services testovat Nortonem, nevidi o ni nic, a nemuze urcit, zda je bezpecna, nebo neco hrozi, proste zobrazuje, ze to nejde urcit. Mela bych to risknout?

Simekk
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG G4

Re: Je vubec bezpecne aktualizovat Google Play Services?

Příspěvek od Simekk » úte 16. říj 2018 8:49:26

Google play services je běžná systémová appka. Kde jsi ten článek četla, prosím tebe?

Antivir v telefonu ti fakt neodhalí, jestli je s appkou něco v pořádku. Antivir na telefonu nemá smysl, není nic víc, než psychologická ochrana.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » úte 16. říj 2018 17:13:30

chamaca86:
To jsi četla nějaký nesmysl nebo jsi to úplně blbě pochopila. To jsou služby od Google a aktualizují se automaticky a malware v tom fakt není :)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » úte 16. říj 2018 18:46:49

Asi kauza qrecorder

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » úte 16. říj 2018 19:39:52

Nejspíš domícháno několik nesouvisejících informací. Škoda že nedala odkaz na článek, mohlo se to vysvětlit.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“