PokecZ iPhone na Android - WhatsApp a Viber

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
emkac
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: PRESTIGIO MultiPhone 5504 DUO

Z iPhone na Android - WhatsApp a Viber

Příspěvek od emkac » ned 04. srp 2019 18:09:16

Prechadzam z iPhone 7 na Samsung 10.
Uz som si viacmenej nainstaloval vsetky aplikacie, co som pouzival, zostavaju mi WhatsApp a Viber.

Je tu prosim niekto, komu sa podarilo preniest historiu sprav?

Oficialne navody neexistuju.
Su platene aplikacie, ktore alebo nefunguju alebo ciastocne funguju s obmedzeniami.
Skusil som viacere, napr. Dr. Fone alebo Backuptrans, ale bez uspechu.
Chystam sa este na WhazzapMigrator, ale aj tam sa obavam neuspechu, kedze aj ten vyzaduje na import na Android extra staru verziu WhatsAppu, ktoru mam problem rozchodit.

Som ochotny za podobnu aplikaciu aj zaplatit, ale nerad by som sa dostal do situacie, ze si cosi kupim a ukaze sa, ze to nie je mozne, lebo napr, iPhone 7 nie je podporovany. A pod.

Robil v poslednom case niekto cosi podobne?

Papooch
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung A51

Re: Z iPhone na Android - WhatsApp a Viber

Příspěvek od Papooch » ned 04. srp 2019 18:57:49

Nevím jak to funguje na iPhone, ale Android si dělá lokální zálohu do složky WhatsApp/Databases. Pokud tohle existuje i na iPhone, pak by mělo stačit obsah této složky (resp. jeden soubor s aktuální zálohou) překopírovat do Androidu. Každpopádně obnovu zálohy jde provést jen jednou a to při prvním spuštění WhatsAppu, čili pokud jsi ho už spustil, je nutný ho odinstalovat a zase nainstalovat.

Neručím za to, že to bude fungovat, ale ručím za to, že placená appka, která tvrdí, že to umí, fungovat nebude a akorát přijdeš o peníze.

EDIT: Tak po drobné rešerši jsem zjistil, že ten wazzapmigrator by nemusel být podfuk. Problém migrace historie whatsappu z iOS na android je ten, že iOS si je ukládá do databáze s příponou .sqlite (nejspíš nezabezpečené), a android je ukládá jako šifrované soubory .db.crypt12 s tím, že šifrovací klíč je schovaný v zařízení a člověk se k němu bez rootu nedostane (pokud by ho člověk dostal, pak by bylo nejspíš možný vzít ten soubor z iphone a zašifrovat ho pomocí toho klíče (i když možná je to nesymetrická šifra, co já vím)).

Mám povit, že wazzapmigrator se snaží dělat přesně tohle. Ten soubor si člověk musí z jednoho zařízení do druhého dostat sám a pak se ta appka tváří jako alternativní whatsapp klient, pohraje si s tím souborem a vyplivne ho v podobě čitelné androidím whatsappem. Na Google Play jde jakákoliv placená appka do pár hodin bezplatně refundovat, takže bych to klidně i zkusil.

EDIT 2:
whatcrypt.com/ dělá přesně to, co jsem psal. Umí zašifrovat .sqlite databázi do crypt12 pomocí klíče, kterej dostane z telefonu. Tvrdí, že jejich Crypt Key Extractor to umí i bez nutnosti rootu.
Na poděkování slouží palec u příspěvku

Autor tohoto vlákna
emkac
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: PRESTIGIO MultiPhone 5504 DUO

Re: Z iPhone na Android - WhatsApp a Viber

Příspěvek od emkac » sob 21. zář 2019 16:15:06

Az teraz som sa k tomu dostal, ale ak by to niekoho zaujimalo, tak to funguje.
Musel som sice z mojho firemneho telefonu preniest WhatsApp udaje ze iCloud zalohu na iny iPhone, odtial urobit nezakryptovany iTunes backup, odtial sa mi uz podarilo vyextrahovat sqlite subor a ten s mediami preniest na Samsung.
Tam som zakupil a nainstaloval WazzapMigrator, spustil, nainstaloval staru verziu WhatsAppu, obnovil do nej subory, odinstaloval, nainstaloval aktualnu verziu WhatsAppu a voila, vsetko funguje.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“