pár dní zpátky mi byl v klubu odcizen telefon Xiaomi 4A. Jelikož byl mobil vypnutý, lokalizovat ho pomocí Google účtu bylo neúspěšné. Tak jsem ho alespon zamkl (i když měl gesto) také přes Google. Následně jsem šel na policii, kde mi řekli, že musím na nahlášení krádeže počkat pár dní a doslova odmítli něco řešit.
Později téhož dne mi zavolal jeden člověk, že mi telefon chce vrátit. Požadoval určitou částku, za kterou prý telefon od ,,zloděje,, nakoupil. Telefon si chtěl nechat, ale jelikož byl zablokován, byl mu dle jeho slov k ničemu.
Mobil mi předal, avšak byl v jiném pouzdře (nechápu proč) a bez SD karty. Po zadání hesla pro odblokování byl telefon úplně prázdný, avšak jsem si jistý, že jsem nic z interní ani externí paměti nemazal.
Prosím o radu, jak nyní dále postupovat, zda mám zkusit nějak data obnovit, či jak zjistit, že mobil není jinak upraven a jak je možné že v telefonu žádá data nezůstala? SMS zprávy mám uložené na SIM kartě, přesto jsou všechny smazány. SD karta, která byla plná důležitých věcí, mi asi chybí nejvíce a nevím, k čemu zlodějovi bude, když stojí pár set korun. Sypu si samozřejmě popel na hlavu a aby se situace neopakovala, můžu nějak SD kartu zablokovat?
Moc děkuji!