PokecJak zprovoznit SKYPE?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
kubrt1
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: pon 20. dub 2009 11:50:01
Reputace: 0

Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od kubrt1 » pon 27. dub 2009 10:26:32

Ztahl sem si SKYPE - BETA z marketu normalne se přihlásím na účet a když zvolim kontakt na volání mam tam jen možnost CHAT,PROFIL,KOŠ,BLOK nic čím bych kontakt vytočit na volání.Zkoušel jsem na vodafon i t-mobile sim karte na GPRS i WI-FI připojení.Prosím poraďte.




Uživatelský avatar

d0paroma
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: stř 25. úno 2009 22:49:58
Reputace: 0
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od d0paroma » pon 27. dub 2009 11:04:45

Skype-beta neumoznuje volani akorat psani.
Motorola M3888, Siemens MT50, Motorola V360, Sony Ericsson V630i, HTC-T-Mobile G1, Samsung Galaxy S2 - XEZ, oficial system 2.3.4

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
kubrt1
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: pon 20. dub 2009 11:50:01
Reputace: 0

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od kubrt1 » pon 27. dub 2009 12:06:19

Díky za odověď a jsme "doma" :DD
Jaky tedy jde použít prográmek na volání přes SKYPE?

Uživatelský avatar

xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od xsoft » pon 27. dub 2009 12:19:08

Zadny
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od DeToX » pon 27. dub 2009 15:10:27

No jeden by byl. Jmenuje se iSkoot a je na marketu kdyz pouzijes muj "patch" na placene aplikace nebo pokud vyndas SIM kartu (je urceny jen pro US ale placeny neni). Jeho problem je ale v tom, ze kdyz chces volat nekomu na skype tak se zacne vytacet cislo v USA. Ale funkcni to je :)


Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od moneytoo » pon 27. dub 2009 15:21:36

Pokud by jsi chtěl používat Skype na volání, raději by jsi se měl poohlédnout po momentálně vyspělejších platformách jako třeba Windows Mobile nebo Symbian. ;)

Uživatelský avatar

Libor52
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 14. úno 2009 12:06:57
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od Libor52 » úte 28. dub 2009 14:06:38

Mě by zajímalo jestli to jde nějak udělat aby skype jelo pořád na pozadí a nemusel bych se vždycky podívat jestli mě někdo nepsal.
Data neřeším, mám FUP 10Gb.
G1 - White - černá klávesnice, 1.6 No root, T-mobile, Internet Premium, ( 16.2.2009 )

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od MrPedro » úte 28. dub 2009 22:20:24

Skype je mrtvy. Uzavreny protokol, vysoka narocnost na prenos dat, placeny IN i OUT.
Pouzivejte SIP.
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
kubrt1
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: pon 20. dub 2009 11:50:01
Reputace: 0

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od kubrt1 » stř 29. dub 2009 8:42:57

MrPedro mohl bys nejak popsat jak se ten Sipdroid instaluje a nastavuje?Sem to ztahl dal instal ale pokažde napíše že indtalace neůspěšná.Podařilo se to někomu nainstalovat?

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od tomtomas » stř 29. dub 2009 13:23:08

Me teda ne lae asi je to jen na emulator a dev telefony


petrme
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: pát 16. led 2009 18:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od petrme » stř 29. dub 2009 14:02:34

MrPedro píše:Skype je mrtvy. Uzavreny protokol, vysoka narocnost na prenos dat, placeny IN i OUT.
Pouzivejte SIP.
No zapomněl jsi dodat, že je k tomu potřeba Cupcake 1.5...

What are the system requirements?

To install Sipdroid you need version 1.5 "Cupcake" of Android. It is already available from HTC for Android Developer Phones. Please visit http://android-developers.blogspot.com/ ... -here.html for details on updating the OS. An OTA (over the air) update for the other phones has been announced for coming in the beginning of May.

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od MrPedro » stř 29. dub 2009 16:32:14

Slape to skvele; verzi 1.5 mam, beru to jako samozrejmost, udrzovat OS aktualizovany; sel sem kvuli tomu spat dost pozde.
Jen takova mala poznamka: nezapominat vypnout, malem sem si rano provolaval kredit z FAYNu :)
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

Libor52
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 14. úno 2009 12:06:57
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od Libor52 » stř 29. dub 2009 18:45:59

Takže: nezapomínat vypnout, a všem známým říct aby kvůli mému novému tel. přešli na něco jiného :x Díky
G1 - White - černá klávesnice, 1.6 No root, T-mobile, Internet Premium, ( 16.2.2009 )

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od MrPedro » stř 29. dub 2009 18:59:05

Proc by meli prechazet?
Jen to beru jako lepsi alternativu. SIP protokol je privetivejsi a funguje uz od dial-up pripojeni.
Navic ma i CESKE telefonni cislo zdarma. Volani v ramci protokolu zdarma a do pevnych siti za korunu a mobil cca tri.
Ze sveho okoli vim, ze skype pouzivaji lide hlavne na psani, jako nahradu IM.
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

Libor52
Stálý androiďák
Příspěvky: 105
Registrován: sob 14. úno 2009 12:06:57
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od Libor52 » stř 29. dub 2009 19:37:19

Máš pravdu, ale vysvětluj to dvaceti blondýnkám :DD
G1 - White - černá klávesnice, 1.6 No root, T-mobile, Internet Premium, ( 16.2.2009 )


petrme
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: pát 16. led 2009 18:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od petrme » ned 03. kvě 2009 11:37:14

MrPedro píše:Slape to skvele; verzi 1.5 mam, beru to jako samozrejmost, udrzovat OS aktualizovany; sel sem kvuli tomu spat dost pozde.
Jen takova mala poznamka: nezapominat vypnout, malem sem si rano provolaval kredit z FAYNu :)
Můžeš se prosímtě víc rozepsat o nastavení programu Sipdroid? Registroval ses na pbxes.org?

Nedaří se mi to rozchodit...

Díky.

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od MrPedro » ned 03. kvě 2009 12:24:59

Ja pouzivam fayn.cz.
Takze mam ceske telefonni cislo + jedno 901ckovy a volani po netu zdarma.
Poskytovatele VOIP v CR: http://www.internetprovsechny.cz/clanek.php?cid=178
A jedno velke forum: http://www.telefonujeme.cz/
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.


petrme
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: pát 16. led 2009 18:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od petrme » ned 03. kvě 2009 12:53:46

MrPedro píše:Ja pouzivam fayn.cz.
Takze mam ceske telefonni cislo + jedno 901ckovy a volani po netu zdarma.
Poskytovatele VOIP v CR: http://www.internetprovsechny.cz/clanek.php?cid=178
A jedno velke forum: http://www.telefonujeme.cz/
No ja to chci rozjet pro své 910kové číslo od operátora 802.cz. Číslo mi funguje přes Ekigu i hardwarový IP telefon.

Jenže to nastavení v Sipdroid je nějaké moc jednoduché... a číslo se neautorizuje.

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od MrPedro » ned 03. kvě 2009 14:18:04

Navod jak nastavit sipdroid:
Pro site FAYN.CZ

username: vase telefonni cislo
password: pridelene heslo
server: sip2.fayn.cz
port: 5060

Use WLAN: zaskrtnute (prihlasi se, za pouziti WIFI site)
Use 3G: prazdne (nemame pobliz sit 3G)
Use EDGE: prazdne (nemam neomezeny tarif)
Preffered call type: SIP, when available (pouzije jako hlavni SIP)
Simultaneous Outbound: zaskrtle

Testovano - funkcni
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.


petrme
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: pát 16. led 2009 18:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od petrme » ned 03. kvě 2009 15:01:25

Zkoušel jsem to s podobnými parametry pro 802.VOX číslo a nefunguje to :(

username: 910xxxxxx
password: heslo
server: sip.802.cz
port: 5060 (zkoušel jsem i 5065)

Sipdroid se nezaregistruje, jen vypíše zprávu:
Registration failed (Timeout)


Dib

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od Dib » pát 22. kvě 2009 9:47:25

Skutečně to na Fayn.cz kompletně funguje? Mě jde pouze z telefonu pomocí sipdroidu volat, ale nelze se mi na něj dovolat.


Dennis
Nové Androidě
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 21. kvě 2009 21:38:09
Reputace: 0

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od Dennis » stř 27. kvě 2009 20:35:23

aha takže to se musím ještě nějak zaregistrovat v nějakého VoIP operátora?
už jsem se registroval u FAYN.cz ale když nastavuji sipdroid tak mi vyskočí registration failed - timeout, v emajlu od fayn je server sip.fayn.cz zkoušel jsem i sip2.fayn.cz
kde muže být chyba, díky Zdeněk


Dennis
Nové Androidě
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 21. kvě 2009 21:38:09
Reputace: 0

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od Dennis » čtv 28. kvě 2009 8:44:36

a co truphone ? http://www.truphone.com/
funguje nekomu ?
Zdeněk


Esfo

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od Esfo » pát 31. črc 2009 22:31:17

Čau, vyřešili jste někdo telefonování přez sipdroid? Jsem u 802 a není pro mě problém přejít jestli sipdroid frčí u jinýho poskytovatele, ale zatím jsem na netu nenašel náznak funkční konfigurace.

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od MrPedro » pát 31. črc 2009 22:59:43

Ja uz tu postoval jak na to.
Zrovna dnes jsem nastavoval znovu FAYN na verzi 1.0.4 a vse funguje.
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

chytil123
Androiďák!
Příspěvky: 632
Registrován: stř 13. kvě 2009 17:52:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od chytil123 » pát 11. zář 2009 19:52:03

Tak jsem to ted zkusil, zavolal jsem brachovi, slo to, ale u neho se sekal hlas. :D
Nexus S / Nexus 7


petr.cernansky
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: sob 12. bře 2011 2:02:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson X10

Re: Jak zprovoznit SKYPE?

Příspěvek od petr.cernansky » stř 16. bře 2011 11:50:38

Mám dvě sip čísla - IPVOX a 802.VOX a obojí funguje skvěle a to jak na wifině, tak na datových službách od vodafone.

Jen mě štve, že nejde vytočit číslo s předčíslím +420, chtělo by to nějakou ulitku která by buď převáděla + na 00 nebo aby +420 úplně mazala.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti