PokecLampárna

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampárna

Příspěvek od ge0rge » sob 03. led 2009 11:52:22

Výrobce uvádí 5 hodin hovoru a 130 hodin standby ... na forech lide potvrzuji vydrz jeden až 4 dny, podle aktivity wifi, gps, gsm/gprs/3g

Baterie s vetsi kapacitou se koupit samozrejme daji, stejne jako ruzne externi adaptery na standardni AA baterie (nabidka boxwave, 1150mAh, 1200mAh, 1400mAh baterie 1400mAh da asi o 20% delsi vydrz nez zakladni 1150mAh, t-mobile chysta i 2400mAh baterii na predobjednavku, ktera narozdil od predchozich sice zdvojnasobi vydrz ale navic i zmeni zmeni tvar telefonu novym zadnim krytem), v prvnich dnech je problem baterii hodne patrny protoze si s telefonem kazdy hraje skoro porad, to nadseni z noveho gadgetu samozrejme casem trochu opadne a telefon bude pouzivan tak ze i usporny rezim dokaze ukazat k cemu slouzi.

Mezi tipy ktere prodlouzi vydrz baterie figuruji predevsim ty ve stylu "vypnete vsechno co nepouzivate a nenechavejte to bezet dele nez je potreba", to plati predevsim o podsvetleni displeje a o jakemkoliv vysilani do etheru. Nicmene zvyknout si na kazdonocni nabijeni, to je asi jedina jistota ...
Naposledy upravil(a) ge0rge dne sob 03. led 2009 12:14:58, celkem upraveno 9 x.




Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Lampárna

Příspěvek od vlk » sob 03. led 2009 11:56:25

vacsia kapacita asi nie, nejake moznosti o "predlzenie" vydrze v outdoor sa rozoberali tu: http://androidforum.cz/nabijecka-a-nepeti-t77.html

inak skutocna vydrz sa da tazko zhodnotit, to zalezi od vyuzivania. pohybuje sa od 1 - 5 dni. zalezi od zapnutej wifi, gps, 3g, telefonovania, ...

Uživatelský avatar

monikag08
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: pát 31. říj 2008 14:05:35
Reputace: 0
Bydliště: Aktuálne Praha :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampárna

Příspěvek od monikag08 » pon 05. led 2009 10:53:12

Tak kapacita baterky u mna je 1 max 2 dni, ale naozaj zalezi od aktivity :-) cez vianoce mi vydrzal aj 4 dni v pohode :-)
:-) Monika :-)


tom 86

Lampárna

Příspěvek od tom 86 » stř 21. led 2009 14:00:30

Zdarec lidi, mam jeste jeden dotaz,
mám trochu zmatek ohledně paměťových karet, na stránkách výrobce sem se dočetl o podpoře microSD - z toho chápu, že karty microSDHC G1 teda nepodporuje, když zde nejsou uvedeny, ale jinde na netu sem se dočetl, že jde vložit karta microSDHC tak su z toho jelen! Předem díky za každou odpověď.

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Lampárna

Příspěvek od vlk » stř 21. led 2009 14:21:54

tom 86 píše:..
jasne, funguje microSDHC, ja mam 8GB



Návštěvník

Re: Lampárna

Příspěvek od Návštěvník » stř 21. led 2009 15:20:05

SD2.0/SDHC není problém, to už dnes podporují všechny čtečky a výrobci to ani nijak speciálně nezdůrazňují. Dnes už je aktuální spíše otázka, bude to umět SDXC s kapacitou na kartě až 3TB? :-)

Uživatelský avatar

monikag08
Stálý androiďák
Příspěvky: 135
Registrován: pát 31. říj 2008 14:05:35
Reputace: 0
Bydliště: Aktuálne Praha :-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampárna

Příspěvek od monikag08 » stř 21. led 2009 21:19:36

Potvrdzujem tiez ze SDHC karty funguju, mam 16 GB a vsetko v pohode.
:-) Monika :-)

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Lampárna

Příspěvek od vlk » stř 21. led 2009 23:02:20

inak taka cudesna vec sa mi predvcerom stala s GPS-kom.
po zapnuti GPS mi ne a ne zachytit polohu. nakoniec som sa postavil na miesto kde mal slusny vyhlad na oblohu, postal chvilu na mieste a nakoniec asi po piatich minutach sa chytil. (podotykam ze som mal zapnuty assisted start) a prekvapenie bolo ked som na google mapach videl tu bodku v modrej ploche.... hm? co to? ... zoooom out, .. zoom out... po riadnom odzoomovani som objavil nejake pobrezie ... este trosku zoomout a zistil som ze ma to hodilo medzi spanielsko a francuzsko niekde do mora!... no nechapal som.
vecer ked som isiel z prace ... to iste. tak som vypol/zapol telefon (s vybratim baterky asi na minutu) nahodil GPS, po dlhom case ma zasa hodilo do toho mora ... no nechapal som.
nadruhy den ked som ju znova zapol, sa chytila velmi rychlo a hodilo ma na spravne miesto.
tak teraz neviem ci zblbla gps-ka v telefone, alebo amici robili nejake pokusy s gps satelitmi... ci niekto ma rusicku poblizku. lebo testoval som to priblizne na rovnakom mieste.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1710
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 249
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampárna

Příspěvek od Supík » stř 21. led 2009 23:11:25

vlk píše:inak taka cudesna vec sa mi predvcerom stala s GPS-kom.
po zapnuti GPS mi ne a ne zachytit polohu. nakoniec som sa postavil na miesto kde mal slusny vyhlad na oblohu, postal chvilu na mieste a nakoniec asi po piatich minutach sa chytil. (podotykam ze som mal zapnuty assisted start) a prekvapenie bolo ked som na google mapach videl tu bodku v modrej ploche.... hm? co to? ... zoooom out, .. zoom out... po riadnom odzoomovani som objavil nejake pobrezie ... este trosku zoomout a zistil som ze ma to hodilo medzi spanielsko a francuzsko niekde do mora!... no nechapal som.
vecer ked som isiel z prace ... to iste. tak som vypol/zapol telefon (s vybratim baterky asi na minutu) nahodil GPS, po dlhom case ma zasa hodilo do toho mora ... no nechapal som.
nadruhy den ked som ju znova zapol, sa chytila velmi rychlo a hodilo ma na spravne miesto.
tak teraz neviem ci zblbla gps-ka v telefone, alebo amici robili nejake pokusy s gps satelitmi... ci niekto ma rusicku poblizku. lebo testoval som to priblizne na rovnakom mieste.
Me se loni v lete stalo, ze mi to moje nokia gps furt davala polohu nekam 200km daleko do alp. Spravilo se to cca po pulhodine samo. Tak nevim ale gps obcas nejaky mouchy mit muze.
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík

Uživatelský avatar

unavensluncem
Stálý androiďák
Příspěvky: 246
Registrován: pon 29. pro 2008 15:03:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.0.3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampárna

Příspěvek od unavensluncem » čtv 22. led 2009 9:00:35

Tak nezapominjme pratele, ze GPS neni uplne presna vecicka (navic jsme nekde cetl, ze vojaci kdyz dali povoleni pouzivat normalnim lidem, zamerne seridili tak aby to ukazovalo o x metru jinam, kvuli tomu aby tim nekdo nezameroval cile), no a proste pokud neni nad nama dostatek satelitu, tak se GPSka nechytne no, takze je mozny, ze zrovna v tom miste ten posledni satelit potrebny k zamereni nebyl;) Me se taky nekdy zameri okamzite a klidne v baraku a nekdy proste ani kdyz se zblaznim a musim tam chvili saskovat...
US HTC Dream - SuperE 1.0.2

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampárna

Příspěvek od ge0rge » čtv 22. led 2009 9:05:54

tady by mě zajímalo, nevíte náhodou zda umí android to co dělají TOMTOMy ? Říkajítomu GPSfix a jedná se o data která si stáhne s internetu a která obsahují informace o poloze GPS družic na celý týden dopředu (tuším) a díky tomu dokáže inicializační fázi velmi výrazně zkrátit a bleskově zjistit polohu.

Uživatelský avatar

vlk
Androiďák!
Příspěvky: 498
Registrován: pát 28. lis 2008 0:29:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: xperia z2
Bydliště: Aktuálne Praha :-)

Re: Lampárna

Příspěvek od vlk » čtv 22. led 2009 9:37:09

ge0rge píše:...
vramci assisted startu stahuje aj udaje ako gpsfix. btw, na podobne veci sluzia aj dalsie satelity ktore sa nepohybuju (stacionarne), ktore na rovnakych frekvenciach vysielaju aktualnu chybovost pre konkretne lokality (DGPS). takze vdaka tomu dnes tie GPS su riadne presne (pod 5m)
unavensluncem píše:...
ono ta chyba bola, ale potom ju pred par rokmi zrusili. no lenze vojaci a geodeti sa dokazu aj pomocou dnesneho GPS zamerat radovo na centimetre, no nato im sluzia dalsie ale kodovane vlastnosti gps satelitov (vysielaju napriklad sucastne aj na inej frekvencii, ktorej sirenie atmosferou ma ine vlastnosti...)

ten problem co ma hodilo tak daleko mohol byt sposobeny atmosferickymi poruchami a tiez nedokonalostou GPS chipu v G1-ke aj ked ten chip je slusne citlivy, tak nieje az tak kvalitny ako napriklad MTK alebo SiRF.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1710
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 249
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampárna

Příspěvek od Supík » čtv 22. led 2009 9:40:08

unavensluncem píše:Tak nezapominjme pratele, ze GPS neni uplne presna vecicka (navic jsme nekde cetl, ze vojaci kdyz dali povoleni pouzivat normalnim lidem, zamerne seridili tak aby to ukazovalo o x metru jinam, kvuli tomu aby tim nekdo nezameroval cile), no a proste pokud neni nad nama dostatek satelitu, tak se GPSka nechytne no, takze je mozny, ze zrovna v tom miste ten posledni satelit potrebny k zamereni nebyl;) Me se taky nekdy zameri okamzite a klidne v baraku a nekdy proste ani kdyz se zblaznim a musim tam chvili saskovat...
Jojo mas pravdu , ze zacatku tam byla chyba klidne i 30-100m .. az po hodne letech ji odstranili protoze kdo chtel tak si GPSku pomoci DGPS uz davnoi spresnil radove na decitky centimentru. Jinak pro zamereni polohy musi byt kvalitni signal ze 3 gps satelitu. Pro zamereni vysky jsou uz potreba 4. Od 5ti satelitu se da poloha povazovat za velmi presnou (dnes jiz je presnost bezne gpsky vytrvale pod 5m). Jinak behem vypoctu polohy gpska provadi pomerne dost narocnou matematickou analyzu, ktera ma za ukol nejprve urcit na jake polokouli se prijimac nachazi. Pak postupne dojde k vypoctu presne lokace. Verim ze pokud v tech prvotnich vypoctech dojde k nejake interferenci/souctu odrazenych signalu, tak se gpska muze seknout a pak placa blbosti. Bohuzel si gpska i po vypnuti pamatuje posledni polohu (jednou jsem tam videl extra malou baterku na zalohovani cmos pameti) tazke jedine spolehlive je asi vyvolat nejak studeny restart gps pokud to zarizeni pomaha. Ale to je jen moje domneka.

Edit: Vlk byl rychlejsi :)
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík


gforge
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 01. bře 2009 9:51:15
Reputace: 0

Re: Lampárna

Příspěvek od gforge » sob 07. bře 2009 12:30:51

Hezký den,
Tak já můžu zodpovědně říct, že G1 mám nastaven jen na 2G, stále vyplé GPS, WiFi i Bluetooth, chodím jen na internet, emaily a market a každý den v podvečer už to chce nabít, přitom to mám téměř celou noc na nabíječce. O výdrži 2 dnů se mi může zdát!

Mám ale další LAMPÁRNU do fóra.
Již několik dní marně čekám na marketu na program Greed a Phonebook. Nevíte kam zmizely? Nebo se z toho staly placené verze. Ten greed mi ani tak nevadí, ale Phonebook bych si ještě rád stáhl. Poradí mi někdo? Možná se ztratilo více programů, já vím zatím jen o těchto dvou.

Uživatelský avatar

bassaq
Androiďák!
Příspěvky: 555
Registrován: pon 23. úno 2009 22:27:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4
Bydliště: Kutna Hora

Re: Lampárna

Příspěvek od bassaq » sob 07. bře 2009 13:32:24

mam zkusenost s vydrzi asi 2-4 dny... gps,wifi lokace si zapinam/vypinam dle potreby a na noc nevypinam, ale samozrejme kdyz si odpoledne zacnu kutit s debianem a vydrzi mi to dlouho, vecer jiz g1 visi na kablu :) zalezi dost i na kvalitne signalu, pokud si telefon hleda nejlepsi spojeni kazdou chvili, spotreba klesa...


gforge
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: ned 01. bře 2009 9:51:15
Reputace: 0

Re: Lampárna

Příspěvek od gforge » sob 07. bře 2009 20:19:16

Tak konečně se na Marketu objevil Greed (lite) a samozřejmě už jako trial verze. Škoda, že jsem si ho před tím nezálohoval. Myslím, že takto dopadne i Phonebook, že z něj bude placená verze.

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: Lampárna

Příspěvek od huskye » sob 07. bře 2009 20:41:53

k té gps: jak naznačil vlk, ta původní nepřesnost u ní byla záměrná. GPS původně využívali jen armády a až poměrně jí endávno vypustili mezi normální lidi, ale se záměrnou nepřesností určení polohy a oni si nechali tu přesnou. Až teď máme tu verzi bez odchylky více méně i my. Alespoň tak jsem to před asi rokem četl někde na netu v historii gps... :-)

A k té výdrži :-P : mi telefon taky vydrží tak den. Včera jsem ho ráno v 6 vypojil z nabíječky a do půlnoci bylo po něm. Měl jsem asi tak 15 minut hovorů a sms cca 20. Ale jinak wifi jen asi 5minutu a žádná jiná data ani BT ani GPS :-) ale když nevolám vůbec, tak to vydrží do druhého večera... Jo a podsvícení displaye mám na 10 a klávesnice vypnuté :-(
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)


pavel

Re: Lampárna

Příspěvek od pavel » sob 07. bře 2009 21:50:14

Cau lidi tak uz taky pisu z androidu :D je to proste best mobil ve vsech smerech(rychly browser,super gmaps,display,dobre foti,super prehravac a nejvetsi bomba ten android market vse zdarma a v mobilu to mate nainstalovane behem par vterin) akorat je skoro nutny nejaky datovz tarif... jakmile se vzdalim od wifiny,uz mi to zdima kredit-a ne malo... takze v pondeli frcim do tmobilu alespon pro twist surf+ ...jo a baterka pri mojem castem pouzivani dostava docela zabrat vzdrzi mi sotva 2 dny... co jinak dodat... jak mate prachy na net,tak je to fakt best mobil ;) doporucuju


pavel

Re: Lampárna

Příspěvek od pavel » sob 07. bře 2009 21:59:28

BTW nevite nekdo jak ten net nejak bloknout aby me to neokradalo kdyz zrovna nejsem u wifiny? I tak mi ta wifina pri uspornem rezimu vypadne a mobil si za mymi zady stahuje data pres gprs/edge za 3 dny me to odrbalo o 80kc a ani poradne nvm za co :-(

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: Lampárna

Příspěvek od huskye » sob 07. bře 2009 23:46:00

čti témata na foru, je tady o tom mraky, takže už nebudu opět odpovídat :-) promiň ;-)
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

bosko23
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: čtv 12. bře 2009 12:35:11
Reputace: 0
Bydliště: Český Brod 30 min vlakem od Prahy
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampárna

Příspěvek od bosko23 » ned 15. bře 2009 21:05:46

:) Tak já jsem s G1 velmi spokojenej hlavně mail internet videa hudba system je svižný i po instalování několik aplikací atd . mail semi líbí víc než namoji nokii E90 i s gps mapy natomhle displeji jsou paráda už aby byla nějaká navigace typu Garmin atd .. S baterkou jeto hroší nabijím dene sem tam hovor sms na netu visím i hodinu icq mp3 takže koupě silnejší baterky bude třeba třeba Nokia mi při těhlech aktivitách vydrží i dva tři dny ..abych ušetřil nějakou energii tak posvíceni mám skoro vypnutý tlačítka taky a když nepotřebuji žádná data tak přez APNDROID se vypnou veškerý připojení ;) šikovný prográmek .. ikdyž mě stál 1kč protože jsem prodlužoval smlouvu u t-mobile klidně bych těch 7500 nebo v T-mobile to maj za 9999kč bych ty prachy dotoho vrazil ;) a odtý doby co mám jsem ani jednou nemusel restartovat ani semi sám nerestartoval to u nokie tam semi to sem tam stane :lol:
T-MOBILE G1 8GB MICRO SD white , ACER ASPIRE 5930G XP + UBUNTU HARDY + T-Mobile 4G tarif premium + T-Mobile internet +

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampárna

Příspěvek od tomtomas » pon 04. kvě 2009 21:04:45

Jeee diky supe o tomhle sem nevedel takze: ach joooooo achhh to je skoda ja se nemohu dockat ofiko cupcake:-)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti