PokecProvedete mi root na HTC Desire ???

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór


Branzik
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 20. pro 2010 21:23:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Branzik » čtv 30. pro 2010 11:44:42

No to my právě napíše, že ten o HTC je aktuální a nevim, jak ho přepsat.


,Zeptej se teď a budeš vypadat 5 minut jako blbec.Neptej se vůbec a budeš vypadat jako blbec celý život.''


Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7718
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Cleric » čtv 30. pro 2010 11:55:11

Najeď telefonem na zjištění HBOOTu. Pak dej Správce zařízení odinstaluj starý ovladač. Vyskočí ti okno s Průvodcem nově rozpoznaný ho HW - Dáš instalovat ze seznamu či daného umístění - dáš procházet a najdeš si ovladač k Androidu pak dáš další a mělo by to být.

Těď jsem to zkoušel a funguje to...


Branzik
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 20. pro 2010 21:23:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Branzik » čtv 30. pro 2010 11:59:06

No mě právě nevyskočí to okno ale rovnou to samohledá drivery.Když dám zakázat z windows update tak se hned nainstaluje ten HTC driver.Nevim jak vypnout automatické nacházení ovladačů.
Nedávám možnost odinstalovat s driverem i software ovladače, protože si myslím,že to odinstaluje HTC drivery a to ja nechci:-(

EDIT: Tak snad už se nějakým způsobem podařilo, děkuji za rady
EDIT2:HTC SYNC ano ale ne HTC drivery:-) ty jsem myslel.
Naposledy upravil(a) Branzik dne čtv 30. pro 2010 12:19:35, celkem upraveno 2 x.
,Zeptej se teď a budeš vypadat 5 minut jako blbec.Neptej se vůbec a budeš vypadat jako blbec celý život.''

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7718
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Cleric » čtv 30. pro 2010 12:08:25

Tipuji že jedeš na Vistach nebo 7-čkách. S tím ti teď neporadím. Nemám přístup k osobnímu NB. Jedině až v sobotu.

EDIT 12:11
HTC Sync budeš muset odistalovat chtě nechtě. Jinak ROOT neuděláš.


Branzik
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 20. pro 2010 21:23:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Branzik » čtv 30. pro 2010 17:48:15

Tak telefon mám rootlý, teď budu flashovat roomku, chtěl jsem se zpetat, když jsem rozděli kartu na dvě časti.Jaká část má být první FAT32 nebo ext3?Chtěl jsem na takto upravenou kartu nahrát zálohu a prostě mi to nešlo, psalo to něco ve smyslu, že to nemůže najít kartu.Teď jsem tam hodil jinou sdkartu a na te nandroid záloha bez bez problému.

EDIT:TAk pri upesnem formatovanim karty, jsem si take omylem zformatoval cely harddisk - pres live ubuntu
,Zeptej se teď a budeš vypadat 5 minut jako blbec.Neptej se vůbec a budeš vypadat jako blbec celý život.''



Branzik
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 20. pro 2010 21:23:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Branzik » pát 31. pro 2010 11:41:15

Vsem moc děkuji za rady.povedl se mi root I flash nové romky.
,Zeptej se teď a budeš vypadat 5 minut jako blbec.Neptej se vůbec a budeš vypadat jako blbec celý život.''


Dionysos
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 27. pro 2010 18:40:55
Reputace: 0

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Dionysos » pát 31. pro 2010 21:31:49

Zdarec, už asi týden se párám s mým desire každý den jen kvůli plně funkčnímu App2SD. Za ten týden jsem si bricknul mobil (protože stare HBOOT neběží na sLCD), flashoval jsem asi tak stokrát různé romky, radia a jine věci, u kterých nemám zdání k čemu vlastně jsou.

Naštěstí jsem po šíleném týdnu ošulil probém s CID (stačí použít unrEVOked-3-2-Windoze) a mám rootlý desire metodou unrevoked. Uff!

Stále ale nemůžu instalovat aplikace na paměťovku. A myslím že to je právě ten důvod proč mi zešedivělo pravé obočí a můj desire málem utrpěl zničující hod zem.

Prosím poraďte co mám udělat, abych dostal aplikace všechny na SD když chci pořád využívat štokovou romku.

Děkuju mockrát. P.S. Jsem lama, tak buďte něžní

Uživatelský avatar

miczk
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: ned 11. črc 2010 15:03:11
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Mobil 2 / ROM: LG Nexus 5
Twitter: http://www.twitter.com/mroczis
Bydliště: Severní Valašsko

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od miczk » pát 31. pro 2010 22:23:18

Pokud myslíš slovem „štokovou“ eng. slovo stock tj. původní, tak tě musím zklamat. Na originální HTC ROM App2SD+ nedostaneš. Musíš si najít alternativu (LeeDroid, DHD port by baddnwz, oxygen defrost, ...)
LG Nexus 5
Wi-Fly - Vylepšete svůj Wi-Fi požitek
NetMonster - Zkontrolujte síť svého operátora

Uživatelský avatar

RiKy
Androiďák!
Příspěvky: 278
Registrován: úte 02. lis 2010 20:39:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 4
Bydliště: Křenovice u Brna

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od RiKy » sob 01. led 2011 10:58:34

Tak pro tohle bych viděl jako nejlepší řešení šoupnout tam romku LeeDroid. Oproti původní tam nejsou prakticky žádný rozdíly a instalace na kartu frčí úplně v pohodě.


Dionysos
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 27. pro 2010 18:40:55
Reputace: 0

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Dionysos » sob 01. led 2011 18:05:32

LeeDroida už jsem měl, odradilo mě to neskutečně pomalé bootování a aplikace mě stejně nešly přsunout na SD, na důvod jsem nepřišel. Nepotřebuju tunit system na maximalni výkon. Mě ta origo romka vyhovuje, je stabilní, funguje a vím co od ní čekat. Když tam dám jakoukoliv custom romku, tak přicházím o možnost aktualizace systemu, že? Znáte nějakou romku která je úplně stejná jako origo, akorát na ní běží App2SD?

Uživatelský avatar

miczk
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: ned 11. črc 2010 15:03:11
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Mobil 2 / ROM: LG Nexus 5
Twitter: http://www.twitter.com/mroczis
Bydliště: Severní Valašsko

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od miczk » sob 01. led 2011 18:19:54

Ne, představuješ si to moc jednoduše :)
Custom ROM nabízí další funkce [A2SD, superuser (=> další herda apps, který bez rootu nejdou), větší podporu než ze strany HTC, možnost poslat bug výrobci]
HTC ROM je zase naopak méně podporovaná, méně upravitelná atp.

Pokud chceš HTC ROMa žádnou jinou a chybí ti paměť, tak je pro tebe řešení HTC Desire HD :)
LG Nexus 5
Wi-Fly - Vylepšete svůj Wi-Fi požitek
NetMonster - Zkontrolujte síť svého operátora

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
LuBoS
Androiďák!
Příspěvky: 512
Registrován: ned 30. kvě 2010 8:26:34
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e
Mobil 2 / ROM: iPhone X
Tablet: ASUS MeMO Pad ME176CX
Tablet 2 / ROM: iPad Air 2
Bydliště: Pindojedy

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od LuBoS » sob 01. led 2011 19:03:55

Já nahodil díky uživateli "miczk" ROOT a hned ROMku Leedroid a jsem na 100% spokojený s Desire . Už jsem stihnul vyzkoušet více ROMek, ale Leedroid mi vyhovuje nejvíc. A ukládání aplikací na kartu díky této ROMce funguje výborně. A podpora například Leedroidu je skvělá , protože se aktualizace objevůjí na XDA ,jako například teď update na 2.3c
Samsung Galaxy S8, ASUS MeMO Pad ME176CX, Honor 9. Pak ještě pracovní ajfón.
Nedotknutelný iPad Air 2 se 128GB :-)


Dionysos
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 27. pro 2010 18:40:55
Reputace: 0

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Dionysos » ned 02. led 2011 14:06:16

Hm.. fajn, takže mi asi nic jiného nezbude než ten leedroid. Desire HD se mi už nevleze do kapsy, je moc velky a hranaty. Obyč desire je úžasné zařízení, kterému chybí k dokonalosti jen vyřešit problém s paměti. Hlavně se ale vleze do kapsy u kalhot. Jo a ta baterka by ještě mohla vydržet aspoň den :lol: Mno tak teda asi budu muset nahodit leedroida.. Dokonce jsem asi konečně přišel na důvod proč mi u něj nešel App2SD. Bylo to špatně naformátovanou SD. Formátoval jsem ji ROM managerem a on to asi nějak zvrtal. Protože jak tu SD zkoumam, nevidim nikde EXT, jen FAT32 jako jedinou partition :roll: nojo, byl jsem línej naformatovat si SD přes PC..

Uživatelský avatar

Crazyloap
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: sob 10. črc 2010 8:13:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Kraslice

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Crazyloap » ned 02. led 2011 14:23:25

Tak problém s místem ti LeeDroid vyřeší jenom z části protože ti stejně bude ubírat malou pamět telefonu.
Pokud jsi rozdělil kartu ROM managerem tak rozdělená byla, protože pokud si nepoužil nějaký disk director tak počítač EXT partition nevidí. Dokonce nevidí celou kartu když je EXT na první místě a pak FAT32. Doporučuju romku RCMixHD v0.14b Data2ext (SenseHD) která podporuje Data2ext. Problém s místem naprosto řeší a je mnohem lepší než Lee (pomalé starty atd.). Můžu jenom doporučit,
HTC Desire "AMOLED"
ROM: LeeDroid 2.3d
Radio: 32.48.00.32U_5.11.05.15
Kingston 16GB micro SDHC class 4
Operátor: O2

Vyzkoušel jsem už hodně Romek, ale vždycky jsem se vrátil k LeeDroidu.


Dionysos
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 27. pro 2010 18:40:55
Reputace: 0

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Dionysos » úte 04. led 2011 14:43:33

tak jsem si vytvořil ext3 (1Gb) a pak fat 32 přes acronis disk director a Leedroid 2.3b mi ukazuje pořád interní paměti 138mb.. Musí se ta partišna montovat? EXT3 partition na te SD je, vidim ho přes Acronis.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12625
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od ramon.dexter » úte 04. led 2011 14:51:41

dionysos: v nastaveni vidis vzdycky jenom interni pamet. Bylo jenom par ROM, kde byla videt i ext partice. Nekdy je to videt ve Spare Parts
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

GMKcz
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: pon 09. lis 2009 20:56:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2 + GTab 8.9
Twitter: http://www.twitter.com/GMKcz

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od GMKcz » úte 04. led 2011 14:57:15

pěkně je to vidět i přes titanium backup
Spoiler:
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar

miczk
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: ned 11. črc 2010 15:03:11
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Mobil 2 / ROM: LG Nexus 5
Twitter: http://www.twitter.com/mroczis
Bydliště: Severní Valašsko

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od miczk » úte 04. led 2011 17:37:25

Pro to, abys viděl třeba v interní paměti číslo větší než 138 potřebuješ jinou formu využití místa.
A2SD - Ukladá věci na externí oddíl (ext 2/3/4) - prakticky všechny neoficiální ROMky
DATA2SD - Ukládá věci taktéž na externí oddíl, ale zároveň ti z toho externího oddílu udělá něco jako interní oddíl, tzn. jakože ho rozšíří - příklad je RCMixHD
LG Nexus 5
Wi-Fly - Vylepšete svůj Wi-Fi požitek
NetMonster - Zkontrolujte síť svého operátora


eaglecz
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 10. led 2011 0:21:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od eaglecz » pon 10. led 2011 0:33:54

Tomto bych chtěl poděkovat miczk za krásně přehledný a hlavně účinný návod. Diky jemu pravé jedu na oxygen rom s 2.3 gingerbread. Zároveň bych chtěl poradit ostatním s problémy na které jsem narazil: při rootovani unrevoked3 se objevila hlaska o tom ze mam novější verzi firmwaru, vyřešil jsem wipem(obnova továrních nastaveni) a při nahazování oxygenrom se neustále opakovala animace loga oxygen: před flashovanim romky proveďte v recovery modu wipe dat a Cache, pokud uz jste zasekli, nahodte si zálohu kterou jste dělali po Rootu a proveďte wipe dat a cache.

Edit: oprava hrubek zpusobenych mobilnim slovnikem :)

Uživatelský avatar

Vogi
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: ned 23. led 2011 12:20:06
Reputace: 0

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Vogi » úte 15. úno 2011 18:14:14

Velké díky miczk za jasný návod. Konečně jsem se rozhoupal a povedlo se!
Teď chci ještě rozchodit A2SD, prozatím jsem nahrál InsertCoin 1.8h, ale zatím se mi nepodařilo připojit na účet Google...

Edit: tak jsem zkusil ještě ReflexTSenseHD_1.7_LITE_Sense_DHD_2.2_FRF91_A2SD+ ale stejný výsledek, na wi-fi se připojím, můžu surfovat, ale nepřipojím se na Google účet a tím pádem nemůžu do Marketu a instalovat...
Postupoval jsem přesně podle původního návodu na root a pak tam nahrál jenom novou romku, jsou bezpodmínečně nutné ještě jiné kroky? díky moc
Palm V > Palm Treo 650 > SE P1i > HTC Desire HD > HTC Desire + Samsung Galaxy S3
Desire :: Cool SagaS v1.4 | SGS3 :: ROOT stock JB

Uživatelský avatar

miczk
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: ned 11. črc 2010 15:03:11
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Mobil 2 / ROM: LG Nexus 5
Twitter: http://www.twitter.com/mroczis
Bydliště: Severní Valašsko

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od miczk » úte 15. úno 2011 20:32:56

Je to divné a takováhle věc by se rozhodně stávat neměla. Pokud máš možnost zkus připojení skrze tvého operátora a ne WiFi, případě zkus jinou WiFi síť. Může se jednat o problém tvého internetu.
LG Nexus 5
Wi-Fly - Vylepšete svůj Wi-Fi požitek
NetMonster - Zkontrolujte síť svého operátora

Uživatelský avatar

Vogi
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: ned 23. led 2011 12:20:06
Reputace: 0

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od Vogi » stř 16. úno 2011 9:54:04

Ahoj, tak už funguju!
Vysvětlím zádrhel: před rootem jsem si přendal simku do jiného přístroje. Vše se dařilo, až na to, že s novou romkou jsem se nemohl připojit na google účet (přes dvě minuty to spojovalo a pak to napsalo něco o nespojení... ;o), přitom na wifině jsem fungoval s webem v pohodě a i jsem se připojil na gmail. To se mi s novým přístrojem nestalo a zpočátku jsem ho chvíli používal bez simky, než jsem si všechno přizpůsobil.
Tak tedy jsem vložil simku a přes operátora se připojil. Nevím, proč to vyžadovalo datový přenos pro přihlášení, ale teď už to jede v pohodě i bez simky! Tož tak, mohlo by to někomu pomoci... a díky za reakci
Palm V > Palm Treo 650 > SE P1i > HTC Desire HD > HTC Desire + Samsung Galaxy S3
Desire :: Cool SagaS v1.4 | SGS3 :: ROOT stock JB


fifty2805
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: čtv 27. led 2011 16:44:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Galaxy S

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od fifty2805 » sob 19. úno 2011 22:59:59

Opravdu dokonalí návod na postup:
Jen mám problém že když dám pouze nabít (vše ostatní nastaveno) tak mi to píše
Waiting for device. Plug phone in now and enable USB debugging.Make sure HTC sync is not installed
A když to zase přepnu na HTC sync místo pouze nabít tak mi to jede ale když se tel. jednou restartuje tak to zas píše že se stala chyba v přenosu můž někdo poradit prosím mám HTC Desire (T-mobile)
Děkuji

Uživatelský avatar

NaTuRaL
Androiďák!
Příspěvky: 510
Registrován: čtv 29. dub 2010 23:40:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od NaTuRaL » ned 20. úno 2011 2:22:50

GC -GOLD CARD
/OT/
upravovane weci od T-Shit a spol opravdu nasnasim - nechapu jak si nekdo muze neco takoveho koupit - Fuck up Custom Rom ISP

Uživatelský avatar

pantheonsk
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: úte 23. lis 2010 23:58:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola razr i
Tablet: Nexus 7 32 GB 3G
Tablet 2 / ROM: stock 4.4.4
Bydliště: Smolenice
Kontaktovat uživatele:

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od pantheonsk » pon 21. úno 2011 23:09:18

chcem sa spytat jednu vec ktorej nerozumiem - ten krok kde sa ma zazalohovat povodny system, tak telefon musi byt v tovarenskom stave, alebo mozem tam mat ninstalovanu povodnu rom + svoje aplikacie? Zatial root bez problemov.

edit: tak som to testol, ide s CWM urobit backup a recovery medzi rom v factory stave a aj stave kde mam nainstalovane svoje app, jedna sa o povodnu rom s froyo 2.2, prvy krat som robil root a nieco tak len to som potreboval zistit, nakolko z navodu mi to nebolo jasne...
Razr i / Nexus 7 32GB 3G (2012)
history:SE T10-N 3210-6510-e51-hp2210-MDA Compact II-Qtek S200-Orange SPV M700-HTC Desire-MDA Compact IV-Razr i
flickr photos - http://www.flickr.com/photos/pantheonsk/sets/


shark
Nové Androidě
Příspěvky: 49
Registrován: pon 02. srp 2010 9:51:57
Reputace: 0

Re: Provedete mi root na HTC Desire ???

Příspěvek od shark » sob 06. srp 2011 13:20:13

panove, mel bych dotaz.
muzu "vymenit" radio, aniz bych mel s-off ?
root mam, nahral jsem ted leedroida ale radio se mi nepovedlo. zkousel jsme to flasherem ve fastbootu...

pripadne jestli jenom pri flashnuti radia prijdu o vsechna data

dik za info

tak uz jsme na to prisel...je to v pohode...;-)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host