Google Nexus 4 - Obecná diskuzeAndroid 5.0

Moderátoři: novas78, kecinzer

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
HTCEVO3D
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 05. srp 2013 18:48:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC evo 3D Nexus 4 nexus 5X
Rom: stock

Android 5.0

Příspěvek od HTCEVO3D » pát 14. lis 2014 21:24:37

Tak jsou uvolněné zdrojak pro nexus 4..

https://developers.google.com/android/nexus/images
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne úte 18. lis 2014 13:48:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upravený názov témy!




Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: 5.0

Příspěvek od Gu$houn* » pát 14. lis 2014 23:13:32

Tak kdo to už má nahozený?

Musím udělat zálohu dvou ROMek a /sdcard, takže čekám na první vlaštovky, já jsem zatím flashnul akorát nový radio a bootloader ...

P.
Obrázek


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: 5.0

Příspěvek od oversx » sob 15. lis 2014 7:32:14

Nejde mi to rootnout, TWRP se nainstaluje, poprvé jde spustit (podruhé už ne), když přes něj nainstaluju SuperSU, tak v systému ho nespustím, vyhodí to chybu. Jdu hledat.

P.S. Do N5 se instaluje upravený boot.img. Zkusil jsem i betu SuperSU 2.19 a stále píše "manually re-root".
Naposledy upravil(a) oversx dne sob 15. lis 2014 7:58:01, celkem upraveno 1 x.
Standa

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: 5.0

Příspěvek od Gu$houn* » sob 15. lis 2014 7:57:07

Prej to jde ROOTnout pomocí http://autoroot.chainfire.eu.

P.
[sntfrmnxs4]
Obrázek


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: 5.0

Příspěvek od oversx » sob 15. lis 2014 8:01:22

Hmm, ještě tam není kombinace N4 + 5.0. Všeobecně to bude jenom otázka času, tak se snad dnes (zítra) dočkáme.
Standa


Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: 5.0

Příspěvek od Gu$houn* » sob 15. lis 2014 8:33:29

Kombinace není, ale dle reakcí na xda to funguje i tak.

P.
[sntfrmnxs4]

// já stáhnul verzi v .zip od toho maníka, co dělá multiROM a nenaběhlo to, což jsem ale čekal, jelikož co vím, tak flash zip snad nejde vyrobit, dokud nezačne OTA, protože ta právě zip je a přes logcat se z toho vytáhne její odkaz ...
Naposledy upravil(a) Gu$houn* dne sob 15. lis 2014 8:36:18, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Uživatelský avatar

Sataník
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 01. zář 2013 10:22:36
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4

Re: 5.0

Příspěvek od Sataník » sob 15. lis 2014 8:35:00

CF auto root funguje. Nahozeno a rootnuto mám od včera večer.

Odesláno z N4
Siemens A60 -> BenQ - Siemens E71 -> Nokia 5610 -> Nokia 5800 -> Nexus 4 -> LG G2 -> LG G4 -> Lenovo Vibe P1


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: 5.0

Příspěvek od oversx » sob 15. lis 2014 9:13:06

To si opravdu raději počkám, než to prznit něčím starým.
Standa

Uživatelský avatar

Sataník
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 01. zář 2013 10:22:36
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4

Re: 5.0

Příspěvek od Sataník » sob 15. lis 2014 9:35:19

Je to aktualizované od už včera podle toho co psal Chainfire

Kód: Vybrat vše

I'm out, but the current Nexus 4 CF-Auto-Root should work, I updated that earlier today. Please try and let me know.
Siemens A60 -> BenQ - Siemens E71 -> Nokia 5610 -> Nokia 5800 -> Nexus 4 -> LG G2 -> LG G4 -> Lenovo Vibe P1


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: 5.0

Příspěvek od Sobmajstr » sob 15. lis 2014 9:40:42

No, nevim ... Nejaky aplikace se zdaji, ze nefunguji korekte .. Treba lightflow, powerfull toggles, total commander .. Snad to daji vyvojari co nejdriv do kupy ..


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: 5.0

Příspěvek od oversx » sob 15. lis 2014 11:21:45

Už tam je 5.0 http://autoroot.chainfire.eu/ , ale bude to stejné, protože Chainfire napsal tohle:
The Nexus4 CFAR has been 5.0 compatible since before Google put the image up. As clearly stated on the page, the Android version listed is for reference and has no relation to which Android versions it can root. Imagine if people would actually read...
Standa

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: 5.0

Příspěvek od Gu$houn* » sob 15. lis 2014 11:29:48

Power Toggles mi fungovalo v pohodě na všech 5.0 buildech, ofiko jsem ještě nezkoušel, sice jsem vše zazálohoval, ale nějak se mi s tím vším zrovna teď nechce znovu mrdat ...

P.
[sntfrmnxs4]
Obrázek

Uživatelský avatar

Douber
Stálý androiďák
Příspěvky: 182
Registrován: stř 13. črc 2011 15:25:03
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung S7
Rom: Stock ROM

Re: 5.0

Příspěvek od Douber » sob 15. lis 2014 11:33:36

Jinak otázka. Blbne wifi? Jinak já si počkám až to půjde rootnout přes NRT. Na nějaký čachry upravenými soubory já mám takovou neuvěřitelnou kliku. 100x to udělám někomu jinému, všechno OK, pokusím se o to já = cihla.

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: 5.0

Příspěvek od Gu$houn* » sob 15. lis 2014 11:37:58

Já bych teda nedával do souvislosti slovo čachry a aplikaci od Chainfira, autora SuperSU a jednoho z největších vývojářů, co se ROOTu týče ...

P.
[sntfrmnxs4]
Obrázek

Uživatelský avatar

Sataník
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 01. zář 2013 10:22:36
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4

Re: 5.0

Příspěvek od Sataník » sob 15. lis 2014 12:27:48

Power Toggles mi funguje naprosto bez problému.
Siemens A60 -> BenQ - Siemens E71 -> Nokia 5610 -> Nokia 5800 -> Nexus 4 -> LG G2 -> LG G4 -> Lenovo Vibe P1


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: 5.0

Příspěvek od oversx » sob 15. lis 2014 12:54:19

V Power Toggles nejdou vypnout data (ikona s dvěma šipkama proti sobě), ale ono toho nefunguje víc, myšleno i jiné appky.

Edit: Tak před chvílí přišla aktualizace na Power Toggles a ikona zapnout/vypnout data to přesměruje do Nastavení, asi prozatimní.
Naposledy upravil(a) oversx dne sob 15. lis 2014 13:10:05, celkem upraveno 1 x.
Standa

Uživatelský avatar

Douber
Stálý androiďák
Příspěvky: 182
Registrován: stř 13. črc 2011 15:25:03
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung S7
Rom: Stock ROM

Re: 5.0

Příspěvek od Douber » sob 15. lis 2014 13:01:47

Gu$houn*: Jasně, to slovo jsem měl dát do uvozovek. Znám autora a vím že co od něj vyjde je záruka funkčnosti.
Jinak co jsem doma rootoval samsungů, ani nepočítám stačilo nahrát jednu aplikaci, bouchnout na tlačítko ROOT a hotovo. Zkusil jsem své GIO - cihla. Předtím decustomizace Sony Ericssonu P1i, 2x cizí v pohodě, vlastní - cihla. Pak jsem se pokusil o root s odemknutím bootloaderu na Sony Xperia Sola - cihla, autor vydal zrovna blbou verzi programu, která obsahovala vadné scripty... Na přeshubu todlecto!
NRT nikdy nezklamal, taky už jsem autorovi poslal nějaké ty drobné.


Sobmajstr
Androiďák!
Příspěvky: 287
Registrován: pát 22. čer 2012 20:02:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ELEPHONE P9000
Rom: Stock 6.0 -last upd.

Re: 5.0

Příspěvek od Sobmajstr » sob 15. lis 2014 13:24:12

@oversx
Presne jak rikas. Snad na tom vyvojari zapracuji co nejdrive .. Na powertoggles se uz pracuje ..

EDIT by jumbo78: Nezneužívej citaci! Přečti si laskavě pravidla fóra a dodržuj je!

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: 5.0

Příspěvek od Gu$houn* » sob 15. lis 2014 13:47:56

@Douber: Pohoda. Ale není se čeho bát, jelikož udělat z nexusu cihlu, která je už fakt permanentní, to snad ani nejde, naštěstí tohle není Samsung ...

P.
[sntfrmnxs4]
Obrázek


oversx
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: čtv 18. dub 2013 15:35:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 6

Re: 5.0

Příspěvek od oversx » sob 15. lis 2014 14:43:48

to Sobmajstr: Když on ten přepínač v Nastavení chce při vypnutí dat potvrdit, jestli to opravdu chceš, což je zbytečná věc navíc, která to akorát zkomplikovala. Doufám, že to potvrzovnání půjde obejít.
Standa

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: 5.0

Příspěvek od Gu$houn* » sob 15. lis 2014 15:01:10

No, podobná situace byla na 4.4.4 s letadlem a polohou, kdy to z těch karet šlo do nastavení místo, aby se to vyplo, ale power toggles to normálně udělají. Snad půjde podobně i zde.

P.
[sntfrmnxs4]
Obrázek

Uživatelský avatar

Douber
Stálý androiďák
Příspěvky: 182
Registrován: stř 13. črc 2011 15:25:03
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung S7
Rom: Stock ROM

Re: 5.0

Příspěvek od Douber » sob 15. lis 2014 21:05:35

Tak instalace přes NRT se "povedla". Jenže už se mi tu na stole na displeji lítají kolečka snad půl hodiny a mám takové tušení že se něco podělalo... No nic uvidíme.

Edit 21:33:Takže nic, kuličky pořád lítají, jde zpět KitKat. Image se stahuje neuvěřitelnou rychlostí 250 Kb/s, proč já!?
Naposledy upravil(a) Douber dne sob 15. lis 2014 21:39:12, celkem upraveno 2 x.


jechj
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pon 12. srp 2013 10:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: 5.0

Příspěvek od jechj » sob 15. lis 2014 21:21:16

Dobrý den
Nevíte někdo kdy vypustí aktualizaci na 5.0 přes Ota update.
Děkuji Josef

Uživatelský avatar

ac1893
Robot
Příspěvky: 929
Registrován: pát 16. pro 2011 2:23:15
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: One Plus 6t
Bydliště: Vintířov

Re: 5.0

Příspěvek od ac1893 » sob 15. lis 2014 21:28:35

No ma křištálová koule to vidí na pár týdnů - sorry za ot

g2-32gb

Uživatelský avatar

Sataník
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 01. zář 2013 10:22:36
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4

Re: 5.0

Příspěvek od Sataník » sob 15. lis 2014 21:36:07

@Douber

V mém případě taky nechtěl nabootovat, bylo potřeba vyčistit cache.
Siemens A60 -> BenQ - Siemens E71 -> Nokia 5610 -> Nokia 5800 -> Nexus 4 -> LG G2 -> LG G4 -> Lenovo Vibe P1

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: 5.0

Příspěvek od Gu$houn* » sob 15. lis 2014 21:37:44

@ac1893
Vyleštils ji pořádně?! Moje říká "čeká vás úspěšný rok" :D

P.
Obrázek

Uživatelský avatar

Douber
Stálý androiďák
Příspěvky: 182
Registrován: stř 13. črc 2011 15:25:03
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung S7
Rom: Stock ROM

Re: 5.0

Příspěvek od Douber » sob 15. lis 2014 21:46:04

Sataník: Zamknul jsem bootloader (vím že to není nutný ale pro jistotu), nahrál a tím to skončilo. Taky mě napadlo jít do recovery módu ale jsem totálně v řiti Obrázek

Uživatelský avatar

Sataník
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 01. zář 2013 10:22:36
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4

Re: 5.0

Příspěvek od Sataník » sob 15. lis 2014 21:55:17

Já to dělal přes fastboot příkazem "fastboot format cache"

Jestli se nepletu tak se ve stock recovery přidrží Power tlačítko a hned na to se stiskne Volume Up a objeví se menu. Tam by mělo jít vyčistit cache taky.
Siemens A60 -> BenQ - Siemens E71 -> Nokia 5610 -> Nokia 5800 -> Nexus 4 -> LG G2 -> LG G4 -> Lenovo Vibe P1

Uživatelský avatar

Douber
Stálý androiďák
Příspěvky: 182
Registrován: stř 13. črc 2011 15:25:03
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung S7
Rom: Stock ROM

Re: 5.0

Příspěvek od Douber » sob 15. lis 2014 22:02:19

Takže pánové, prý to bricknout nejde, ale povedlo se. Zkusil jsem se vrátit na KitKat ale konečná. Na telefonu běží jen úvodní animace ale do sytému to zkrátka nenaběhne, do recovery se nedostanu ukáže to "rozbitého" robota na obrázku níže. Jinak bootloader je stále odemčený, nechápu co se děje když jsem ho zamykal. Budu rád za každé rady, protože tohle je fakt super. Kdyžtak založím nové téma. Budu rád za každé rady.
Obrázek


Lebowski
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: sob 04. pro 2010 14:19:46
Reputace: 0

Re: 5.0

Příspěvek od Lebowski » sob 15. lis 2014 22:23:48

Nahozeno pres fastboot a zacykleny boot. Cache vymazat nemuzu, sviti jen cervena dioda a cerny dipslay (pwr+sound up). Jsou nejake moznosti co s tim?

Odpovědět

Zpět na „Google Nexus 4 - Obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host