ZabezpečeníCerberus

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: pon 27. pro 2010 10:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: iiic
Tablet: tf201 - Asus Eee Pad Transformer Prime
Rom: CyanogenMod
Bydliště: City 17
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: Cerberus

Příspěvek od iiic » ned 29. črc 2012 20:25:53

bobosa píše:Existuje za tento program free náhrada která umi zaslat na druhe cislo sms a treba i fotku?
Cerberus ani nepůjde nějak cracknou, či tak něco, už z toho principu, že funguje částečně na vzdáleném severu... nezkoušel jsem to, ale teoreticky by se tato funkce dala zabezpečit neprůstřelně.

Stejně bude zase brzy nějaká akce, při které bude Cerberus zdarma... jsou asi tak 2 do roka

alternativou zdarma by mohl být Android lost, ale co všechno umí nevím, ale říká se, že je dobrý.





molak
Stálý androiďák
Příspěvky: 153
Registrován: stř 08. srp 2012 20:25:54
Reputace: 0

Re: Cerberus

Příspěvek od molak » stř 15. srp 2012 6:34:41

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli se někomu stalo, že by mu Cerberus nějak průběžně odesílal sms na zvolené číslo (u McAfee jsem četl pár recenzí, ve kterých si uživatelé stěžovali na to, že program posílá hromadu sms a jim to žere kredit). Díky moc za rady

Uživatelský avatar

NaTuRaL
Androiďák!
Příspěvky: 510
Registrován: čtv 29. dub 2010 23:40:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire

Re: Cerberus

Příspěvek od NaTuRaL » stř 15. srp 2012 12:13:33

zatim sem se stim nesetkal

Uživatelský avatar

kabes
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: pon 30. dub 2012 12:46:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: sony xperia P

Re: Cerberus

Příspěvek od kabes » čtv 06. zář 2012 17:59:38

Program super, zvažuju koupit, akorát mě zaráží, že když zašlu požadavek přes SMS, tak se mě v mobilu zapne GPS, ale tak na 3s a hned se odpojí, souřadnice to pak zřejmě získá z WiFi nebo GSM. Většinou je tam 100 až 500m přesnost což je jasný že z GPS není. Přitom jsem venku a na volném prostranství. Nevíte čím to je?
Z1C - sestavení 14.4.A.0.157 KK (root)
Xperia P
Xperia Ray

Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Cerberus

Příspěvek od Krokodyl » čtv 06. zář 2012 19:02:22

No záleží jak ten program pracuje. Pokud pouze počka na polohu a v telefonu je povoleno určení polohy i podle sítě,tak jakmile získá souřadnice GPS (byť nepřesná a záskaná z výpočtu dle zamšěření sítě), tak je odešle.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT



cimmo
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 02. říj 2012 20:50:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia U ST25i

Re: Cerberus

Příspěvek od cimmo » úte 02. říj 2012 21:18:48

kubiczek píše:Tovární nastavení to přežije, ale flashnutí ROM ti prostě žádná aplikace přežít nemůže.
viete mi poradiť jednoduchy navod čo mam nainštalovať a ako aby mi ten cerberus nevymazal zlodej ked vrati telefon do tovarneho nastavenia? diky

Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Cerberus

Příspěvek od Krokodyl » stř 03. říj 2012 22:55:22

Hlavní podmínkou je mít root telefonu, taky aby se aplikace instalovala do systémové oblasti a přežila i wipe - tovární nastavení - telefonu.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT


speed_8
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: ned 29. kvě 2011 19:26:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Htc One SV
Bydliště: Most

Re: Cerberus

Příspěvek od speed_8 » sob 06. říj 2012 14:16:15

Nainstaloval jsem Cerberus normálně z Marketu, a pak taky přímo verzi pro ICS z jejich stránek přes CWM. Z jejich stránek se to po nainstalování přes CWM jmenovalo System framework. Mám root. Ale problém je ten že aplikaci mohu kdykoliv zrušit administrátorská práva z obyčejného nastavení mobilu (nastavení-zabezpečení-správci zařízení) Tam ho jednoduše deaktivuju a pak klidně smáznu. Trochu nesmysl ne? Protože takhle to může udělat kdokoliv i bez potřeby se dostat do aplikace Cerberus... Nebo na toto si musim koupit ješte Superuser elite?? děkuju


Tak změna, když jsem ho nainstaloval přes CWM tak je jedno jestli je správce nebo neni..Odinstalovat nejde :-)


Teď mě napadá jak ho vlastně odinstaluju :-)) ale to je fuk, protože ho odinstalovávat nepotřebuji

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Cerberus

Příspěvek od Pedro1 » sob 06. říj 2012 19:13:06

speed_8
Ahoj, pres CWM, se nainstaluje jako systemova, takze musis necim, co odinstalovava pod rootem, napr Titanium Backup, Root Unninstaller ap.


speed_8
Nové Androidě
Příspěvky: 30
Registrován: ned 29. kvě 2011 19:26:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Htc One SV
Bydliště: Most

Re: Cerberus

Příspěvek od speed_8 » sob 06. říj 2012 19:15:16

Pedro1 píše:speed_8
Ahoj, pres CWM, se nainstaluje jako systemova, takze musis necim, co odinstalovava pod rootem, napr Titanium Backup, Root Unninstaller ap.
Díky draku :-)

Uživatelský avatar

junglist
Androiďák!
Příspěvky: 598
Registrován: pát 02. bře 2012 14:26:40
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8
Rom: Stock

Re: Cerberus

Příspěvek od junglist » čtv 18. říj 2012 19:55:19

nemate nekdo tuseni, proc mi nechodi na mail fotky z Cerberu? Vim, ze kdyz jsem kdysi tu apku kupoval, tak to urcite chodilo. Ted kdyz jsem dal po cas na test poridit fotku, tak prez webovy rozhrani vidim, ze

Kód: Vybrat vše

20:48 TAKEPICTURE příkaz proveden.

 20:48 TAKEPICTURE příkaz odeslán.
ale na mailu nic nemam. Mail mam u seznamu a nastavenej je na strankach cerberu spravne.
Zkusil jsem i aplikaci pro jistotu odinstalovat a nainstalovat apk stazenou z cerberusapp.com, ale bez efektu. Ostatni funkce co jsem tak zbezne zkousel funguji jak maj.

Uživatelský avatar

junglist
Androiďák!
Příspěvky: 598
Registrován: pát 02. bře 2012 14:26:40
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8
Rom: Stock

Re: Cerberus

Příspěvek od junglist » pát 19. říj 2012 17:37:54

tak jinak.. najde se tu nekdo, kdo si nechava posilat fotky na mail u seznamu a chodi mu to?

Uživatelský avatar

NaTuRaL
Androiďák!
Příspěvky: 510
Registrován: čtv 29. dub 2010 23:40:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire

Re: Cerberus

Příspěvek od NaTuRaL » ned 21. říj 2012 13:03:54

tak mi to foti, ale neposilam si to na seznam, stim ti neporadim


Vinárník
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: pát 24. úno 2012 13:39:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G4 oficial fw 6.0
Rom: stock 6.0

Re: Cerberus

Příspěvek od Vinárník » sob 27. říj 2012 8:18:11

Junglist: já mám email taky na seznamu a chodí mi to, teď jsem to zkoušel. Napadají mě dvě věci, co to můžou dělat.

1.) musíš před tím na telefonu aktivovat smskou data nebo wifi, jinak se ti to nemá jak poslat. SMS ve tvaru: cerberus tvojeheslo enablewifi nebo cerberus tvojeheslo enabledata
2.) jelikož jsem to zkoušel po delší době a mezitím jsem párkrát flashoval ROM a další věci, tak byla aplikace v telefonu odhlášená, takže jsem musel do aplikace a zadat přihlašovací údaje. Pak už vše v pohodě fungovalo.
HTC Tytn II kaiser> Samsung galaxy S > Galaxy Nexus AOKP 4.3 > Samsung Galaxy S4 Resurrection remix ROM 5.0.2


vencip
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: pon 08. říj 2012 11:31:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Rom: B899 rozsypaný čaj

Re: Cerberus

Příspěvek od vencip » úte 30. říj 2012 22:02:09

přidávám malou recenzi na cerberus

aplikace se mi zdá vemi spolehlivá a pomůže vypátrat telefon v případě odcizení nebo ztráty

cerberus přežije i obnovu továrního nastavení/wipe (osobně odzkoušeno), provedl jsem zapečení aplikace do romky formou balíčku zip, pak jsem telefon restarotval(wipe), vložil neautorizovanou sim a hned přišly infosms na mou autorizovaná čísla(sim), zde podotýkám sms přijde rovnou z vložené simky, takže máte číslo i na případného zloděje
dále fungovaly příkazy sms, jako aktivace dat, gps, wifi, to mi stočilo, abych se přilásil na web a mohl například získat log hovorů a sms(takže víte komu dotyčný volal a psal)
web tedy fungoval, aniž bych se přihásil na googleplay, jak zde někdo avizoval, ale byla k tomu potřeba aktivace dat

sečteno podtrženo pokud nemáte root a telefon ztretíte, určitě ho dohledáte přes lokalizaci
pokud Vám telefon někdo odcizí a neudělá obnovu továrních dat, věřím, že telefon taky získáte zpět do svých rukou
pokud udělá zloděj obnovu továrních dat, máte smůlu, můžete začít kopat hrobeček pro krabičku

a pokud máte root a zapečete cerberus do romky, znovu věřim, že se s mobilem zase shledáte, min budete mít číslo na zloděje a budete přibižně vědět kde se pohybuje
Naposledy upravil(a) vencip dne čtv 01. lis 2012 10:45:27, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

junglist
Androiďák!
Příspěvky: 598
Registrován: pát 02. bře 2012 14:26:40
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8
Rom: Stock

Re: Cerberus

Příspěvek od junglist » stř 31. říj 2012 21:42:44

Vinárník:
Diky za tipy, ale tim to nebude. Data zapnuty mam a cerberus celkem reaguje. Dostanu z nej info o zarizeni atd. Jen mi proste neposila fotky na mail. Zvlastni ovsem je, ze video mi na mail prijde. Zkousel jsem to nastavit i na gmail, ale je to stejny. Vim, ze driv mi to na seznamackej mail normalne chodilo, takze v mailu problem nevidim. Nastesti to resim jen tak s telefonem na stole. Napadlo me to zase po case vyzouset.
Jak uz jsem psal, aplikaci jsem zkusil kompletne preinstalovat, ale chova se to stejne. Problem by teda asi mohl jeste bejt v tom, ze jsem provedl OTA update romky a neprovedl hardreset. Asi se tomu teda nakonec nevyhnu a reset budu muset zkusit..


klaksoon
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 31. říj 2012 17:54:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XPERIA P

Re: Cerberus

Příspěvek od klaksoon » sob 03. lis 2012 7:01:48

nainstaloval jsem si to na xperii P a zda se všechno funguje, ale ani zaboha se mi nezapne GPS a WIFI při kliknutí na sledovat. Nevíte někdo včem je problém?


vencip
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: pon 08. říj 2012 11:31:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Rom: B899 rozsypaný čaj

Re: Cerberus

Příspěvek od vencip » sob 03. lis 2012 12:11:36

a máš root a zapečenej cerberus do romky? mam dojem, že je to jen s oprávněním roota

mně se gps a wifi sepnulo, až když jsem měl cerbeurs zapečenej do romky přes cwm zipem


klaksoon
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: stř 31. říj 2012 17:54:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XPERIA P

Re: Cerberus

Příspěvek od klaksoon » pon 05. lis 2012 10:58:31

tak telefon mam ROOTnutej, aplikaci jsem zkopiroval do slozky system/app a odtud nainstaloval a uz se zapina GPS pri odeslani pozadavku zacit sledovat. Jenze zase na telefonu pri aktivaci GPS vyskoci okno "Pri pouziti GPS budou shromazdovana data bla bla bla" souhlas-nesouhlas. Da se ta vyskakujici hlaska nejak zrusit?


vencip
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: pon 08. říj 2012 11:31:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Rom: B899 rozsypaný čaj

Re: Cerberus

Příspěvek od vencip » pon 05. lis 2012 19:03:51

pravděpodobně bude stačit zrušit označení POUŽÍT RYCHLOU GPS(vylepšení satelitu GPS, které čerpá datové limity), na ICS romce vlezeš do nastavení - služby určování polohy a zrušíš označení POUŽÍT RYCHLOU GPS u GB rom stačí taky popátrat v nastavení

já mám v nastavení zaškrtnuto jen-určování polohy google,satelity gps a poloha a vyhledávání a žádná hláška nevyskakuje

Uživatelský avatar

hruskal
Androiďák!
Příspěvky: 637
Registrován: stř 29. čer 2011 10:00:15
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 9 PRO LON-L29
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: ASUS Zenpad 9.7 LTE
Bydliště:
Kontaktovat uživatele:

Re: Cerberus

Příspěvek od hruskal » čtv 15. lis 2012 12:23:14

mám dotaz, řešíte tu že nejde obnovit tovární nastavení, to chápu.. ale co když někdo nahraje alternativní romku? Jak to funguje pak? např u sam, se přepnu do download režimu a nahraju jinou rom.. ??
Ať sýr dál zůstává s touto slaninou
Huawei Mate 9 PRO LON-L29
ASUS Zenpad 9.7 LTE


vencip
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: pon 08. říj 2012 11:31:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Rom: B899 rozsypaný čaj

Re: Cerberus

Příspěvek od vencip » čtv 15. lis 2012 18:41:21

jakmile nahraješ jinou rom, cerberus ztrácí svůj smysl, samozřejmě v telefonu nebude

ale kdo bude přehrávat romku?? třeba to někdo udělá, ale 99% lidí neví co alternativní rom je, když ti někdo telefon vezme, vypne ho a zapne ho ten, kdo ho bude chtít používat, nemyslím si, že by někdo okamžitě přehrával rom, ale ta možnost tu je, jenže aplikace, která by přežila nahrání nové rom není, nebo aspon já o ní nevím :)

Uživatelský avatar

hruskal
Androiďák!
Příspěvky: 637
Registrován: stř 29. čer 2011 10:00:15
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 9 PRO LON-L29
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: ASUS Zenpad 9.7 LTE
Bydliště:
Kontaktovat uživatele:

Re: Cerberus

Příspěvek od hruskal » čtv 15. lis 2012 19:51:33

jj jsem si to myslel,jen jsem se chtěl ujistit, samozřejmě mi jde o to, abych svou S3 zabezpečil co nejlíp.. ale je fakt co píšeš, 99% lidí to ani nezná...
Ať sýr dál zůstává s touto slaninou
Huawei Mate 9 PRO LON-L29
ASUS Zenpad 9.7 LTE

Uživatelský avatar

junglist
Androiďák!
Příspěvky: 598
Registrován: pát 02. bře 2012 14:26:40
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8
Rom: Stock

Re: Cerberus

Příspěvek od junglist » ned 06. led 2013 20:45:49

hmm.. tak jsem se konecne dokopoal k tomu prehrat romku na cisto a muj problem stale trva. Cerberus mi neposila fotky na mail, ale video ano. Ted uz si teda vazne nevim rady. Telefon je po cisty instalaci s oficialni rom, cerberus taky ciste nainstalovanej ale fotky nikde.. :(


molak
Stálý androiďák
Příspěvky: 153
Registrován: stř 08. srp 2012 20:25:54
Reputace: 0

Re: Cerberus

Příspěvek od molak » úte 08. led 2013 22:01:56

Zdravím,
Prosím vás, když provedu reset telefonu (a tím pádem i odinstaluji aplikaci Cerberus), pozná aplikace po opětovné instalaci, že se jedná o stejné zařízení, nebo se mi registrace zařízení započítá jako 2. z 5 licencí (které bych měl mít při zakoupení). Díky


vencip
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: pon 08. říj 2012 11:31:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Rom: B899 rozsypaný čaj

Re: Cerberus

Příspěvek od vencip » stř 09. led 2013 20:44:02

řekl bych, že rozpozná, že se jedná o stejné zařízení, jako příklad uvádím, že jsem několikrát přehrával rom a znova instaloval cerberus a žádné upozornění omezení licence na mě nevyskočilo, cerberus pořád jede :)

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Cerberus

Příspěvek od Mishack » stř 09. led 2013 21:08:27

Mam stejnou zkusenost :yes:
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Cerberus

Příspěvek od sako verife » stř 09. led 2013 21:46:30

Taky, ale dávám vždy obnovit původní imei ? (nabízí to TitaniumBackup, obnovit původní číslo po reinstalaci nové Rom )

Uživatelský avatar

jaydoo
Androiďák!
Příspěvky: 347
Registrován: stř 22. úno 2012 14:09:38
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Oneplus 6
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X
Tablet: Asus Nexus 7 32GB 3G 2012

Re: Cerberus

Příspěvek od jaydoo » čtv 10. led 2013 11:30:12

je lepšie kúpiť cerberus zo stranok cerberusu, alebo google storu ?
Oneplus 6 9.0.3 > Nexus 5X [ROM] LineageOS 15.1 || Nexus 5 [ROM] LineageOS 14.1 || Beelink GT1 || Sony Android TV KD55XE8596
Sold: SGNote 4, Nexus 4, SGN


vencip
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: pon 08. říj 2012 11:31:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Rom: B899 rozsypaný čaj

Re: Cerberus

Příspěvek od vencip » čtv 10. led 2013 12:27:52

sako verife píše:Taky, ale dávám vždy obnovit původní imei ? (nabízí to TitaniumBackup, obnovit původní číslo po reinstalaci nové Rom )
já imei v titanium neobnovoval ani jednou a taky pořád běží, imei stejně zůstává stejné po reinstalaci jiné rom, teda párkrát jsem ho nuloval a pak se vracel k původnímu, ale to bylo z ics na gb

myslim si, že jakmile cerberus dostane práva správce zařízení, automaticky rozpozná, že se jedná o stejný typ zařízení
jaydoo píše:je lepšie kúpiť cerberus zo stranok cerberusu, alebo google storu ?
úplně jedno, kde ho koupíš, tak jako tak, je aplikace stejná, jestli máš registraci na google store a už jsi tam něco kupoval, kup tam, máš na něm možnost vrácení peněz do asi 30 minut

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host