ZabezpečeníCerberus

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: iiic
Tablet: tf201 - Asus Eee Pad Transformer Prime
Rom: CyanogenMod
Kontaktovat uživatele:

Re: Cerberus

Příspěvek od iiic » stř 24. srp 2011 21:58:10

kobop píše: Nevím, jestli jsem to pochopil správně, ale na to je příkaz přes webové rozhraní.
Pochopil jste to naprosto správně... teď jsem se na to díval a ta funkce tam skutečně je :-)
Buď ji tam od minule přidali, nebo jsem ji prvně přehlédl... každopádně mě tahle pro mě novinka těší

Jak tak pročítám tu diskuzi, myslí, že těch druhů 'zamknutí' by tam rozhodně mohlo být více. Přece jen znemožnit používání přístroje s možností ho dále sledovat může být také velmi užitečné.

Co by mi přišlo jako zajímavý killer feature by byla možnost nějaké automatické detekce zcizení... nevím jestli to tam teda už není, ale šlo by o to, že různými způsoby by se telefon uvedl do 'kradeného módu' ve kterém by automaticky a tajně začal logovat informace o pozici a nějaké další věci. Takovým spouštěčem by mohlo být například vložení jiné simky, reset do továrního nastavení, více neplatných pokusů o odemčení přístroje, spuštění nějaké konkrétní imaginární aplikace (nějaké lákadlo na případného zloděje... třeba zástupce na ploše nezvaný myPIN, nebo něco takového) a spoustu dalších co mě teď zrovna nenapadají.

Jinak autor je Američan? Server leží v USA, ale platba za aplikaci je v €, tak nevím. Každopádně mě zaráží ten jednočlenný vývojářský team. Ideálně by si měl autor najmout někoho dalšího pokud se aplikace rozjela tak jak se rozjela. Teď se dívám na počet stažení a jestli si jen polovina z těch co si aplikaci stáhnou ji také koupí těch vývojářů by to uživilo rozhodně více.

revol
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei G6 LTE

Příspěvek od revol » stř 24. srp 2011 22:15:56

Ono je otazka jestli je dobre telefon zamykat. Pokud ho zamknu zlodej bud prehraje ROM a nebo telefon vypne a zahodi a vypnuty pristroj uz nenajdu. Pokud mu ho ale necham bezet bude ho v pohode pouzivat a ja se k nemu za chvilku dostanu. Ovsem jak pise prispevek nade mnou nejaky mod, ktery by napriklad zamezil moznost odinstalace aplikaci, ci WIPE by byl super,ale to si nejsem jist jestli jde technicky.

Bohuzel si myslim ze 50% nezaplatilo ani nahodou, troufam si rict ze to bude mene nez 20%, muj tip je ze i mene jak 10%

Je skoda ze neni moznost nastaveni v nejakem pokrocilem rezimu,tam BFU nepoleze a aplikace zustane user friendly a zaroven ten kdo bude chtit si ji prizpusobi

Uz je cestina v programu? Sice tam skoro nic neni,takze nemam problem s anglictinou, ale zmenu jazyka nikde nevidim. Nebo si program zvoli jazyk sam podle nastaveni telefonu?

kobop
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG P500

Příspěvek od kobop » čtv 25. srp 2011 6:16:31

Buď ji tam od minule přidali
funkce je tam již delší dobu
kradený mód
tato funkce v jisté podobě je v nejnovější verzi, nebo už je dostupná (nevím jestli už je na Marketu v1.8) asi to není přesně to, co popisuješ, ale přepne to aplikaci do nouzového režimu, v kterém není třeba psát heslo v sms příkazech od určitých čísel, bude odesílat polohu automaticky v nastaveném počtu hodin (opět jsem žádal pro minimální čas minutu ne hodinu - neúspěšně z důvodu, že na toto jsou jiné příkazy jako start trackning na webu a find smskou...) jenže už jsem telefon ztratil třikrát a třikrát našel a vím, že ho ztratit s aktivním přístupem na net je skoro nemožné (snažil jsem se o možnost sms příkazu editace APN nejlépe nastavitelným slovem jako v aplikaci FSS, také neúspěšně s odkazem na Juice Defender, s kterým má aplikace údajně spolupracovat a to jsem nerozpochodoval). Takže start tracking je většinou k ničemu klíčové jsou sms příkazy. A v době kdy mám telefon ukredený nebo ztracený potřebuji polohu vědět co nejčastěji. S tím souvisí i automatická detekce, podle mě každý pozná, že nemá telefon a začne to řešit jako kdyby byl ukradený. A vězte, že pokud ho aktivně hledáte vybijete baterku hodně rychle, takže pokud leží někde v trávě po vydařené pařbě moc času není :D

více druhů zamknutí nevím přesně jakých, ale pokud existuje jeden druh, který znemožní přístup a umožní sledování není přece třeba další

Autor je Ital. Možná už má víc lidí, ale na začátku když ještě aplikace nebyla vydána říkal, že mu akorát pomohl jeden kamarád s grafikou loga :) tak nevím jak to má teď.
Naposledy upravil(a) kobop dne čtv 25. srp 2011 6:38:04, celkem upraveno 1 x.
LG P500, v20c, root, CR

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » čtv 25. srp 2011 6:27:30

revol píše:zamezil moznost odinstalace aplikaci, ci WIPE by byl super,ale to si nejsem jist jestli jde technicky.
Odinstalace aplikace je zajištěna u ROOT zařízení volbou v nastavení, WIPE přežije pokud je flashnutá do ROM (příslušný ZIP v nápovědě nebo nainstalovaná v system/app - nevím jestli je nějaký fyzický rozdíl mezi flash a přesunutím do system/app) - ještě jsem to nezkoušel, někdo tady říkal, že přežije, ale nekomunikuje. Chte to asi nějak zařídit, aby se po WIPE jednou spustila. Chce to nějak otestovat.

EDIT: Aha, takže ZIP archív zmizel, návod v nápovědě

pokud je stažená z českého Marketu, měla by být v češtině, web je v češtině po přihlášení. Jinak je kompletně přeložena.
LG P500, v20c, root, CR

revol
Stálý androiďák

Příspěvek od revol » čtv 25. srp 2011 7:25:03

Ten mod znemoznujici uninstal a Wipe jsem myslel pro nerootnute telefony

Docela me mrzi ze autor neumoznuje nastavovani, at se tyce jakehokoliv druhu aplikaci, vzdy jsem mel ze zacatku ty co uz byly nejak 'uvarene' bez moznosti nastaveni a postupem casu jsem presel k jinym co meli vse nastavitelne,sice to byla prace se tim pohrabat ale ted mi to vyhovuje,snad casem neco nastavit pujde.

K lezicimu telefonu v trave... to preci staci obdrzet polohu jen jednou a telefon se pak nehne, ne?

Co je aplikace FFS? Jestli umi pomoci sms zmenit apn tak by se mi hodila

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » čtv 25. srp 2011 8:00:05

uninstal i wipe pro nerootnuté telefony asi těžko bude. také doufám, že možnost nastavování různých věcí se bude jen zvyšovat. Ano, když ležel v trávě stačilo ho jen lokalizovat. Našel jsem ho úplně bez poškození, bez týhle aplikace bych ho asi nenašel, protože sem vůbec nevěděl, že sem na tom místě někdy byl. Naštěstí nepršelo :) Free SMS Sender byl jen příklad, jakým způsobem jsem požadoval editaci APN pomocí SMS příkazu. Tohle kdyby tam bylo, tak je to už dokonalý. Zatím se mi nepodařilo zapnout data na dálku. Příkaz enable data tam je, ale na novějších verzích androidu to nelze. Pomocí sms změnit APN umí android lost, bohužel edituje pouze název APN a ne už tu položku Typ APN, kterou APNDroid a FSS mění. Tím pádem dokážu změnit smskou název APN, ale v položce Typ APN zůstane "defaultapndroid" a spojení se nedaří. Kdyby androidlost měnil stejným způsobem i Typ APN používal bych aplikace obě.
LG P500, v20c, root, CR

revol
Stálý androiďák

Příspěvek od revol » úte 30. srp 2011 12:25:23

Jsem ted par dni v CR a vlozil jsem do telefonu ceskou sim, sms i mail mi prisel, ale bez telefonniho cisla a to pri kazdem pokusu prislo jen null. Coz dela z aplikace nepouzitelnou...

mefisto
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGS II.

Příspěvek od mefisto » sob 03. zář 2011 1:29:43

Zakoupil jsem si licenci na tento program a prosím, zda je někdo schopen sem napsat návod pro blbé, jak aplikovat Cerberus na ROOTovaný telefon, tento dotaz zde již psal Somro, ale zatím žádná odezva. V používání Androidu jsem nováčkem a asi by to zajímalo více lidí. Telefon mám SGS II. rootovaný s verzí Androidu 2.3.3, postupoval jsem dle návodu, který je uvedený na stránkách Cerberusu... a to tak

1. provedl jsem instalaci Cerberusu přes AndroidMarket
2. v telefonu v nainstalovaném Cerberusu jsem v Nastavení aplikace Cerberus nastavil Administrátorská práva na Stav : Zakázáno
3. ze stránek nápovědy Cerberusu jsem stáhl soubor Cerberus_installer.apk a nainstaloval jej do mobilu. Při instalaci se mě to ptá, zda tomu chci přidělit ROOT práva, dám ano a ukončení instalace skončí hláškou !Done, což předpokládám, že je hotovo. Jenže tato instalace souboru Cerberus_installer.apk mi pokaždé vymaže z telefonu aplikaci Cerberus... a při opětovném spuštění Cerberus_installer.apk to zahlásí, že aplikace nebyla nalezena.

Zkoušel jsem nakopírovat stáhnutý soubor Cerberus.apk z daných stránek nápovědy Cerberusu za pomocí ES Managera přímo do adresáře /system/app/ v mobilu, aplikace v tomto případě jde spustit, ale nějak nejsem přesvědčemn o tom, že po uvedení telefonu do továrního nastavení tam ten soubor zůstane...

V dané nápovědě tam píši o další možnosti a to ještě něco o
- Odinstalujte aplikaci Cerberus z vašeho zařízení
- Stáhněte Cerberus.apk a vložte soubor na vaši sd kartu
- Otevřete terminal emulátor a proveďte:

su
mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system
cp /sdcard/Cerberus.apk /system/app/

... zde však vůbec nevím o jakém terminal emulátor je řeč :?: :?:

může zde prosím někdo, kdo tomu rozumí popsat správný postup. Rád bych rozchodil jak zapnutí
GPS lokace, která mi teď nějak nefunguje a také zajistil fungování Cerberusu i po továrním nastavení.

Děkuji tímto někomu, kdo se ujme úkolu naučit něco nového nezkušené... jelikož učený z nebe nespadl a kdo se nezeptá, nic se nedozví.

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iiic » sob 03. zář 2011 10:15:50

Netušil jsem, že ta nápověda je už i v češtině.

Terminal emulatorů je v marketu hodně... zkus například zde: https://market.android.com/details?id=j ... rch_result
mefisto píše:... ale nějak nejsem přesvědčemn o tom, že po uvedení telefonu do továrního nastavení tam ten soubor zůstane...
Co na to říct, u každého z postupů ti dá jistotu pouze vlastnoruční zkouška, jinak těžko říct.

mefisto
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGS II.

Příspěvek od mefisto » ned 04. zář 2011 2:21:26

dík za popostrčení...

POZOR TENTO NÁVOD PLATÍ POUZE PRO ROOTované TELEFONY

1. nainstaloval jsem aplikaci Android Terminal Emulator

2. Odinstaloval Cerberus, který jsem instaloval přes Android Market

3. stáhl jsem ze stránek nápovědy Cerberusu tento soubor Cerberus.apk

4. stažený soubor Cerberus.apk jsem nakopíroval do ROOTu externí SD KARTY (přes Wi-Fi pomocí ES správce souborů) kde se zobrazuje (u mě na Samsung Galaxy S2) jako adresář /sdcard/EXTERNAL_SD, ale jinak je možno samozřejmě připojit pomocí USB telefon přímo k PC (v tomto případě se mi zobrazuje externí karta, jako další disk s názvem GALAXY), nebo SD KARTU připojit pomocí čtečky.

5. pro jistotu jsem ještě tentýž soubor Cerberus.apk zkopíroval do vnitřní paměti telefonu a to do adresáře /SDCARD/ (v případě připojení mobilu USB kablem do PC se tento adresář /SDCARD/ zobrazuje jako další vyměnitelný disk bez jakéhokoli názvu, tak do rootu tohoto disku). Neboť z nápovědy Gerberusu jsem si nebyl jist kterou SD kartu myslí, jestli tu externí, nebo tu vnitřní.

6. spustil jsem v telefonu aplikaci Android Terminal Emulator a povolil jí ROOT práva.

7. do Android Terminal Emulator jsem zadal postupně tyto příkazy
su ENTER
mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system ENTER
cp /sdcard/Cerberus.apk /system/app/ ENTER

8. uzavřel jsem Android Terminal Emulator a vymazal oba soubory Cerberus.apk jak z rootu SD KARTY, tak z rootu vnitřní paměti tam kde jsem je před tím nakopíroval.

9. ...v ikonkách mezi aplikacemi by se měla objevit ikonka Cerberus, ale neukazuje se ve SPRÁVCI ÚLOH mezi nainstalovanými aplikacemi... ikonku zobrazující se mezi aplikacemi lze skrýt pomocí odeslaného příkazu z Vašeho přihlášení na stránkách Cerberusu
spustil jsem touto ikonkou aplikaci Cerberus, přihlásil se a v nastavení aplikace jsem nastavil Administrátorská práva na POVOLENO

Nyní když zadám ze stránek Cerberusu příkaz ZAČÍT SLEDOVAT tak se mi na mobilu samo zapne GPS, což předtím mi nedělalo :P :P

Samsung Galaxy S II.
Android v2.3.3
GINGERBREAD.BOKG2

Takže nakonec mi to nedalo a provedl jsem WIPE (tedy jestli jsem dobře pochopil je to označení pro tovární nastavení),
Telefon najel v továrním nastavení a já se radoval jelikož mezi ikonkama byla i
ikonka Cerberus... jenže to bylo asi tak vše co se povedlo.
Spojení s telefonem přes SMS skončilo vrácením SMS zpět s hláškou UNLOCK příkaz NEBYL PROVEDEN. Jsou povolena administrátorská práva?
Přes webové rozhraní mi to hlásí Problém spojení s Vaším zařízením :evil: :evil:
Naposledy upravil(a) mefisto dne ned 04. zář 2011 23:04:51, celkem upraveno 6 x.

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » ned 04. zář 2011 7:34:18

A náhodou si nezkoušel to klíčové, jestli se ti podaří k aplikaci připojit (SMS, WEB) po WIPE?
LG P500, v20c, root, CR

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iiic » pát 09. zář 2011 16:39:28

Testoval jsem screenshotovou novinku... tešte se na verzi 1.9... tedy pokud máte root... pak si budete moci kdykoliv vyžádat screenshot plochy svého přístroje.

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » čtv 15. zář 2011 14:08:32

to mefisto: možná nejjistější způsob, jak dosáhnout toho, čeho chceme bude flashnout ZIP z recovery. Nyní je tato část nápovědy aktualizována. Pokud by se chtělo někomu to vyzkoušet, bylo by to užitečné.
LG P500, v20c, root, CR

Coolajda
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Apollo lite

Příspěvek od Coolajda » pát 16. zář 2011 13:53:07

Tak jsem ten flash přes CWM prubnul.... funguje to bez problému.

http://www.cerberusapp.com/cerberus.zip

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iiic » pát 16. zář 2011 22:15:04

Měl by to zkusit někdo bez rootu... to by mě fakt zajímalo, jestli to skutečně funguje XD

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » ned 18. zář 2011 23:29:19

Nejsem si úplně jist, jestli to někdo bez ROOTU flashne do ROM. :no:
LG P500, v20c, root, CR

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iiic » čtv 22. zář 2011 15:18:40

kobop píše:Nejsem si úplně jist, jestli to někdo bez ROOTU flashne do ROM. :no:
To je možnost pro (mimo jiné) nové HTC, které se teď dodávají s odemknutým bootloaderem, případně update OTA jim bootloader odemkne. Ostatní výrobci tento myslím rozumný krok budou doufám brzy následovat. Právě ti mohou tuto aplikaci nainstalovat bez rootu a mít rozšířené možnosti.

v nápovědě se o tom píše: https://www.cerberusapp.com/napoveda.php
je to ta (zatím nepřeložená položka) "I don't want to root my device, but it has an unlocked bootloader. Can I have the root features anyway?"

Webovky jsou teda docela jako z minulého století... díky tomu javascriptu například nemohu odkázat přímo na zmiňované téma.

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » čtv 22. zář 2011 17:01:31

aha, tak to jsem nevěděl. Děkuji za objasnění. BTW ptal jsem se na ten nápad s informacemi o tom, jak byl a jak starý je údaj při lokalizaci. Odpověď byla negativní a nehodlá tuto funkci přidávat. V případě zájmu mohu jako SZ zaslat přímo vyjádření s popisem.
LG P500, v20c, root, CR

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iiic » pon 26. zář 2011 19:55:35

kobop píše:...ptal jsem se na ten nápad s informacemi o tom, jak byl a jak starý je údaj při lokalizaci. Odpověď byla negativní a nehodlá tuto funkci přidávat...
Škoda toho, mě by se to určitě hodilo... chápu, že nechce aplikaci zbytečně zesložiťovat, ale zrovna tuhle aplikaci používají myslím převážně pokročilí uživatelé (s rootem je to hit).

gondal
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi mi3

Příspěvek od gondal » sob 15. říj 2011 13:03:54

Trochu bych toto téma obnovil,
podařilo se někomu aktivovat GPS, wifi nebo mobilní síť na dálku?
případně že ano tak jak na to?
zkoušel jsem posílat i sms cerberus enabledata ale sms přišla jako klasická sms a nic se nestalo
aplikaci mám nahranou do rootu a skrytou v seznamu aplikací
bez aktivování na dálku je prakticky cerberus k nicemu :roll:

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » sob 15. říj 2011 22:38:38

GPS a WIFI se aktivují sami v případě, že aplikace obdrží příkaz pro lokalizaci.

Datové připojení bohužel žádnou aplikací aktivovat nejde. Lze to pouze pokud je připojení ovládáno pomocí editace APN. Už jsem třikrát žádal o přidání funkce, která na dálku smaže z "Name of APN" a z "Type of APN" příslušný řetězec (buď "apndroid" nebo volitelně nastavitelný) bohužel autor se nechce "srát" do editace APN, z důvodu, že se bojí, že vyřadí aplikaci apndroid z provozu (pokud jsem to z komunikace dobře pochopil, mohu poskytnout, pokud by měl někdo zájem). Když argumentuji tím, že Free SMS Sender to také tak dělá, tak ho to nepřesvědčilo. Přidá tuto možnost pouze v případě, že autor aplikace apndroid poskytne nástroj, který zařídí příslušnou editaci APN na žádost Cerberus. Tzn. musí být apndroid připraven přijmout příkaz od cerberus, a pak apndroid provede příslušnou editaci. Strašně mě štve, že když ví, že když to s Free SMS sendrem funguje, že to prostě neudělá. Protože dokázat zapnout datové připojení na dálku je myslím klíčová funkce. Aktivovat data na dálku se mi skoro povedlo přes androidlost, jenže tam je podle mě chyba v kódu, kdy androidlost mění pouze "Name of APN" a ne "Type of APN". Takže při vypnutí dat pomocí apndroid a pokusem o zapnutí přes SMS příkaz androidlost, se v nastavení APN změní na správnou hodnout pouze "Name of APN", ale "Type of APN" už ne. Při žádosti o vyřešení tohohle problému mi bylo řečeno, že androidlost mění obojí, což u mě teda rozhodně nedělá. Takže nezbývá nejspíš nic jinýho, než zatím čekat

EDIT: Á, takže z androidlost mi odpověděl, že zkontroluje kód měnící APN nastavení, takže se možná blýská na lepíš časy :twisted:
Naposledy upravil(a) kobop dne ned 16. říj 2011 12:40:21, celkem upraveno 2 x.
LG P500, v20c, root, CR

xmarek2
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Rom: 2.3.3.

Příspěvek od xmarek2 » ned 16. říj 2011 8:21:29

Ja už delší čas zkouším Cerberus a můžu říct, že ačkoliv se mi ta aplikace zdála nedostižitelnou, teď už se mi tak nejeví. Poznatky:
1) NEPŘEŽIJE obnovu továrního nastavení, a to i když máte práva root. Sice se vám objeví v aplikacích ikonka, ale nefunguje přes web ani přes sms - problémy s lokalizací a null číslo. Zloděj by musel program znovu aktivovat v mobilu.
2) pro android 2.3.3. bez root práv opět nepoužitelné - nelokalizuje pomocí GPS ale pouze přes telefonní signál. Nalezení telefonu v okruhu 400 metrů bez pomoci cca tisíce lidí je nemožné.
3) nejdou zapnout data na dálku, takže pokud máte foun 2.3.3. nerootnutý (většina), přes webové rozhraní ho na mapičce neuvidíte. (nedostanou se k vám údaje ani z gps ani data z netu)
Čili zatim pro mě cerberus naprosto nevyužívá potenciál který v něm dřímá. Uvidíme. Jinak pro všechny kteří si chrání mobil - důležitá rada ohledně zabezpečení smartphonů. I když to teď vyzní blbě - absolutně žádná hesla a zabezpečení!!! Nezamykat klávesnici (pouze základní) neheslovat pin sim karty, neheslovat telefon. Zamykat si přístroj a zároveň chtít aby byl trekovatelný je trochu nonsens. Ono totiž zloděj který ukradne mobil všemožně zakódovaný a zabezpečený, ho buď a) vypne a hodí do křoví (primitiv), nebo b) vypne a odnese k někomu kdo mu přehraje romku (průměrně inteligentní). A to jsme v prdeli s celou slávou protože všechny skrytý aplikace jsou nám v tu ránu k ničemu. Ideální je pokud zloděje v používání founu nic neomezuje, jen ať se kochá ukradeným telefonem, ať si listuje v afresáři, ať si zahraje pár her a ať vesele volá z vaší simky (ta ztráta kreditu oproti nalezení telefonu je nulová). Ideální je pouze zaheslovat obnovu továrních nastavení pokud to jde. Mějte se a ať mobily slouží pouze vám. ;)

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » ned 16. říj 2011 9:35:39

1) Měl si při zkoušení obnovy továrního nastavení cerberus instalovaný pomocí ZIP souboru flashnutý z recovery? Mám pocit, že to je jediný způsob, jak toho dosáhnout a někdo tady už řekl, že to funguje, pokud se nepletu. Jinak problém s null číslem: nevím které číslo by tam mělo být, ale pokud se jedná o telefonní číslo sim karty v telefonu, je tento údaj nahraditelný - pokud někdo sim vymění přijde sms a číslo nové sim karty, je to, od kterého to přišlo. Jinak pokud někomu vadí null a chce tam to číslo prostě mít, myslím, že stačí vyplnit své vlastní číslo v "Můj profil". Kontakty - nastavení - více - můj profil

3) Data na dálku, jak jsem říkal v předchozím příspěvku, zapnout nejdou. Jdou tady proti sobě dvě věci - bezpečnost systému android a užitečnost, pokud to je potřeba. Osobně neznám aplikaci, která by dokázala zapnout data i s rootem. (řešení je podle mě pouze přes APN viz předochozí příspěvek), pokud hledáš telefon v okruhu 400m a víš, že je to venku a ne v budově, můžeš použít alarm :D

2) Opět jdou tady proti sobě dvě stejné věci. Zatím podle mě nelze zapnout GPS aplikací bez ROOT práv, pouze s nimi. A opět neznám aplikaci, která by to uměla.

Jinak chovám se s heslováním stejně. PIN nepoužívám již od první chvíle, co mám telefon. Používám pouze zámek klávesnice gestem, který příkazem unlock zruším v případě potřeby, a také si nejsem jist, jestli je to správné řešení, protože to nemusím stihnout.
LG P500, v20c, root, CR

gondal
Stálý androiďák

Příspěvek od gondal » ned 16. říj 2011 9:41:35

tak teď nevim jestli mám něco špatně, ale když zadám začít sledovat tak mi po chvilce vypíše problém s připojením wifi ani gps se nezapnou. Je možný že jeaplikace seklá a přeinstalovat nebo jen něco špatně nastavené? Skusim to ještě jednou instalovat z recovery
Ta mobilní síť resp. apn je právě to nejdůležitější neb ne vždy je telefon v dosahu wifi a gps kdežto signál operátora je skoro všude docela mě to mrzí.

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » ned 16. říj 2011 10:05:34

Pokud zadáváš příkazy z web. rozhraní musíš mít samozřejmě mobil aktivně připojen k internetu. Píše to přímo problém s připojením wi-fi nebo problém spojení s vaším zařízením.
LG P500, v20c, root, CR

gondal
Stálý androiďák

Příspěvek od gondal » ned 16. říj 2011 11:18:12

ano z webového rozhraní a píše to Problém spojení s Vaším zařízením. To je právě ono myslel jsem že to přes web. rozh. sepne gps a wifi ale nic se neděje.

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » ned 16. říj 2011 11:24:20

Pokud se snažíš zapnout wifi a GPS přes web. rozhraní, pak předpokládám, že máš aktivní datové spojení. Pokud ano, mělo by se zařízení spojit (hláška s o problému spojení by být neměla), a WIFI a GPS to aktivuje po příkazu začít sledovat. Pokud ne, zkus to dvakrát, třikrát, občas chvíli trvá, než se to chytne. Pokud to nepomůže postupuj podle pokynů v nápovědě. Ale upozorňuji: předpokládám, že máš při pokusu o spojení DATA AKTIVNÍ. Telepaticky to tomu telefonu říct, natož to po něm chtít nemůžeš.
LG P500, v20c, root, CR

gondal
Stálý androiďák

Příspěvek od gondal » ned 16. říj 2011 11:55:31

tak to sme už doma asi jsme se nepochopili. samozřejmě že když mám zapnutou mobilní síť tak se wifi/gps zapnou po příkazu sledování.
já sem měl na mysli že se dá wifi/gps zapnout pomocí příkazu přes sms.
Nenechávám si mobilní síť stále zapnutou a když bych náhodou ztratil telefon tak ho už stejně nenajdu protože defakto ho nemám jak sledovat že?

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » ned 16. říj 2011 12:16:36

Když ho ztratíš, můžeš ho sledovat přes SMS, zapnout wi-fi přes SMS lze příkazem "find", nebo když se vymění SIM. (vždy kdy se snaží cerberus přístroj lokalizovat, zapína wi-fi a GPS v případě root), ale nejspíš se to k žádné wi-fi nepřipojí, že? Jedině, pokud by se nacházel v blízkosti uložené wi-fi, nebo nedejbože sítě eduroam v mém případě. Což je téměř nemožné. Takže k čemu je zapínat wi-fi na dálku... Co se týče datového připojení na dálku: problém jsem popisoval o několik příspěvků výše.

EDIT: teď mě napadlo: Nezapíná se wi-fi při SMS příkazu enabledata?
LG P500, v20c, root, CR

gondal
Stálý androiďák

Příspěvek od gondal » ned 16. říj 2011 13:15:31

mám spíš problémek u těch sms že když ji pošlu tak mi na telefon přijde jako klasická sms : ))

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“