ZabezpečeníUzamknutie aplikacie pred inou aplikaciou

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
veer
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Motorola XT720 Milestone

Uzamknutie aplikacie pred inou aplikaciou

Příspěvek od veer » pon 26. pro 2011 13:35:40

Zdravim,
Casto mam na svojom telefone problem s malwarmi, ktore pravdepodobne v noci telefonuju resp. SMSkuju na platene cisla,
podarilo sa mi nastavit blokovanie odchadzajucich hovorov ale blokovat odch. smsky sa asi neda...
Chcem sa spytat, ked uzamknem aplikaciu Messaging niecim ako App Lock (alebo niecim podobnym), bude Messaging nepristupny aj pre ine aplikacie? Zabranim tym malwaru odosielat sms?
Budem vdacny za kazdu radu.
P.S. tiez som si niekedy myslel ze malware mi nehrozi ked stahujem aplikacie s rozumom, ale uz dvakrat sa mi stalo ze sa mi do mobilu dostal po nainstalovani 4-hviezdickovych aplikacii ktore nemali ziadne divne poziadavky.

NaTuRaL
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Desire

Re: Uzamknutie aplikacie pred inou aplikaciou

Příspěvek od NaTuRaL » pon 26. pro 2011 13:51:07

stahni si AirPush Detector spust ho a pak to co ti to vyhleda tak odinstaluj , takhle jsem narazil na nekolik wallpaperu co posilaji premium sms

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » pon 26. pro 2011 14:12:25

veer píše: Chcem sa spytat, ked uzamknem aplikaciu Messaging niecim ako App Lock (alebo niecim podobnym), bude Messaging nepristupny aj pre ine aplikacie? Zabranim tym malwaru odosielat sms?
Ne, ostatní aplikace si můžou odesílat SMS naprosto nezávisle, pokud mají dostatečná práva.
veer píše: P.S. tiez som si niekedy myslel ze malware mi nehrozi ked stahujem aplikacie s rozumom, ale uz dvakrat sa mi stalo ze sa mi do mobilu dostal po nainstalovani 4-hviezdickovych aplikacii ktore nemali ziadne divne poziadavky.
Taky záleží na počtu stažení. Vývojář si může snadno "nakoupit" naklikání hromady hvězdiček a pak je hodnocení trochu zavádějící. BTW co to bylo za aplikace?

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pon 26. pro 2011 14:56:25

veer píše:Zdravim,
Casto mam na svojom telefone problem s malwarmi, ktore pravdepodobne v noci telefonuju resp. SMSkuju na platene cisla,
podarilo sa mi nastavit blokovanie odchadzajucich hovorov ale blokovat odch. smsky sa asi neda...
Chcem sa spytat, ked uzamknem aplikaciu Messaging niecim ako App Lock (alebo niecim podobnym), bude Messaging nepristupny aj pre ine aplikacie? Zabranim tym malwaru odosielat sms?
Budem vdacny za kazdu radu.
P.S. tiez som si niekedy myslel ze malware mi nehrozi ked stahujem aplikacie s rozumom, ale uz dvakrat sa mi stalo ze sa mi do mobilu dostal po nainstalovani 4-hviezdickovych aplikacii ktore nemali ziadne divne poziadavky.
Teda nechci ti do toho kecat, ale to je řešení jak noha. Snad bys měl ten malware dát pryč, ne? To snad není takový problém. Určitě to je jednodušší, než se snažit něco marně blokovat.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

deltomi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Motorola Atrix MB860

Příspěvek od deltomi » pon 16. led 2012 14:28:17

Doporučuju telefon Rootnout podle návodu (třeba na youtube je i v češtině) a nainstalovat LBE Privacy Guard, který je jakýmsi firewallem pro všechny přenosy v mobilu. Dokážeš filtrovat jednotlivé aplikace od posílání sms, volání, 3G nebo Wi-fi, změříš si data atd. atd.! Vynikající přehlednej nástroj s nekompromisním prvenstvím v téhle kategorii programů. (Je na marketu jako freeware)

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“