ZabezpečeníJak skrýt ikony

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
stmisa
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung ACE

Jak skrýt ikony

Příspěvek od stmisa » úte 27. pro 2011 11:25:04

Ahoj hledám aplikaci, která dokáže skrýt různé ikony programů. Jde mi o to, že když si do mobilu nainstaluju např. Handy Safe, tak nechci ,,nikomu" vysvětlovat, proč tam tuto aplikaci mám a co v ní mám. Existuje něco co můj problém vyřeší?

bob.bob
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SONY Z3c

Re: Jak skrýt ikony

Příspěvek od bob.bob » úte 27. pro 2011 12:27:27

Nevím jaký používáš launcher (to co používá samsung ace neznám), ale třeba v Go Launcher EX je při zobrazení všech aplikací v menu dostupná volba "Skrýt aplikaci" (pak zbývá domyslet, jak skrytou aplikaci spouštět - třeba pomocí Gestures Way).

Mám oblíbenou aplikaci ZDbox, která sice ikonu neskryje, ale umí chránit vybrané aplikace heslem (umí toho mnohem víc), v kombinaci s přejmenováním a změnou ikony na ploše, případně za použití Desktop VisualiseR, mi tohle řešení vyhovuje víc, než něco schovávat, ale to jen na okraj ;)

Autor tohoto vlákna
stmisa
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung ACE

Příspěvek od stmisa » úte 27. pro 2011 12:42:43

Děkuji za odpověď, jen jsem bohužel nováček v androidu, tak nevím co je launcher, ale to se určitě dovím zde na fóru.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 27. pro 2011 13:06:53

launcher = to co na tebe vykoukne po stisku home

Jelikož netušíš co to je, používáš ten od výrobce. Tak nainstaluj ten Go launcher Ex a ty aplikace si schovej.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

bob.bob
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SONY Z3c

Příspěvek od bob.bob » úte 27. pro 2011 13:08:53

Launcher ("spouštěč") je program, který vlastně ani moc nevidíš - umožňuje ti umisťovat ikony a widgety na plochu a upravuje chování, které standardní android v základu neumí (nebo umí, ale blbě ;). Používám Go Launcher EX (má hezké vlastní widgety, třeba ten pro facebook mi sedí víc než jakýkoliv jiný), slušný mi přijde ADW launcher, Launcher Pro ...ale každému sedí něco jiného. Mně třeba nevyhovuje standardní mřížka aplikací 4x4 ikony na ploše (nerad plýtvám místem), takže mi alternativní launcher umožní nacpat víc ikon na plochu (a navíc definovat, které z ploch je "domovská"), měnit rozměry widgetu, měnit/umazávat popisky ikon, jednoduše vytvářet složky, ... můžeš si launcherů nainstalovat víc a zkoušet, třeba ti některý sedne nebo zůstaneš u toho, co máš od Samsungu.

Přečti si třeba http://www.svetandroida.cz/svet-android ... eru-201111

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“