ZabezpečeníHlídání pomocí bluetooth?

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ota.n
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SE Xperia Mini Pro a ZOPO ZP700
Mobil 2 / ROM: Sony Xperia Z3C
Tablet: Ainol Novo 7 Flame

Hlídání pomocí bluetooth?

Příspěvek od ota.n » čtv 12. led 2012 10:10:35

Mám takovou ideu - aplikace která by umožnila spárování s libovolným bluetooth zařízením a v případě ztráty spojení
by generovala nějaké hlášení/alarm/start jiné aplikace... Pokud by se na alarm nereagovalo tak by se mobil zablokoval.
Jedno z uplatnění by bylo například jako hlídač dvojice klíče/mobil - na klíčích by byl "bluetooth přívěšek" a pokud
zapomenu klíče a odejdu s mobilem z dosahu tak mě mobil upozorní. Pokud naopak zapomenu mobil (nebo ho
někdo "odnese") tak se mobil po nereagování na upozornění nějak zablokuje.
Další možnost je např. hlídání externího GPS modulu...
Samozřejmě to naráží na spoustu nedostatků - energetická náročnost/výdrž/nutnost dobílení toho bluetooth zařízení,
že to zablokování mobilu bude odolné jen proti "neschopným" nálezcům, ale i tak by to mohlo být životaschopné a
užitečné.
Na podobném principu pracuje SECU4Bags firmy secu4, ale to je aktivní zařízení a navíc poměrně drahé. Možná jsem hledal špatně ale nic dalšího podobného jsem nenašel. Ví někdo o něčem, nebo nemá někdo chuť to vytvořit?
Díky
ota.n

Falty
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 lite
Mobil 2 / ROM: Xperia Mini (dead)
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 lite

Re: Hlídání pomocí bluetooth?

Příspěvek od Falty » pát 13. led 2012 9:09:00

Hlídání přes BT existuje. Je to takový přívěsek na ruku. Spáruješ to s telefonem a pokud dojde k rozvázání spárování přívěsek začne kvílet. Problém je v tom, že jako vše i tohle potřebuji bateri a BT, žere opravdu hodně. Největší nevýhoda bezdrátových technologii.
Siemens SX1 (Simbian) => Mio A701 (WM) => SE Xperia Mini (Android) =X Nokia Lumia 630 Era (Nedřív jsem se vyděsil a potom jsem ho prodal :D WP prostě fuj!) => Huawei P8 lite (Android)

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“