ZabezpečeníJak kompletně zakázat mobilní data?

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Pavouk106
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: sob 21. srp 2010 9:55:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845

Jak kompletně zakázat mobilní data?

Příspěvek od Pavouk106 » stř 16. kvě 2012 9:54:00

Ahoj,

potřeboval bych na SE Xperia Neo V (originál firmware, žádný root, ani v bdoucnosti není v plánu) nějaým způsobem kompletně zakázat mobilní data. Telefon bude pro člověka, který se s chytrými telefony zatím nekamarádil a nechceme vůbec k internetu přistupovat přes mobilní síť. V nastavení telefonu samozřejmě data vypnu, ale různé aplikace si mohou o zapnutí říct různým způsobem a rádi bysme předešli nechtěnému aktivování...

Neexistuje aplikace, která by anpříklad znemožnila přístup do určitých nastavení telefonu bez znalosti hesla? Že by se pak do seznamu v této aplikaci daly i mobilní data a bez hesla by nebylo možné volbu změnit? Třeba Google mapy by řekly, že bez připojení ani ránu a i kdybych klepnul na "Ano" (chci zapnout obilní data), tak by vyskočilo okno pro zadání hesla a kdybych ho neznal, nic by se nezapnulo...

Případně pokud existuje jiný způsob, který funguje, tak sem s ním! Jde mi prostě o to, aby se mobilní data na telefonu s originálním firmware nedala vůbec zapnout, ať přímo uživatelem v menu, tak i jakoukoliv aplikací, která by k tomu mohla mít případná oprávnění...

Telefon bude jinak připojen přes wifi, úplní neandrtálci nejsme :-)

Předem díky za tipy





vajo7174
Robot
Příspěvky: 879
Registrován: čtv 20. říj 2011 16:29:29
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Huawei p30
Rom: stock

Re: Jak kompletně zakázat mobilní data?

Příspěvek od vajo7174 » stř 16. kvě 2012 9:55:12

Vymaz miesta pristupu v nastaveniach

Uživatelský avatar

Crusty
Robot
Příspěvky: 872
Registrován: ned 19. črc 2009 17:30:40
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 3D
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak kompletně zakázat mobilní data?

Příspěvek od Crusty » stř 16. kvě 2012 10:43:15

nech si zakazat data primo u operatora a je to

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12622
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Jak kompletně zakázat mobilní data?

Příspěvek od ramon.dexter » stř 16. kvě 2012 10:46:07

Pavouk106 píše:AV nastavení telefonu samozřejmě data vypnu, ale různé aplikace si mohou o zapnutí říct různým způsobem a rádi bysme předešli nechtěnému aktivování...
Nemohou. Android není Symbian, kde se tohle dělo. Pokud v androidu data vypneš, nic ti je zpátky nezapne. Android od verze 2.2 umožňuje kompletní vypnutí mobilních dat a opravdu se mi ještě nestalo, že by se data sama od sebe aktivovala. Nejde to.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5239
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 84
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Jak kompletně zakázat mobilní data?

Příspěvek od xanthor » stř 16. kvě 2012 10:49:48

Na druhou stranu je na některých telefonech (resp. ROM), které mají v notifikační liště různé funkce, docela snadné zapnout data omylem.



Autor tohoto vlákna
Pavouk106
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: sob 21. srp 2010 9:55:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845

Re: Jak kompletně zakázat mobilní data?

Příspěvek od Pavouk106 » stř 16. kvě 2012 13:10:41

ramon.dexter píše:Nemohou. Android není Symbian, kde se tohle dělo. Pokud v androidu data vypneš, nic ti je zpátky nezapne. Android od verze 2.2 umožňuje kompletní vypnutí mobilních dat a opravdu se mi ještě nestalo, že by se data sama od sebe aktivovala. Nejde to.
Takže tak jako tak vždy skončím v Nastavení a u řádku, kde se zapínají mobilní data? Mám sám Android, ale internet předplacený a ještě navíc custom ROM, tak jsem to moc neřešil...
vajo7174 píše:Vymaz miesta pristupu v nastaveniach
Vzhledem k tomu, že mobil bude dnes večer darován, tohle bude nejspíš nejjednodušší a nejrychlejší východisko. Případně hned zítra zkusit toho operátora (už to vidim, jak se kroutí).

Díky za rychlé odpovědi.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12622
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Jak kompletně zakázat mobilní data?

Příspěvek od ramon.dexter » stř 16. kvě 2012 14:02:04

Pavouk: No prostě, pokud to vypneš v nastavení, žádná aplikace to nepovolí. Rozhodně ne bez vědomí uživatele. Čili jinak, pokud ta aplikace vyžaduje internet, řekne si o to. Ale bez tvýho vědomí to nejde.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
Pavouk106
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: sob 21. srp 2010 9:55:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845

Re: Jak kompletně zakázat mobilní data?

Příspěvek od Pavouk106 » stř 16. kvě 2012 14:30:46

Já právě potřebuju zařídít, aby při dotazu "Tato aplikace vyžaduje připojení k internetu, přejete si nyní aktivovat mobilní data?" i při klepnutí na "Ano" mobil nenaskočil do netu. Prostě úplně kompletně se zbavit možnosti připojení k internetu přes mobil (kromě wifi). Spousta aplikací si o to může říct i anglicky (hry) a neangličtinář si to nepřeloží (ale v menu hry se i tak může neangličtinář vyznat...).

Odebrání nastavení připojení je celkem dobrej krok - lze to vrátit zpět, ale běžnej uživatel to nedokáže, to přesně potřebuju.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12622
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Jak kompletně zakázat mobilní data?

Příspěvek od ramon.dexter » stř 16. kvě 2012 15:03:06

Smaž přístupový body a nepřipojí se to, protože to nebude mít jak...

Jako sorry, ale tyhle výmluvy "jako neangličtinář..."...pokud hraješ hry, tak se můžeš učit anglicky. Vymlouvat se v dnešní době na to, že neumíš anglicky, je fakt mimo...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
Pavouk106
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: sob 21. srp 2010 9:55:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845

Re: Jak kompletně zakázat mobilní data?

Příspěvek od Pavouk106 » čtv 17. kvě 2012 8:28:57

Pro mě ten mobil neni, já mam svuj, na kterym jede Cyanogen, kterej jsem tam sám dotlačil, takže bych byl rád, kdyby to přestalo být osobní směrem na mě. A že někdo dneska neumí anglicky neni nic divnýho. Nebo snad okolo Tebe nikdo takový není?

Každopádně chci poděkovat vajo7174, který to napsal hned na začátku - to je v tomhle případě nejjednodušší řešení, které funguje naprosto podle předpokladů - nelze se připojit ani (lidským) omylem.

Díky za rady, příště víc přemýšlet, míň řešit věci, které se dotazu přímo netýkají

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti