ZabezpečeníAntivirové programi

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
gusta husák
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: sony ericsson xperia arc s

Antivirové programi

Příspěvek od gusta husák » pon 01. říj 2012 21:24:52

Nainstaloval jsem si antivirák Avast. Testuji ho a zdá se mi kupodivu velice dobrý. Čekal jsem že mi bude hrozně brzdit mobil. Docela mě znepokojuje tahle hrozná zpráva o závažné trhlině v androidu:
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bez ... vedci.html

Máte někdo zkušenosti s Avastem?Případně jaký doporučujete antivir?

Marek marek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung ACE 2
Tablet: Toshiba AT200, MPMan MP1024

Re: Antivirové programi

Příspěvek od Marek marek » pon 01. říj 2012 21:56:51

Ahoj, na to ti Avast nebude reagovat. Musíš si stáhnou program z marketu proti této hrozbě. Jmenuje se: NOTELURL.

Link na market na tuhle app: https://play.google.com/store/apps/deta ... s.notelurl

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Re: Antivirové programi

Příspěvek od ludekbrno » pon 01. říj 2012 22:07:02

gusta husák píše:Nainstaloval jsem si antivirák Avast. Testuji ho a zdá se mi kupodivu velice dobrý. Čekal jsem že mi bude hrozně brzdit mobil. Docela mě znepokojuje tahle hrozná zpráva o závažné trhlině v androidu:
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bez ... vedci.html

Máte někdo zkušenosti s Avastem?Případně jaký doporučujete antivir?
To jsem zvědavý, kolik lidí ještě tuto "novinku" s hrůzou objeví a dá ji sem :) Jinak Avast ji neošetří a obecně jsou antiviry na Androidu k ničemu, pokud používáš aplikace z důvěryhodných zdrojů. Mimochodem, ta "hrozná" chyba není žádný vir. Zneužívá toho, že lze na klávesnici pro vytáčení telefonních čísel zadat různé servisní kódy, vykonávající různé akce. A bohužel je u některých telefonů možné tento kód odeslat na telefonní klávesnici webovým prohlížečem a potvrdit ho automaticky bez zásahu uživatele. Někteří výrobci asi chtěli usnadnit nějaké věci a trochu to nedomysleli.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Mishack
Kyborg

Re: Re: Antivirové programi

Příspěvek od Mishack » pon 01. říj 2012 22:12:14

ludekbrno píše:To jsem zvědavý, kolik lidí ještě tuto "novinku" s hrůzou objeví a dá ji sem :) ...
Tj, hlavně "Novinky.cz" důveryhodnější zprávy abys pohledal :lol:

Hlavne tahle chyba neni vec Androidu, ale nadstavby TouchWiz. To je jedna vec. Druha je to, ze ne vsechny telefony jsou ohrozene. Nejvetsi bezpecnostni dira kazdeho systemu je jeho uzivatel :)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Jarous1
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Re: Antivirové programi

Příspěvek od Jarous1 » pon 01. říj 2012 22:35:25

Marek marek píše:Ahoj, na to ti Avast nebude reagovat. Musíš si stáhnou program z marketu proti této hrozbě. Jmenuje se: NOTELURL.

Link na market na tuhle app: https://play.google.com/store/apps/deta ... s.notelurl
Pokud si dobře pamatuji to téma (dnes už dávno uzamčené, a možná už i preventivně celé smazané), kam ten pitomec dal odkaz na tu "nakaženou" stránku a "vyzkoušejte si ji otevřít...", tak tam i někdo psal, že mu to nějaký antivir hlásil...

Tím ale nechci nijak obhajovat antiviry na Androidu. Podle mne jsou, zatím, stále zbytečné.

A samozřejmě na 100% souhlasím s už zde před chvílí řečeným: "Nejvetsi bezpecnostni dira kazdeho systemu je jeho uzivatel :)" ;)

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“