ZabezpečeníNevyžádané SMS

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Rocksteady
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Motorola moto G
Tablet: Google Asus Nexus 7

Nevyžádané SMS

Příspěvek od Rocksteady » ned 27. led 2013 16:32:54

Dobrý den,
před několik dny mi přišla SMS z telefoního čísla +92 333 0021862(pakistán) s textem ((mn dwene har smsm bo krdi to har jwabt nayamawaazani dwene chan pas bwm xo maktabisht nabw amro zw xawti emja dlishm bash nale zor atrsm baxwaaxr nazanm wala) u této SMS jsem nebyl ani schopen rozpoznat o jaký jde jazyk pokud o nějaký jde).
Další den přišla opět nevyžádaná SMS tentokrát z čísla +92 333 0032080(pakistánú s textem ((Hey meine s e frau alles ok ich liebe dich ber alles dicken kuss du fehlst mir sehrist diese bl de vieh von karlos wieder da pa auf dich aufdein schatz) zde již lze rozpoznat němčinu a lehce ji přeložit)
Následující den mi přišla další nevyžádaná SMS opět z jiného čísla +91 97 00 015530(indie) s textem ((Dear my friend madampleas give me ur email addressour neighbor house hav a internet cafe my brother know how to write emailhav a nice day Yours Dilinie) angličtina lehce rozpoznatelné a srozumitelné).
Začal jsem pátrat po internetu jestli má někdo zkušenosti s podobnými SMS, jediné na co jsem narazil byla US stránka varující před zmeškanými hovory a SMS které mají z účel vyprovokovat uživatele na zpětnou vazbu a během této zpětné vazby prý lze zkopírovat identifikaci SIM karty a pak vesele pořizovat na účet SIM. (Nejsem si jist jestli je takováto akce možná ale jistě chápete že z toho nemám moc radost)

Otázka na Vás, máte s tímto někdo zkušenost? Jak se bránit? Nejsem si vědom že bych někam do neprověřených zdrojů zadával své číslo.

Díky

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nevyžádané SMS

Příspěvek od ludekbrno » ned 27. led 2013 21:26:42

Každopádně zkopírovat identifikaci karty z odeslané SMS nelze, takže se nemusíš bát. Nicméně nepředpokládám, že se chceš bavit s pakistáncem, tak zavolej na operátora, ať ti číslo zablokují.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Rocksteady
Nové Androidě

Příspěvek od Rocksteady » úte 29. led 2013 15:30:10

Problém je v tom že neustále chodí sms z jiných čísel. a nelze blokovat celou předvolbu. Operátor mi pro jistotu zablokoval premiumSMS a hlasové premium služby

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » úte 29. led 2013 16:54:42

Nepoužívaš na sms aplikáciu go sms? Tí začali so spamom...

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » úte 29. led 2013 17:43:38

Jak se to projevuje? Já používám GO SMS a jen asi 1x měsíčně se mi objeví zpráva o novém tématu nebo podobně.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Rocksteady
Nové Androidě

Příspěvek od Rocksteady » čtv 31. led 2013 20:45:52

Zdravím,
Jediné co používám kam jsem zadal číslo jo WhatsApp, včera jsem přeinstaloval ROM a od té doby nepřišlo nic. Zatím doufám že je konec.

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“