ZabezpečeníJak si nejlépe zabezpečit tel. v případě krádeže či ztráty?

Moderátoři: don_alex, radegast

NaTuRaL
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Desire

Re: Jak si nejlépe zabezpečit tel. v případě krádeže či ztrá

Příspěvek od NaTuRaL » stř 04. srp 2010 22:55:36

a mas to druhe cislo prez ktere to delas v povolenych cislech?????? ted jsem to zkousel spritecmd heslo lock prisla zprava a telefon kompletne LOCK, pri odemceni se zobrazi zadat heslo, pristisku menu se do menu dostanu ale zadnou aplikaci nespustim, da se pohybovat mezi plochama ale opet nic nejde spustit a pokud telefon necham s rozsviceny displayem tak se zamkne asi za 10sekund :lol:
hmmm... ted mi tam nejde dat klavesnice na zadani hesla 8-)

Edit
nejak se mi to zacyklilo, vynutil sem ukonceni a pote odmceno pomoci klavesnice ktera najela uplne normalne

gemrot
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire root s-off Oxygen HBoot Oxygen v2.0.1

Příspěvek od gemrot » čtv 05. srp 2010 8:08:44

Číslo mám povolené. Trochu jsem váhal nad formátem, a tak jsem ho pro jistotu povolil ve všech tvarech, tj. +420... 420... 20... 0... ... Příkazy i tak nefungují.

Na pozadí mi jedou locale, advanced task manager (sprite ve vyjímce) a Security Guarder (filtr hovorů a sms). Měl jsem podezření, že se to s něčím nesnese, asi ten Guarder, tak jsem ho vypnul, reboot a test: nic.

Poslední věc co mě napadá, je že sms posílám z brány Vodafonu. Když tam ale člověk správně vyplní od koho sms je, tak se sms v telefonu tváří, jako z toho čísla.

Asi to nebude moc spolehlivý softík...

NaTuRaL
Androiďák!

Příspěvek od NaTuRaL » čtv 05. srp 2010 9:03:06

no ja dal jen 608****** a uplne v poho * jeste vecer jsem zkousel jeste Remote Scream a to byl mazec rev jak svin :DD akorat jediny co jsem zatim nezkousel byl WIPE a LOCALE a BACKUP

Bob.cz
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Příspěvek od Bob.cz » pát 06. srp 2010 18:48:37

Cau lidi,
nezkouseli jste nekdo Lookout mobile security? Vypada dost zajimave...
https://www.mylookout.com/

Alias75
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alias75 » sob 21. srp 2010 14:24:31

No nevím. Terminator mne nijak zvlášť nezaujal. Otevření přes HOME byla normálně možné. Sice se často zavírala obrazovka ale dalo se dostat kam sem chtěl. No a local? Nic moc. Mám vypnuté GPS (kvůli baterce) a Terminátor si jej neuměl zapnout. Takže local byl možný jen prostřednictvím BTS a ve městě s přesností na cca 100-200 metrů nic moc. Mimo město to může být až kilometr nebo více.

Asi nejlepší zabezpečovací zařízení je stále Dát si na founa bacha ;)
Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6

barton
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: galaxy s2

Příspěvek od barton » pát 27. srp 2010 13:55:22

tak ja pri koupi galaxy s jsem dostal moznost si ho za 1800 nechat pojistit proti kradezi,zniceni a vsemu co se muze telefonu prihodit,je tam jen 10 procent spoluucast.

Napadlo me co kdyby pri ztrate nebo kradezi nejaky programek umel odeslat na nastavene cisla cislo SIM karty ktera je v telefonu,v pripade ze by do nej nekdo strcil kartu s pausalem tak by se podle smlouvy dala najit jeho adresa a tim i telefon.

Mr.Freak
Stálý androiďák

Příspěvek od Mr.Freak » pát 27. srp 2010 18:58:49

A proč by měl ten prográmek odesílat číslo sim karty? Když ti odešle SMS, tak budeš mít rovnou číslo odesilatele, ne? A podle toho se to dá také dohledat. Otázka je, jestli by chtěli spolupracovat operátoři, tomu bohužel moc nevěřím :(
rooted Vodafone 845 OC @600MHz, ROM: Mr.Edition 1.7 s úpravami + HTC Desire S

NaTuRaL
Androiďák!

Příspěvek od NaTuRaL » pát 27. srp 2010 19:12:54

takove info ti zadny operator nerekne , ten bude pouze spolupracovat jen s POLICIE

Mr.Freak
Stálý androiďák

Příspěvek od Mr.Freak » pát 27. srp 2010 19:27:52

To jsem si přesně myslel. Na druhou stranu, když du do O2 zjistit, jestli jim nedlužím za fakturu, tak se mě třeba naposledy zeptali na číslo, a po nadiktování se zeptali: Pan XXX? :)
rooted Vodafone 845 OC @600MHz, ROM: Mr.Edition 1.7 s úpravami + HTC Desire S

NaTuRaL
Androiďák!

Příspěvek od NaTuRaL » pát 27. srp 2010 22:10:29

trochu ne-standrtni pristup , spis by mely chtit nejake referencni cislo nebo cislo zakaznika , jako je to na lince , ale pokud nadiktujes cislo nekoho jneho a pak nereknes spravne jmeno tak ti to nespis nereknou :D

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » úte 31. srp 2010 12:11:09

Jen to tu ozivim malinko.Zkousel uz nekdo ten Lookout mobile security?

Kód: Vybrat vše

https://www.mylookout.com/
(asi to vyzkousim ja, jak tak koukam :) )

EDIT: Tak jsem trochu hledal.

Kód: Vybrat vše

http://www.androidtapp.com/lookout-mobile-security/
Z komentaru pod clankem:
Spoiler:
I have to agree with Daniel. Lookout’s privacy terms are horrific. Quote:

“…our servers automatically record certain information about your usage from your mobile device and web browser. These server logs may include information such as IMEI/equipment identification number, IMSI/subscriber identification number, mobile phone number, device type and manufacturer, operating system type and version, wireless carrier / operator, network type, country of origin, web requests, Internet Protocol (‘IP’) address, browser type, browser language, referring / exit pages and URLs, platform type, time zone, user agent, number of clicks, domain names, landing pages, pages viewed and the order of those pages, features used in the Lookout mobile application, the amount of time spent on particular web pages, the dates and times of your requests, and one or more cookies that may uniquely identify your browser.”

We read your emails, and we know where you live. How about:

“Lookout discloses some personally identifiable, registration, or location information to subsidiaries, affiliated companies, or other businesses or persons for the purpose of providing certain features of the Lookout Services and for processing such information on our behalf.”

We sell your information to spam harvesters. Also, I noticed this in section 8 of the terms of service:

“YOU UNDERSTAND AND HEREBY ACKNOWLEDGE AND AGREE THAT YOU MAY NOT AND WARRANT THAT YOU WILL NOT:… b. fail to deliver payment for the Lookout Services;…”

Not sure I understand how I’m supposed to deliver payment for a free app.

As awesome as it looks, there’s no way I’m letting this thing touch my Magic!
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

zak
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS

Příspěvek od zak » pon 20. zář 2010 19:23:03

Zda se, ze rozumna aplikace ktera spolehlive funguje asi neexistuje ;)
Zkousel jsem f-secure (http://www.f-secure.com/en_EMEA/product ... _main.html) a telefon se zamkne jen kdyz ho pouzivam, tzn. pri vypnutem display ne :lol: , odeslani polohy take nefunguje (alespon na Galaxy S).
Nakonec asi nejlep vyuzit "Autowipe" ve Froyo nebo novy HTC Sense remote management...

dux3r
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 3c

Příspěvek od dux3r » pon 20. zář 2010 20:26:59

když si tu čtu nějaké příspěvky tak se směju až na zemi ležim :D:D vy sii myslíte že každý zloděj telefonů bude umět vůbec něco o třeba androidu ? jako já dokaď jsem se nedostal na toto foro jsem nevěděl že vůbec existuje něco jako recovery neofiko romky atd... opravdu nějaké lidi nechápu. Co zloděj udělá je že ukradne telefon a prodá ho s nějakym koupeným přislušenstvím např. a ně že bude vedět o každým telefonu jak se dostat do recovery to by musel být einstain ... (sorry za takový delší příspěvek, který neni přímo k tématu)

zak
Stálý androiďák

Příspěvek od zak » pon 20. zář 2010 20:57:47

No ono cele tohle vlakno je trochu mimo misu - vychazim z predpokladu, ze vsichni co se o tohle zajimaji a jsou svym zpusobem lehce paranoidni, tak maji nejakou prvni uroven zabezpeceni - gesto, ciselny kod atp. Pak zlodej nebo nalezce samozrejme simku vymeni a zjisti, ze se do fonu nedostane. Simku pak logicky vynda a cely vzaleny wipe se muze jit bodnout :D
Ten o neco chytrejsi si najde na netu facory reset pro dany fon a jsme opet tamtez...
A kdo nema zabezpeceni gestem ci heslem, jiste nema v telefonu tak tajne veci, aby bylo treba delat vzdaleny wipe :roll:

motyll
Stálý androiďák

Příspěvek od motyll » stř 03. lis 2010 16:03:08

A tohle znáte?
http://goo.gl/kvZzB

cogano
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od cogano » ned 07. lis 2010 19:39:21

Trochu to tady oživím, neb venku je deštivo, upgradnul jsem na froyo, u kterého chvíli zůstanu, a tuším, že je čas i trochu zabezpečit data...

Dle mého názoru je nutné:
  • v běžném režimu by aplikace neměla zbytečně spotřebovávat zdroje (tj. pouze by měla kontrolovat příchozí SMS a změnu SIMky);
  • při změně SIMky automaticky odeslat SMS se základními údaji (IMEI, tel. číslo, lokace GSM/GPS) na definované příjemce;
  • možnost (de/)aktivace různých služeb pomocí příchozí SMS (odeslání lokace, zamknutí telefonu, nastavení hlasitého zvonění, vymazání všech dat)
  • možnost nainstalovat jako systémovou aplikaci včetně nastavení (aby na požádání mohly být aktivovány Location Services a aby ji běžný uživatel nemohl odinstalovat a aby to přežilo i nějakou lehčí variantu reset/factory defaults);
  • možnost spolupráce se serverem na internetu pro zaznamenávání pohybu na google maps;
  • ideálně s nějakou FOSS licencí, nezdá se mi rozumné dovolit třetí straně ovládat můj telefon či sledovat jeho pozici - ať už s mým vědomím nebo v horším případě bez něj.
Různé beta verze (zdarma) nepřicházejí v úvahu - dříve nebo později se stanou placenými a nefunkčními.

Zatím jsem se dostal do fáze:
  • Samsung Mobile Tracker - standardní aplikace na Samsung Galaxy S; umí odeslat SMS při změně SIMky (obsahuje pouze IMEI a číslo odesílatele); přes webové stránky http://www.samsungdive.com lze telefon zamknout (zaheslovat) a smazat uživatelská data, podle všeho komunikuje formou speciálních SMS. V ČR nelze sledovat lokaci.
  • LocService (TrackDroid.org) - ovládá se přes webové stránky; lze nastavit automatické zaznamenávání lokace na serveru či formou skrytě odesílaných SMS; lze aktivovat pomocí příchozí SMS (odpověď obsahuje GSM a GPS lokaci); lze nainstalovat jako systémovou aplikaci - sama si zapne GPS.
TrackDroid nabízí i SIM Checker (odešle SMS s lokací při změně SIM), ale bohužel neumí na dálku smazat data. Ten Samsung Mobile Tracker v podstatě nabízí většinu potřebného, takže jen škoda že v ČR je z něj kripl (tuším, že za tím budou zákonné důvody).

Ani k jedné aplikaci nejsou k dispozici zdrojové kódy, nicméně v je možné si vystačit se SMS - v případě selhání serverů či neaktivních datových služeb nového majitele...

capjackal
Nové Androidě

Příspěvek od capjackal » sob 11. pro 2010 14:04:46

cipisek712
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: ZTE Grand X In
Tablet: Plácačku na mouchy zatím nemám

Příspěvek od cipisek712 » sob 11. pro 2010 14:33:23

JAk vyhledat svuj mobil přes program Lookout nemůžu na to přijít :?:
http://www.ztedevices.com/product/smart ... 52d1c.html
ZTE Grand X In - Ice Cream Sandwich 4.0.4 - CPU = 2x 1,6 GHz Intel Atom Z2460 x86 RAM = 970MB GPU = PowerVR SGX540

mzk
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: htc desire
Twitter: @OldaSalek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzk » ned 12. pro 2010 17:20:24

Vyzkoušeli jsme HTCSense.com: Zaměření pozice telefonu a přístup ke kontaktům odkudkoliv
http://smartmania.mobilmania.cz/index.p ... e&ide=1362

To je přesně ono ne? Jenomže to je (zatím) jen pro novější telefony, pro starej šrot (např desire) to není :(
Oldřich Šálek HTC Desire white. Sledujete mne na twitteru.

Petr M.
Androiďák!

Příspěvek od Petr M. » úte 04. led 2011 10:28:39

gemrot píše:Já testuji 0.1.2.42 BETA (jediná verze free dostupná) a mohu potvrdit, že mi na froyo nonroot nefunguje. Ach jo, chtěl jsem si to ošahat, než to koupím. Buď počkám na update beta verze, nebo se poohlédnu jinam. TMa24 díky!
tak já nevím, ale mám úplně stejný problém. instalovanou mám verzi 1.0.0.50, mám ji koupenou, v trusted friends mám svoje druhé číslo zadané ve všech možných formátech +420, 00420, 776xxx, 0776xxx atd atd. a at pošlu jakýkoliv příkaz ve správném formátu dle návodu, tak mi akorát handcent sms ukáže tu sms kterou jsme poslal v pop-up okně a tím končím :-( žádné zamknutí se nekoná. tak já nevím cos tím.

Mám HTC desire s Froyo 2.2 2.29.405.2 s ofiko romkou, nerootnute, pouze udělaný debrand

EDIT: tak už vím, kde je problém. Aplikace nesmí být logicky nainstalovaná na SD kartu. Po přesunu do telefonu už to funguje.
Handset: Honor 6 H60-L04

teq
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Galaxy i9000 S

Příspěvek od teq » pát 28. led 2011 13:54:01

cogano píše: ...
  • Samsung Mobile Tracker - standardní aplikace na Samsung Galaxy S; umí odeslat SMS při změně SIMky (obsahuje pouze IMEI a číslo odesílatele); přes webové stránky http://www.samsungdive.com lze telefon zamknout (zaheslovat) a smazat uživatelská data, podle všeho komunikuje formou speciálních SMS. V ČR nelze sledovat lokaci.
  • LocService (TrackDroid.org) - ovládá se přes webové stránky; lze nastavit automatické zaznamenávání lokace na serveru či formou skrytě odesílaných SMS; lze aktivovat pomocí příchozí SMS (odpověď obsahuje GSM a GPS lokaci); lze nainstalovat jako systémovou aplikaci - sama si zapne GPS.
TrackDroid nabízí i SIM Checker (odešle SMS s lokací při změně SIM), ale bohužel neumí na dálku smazat data. Ten Samsung Mobile Tracker v podstatě nabízí většinu potřebného, takže jen škoda že v ČR je z něj kripl (tuším, že za tím budou zákonné důvody).

Ani k jedné aplikaci nejsou k dispozici zdrojové kódy, nicméně v je možné si vystačit se SMS - v případě selhání serverů či neaktivních datových služeb nového majitele...
No, nevím, jestli to v listopadu fungovalo, ale teď už ne. Kromě lokalizace telefonu už nechodí ani Lock. Na Wipe si netroufám, ale pokud nechodí ani lock, ani lokalizace, tak můžu jen předjímat. Nechcete to někdo vyzkoušet, aby se ověřilo, že to nechodí všem? Alespoň Lock, pls :) :help:
Remote Lock vrací hlášku:For legal reasons, this function not in service in some countries. Heh :(

Bobo
Robot
Typ mobilu / ROM: Nexus 4
Rom: Originál 4.4.4

Příspěvek od Bobo » ned 06. úno 2011 12:02:20

Tak jsem díky této diskuzi vyzkoušel hromadu prográmků a u mě vyhrál LocService - lokace podle wifi i GPS, zapnutí na dálku (přes web či SMS), informace o pozici na webu i přes SMS, možnost instalace jako systémová aplikace - umožní aplikaci, aby si sama zapla GPS. Prostě asi vše, co jsem od takového programu chtěl, pouštění alarmu či zamknutí telefonu mi přijde poněkud k ničemu, já chci svůj mobil najít, ne stresovat nálezce (zloděje), aby co nejdřívě provedl nějaký tvrdý reset.
LG P500 Optimus One ⇾ Nexus 4

Erdkin
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S5
Tablet: Nexus 7

Příspěvek od Erdkin » pon 07. úno 2011 13:29:59

Přes víkend jsem zkoušel NetQin, je to čínská vatianta LookOut (antivir a blokace telefonu). Antivir neposuzuji (zatím věřím že funguje ;) ), ale s "bezpečnostními funkcemi" zatím spokojenost. Funguje to na bázi "spřáteleného mobilu" - z něj se dá pomocí SMS zablokovat, pustit alarm a zjistit si polohu ztraceného telefonu. Hlásí to na něj i změnu SIM a tak se dá lokalizovat i s vyměněnou SIMkou. To vše je zatím free, na rozdíl od LookOutu. Navíc není vidět v notifikační liště, takže nepřítel nemusí nic zpozorovat :D
Vím, že profíka to nějak zvlášť neomezí, ale amatéra to může trochu zmást nebo zdržet (ale to je většina bezpečnostních systémů).

Více na http://www.netqin.com/en/antivirus/

Dirtas
Stálý androiďák

Příspěvek od Dirtas » pát 11. úno 2011 15:36:00

Já teď zkouším free verzi AVG. Přes webové rozhraní umí Lock, Wipe, zprávu na lock screen a nalezení telefonu. Docela by mě zajímalo, jestli to funguje i při výměně SIM karty. Jinak to vypadá moc hezky, spokojenost.
See you space cowboy...

Bobo
Robot

Příspěvek od Bobo » sob 12. úno 2011 12:46:11

S jinou SIM by to u těchto programů samozřejmě fungovat mělo obecně, aplikace jsou po výměně SIM nezměněny. Hlavní nevýhodu vidím v tom, že pro své funkce potřebují net, takže když "zloděj" není připojen, telefon nezjistí, že má něco odesílat/dělat. To řeší programy, které umí ovládání přes SMS, ale tam už máš zase smůlu, pokud je tam jiná SIM - nevíš číslo, kam tu SMS poslat. Jak už jsem psal, nejvíce se mi líbí aplikace LocServise, která kombinuje vše zmíněné, a tak je šance na úspěch velká.

MrPedro
Robot
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71

Příspěvek od MrPedro » sob 12. úno 2011 22:35:56

Dirtas píše:Já teď zkouším free verzi AVG. Přes webové rozhraní umí Lock, Wipe, zprávu na lock screen a nalezení telefonu. Docela by mě zajímalo, jestli to funguje i při výměně SIM karty. Jinak to vypadá moc hezky, spokojenost.
jj, frajeri u AVG si mysli, ze mam v telefonu wokna :D
Obrázek
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

voda13
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGS+N6230i

Příspěvek od voda13 » stř 16. úno 2011 10:01:39

Má někdo z Vás odzkoušený PhoneLocator Pro (v.2.2)?Moc tomu nastavení v popisu nerozumím tak mám docela strach to tam instalovat :(

Mau_Loftin
Nové Androidě

Příspěvek od Mau_Loftin » pon 28. úno 2011 14:54:12

Bobo píše:.... Jak už jsem psal, nejvíce se mi líbí aplikace LocServise, která kombinuje vše zmíněné, a tak je šance na úspěch velká.
úplně jsem nepochopil z popisu jednu věc: kdy zjistím souřadnice ukradeného telefonu?
je to tak že:
a) telefon má mojí SIM, pošlu sms, program zapne GPS (tedy nemusí být pořád zapnutá), zjistí souřadnice pošle
b) telefon má jinou SMS (tedy musel být vypnut a zapnut) a při zapnutí zapne GPS a pošle souřadnice

je to tak nebo úplně jinak? :)

a musí stále posílat souřadnice pravidelně nebo lze jen právě pokud ho na dálku aktivuji SMS či při jiné SIM?

Bobo
Robot

Příspěvek od Bobo » čtv 10. bře 2011 18:07:38

Mau_Loftin píše:
Bobo píše:.... Jak už jsem psal, nejvíce se mi líbí aplikace LocServise, která kombinuje vše zmíněné, a tak je šance na úspěch velká.
úplně jsem nepochopil z popisu jednu věc: kdy zjistím souřadnice ukradeného telefonu?
je to tak že:
a) telefon má mojí SIM, pošlu sms, program zapne GPS (tedy nemusí být pořád zapnutá), zjistí souřadnice pošle
b) telefon má jinou SMS (tedy musel být vypnut a zapnut) a při zapnutí zapne GPS a pošle souřadnice

je to tak nebo úplně jinak? :)

a musí stále posílat souřadnice pravidelně nebo lze jen právě pokud ho na dálku aktivuji SMS či při jiné SIM?
Je to trochu jinak. Bod a) je tak, jak říkáš, ale zapnutí GPS přímo aplikací jde jen na rootnutém telefonu. Může ti to ale poslat polohu na základě wifi.
No a druhá možnost (jediná šance, pokud byla vyměna SIM) je zapnout to z webu - k této aplikaci patří i web, kde se přihlásíš a nastavíš tam, že chceš zjišťovat pozici telefonu. Funguje to tedy tak, že telefon se jednou za čas ptá tohoto webu, jestli má nebo nemá posílat svou polohu, z toho plyne, že k tomu, aby jsi to mohl na dálku zapnout, je potřeba, aby se mobil alespoň jednou připojil k netu (zjistí, že má posílat souřadnice, a pak už je může posílat klidně v SMS na číslo, které na tom webu zadáš, tedy pak už není potřeba, aby byl mobilu připojen k interetu).
Snad je to teď jasné... ;) Myslím, že právě díky kombinaci zapnutí přes SMS či web a také díky posílání pozice jak přes SMS tak na web to má velkou šanci na úspěch.

kobop
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG P500

Příspěvek od kobop » pon 11. dub 2011 16:08:48

Pro zájemce: právě je ve vývoji aplikace Cerberus, která brzy bude dostupná. Umí sledování a ovládání přes web i pomocí sms příkazů bez notifikace, skrýt aplikaci v seznamu aplikací, kontrolovat cizí SIM kartu a následně odeslat informace o SIM a poloze až na 3 tel. čísla, smazat data telefonu, smazat data SD karty, zablokovat obrazovku kodem, spustit na telefonu alarm s výstražnou zprávou. Aplikaci jsem již vyzkoušel a jsem s ní velmi spokojen. Vše funguje spolehlivě.
LG P500, v20c, root, CR

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“