Zabezpečeníod/blokování pomocí NFC štítku

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Tremor
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC One mini 2

od/blokování pomocí NFC štítku

Příspěvek od Tremor » pát 16. led 2015 15:45:58

Zdravím,
z novým tabletem jsem objevil kouzla NFC a hned mě napadla jedna vychytávka. :)
Používám ho primárně jako navigaci v autě, takže dost často tam i zůstává, pěkně vystaven za oknem a to by mohlo lecjakého spoluobčana přivést na nemravné myšlenky. :(
Nastavil jsem si na štítek, že když se přihlásím zapne se mě vše co potřebuji k jízdě a po odhlášení se zas všechno povypíná pro úsporu energie.
Což zatím funguje skvěle. :)
Ale mám v tabletu dost citlivých dat, přes uložená různá hesla, osobní údaje, privátní IP adresy a podobně, však to znáte.
Vím že existují programy na zabezpečení telefonu proti krádeži, které telefon zablokují a bez příslušného oprávnění nedovolí telefon odblokovat, případně při pokusu o "vloupání" ještě pro jistotu pošlou majiteli pěkně fotku s GPS souřadnicemi. :)

A můj dotaz zní, jestli-pak existuje něco, co by takto telefon zablokovalo, ale pro odemknutí/zamknutí využívalo NFC štítek?

Nejde mě ani tak o to že o přístroj přijdu, spíš o zneužití těch údajů... :)
Qtek 9100 > Touch Pro > Desire Z > One mini 2

Daveit
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3

Re: od/blokování pomocí NFC štítku

Příspěvek od Daveit » pát 16. led 2015 16:40:50

snad Android 5 by to měl umět nativně.
Jinak na to existují různé aplikace. Vše se to chová v podstatě jako odemknutí gestem, nebo face recognition apod., ale namísto toho přiložením NFC tagu. Zkus pohledat na Google Play, bude jich tam několik. Před cca rokem jsem zkoušel jednu placenou, ale už nevím jak se jmenuje. A nebo se zeptej zde: http://www.nfcmix.com/cs/, vždycky mi pomohli.

zborilp
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Asus Nexus 7 2012

Příspěvek od zborilp » čtv 22. led 2015 17:56:26

Ahoj,
podobný problém by snad moh vyřešit McAfee Mobile Security, který má vzdálené uzamknutí/vymazání. Dostal jsem k tabletu licenci, kterou za nějakou pozornost klidně přenechám někomu, kdo ji využije. ;)

Autor tohoto vlákna
Tremor
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC One mini 2

Příspěvek od Tremor » úte 27. led 2015 7:38:05

Těch aplikací na sledování zařízení při krádeži, či zamykání zařízení gestama a podobně je spousta, ale já právě hledám něco, co bude využívat NFC.
Qtek 9100 > Touch Pro > Desire Z > One mini 2

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“