ZabezpečeníTrvalé přihlášení ke Google účtu a nezabezpečená wi-fi

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mibro
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC

Trvalé přihlášení ke Google účtu a nezabezpečená wi-fi

Příspěvek od mibro » sob 20. úno 2016 13:00:30

Měl bych takový laický dotaz. Vim, že přihlašování do mailu (apod.) přes neznámou/nezabezpečenou wi-fi není dobrý nápad, protože někdo může zachytit moje heslo. Zajímalo by mě ale jestli k tomu může dojít i v momentě kdy jsem trvale přihlášen ke svýmu Googlu účtu (nemusím tedy ručně zadávat heslo) a pouze se připojim přes neznámou wi-fi, abych si našel něco na internetu. Když použivám např. Chrome, kterej je propojenej s mým Google účtem (a stahuje si např. bookmarky z mýho účtu) nebo když náhle začne probíhat synchronizace s mým Google účtem. Vyjde takováhle automatická komunikace mezi mým telefonem a mým Google účtem nastejno, jako kdybych na tý nezabezpečený wi-fi ručně zadával heslo např. do mailu? Pokud ano, tak jakou aplikaci byste doporučili na zabezpečení? Díky za odpověď.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Trvalé přihlášení ke Google účtu a nezabezpečená wi-fi

Příspěvek od LivArt » sob 20. úno 2016 16:41:19

Tahle komunikace je sama o sobě šifrovaná. ;)

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Trvalé přihlášení ke Google účtu a nezabezpečená wi-fi

Příspěvek od ludekbrno » ned 21. úno 2016 9:14:07

mibro:

To jsou zastaralé informace z dob, kdy připojování probíhalo na nezabezpečené servery. Dnes už naprostá většina solidních služeb (samozřejmě vč. google, FB, všech internetových bankovnictví i třeba Seznam.cz) využívají zabezpečené servery, takže veškerá komunikace s nimi je šifrovaná. Vůbec tedy nevadí přenos přes nezabezpečenou wifi. Takže v klidu můžeš zůstat přihlášen ke google a využívat veřejné wifi.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“