ZabezpečeníProblém s rodičovskou kontrolou Family Link

Správa hesel, šifrování, ochrana proti krádeži, soukromí.

Moderátoři: don_alex, radegast

Ingnition
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S Plus
Twitter: Ingnitioncz
Kontaktovat uživatele:

Problém s rodičovskou kontrolou Family Link

Příspěvek od Ingnition »

Ahoj Android komunito!
Mám takový problém s Google Family Link. Appka je to rozhodně super, ale děti jsou vynalézavé a našli díru, díky které se při zamknutém zařízení v rámci večerky do telefonu bezproblému dostanou. Stačí, aby dlouze podrželi šipku a uzamknutí včetně celé aplikace Family Link se násilně ukončí. Ano, sice třeba jenom na 3 minuty, kdy pak dojde k opětovnému zamknutí telefonu, ale to potom naprosto ztrácí smysl! Akci můžou opakovat donekonečna. Chci se teda zeptat, zda s tím nemá někdo zkušenosti a zda neexistuje nějaký způsob, jak tomuhle zabránit? A pokud ne, nemáte někdo ověřenou aplikaci na rodičovskou kontrolu, která by tohle neumožňovala a opravdu fungovala? Už si opravdu nevím rady...

Děkuji moc za všechny rady!
Papooch
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung A51

Re: Problém s rodičovskou kontrolou Family Link

Příspěvek od Papooch »

Úplně nerozumím této větě:
Stačí, aby dlouze podrželi šipku a uzamknutí včetně celé aplikace Family Link se násilně ukončí.
ale zní mi to jako funkce telefonu na zabíjení aplikací. Nepůjde to někde v nastavení telefonu vypnout? (Co je to vůbec za telefon)?
Na poděkování slouží palec u příspěvku
Ingnition
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ingnition »

Papooch píše: pát 21. zář 2018 9:19:15 Úplně nerozumím této větě:
Stačí, aby dlouze podrželi šipku a uzamknutí včetně celé aplikace Family Link se násilně ukončí.
ale zní mi to jako funkce telefonu na zabíjení aplikací. Nepůjde to někde v nastavení telefonu vypnout? (Co je to vůbec za telefon)?
Nevím jak tu šipku přesně popsat (nikdy jsem neměl telefon s Androidem). Jedná se o telefon Xiaomi Redmi Note 5A a konkrétně tou šipkou myslím tohle (http://prntscr.com/kx5v25). To stačí aby podrželi tak 5 sekund a telefon Family Link ukončí. To zda to půjde vypnout vůbec netuším a pokud ano, tak si to přece stejně zase znova povolí... Na tuhle možnost přišla 9 letá holka, takže si nemyslím, že by nepřišla i na to, jak případně zase znova tlačítko povolit (pokud by to šlo nějak tuhle funkci vypnout). Jsem z toho docela zoufalej, protože nevím co s tím teď dělat - a to nepočítám to, že bych potřeboval instalovat nějakou rodičovskou kontrolu i na tablety, které již ale mají starší Android který Family Link nepodporují a aktualizace pro ně již není.
Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Samsung Tab S8
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 »

Nastaveni, dalsi nastaveni, klavesove zkratky a gesta a tam najdes neco jako "ukoncit aktualni aplikaci".

Zapnout si to samozrejme muze zas. Leda ze bys stahnul app lock a zamkl ji pristup do te aplikace a idealne i nastaveni :)

A trocha toho moralizovani ktereho by ses tu stejne brzo dockal: Hlavne ji vysvetlit at to nedela :D
Ingnition
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Problém s rodičovskou kontrolou Family Link

Příspěvek od Ingnition »

Aha, zítra vyzkouším, děkuji [emoji3] No přednáška o tom, že takhle ne už byla ale to stejně ničemu nepomůže. A kdyby to na ní nepráskla starší ségra, že na tenhle způsob přišla tak to dodnes ani nevím [emoji1]

S tím app lockem to není vůbec špatný nápad. Hádám, že půjde locknout i ta aplikace sama o sobě, aby jí nemohla odinstalovat že? Já si to prostě musím pojistit úplně všude... [emoji1]

Můžete mi teda ještě poradit nějakou ověřenou aplikaci na ten app lock a případně jestli nemáte zkušenosti i s alternativní aplikací na rodičovskou kontrolu, kterou bych mohl dát na tablety se starším Androidem? Jak nevlastním Android zařízení, je to pro mě španělská vesnice a neznám ty appky...

Děkuji.

EDIT by Jumbo78: smazaná zbytečná citace
Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Samsung Tab S8
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 »

Dej si do obchodu play "applock" a stahni treba hned tu prvni. Je slusna. Zamknes si s tim jakoukoliv apk. Pujdes do nastaveni a najdes spravce zarizeni (das do te lupy nahore) a udelas z toho applocku spravce. Od ted nepujde odinstalovat. Pak si zamknes applockem i to nastaveni :)

Jen problem s tim Google Family. Pac se do nej nedostane ale muze ho odinstalovat. Musel bys z nej taky udelat spravce... ale to neznam. Musis vyzkouset.
Ingnition
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ingnition »

Super, děkuji moc za rady! :) Vážím si toho, zítra to hned vyzkouším a dám vědět, jak jsem dopadl :)
zwan
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: PAP5044

Příspěvek od zwan »

Ahojte,
neřešil někdo nasledujici:
Dítě má účet na 2 zařízeních, pokud omezím přistup např. na 2 hodiny denně. lze používat obě zařízení 2 hodiny celekem tedy 4.
Lze nějak docílit nastavení aby nastavená doba byla součtem času na obou zařízeních ?
kruver
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Mi mix 2S

Příspěvek od kruver »

Také řeším problém s rodičovskou kontrolou. Mám nainstalovanou kontrolu jak u sebe na telefonu, tak na telefonu dětí (2 zcela nové a stejné telefony - android 8). Oba jsem včera poprvé zapnula, vytvořila google účet a u jedno jsem během několika vteřin nastavila rodičovskou kontrolu. Pak jsem u sebe v telefonu dala - přidat zařízení pro dohled a na druhém telefonu dítěte jsem zvolila výběr zařízení pro dohled - toto zařízení, výběr účtu pro dohled - ten nově založený účet. A toto mě okamžitě vrátí zpět na výběr zařízení pro dohled. Dělá to stále to samé. Nemohu se hnout dál. Co s tím? Děkuji za případné rady.
Druss81
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8 no root

Příspěvek od Druss81 »

zwan píše:Ahojte,
neřešil někdo nasledujici:
Dítě má účet na 2 zařízeních, pokud omezím přistup např. na 2 hodiny denně. lze používat obě zařízení 2 hodiny celekem tedy 4.
Lze nějak docílit nastavení aby nastavená doba byla součtem času na obou zařízeních ?
Vyriešil si to dajako? Syn ma tablet a mobil a tiež ma to štve ;)
Petr 73
Nové Androidě

Příspěvek od Petr 73 »

Hele jako super, ale jak mám napsat příspěvek!?! Mám problém s připojením synova tlf.
IMG_20190923_205827.jpg
IMG_20190923_205827.jpg (1.37 MiB) Zobrazeno 31402 x
stewe
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS20
Mobil 2 / ROM: SGWatch

Příspěvek od stewe »

Aký má syn nastavený vek v účte na telefone?
Samsung Galaxy S9⇒ S20
Samsung Galaxy Tab S5e
Samsung Galaxy Watch 46mm
Samsung Galaxy Buds+
tcladin
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: lg510e
Tablet: wm8650

Příspěvek od tcladin »

kruver píše: čtv 06. čer 2019 16:27:18 Také řeším problém s rodičovskou kontrolou. Mám nainstalovanou kontrolu jak u sebe na telefonu, tak na telefonu dětí (2 zcela nové a stejné telefony - android 8). Oba jsem včera poprvé zapnula, vytvořila google účet a u jedno jsem během několika vteřin nastavila rodičovskou kontrolu. Pak jsem u sebe v telefonu dala - přidat zařízení pro dohled a na druhém telefonu dítěte jsem zvolila výběr zařízení pro dohled - toto zařízení, výběr účtu pro dohled - ten nově založený účet. A toto mě okamžitě vrátí zpět na výběr zařízení pro dohled. Dělá to stále to samé. Nemohu se hnout dál. Co s tím? Děkuji za případné rady.

Ahoj, problém znám , je potřeba reset a pak správný postup, mně funguje toto, ale pokud např. není wifi je problém, ten krok prostě nejde přeskočit, jinak se mi telefon pod dítě dostat nepovedlo
  1. reset telefonu do továrního nastavení
  2. při zavádění Androidu se připojte k wifi
  3. přihlaste účet dítěte
  4. průvodce vás již povede
Pitralion
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Oneplus Nord

Příspěvek od Pitralion »

Zdravím,
synátor dostal nový telefon. Na starém je Family link a díky tomu se nelze přihlásit na "Hry Google Play" a není možné zálohovat jednu hru, na které mladému záleží. Nový telefon má Family link také, přenos většiny aplikací proběhl přímo při spuštění a nastavení telefonu. Bohužel ona hra se nepřenese a tím pádem je nutno hrát úplně od začátku, což se mladému samozřejmě nelíbí a já ho chápu.
Je možné nějak vyřešit přetažení zálohy hry aplikací třetích stran?

Děkuji za pomoc
lukas008
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HONOR 9 / stock Oreo 8.0

Příspěvek od lukas008 »

Ahoj, pokud jsou telefony rootnuté, tak se dá použít např. Titanium backup, placená verze fungovala dobře, už nevím co umí ta free.

Pak, pokud to hra umožňuje (zjistíte pomocí https://play.google.com/store/apps/deta ... pkanalyzer - hra v Manifestu nesmí mít to co je označeno https://i.stack.imgur.com/s1Li2.png), zkusit udělat zálohu pomocí adb.exe (chce to trochu pogooglit), XDA má nějaký nástroj fungující bez rootu https://androidmarket.cz/ruzne/xda-ulti ... bez-rootu/ ;-)
HONOR 9, STF-L09 8.0.0.373(C185), 128GB/6GB edice, Dual SIM
ricbar
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC

Příspěvek od ricbar »

Dobrý den,
prosím o pomoc, neboť si už nevím rady.
Instaloval jsem family link, kde jsem jako otec správce a dohled nad dítětem, kterému ted bylo 13. Problém je v tom, že syn užívá telefon (xiaomi4A), avšak musel si dát nový školní google účet, což ho nechtělo pustit. Proto jsem jeho "starý" účet z telefonu odebral, dal školní, avšak "starý" účet už do telefonu nejde dát. Provedl jsem tovární nastavení, chudák kluk přišel o všechny hry, ale ani po tomhle tam starý účet nejde dát, píše mi to, že mám v telefonu provést aktualizaci androidu, ale vše je aktualizované.
Když jsem chtěl smazat celou rodinu na mém účtu, tak mě to nechce pustit, že nelze smazat rodinu s dítětem mladším 15let!!! Co je tohle za nesmysl!! Prosím o radu, jak se tohodle zbavit, už nechci mít nad synem žádný dohled, chci, aby vše bylo jako dříve, kluk mi brečí, že přišel o hry.
PS: odinstalování family link nepomohlo!!!
Díky za rady
Lubis
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia Z3 compact
Mobil 2 / ROM: SE Xperia Neo/Zelly Cream
Rom: Zelly Cream

Příspěvek od Lubis »

V aplikaci u sebe jsi zrusil dohled nad jeho uctem?
AtamiiX
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Realme 7 (A.7X Stock + Magisk)
Mobil 2 / ROM: TCL SEOUL (ALCATEL 1B 2021.01 UPDATE)
Rom: Stock

Příspěvek od AtamiiX »

ricbar píše: úte 05. led 2021 15:04:34 Dobrý den,
prosím o pomoc, neboť si už nevím rady.
Instaloval jsem family link, kde jsem jako otec správce a dohled nad dítětem, kterému ted bylo 13. Problém je v tom, že syn užívá telefon (xiaomi4A), avšak musel si dát nový školní google účet, což ho nechtělo pustit. Proto jsem jeho "starý" účet z telefonu odebral, dal školní, avšak "starý" účet už do telefonu nejde dát. Provedl jsem tovární nastavení, chudák kluk přišel o všechny hry, ale ani po tomhle tam starý účet nejde dát, píše mi to, že mám v telefonu provést aktualizaci androidu, ale vše je aktualizované.
Když jsem chtěl smazat celou rodinu na mém účtu, tak mě to nechce pustit, že nelze smazat rodinu s dítětem mladším 15let!!! Co je tohle za nesmysl!! Prosím o radu, jak se tohodle zbavit, už nechci mít nad synem žádný dohled, chci, aby vše bylo jako dříve, kluk mi brečí, že přišel o hry.
PS: odinstalování family link nepomohlo!!!
Díky za rady
Ona ta aplikace blbne. Pokud by ani po ukončení dohledu nebo aktualizování toto stále psala a továrko nepomohlo. Zkus telefon přehrát přes MiFlash.
Nokia 5130 -> Huawei Y530 -> Huawei Y550 -> Galaxy S3 Neo -> Huawei P8 Lite -> Redmi 4X Global -> Asus Zenfone Max Pro M1 -> Aligator S4090 -> Realme 7 4/64 48MPx / TCL SEOUL (Alcatel 1B 2020)

MediaTek developer a exploiter. Realme 7 scener.
stringo
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6

Příspěvek od stringo »

Ono u téhle aplikace je to až moc překombinované a většinou udělá uživatel chybu v tom, že smaže telefon, ale napřed neudělá odebrání a potom to visí někde na serveru a nejde se s tím hnout dál...

Každopádně k dotazu ohledně dat ze hry. Pokud to bude hra udělaná se zálohou dat na server, tak je problém, pokud si ukláda savy na interní uložiště, tak je jednoduchá a většinou fungující metoda a to, že připojíte telefon k PC a otevřete - interní uložiště/Android/Data/složku se hrou (vetšinou je to název programátora a samotné hry) a složku s daty a složky uvnitř nahrajete do nového telefonu. Samozřejmě před tím musíte v novém telefonu hru nainstalovat, aby se stejná složka vytvořila i v něm.

K problému ohledně odstranění účtu z Family Link. Je důležité zjistit, co po Vás účet chce. Většinou po továrním nastavení telefonu se při přihlášení Google ptá, co se má udělat, zda obnovit účet, nebo vytvořit nový. Když už budete obnovovat, stanese to, že bude opět pod správou Family Link (protože je to prostě na serveru už jednou zadané), pokud začnete nově vytvářet účet nic se nestane pokud bude účet úplně jiný, pokud zadáte opět stejný účet, zase to bude účet dětský a pokud to nechcete, musíte u sebe v rodině na tom dětském účtu změnit rok narození na věk, kdy může být dítě bez dohledu (u nás je to tuším 13 let, tak tam dáte třeba že je mu 18). Potom by měl jít normálně vytvořit stejný účet jako mě akorát bez dohledu.

Tak a k tomu školnímu účtu, tam není třeba přece řešit účet jako takový. K tomu účtu se dá přihlašovat pomocí aplikace Učebna a přes Gmail. Naše dcery mají také školní google účty a v zařízeních je vůbec pevně nemají, přihlašují se do nich externě.
tombar
Nové Androidě

Příspěvek od tombar »

Zdravím,
mám následující problém s family link: po večerce nebo po vyčerpání denního limitu telefon nezvoní. Děti sice můžou volat a používat další aplikace, které jsem vyjmul z rodičovské kontroly, ale když jim volám, tak jim telefon nezvoní. Narazili jste někdo na tento problém?
Děkuji,
T.
stringo
Androiďák!

Příspěvek od stringo »

Jo, tak úplně stejný problém máme taky, u obou dětí. Nevyzvání ani telefonní hovor, ani WhatsApp hovor... Já myslel, že to je jen u nás, tak vidím že to je asi plošný problém 🤔
Lubis
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia Z3 compact
Mobil 2 / ROM: SE Xperia Neo/Zelly Cream
Rom: Zelly Cream

Příspěvek od Lubis »

Mam ten pocit, ze se tam na volani dala nastavit vyjimka, ale uz je to tak 2 roky zpet, co jsem pouzival. Minimalne dat dialer, ci WhatsApp do vyjimek.
stringo
Androiďák!

Příspěvek od stringo »

Výjimka v podobě nastavení neomezeného používání (telefon, WhatsApp a pár dalších aplikací) to mám nastavené od začátku, i přesto jakmile dojde k uzamčení telefonu (ať už vyčerpáním dát, nebo večerkou), tak nejde zvuk...
Jimmy.Fox
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Mi 9T Pro
Tablet: Chuwi Vi10 pro
Rom: MIUIos.cz

Příspěvek od Jimmy.Fox »

Ahoj, řešili jste někdo, že byste chtěli dát více bloků, kdy je zařízení odemknuto/zamčeno?
Nastavím "večerku", ráno se telefon odemkne, ale aby se v 8:00 (se začátkem vyučování) zablokoval a znovu se odemkl po vyučování až opět do doby večerky?
stringo
Androiďák!

Příspěvek od stringo »

Bohužel toto nelze. Navíc je problém v tom, že pokud je telefon zamčený (večerka), tak se mi dítě nemůže dovolat a ani když já volám jemu, tak mu telefon nezvoní ani nevibruje. Vyřešil jsem to tak, že mám nastavenou klasicky večerku a v době od 8:00 do 14:00 (škola) jsem dítěti nastavil v nastavení telefonu tichý režim, aby mu to nevyzvánělo apod.
Jimmy.Fox
Nové Androidě

Příspěvek od Jimmy.Fox »

Když tichý režim neřeší co bych potřeboval. Pokud bude mít telefon nezamčený, hrozí že si s ním bude hrát během vyučování..
stringo
Androiďák!

Příspěvek od stringo »

Od toho je učitel, aby si sjednal pořádek, naše malá zkoušela týden, potom telefon zabavila učitelka, já si pro něj musel přijít do školy, pak proběhlo doma "školení" :lol: a je klid... Nesmíme to dětem zase až tak moc ulehčoval, musí i oni vědět, že mají nějaké povinnosti ;)
šulda
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Poco M3 4/64GB

Příspěvek od šulda »

Synek má nastaven režim nerušit a dovolají se mu jen vybrané kontakty, tedy já a manželka. Občas se to hodí, voláme mu jen v době přestávky a samozřejmě jen v důležitých případech. Jinak souhlasím se stringo. Pořádek při hodině si zajistí učitelé a děti je potřeba vychovávat a ne jen zakazovat a zamykat.
Jimmy.Fox
Nové Androidě

Příspěvek od Jimmy.Fox »

Děti mají telefony ve škole zakázané - já to chápu a respektuji. Představte si být v pozici učitele, i bez telefonů to musí být pekelné zaměstnání...
No budu muset vymyslet jiné řešení 😉
stringo
Androiďák!

Příspěvek od stringo »

Však naše děti taky a myslím si, že to tak mají všude. Děti se ale musí od mala učit vlastní odpovědnosti. Co získáte tím, že ho bude mít ve škole, ale nebude ho moci použít, když bude potřebovat? To ten telefon vůbec nemusí do školy nosit - potencionální problém se ztrátou.

Když budete dětem všechno lainovat za pomoci pevných mantinelů, nebudou sami muset přemýšlet a bude to do budoucna problém zejména pro je samotné, nedělal bych z nich úplně neschopné, naše malá je živel a prostě to pochopila a žádný problém s telefonem od toho zmíněného prvotního vyzvednutí ve škole nebyl.

Ale samozřejmě 100 lidí, 100 názorů a 100 chutí :DD
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“