ZabezpečeníAsociace souboru z aplikací

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
kyssling
Nové Androidě

Asociace souboru z aplikací

Příspěvek od kyssling » pon 24. srp 2020 13:06:07

Zdravím, mám nainstalovanou aplikaci Keepass2Android Offline na Android telefonu (BlackBerry Key 2). Zašifrovaná datbáze lze otevřít přímo v programu, nikoliv poklepáním přímo na soubor hesel.

Je nějaký způsob nebo utilita jak si nadefinovat vlastni NOVOU asociaci souboru KDBX a k němu otevíraný program ? (com.tintage.android.defaultappmanager nebo com.tproductions.Openit to neumí).

Díky za pomoc !

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Re: Asociace souboru z aplikací

Příspěvek od dufko » pon 24. srp 2020 20:19:34

Tiež používam keepass a ani by mi nenapadlo otvárať súbor s databázou keď môžem kliknúť na ikonu aplikácie.
Aký máš dôvod na otváranie cez databázu?

Papooch
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung A51

Příspěvek od Papooch » úte 25. srp 2020 8:13:53

I pokud by to šlo ručně nadefinovat, pochybuju o tom, že aplikace keepass si s tím bude umět poradit. Načíst v aplikaci databázi a otevřít soubor s databází v aplikaci jsou dvě dost odlišný věci a ta appka musí být na obě zařízená. Pokud by nějaká aplikace uměla "otevírat" soubor určitýho typu, po poklepání na něj by ti sám android nabíd ten seznam aplikací. Pokud na to není appka stavěná, bez toho, že bys přepsal její zdroják, ji nic jinýho otvírat nenaučíš.
Na poděkování slouží palec u příspěvku

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 25. srp 2020 12:01:52

dufko píše:
pon 24. srp 2020 20:19:34

Aký máš dôvod na otváranie cez databázu?
Ty jsi nikdy nepoužíval PC? Třeba, příklad, wordovský dokumenty otvírám poklepáním na soubor. Tedy, má jistý návyky z windows a tak nějak nepochopil, že ve windows už není.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » úte 25. srp 2020 13:09:44

Pc používam, dokumenty mám na ploche niektoré samozrejme. Ale na mobile by ma to ani nenapadlo.
Navyše tá databáza nie je word dokument.

Autor tohoto vlákna
kyssling
Nové Androidě

Příspěvek od kyssling » úte 25. srp 2020 13:23:02

Děkuji všem za odpovědi ... abych to trochu osvětlil ... KeePass pro Windows v tom nevidí problém (otevřít poklepáním na kdbx přímo program KeePass).

Ale proč to potřebuji : mám umístěnou zašifrovanou databázi v Locker umístění v BlackBerry Key2, v tomto "bezpečném umístění" mám i program KeePass. Takže když se dostanu do Locker poklepám na kdbx nemám asociaci s programem, pokud otevřu KeePass je problém že v tomto programu se nedostanu procházením do Locker umístění (i když je aplikace spuštěna z Locker).

Jediný způsob je : přesunout kdbx z Locker do "veřejné" části telefonu, otevřít KeePass najít kdbx, odheslovat, pracovat, zavřít a pak soubor opět vrátit do "neveřejné" části v Locker ....
To je ovšem zoufalý postup ...
Papooch píše:
úte 25. srp 2020 8:13:53
I pokud by to šlo ručně nadefinovat, pochybuju o tom, že aplikace keepass si s tím bude umět poradit. Načíst v aplikaci databázi a otevřít soubor s databází v aplikaci jsou dvě dost odlišný věci a ta appka musí být na obě zařízená. Pokud by nějaká aplikace uměla "otevírat" soubor určitýho typu, po poklepání na něj by ti sám android nabíd ten seznam aplikací. Pokud na to není appka stavěná, bez toho, že bys přepsal její zdroják, ji nic jinýho otvírat nenaučíš.

Odpovědět

Zpět na „Zabezpečení“