100 % - ná ochrana vašich dát v mobile
Dlho hľadám aplikáciu, ktorou by som mohol zaheslovať v mobile dáta (zložky, videá, fotky, textové dokumenty...) tak, aby sa nedali zneužiť ak stratím alebo mi ukradnú mobil. Na markete je kopec free aj platených aplikácií, ktoré dokážu zaheslovať či už SMS správy, alebo samotné aplikácie, prípadne sú také aplikácie, v ktorých si človek sám vytvorí nejaký text, alebo uloží heslo, ktoré si odomkne zadaným passwordom. Avšak nepodarilo sa mi nájsť takú aplikáciu, ktorá by mi dokázala kryptovať priečinok s akýmkoľvek obsahom, alebo akýkoľvek dátový súbor tak, aby bol nečitateľný nie len samotným telefónom, ale aby sa nedal vyextrahovať, prečítať, otvoriť či zneužiť v PC. Je totiž známe, že niektoré aplikácie vám v telefóne pri heslovaní len zmenia príponu textového súboru takže fon to neprečíta, ale keď si ho otvorím v PC a príponu si manuálne znovu zmením, tak je súbor v pôvodnom stave a môžem si s ním robiť čo chcem.
Nenašiel som síce žiadnu aplikáciu, ktorá by vyhovovala mojim vyššie uvedeným požiadavkám, ale prišiel som na celkom dobrú alternatívu.
Stiahol a nainštaloval som si aplikáciu unrar pro, ktorá dokáže rozbaľovať spakované súbory .rar priamo v mobile. Výhodou tejto PRO verzie je, že dokáže rozbaliť rar súbory, ktoré sú zaheslované. Dokáže dokonca rozbaliť viac partový rar. Po nainštalovaní a spustení si vyžiada doinštalovať (ak žiadny z nich ešte nemáte) z troch file manažérov (ES file manager, ASTRO, OI file manager) prostredníctvom ktorého si aplikácia načíta zararovaný part.
Tak som si jednoducho v PC spakoval dátové súbory ako sú fotky, dokumenty a dáta, pri pakovaní som použil heslo a takéto zararované a zaheslované som si ich nakopíroval do mobilu. Teraz, keď niečo z toho potrebujem použiť, aplikáciou unrar pro si súbor jednoducho rozbalím na kartu a keď ho už nepotrebujem, tak ho jednoducho po použití z mobilu vymažem. Takto mi stále zostanú spakované a zaheslované dáta vždy v mobile a nemusím sa o ne báť. Totiž na zistenie hesla zararovaného súboru by človek musel asi tak 4 x žiť.

- Extract multi-part rar archives directly on your phone.
* Brand new Unrar engine, supports more archives
* Passworded archives now supported!
* 350% performance improvement!
* Improved user interface
* Better error handling and memory management
* Ad free
Coming soon:
* Background extraction
* More GUI enhancements
Info:
Kód: Vybrat vše
http://www.appbrain.com/app/unrar-pro/com.newzdroid.unrarpro
A ešte som pred chvíľou zistil, že aplikácia "Dual File Manager", ktorá je voľne stiahnuteľná free na markete, dokáže zložky zaZIPovať a zaheslovať priamo v telefóne a je v CZ.
info:
Kód: Vybrat vše
http://www.appbrain.com/app/dual-file-manager/it.medieval.dualfm