KomunikacePřipojení Eduroam Upol

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
o-n-d-r-a23
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. úno 2011 10:46:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus ONE

Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od o-n-d-r-a23 » úte 15. úno 2011 10:56:09

Zdravím, mám LG p500 Optimus One a studuji na Univerzitě Palackého a chtěl bych se připojovat na dostupnout eduroam wifi síť...hledal sem dlouho nějaké rady a nenašel jsem nic, proto zakládám tohle téma...


Když se připojuji zadám metodu EAP na PEAP, fázi 2. ověření dám MSCHAPV2 žádné certifikáty a nic nevyplnuji jen Identitu a heslo, tak po chvilce zíkávání IP se objeví zakázáno. Děkuji za rady ;)




Uživatelský avatar

ystrem
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: stř 16. čer 2010 19:59:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70
Tablet: Nexus 7 Wifi (2013)
Tablet 2 / ROM: Lenovo Yoga 2 8"

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od ystrem » úte 15. úno 2011 11:58:07

Zdravim, nevim jestli ti to pomuze, ja se pripojuji na Eduroam v Plzni na ZCU FEL. Udelal jsem to nasledovne. Pripojil jsem se na obych eduroam > stahl certifikat ( vyplnil heslo pro ochranu certifikatu ) > pak jsem se zkusil pripojit na uz Eduroam vyplnil jak pises ty > zadal certifikat, jmeno a heslo a jede mi to :) . Snad jsem ti pomohl... Y.


Autor tohoto vlákna
o-n-d-r-a23
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. úno 2011 10:46:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus ONE

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od o-n-d-r-a23 » úte 15. úno 2011 16:11:59

A jakej si stahl certifikát nebo co? nějak tomu neorzumím...prostě jinde na netu si stáhl certifikát???a pak se znova připojil na eduroam a vybrals ten certifikát a hotovo?

Uživatelský avatar

Pana_Ruplahlava
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: úte 11. led 2011 10:09:57
Reputace: 0

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od Pana_Ruplahlava » úte 15. úno 2011 16:16:10

jak vypadá eduroam teď nevím, ale před dvěma rokama mi pomohla takhle stránka :) http://www.eduroam.cz/doku.php?id=cs:uz ... ertifikaty


Autor tohoto vlákna
o-n-d-r-a23
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. úno 2011 10:46:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus ONE

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od o-n-d-r-a23 » čtv 17. úno 2011 8:37:23

Odzkoušeno s Cesnet certifikátem a nefunguje stále se nepřipojí...objeví se po delším připojování že síť je zakázána... :x



Autor tohoto vlákna
o-n-d-r-a23
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. úno 2011 10:46:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus ONE

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od o-n-d-r-a23 » pon 21. úno 2011 7:39:51

U Iphone 3G se po zkoušení připojit mobil sám zeptá zda-li povolit certifikát a nainstalovat ho a po provedení připojení funguje..tak nwm... :x

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12664
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od ramon.dexter » pon 21. úno 2011 11:29:25

ondra: tvoje škola, resp. školní eduroam by měl umožňovat stažení certifikátu z nějakých stránek. U nás (ZČU Plzeň) jsou ty stránky ca.zcu.cz, těžko říct jak je to u vás. Než psát dlouhý litanie sem na fórum by bylo mnohem lepší napsat na podporu eduroamu, oni jsou nejpovolanější.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Dlaha
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: úte 01. úno 2011 0:01:51
Reputace: 0

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od Dlaha » pon 21. úno 2011 13:50:31

taky mám LG P500 a taky chodím na UPOL a taky se nemůžu připojit :) Právě jsem napsal správci sítě, tak uvidím, jestli něco bude vědět

jinak certifikátem to asi nebude, na stránkách školy máme napsaný, že náš Eduroam certifikáty nekontroluje


Autor tohoto vlákna
o-n-d-r-a23
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. úno 2011 10:46:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus ONE

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od o-n-d-r-a23 » úte 22. úno 2011 8:29:55

to Dlaha:

Pak sem napiš jak to dopadlo, jestli si to vyřešil....dík ;)

Uživatelský avatar

Dlaha
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: úte 01. úno 2011 0:01:51
Reputace: 0

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od Dlaha » pát 25. úno 2011 9:46:44

o-n-d-r-a23 píše:to Dlaha:

Pak sem napiš jak to dopadlo, jestli si to vyřešil....dík ;)
Tak podle správce sítě by to mělo fungovat, ale moc se v Androidu neorientuje a dal mi ještě jméno dalšího člověka, který by měl mít na starosti přímo bezdrátovou síť. Pro jistotu se ještě zkusím ve škole jednou připojit (možná až v úterý) a pak kdyžtak budu psát dál :)


Autor tohoto vlákna
o-n-d-r-a23
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. úno 2011 10:46:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus ONE

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od o-n-d-r-a23 » úte 01. bře 2011 10:26:27

Já to zkouším furt:-Dkdyž je chvíle času s certifikátem cesnet bez něj a různý kombinace nastavení a nic...kámoš má iphona 3G a funguje mu to, říkal že když se připojoval tak se ho tam ptalo na nějakej certifikát, tak prej dal povolit a valí mu to...tak nwm...


Autor tohoto vlákna
o-n-d-r-a23
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. úno 2011 10:46:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus ONE

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od o-n-d-r-a23 » čtv 10. bře 2011 9:23:41

vyřešil už to někdo??? :)

Uživatelský avatar

Dlaha
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: úte 01. úno 2011 0:01:51
Reputace: 0

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od Dlaha » sob 12. bře 2011 16:37:09

furt nic, čekám pořád na odpověď od jedný osoby, ale zatím nic...
Kdyžtak ji zkus taky napsat, je to Ing. Adéla Mayerová, mail je někde na školních stránkách. Měla by mít na starosti bezdrátovou síť celou...


Autor tohoto vlákna
o-n-d-r-a23
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15. úno 2011 10:46:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus ONE

Re: Připojení Eduroam Upol

Příspěvek od o-n-d-r-a23 » čtv 21. dub 2011 11:18:19

Zajímalo by mě zda-li to někdo někdy vyřešíí !! :DD

Odpovědět

Zpět na „Komunikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti