KomunikaceFirewall pro android

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: pon 27. pro 2010 10:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: iiic
Tablet: tf201 - Asus Eee Pad Transformer Prime
Rom: CyanogenMod
Bydliště: City 17
Kontaktovat uživatele:

Firewall pro android

Příspěvek od iiic » ned 31. črc 2011 9:30:52

Firewall tak propracovaný jak známe z PC pro Android zatím není... no doufejme, že se něco objeví.

Zkoušel jsem pár zajímavých DroidWall ( https://market.android.com/details?id=c ... rch_result )
a HiSurfing ( https://market.android.com/details?id=n ... lated_apps )

Oba fungují na principu jednoduchého GUI pro iptables.
Přesto mě HiSurfing, který se zdá být zajímavější tím, že počítá i přenesená data jednotlivých aplikací, zklamal. Blokovaná aplikace se tam stejně po určité době odblokuje a klidně si jde na net. Je vždy potřeba zajít do Firewallu a nechat si iptables vygenerovat znovu. Není to závislé na restartu telefonu ale na něčem (?) jiném. Každopádně škoda, že se na takový firewall nedá spolehnout.

Zkusím ještě DroidWall, který je na markeru populárnější, snad bude i spolehlivější.

Máte nějaké vlastní zkušenosti s Android firewally?




Uživatelský avatar

kubik
Androiďák!
Příspěvky: 385
Registrován: ned 03. dub 2011 11:39:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC ONE M
Rom: Stock!
Bydliště: Rokycany

Re: Firewall pro android

Příspěvek od kubik » ned 31. črc 2011 9:36:25

Sám používám Droidwall a spokojenost, ještě používám Apndroid takže se připojím jenom když opravdu chci jiné alternativy co vím nejsou, jen škoda že to nefunguje na všech zařízením třeba xperie tuším 2.1
Google není jen na vyhledávání porna
Technik, Dotazy na původ samsungů a pod, vytažení dat

Uživatelský avatar

jar
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 16. říj 2012 9:32:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL
Tablet: SG Note 10.1 / CM 10.2

Re: Firewall pro android

Příspěvek od jar » ned 09. pro 2012 12:30:32

Začal jsem s Androidem na podzim, a zatím víc zklamání než radosti :-( Jinak používám Droidwall, vypadá to že funguje správně.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12666
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Firewall pro android

Příspěvek od ramon.dexter » ned 09. pro 2012 12:47:35

Na co vám ten APNdroid je, když už android umí nativně vypínat data na úrovni systému?
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: pon 27. pro 2010 10:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: iiic
Tablet: tf201 - Asus Eee Pad Transformer Prime
Rom: CyanogenMod
Bydliště: City 17
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall pro android

Příspěvek od iiic » ned 09. pro 2012 13:42:51

Teď nově firewalluji s Avastem. Rozhodně to není jen antivir, tem jsem ještě k ničemu nepoužil, ale je tam spousta dalších užitečných funkcí a jejich firewall je špiška, dovolí psát vlastní iptables pravidla.


Uživatelský avatar

jar
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 16. říj 2012 9:32:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL
Tablet: SG Note 10.1 / CM 10.2

Re: Firewall pro android

Příspěvek od jar » pon 10. pro 2012 12:59:04

ramon.dexter: nějak se mi to nepovedlo bez nainstalovaných berliček.

iiic: na ten avast kouknu. Znam ho z PC a je to šílený moloch.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12666
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Firewall pro android

Příspěvek od ramon.dexter » pon 10. pro 2012 13:22:39

jar: špatně jsi hledal. Je v nastavení>mobilní sítě>vypnout data
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

jar
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 16. říj 2012 9:32:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL
Tablet: SG Note 10.1 / CM 10.2

Re: Firewall pro android

Příspěvek od jar » čtv 03. led 2013 16:13:47

iiic: jak jsi dopadl s tím avastem. Zjistil jsem nemilou věc zatím žádný (zkoušel jsem 3) firewall nezabránil k přístupu na síť přez mobilního operátora, pokud jsou zapnuté datové přenosy (třeba pro mms) :-(

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: pon 27. pro 2010 10:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: iiic
Tablet: tf201 - Asus Eee Pad Transformer Prime
Rom: CyanogenMod
Bydliště: City 17
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: Firewall pro android

Příspěvek od iiic » sob 05. led 2013 20:04:13

jar píše:... zatím žádný ... firewall nezabránil k přístupu na síť přez mobilního operátora, pokud jsou zapnuté datové přenosy (třeba pro mms) :-(
Tomu nerozumím, mě samozřejmě blokuje i mobilní data, to by jinak nemělo smysl. O mms fakt nevím, nikdy jsem žádnou ani neviděl.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16734
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Re: Firewall pro android

Příspěvek od ludekbrno » sob 05. led 2013 22:01:49

jar píše:iiic: jak jsi dopadl s tím avastem. Zjistil jsem nemilou věc zatím žádný (zkoušel jsem 3) firewall nezabránil k přístupu na síť přez mobilního operátora, pokud jsou zapnuté datové přenosy (třeba pro mms) :-(
Zkus si smazat nebo přejmenovat přístupový bod pro internet nějak nesmyslně a přístupový bod mms nechat správně. Pak by mms měly fungovat a datové přenosy ne. Jo a zkoušels, jestli ti náhodou nefungují mms i při vypnutých datových přenosech?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

jar
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: úte 16. říj 2012 9:32:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL
Tablet: SG Note 10.1 / CM 10.2

Re: Firewall pro android

Příspěvek od jar » ned 06. led 2013 11:47:23

Zkusil jsem přejmenovat a nastavit nesmyslný přístupový bod, vypadá to že to pomohlo.

Zrovna o vánocích jedna MMS přišla i při vypnutých datech!! Nedokážu si to vysvětlit, snad jen že bylo něco špatně nastaveno u operátora a když jsem se ozval tak to přenastavili správně. Měl jsem dřív kredit bez dat, a MMS šly normálně přijímat i odesílat, to bylo na Symbianu.
Naposledy upravil(a) jar dne ned 06. led 2013 12:13:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
iiic
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: pon 27. pro 2010 10:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: iiic
Tablet: tf201 - Asus Eee Pad Transformer Prime
Rom: CyanogenMod
Bydliště: City 17
Kontaktovat uživatele:

Re: Firewall pro android

Příspěvek od iiic » stř 23. led 2013 23:35:57

On s tím firewallem bývá taky problém, že data může přenášet třeba něco jiného, než přímo sama aplikace. Třeba kalendář vám bude fungovat, i pokud aplikaci kalendáře ve firewallu zakážete.

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Firewall pro android

Příspěvek od Pedro1 » čtv 24. led 2013 13:39:33

To je neco jineho. Kalendar, pouziva sluzby google. Staci zakazat v systemu synchronizaci v kalendari a ma po ptakach.

Odpovědět

Zpět na „Komunikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host