KomunikaceVOIP

Moderátoři: don_alex, radegast


kobop
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: pon 21. úno 2011 22:09:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500

Re: VOIP

Příspěvek od kobop » čtv 02. úno 2012 12:15:07

Nedala by se někde sehnat apk vestavěného klienta? Ve verzi v20c není. Testoval jsem snad už tunu klientů, ale žádný nefunguje na 100%. Skončil jsem u Sipdroida, ale nefunguje na 2G. Resp. já protistranu slyším protistrana mě ne.


LG P500, v20c, root, CR


Uživatelský avatar

wiktor
Stálý androiďák
Příspěvky: 153
Registrován: úte 17. kvě 2011 8:42:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo A1000
Tablet: Alcatel Pixi 3
Kontaktovat uživatele:

Re: VOIP

Příspěvek od wiktor » stř 15. úno 2012 11:29:34

O víkendu jsem zkoušel VOIP v mobilu a funguje to super. Používám aplikaci CSipSimple. Super ceny za volání ma fayn.cz a díky předešlému příspěvku koukám že voocall.cz je taky super.
tv v androidu - http://televizevmobilu.wz.cz/
Nezávislé internetové hudební vysílání - KLIK TV http://klik-tv.net/


kobop
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: pon 21. úno 2011 22:09:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500

Re: VOIP

Příspěvek od kobop » stř 15. úno 2012 19:22:18

já volám přes ipvox. csipsimple mi padal
LG P500, v20c, root, CR


westMAN
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: čtv 08. pro 2011 21:57:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: motorola defy +

Re: VOIP

Příspěvek od westMAN » sob 18. úno 2012 23:31:48

kobop píše:já volám přes ipvox. csipsimple mi padal
ipvox-operator. csipsimple-aplikace... nechapu


kobop
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: pon 21. úno 2011 22:09:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500

Re: VOIP

Příspěvek od kobop » stř 22. úno 2012 14:57:09

Ve dvou větách jsem chtěl sdělit, že volám přes poskytovatele ipvox a že aplikace csipsimple mi padala. Možná jsem byl až příliš stručný, omlouvám se.
LG P500, v20c, root, CR


Uživatelský avatar

jenda^^
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 11. pro 2011 22:05:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Rom: SlimKat

Re: VOIP

Příspěvek od jenda^^ » úte 10. dub 2012 13:20:14

Nejde nějak přinutit toho vestavěného SIP klienta v Androidu ICS k přepisu +420 na 00420? Vestavěný mi naprosto dostačuje, akorát je problém s tím vytáčením. Uložit čísla do kontaktů s 00420 je k ničemu, protože pak se zas z nějakého důvodu nepřiřazují kontakty k SMS a když odpovídám na nepřijatý hovor, tak to stejně vnutí na začátek plus.
Zase mi přijde zbytečné instalovat kvůli takové kravině další program (a třeba takový sipdroid pořád otravoval, že se registruje do sítě, i když jsem se odpojil od wifi a v nastaveních byl zapnutý jen pro wifi)
Nexus S (SlimKat - 4.4.2) ← HTC Touch Pro2 ← HTC Kaiser ← HTC Vox ← Siemens M75 ← Siemens C65 ← Siemens MT50 ... a na všech jsem patchoval nebo nahrával alternativní firmwary :-)
+ Huawei G300, který servisuji přítelkyni


kristof.p
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: ned 28. úno 2010 12:12:14
Reputace: 0
Bydliště: Brno

Re: VOIP

Příspěvek od kristof.p » čtv 17. kvě 2012 10:50:50

Vestaveny klient menit predvolbu neumi.
Resenim je pouzit voip operatora, ktery umi vytacet +420. Napr. ha-loo.cz. A ukladat kontakty ve spravnem formatu, tedy taky s +420, pak funguje prirazovani jmen u SMS.
Google Nexus 4, stock 4.4.2 | Google Nexus 7, stock 4.4.2 | Lenovo P770, custom 4.2.2 | Motorola Moto G, stock 4.4.2


anly11
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 07. úno 2011 19:11:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo S960

Re: VOIP

Příspěvek od anly11 » čtv 17. kvě 2012 19:20:23

funguje vam funkcia Caller ID v programe CSipSimple? vo vstavanom klientovi aj v CSipSimple mi ukazuje "private number". jedine Sipdroid mi spravne prenesie CLIP mojho mobilneho cisla. ale Sipdroid nechcem pouzivat lebo mi nejde volat priamo na SIP URI (skusal som sip:music@iptel.org).
chcem si tiez zaregistrovat svoje mobilne cislo do ENUM. vie niekto poradit ako je to najjednoduchsie (a idealne zadarmo)? mam v mobile sikovnu app ENUM, ktora skontroluje ENUM zaznamy pred vytocenim cisla.


there
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: úte 08. úno 2011 9:01:53
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od there » pát 25. kvě 2012 22:49:30

kobop píše:já volám přes ipvox. csipsimple mi padal
Prosím tě mohl bys mi říci nastavení?

Provedl jsem registraci na IPVOX. Dostal jsem číslo a poslal jim peníze. Na jejich stránkách se dokaži přihlásit na svůj účet.
Na Vodafone845, Android 2.2 jsem si stáhl 3CX a vytvořil jsem si profil.
- zapl jsem si na mobilu wi-fi přes domácí LAN se zkouším připojit na sip.ipvox.cz a háže mi to hlášku "Not registered". ( internet na mobilu jede)
Do nastavení do profilu 3CX jsem dal ty údaje které používám na přihlášení jejich stránky.

Je jméno telefonní číslo? Je heslo to heslo z webu? Apod..


there
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: úte 08. úno 2011 9:01:53
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od there » sob 26. kvě 2012 11:42:14

Už help nepotřebuji.
Takže na FreshZodiac Fruin 5.1 s Vodafone 845 přes LAN - Wifi jedu na CSipSimple s operátorem IPVOX. (3G jsem nezkoušel, nepoužívám)

Odzkoušeno a funguje, cca minuta hovoru na mobil za 1,36kč. Kvalita zvuku bomba.


there
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: úte 08. úno 2011 9:01:53
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od there » pon 28. kvě 2012 20:53:32

Jo lidi, mám dotaz kolik výjde minuta hovoru VoIP v datovém tarifu v kB,MB?

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8453
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Re: VOIP

Příspěvek od unavix » sob 02. čer 2012 20:20:25

Ten přepočet minut na data by mě taky zajímal abych věděl jak upravit data u opa.
Bůh odpouští, JÁ NE!


there
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: úte 08. úno 2011 9:01:53
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od there » ned 01. črc 2012 14:41:56

No moc vás nenapsalo jaký datový tok to vytváří. Samozřejmě na logický výpočet v závislosti na kodeku se to dá vypočíst, nicméně chtěl jsem skutečné hodnoty.

Takže datový tok zjištěn přes DataCounterWidget. Hovor trval přesně 13min 05 sek = 18,3 MB
z toho upload 8,8 MB
a download 9,9 MB

typ kodeků G.711 ulaw (80 kbit/s)

Orientační výpočet 13 min 5 sec = 13x60+5 =785 sec * 80 kbit/sec = 62 800 kbit
= v bytech 62 800 kbit/8 = 7850 kbyte = 7,8 MB

No nevím nějak mi ta teorie s realitou nesedí. Nevíte kde se stala chyba?


marshall1727
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: stř 31. bře 2010 14:41:38
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od marshall1727 » sob 07. črc 2012 21:07:32

7,8 tam a 7,8 zpět je 15,6 a to už by bylo podobnější.
--
sony mini pro bez úprav

Uživatelský avatar

jenda^^
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 11. pro 2011 22:05:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Rom: SlimKat

Re: VOIP

Příspěvek od jenda^^ » stř 11. črc 2012 9:51:48

Nevím, jestli něco u IPVOXu měnili, ale s vestavěným klientem v ICS mi teď nejde telefonovat. Hned po vybrání čísla to zahlásí, že je nedostupné. Někdy jen černou obrazovku a pak skočí zpátky na výběr čísla. Včera to se stejným nastavením fungovalo.
Na počítači mi SIP klient na stejným účtu normálně telefonuje.
Nexus S (SlimKat - 4.4.2) ← HTC Touch Pro2 ← HTC Kaiser ← HTC Vox ← Siemens M75 ← Siemens C65 ← Siemens MT50 ... a na všech jsem patchoval nebo nahrával alternativní firmwary :-)
+ Huawei G300, který servisuji přítelkyni


Antistatic
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: pon 27. zář 2010 5:51:30
Reputace: 1

Re: VOIP

Příspěvek od Antistatic » stř 11. črc 2012 10:08:40

Mě to šlape normálně. Vestavěný klient, ICS.


there
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: úte 08. úno 2011 9:01:53
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od there » stř 26. zář 2012 10:08:12

jenda^^ píše:Nevím, jestli něco u IPVOXu měnili, ale s vestavěným klientem v ICS mi teď nejde telefonovat. Hned po vybrání čísla to zahlásí, že je nedostupné. Někdy jen černou obrazovku a pak skočí zpátky na výběr čísla. Včera to se stejným nastavením fungovalo.
Na počítači mi SIP klient na stejným účtu normálně telefonuje.
Sice pozdě ale přeci. Nehledej problém u sebe. To se mi někdy stává taky. Vidím to spíž na přetížení serveru sip.ipvox.cz. Přeci jenom voip operátoři nemají nejlepší hw vybavení a internetové připojení. Jinak by nebyli tak levní. To je pravděpodobně důvod proč se někdy nespojí hovor.

Je správné hledat prvně chybu u sebe ale ne vždycky to tak je. Někdy je chyba i u někoho jiného.

Uživatelský avatar

jenda^^
Stálý androiďák
Příspěvky: 194
Registrován: ned 11. pro 2011 22:05:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Rom: SlimKat

Re: VOIP

Příspěvek od jenda^^ » sob 29. zář 2012 10:46:21

Jo, to bude asi ono.

Mimochodem, psal jsem na IPVOX, jestli by nemohli upravit nastavení ústředny, aby šlo vytáčet i čísla začínající +420, tak mi přišla odpověď, že to předají technickému oddělení a pak už nic... :roll:
Nexus S (SlimKat - 4.4.2) ← HTC Touch Pro2 ← HTC Kaiser ← HTC Vox ← Siemens M75 ← Siemens C65 ← Siemens MT50 ... a na všech jsem patchoval nebo nahrával alternativní firmwary :-)
+ Huawei G300, který servisuji přítelkyni


dedek.ivo
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: pát 01. črc 2011 16:53:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Alcatel TCL V860
Twitter: DedekIvo
Tablet: ONDA-TABLET
Rom: ArNiiHD134 3.5
Kontaktovat uživatele:

Re: VOIP

Příspěvek od dedek.ivo » ned 28. říj 2012 18:10:31

Sipdroid s kodekem G729, u mě hovory konečně po dlouhém hledání a zkoušení bez echa, kvalita srovnatelná s GSM. Je třeba odinstalovat původní verzi a jelikož se jedná o komerční záležitost, kodek musí podporovat poskytovatel VoIP.

https://www.dropbox.com/s/fk4us3hx82ysc ... h-g729.apk


Sandy
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: úte 18. pro 2012 14:32:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 4S
Mobil 2 / ROM: iPhone 3GS
Tablet: iPad 2 3G
Rom: Oficiální

Re: VOIP

Příspěvek od Sandy » pát 08. bře 2013 15:14:37

Poraďte prosím, nastavila jsem si VoIP ve vestavěném klientu v Androidu 4.0.4 a normálně ho používám. Jenže teď potřebuji změnit nějaké věci a nemůžu to nastavení už najít. Hledám to už týden a nepovedlo se. Jak se k tomu dostanu? Poraďte, prosím. Děkuji.

Mimochodem, nedala by se v něm zvýšit hlasitost? Mám hlasitost při volání přes VoIP o cca 30% nižší než při volání přes GSM nebo Skype a v hlučném prostředí je problém slyšet protistranu.
Život je takový, jaký si ho uděláte.

Uživatelský avatar

Maaara
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 06. kvě 2011 8:08:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S + SGS3
Tablet: Nexus 10 + SGT 10.1
Rom: CM 10.1
Kontaktovat uživatele:

Re: VOIP

Příspěvek od Maaara » pát 08. bře 2013 17:25:42

Otevri si dialpad, v nem dej Nastaveni a az uplne dole je Nastavení internetových hovoru, tam se nastavuje vse.


Sandy
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: úte 18. pro 2012 14:32:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 4S
Mobil 2 / ROM: iPhone 3GS
Tablet: iPad 2 3G
Rom: Oficiální

Re: VOIP

Příspěvek od Sandy » pát 08. bře 2013 18:11:31

Děkuji, to mě nenapadlo. Já to hledala v Nastavení, kde je v iOS úplně všechno a na to jsem zvyklá. Nu, stále je třeba se učit, díky :-)
Život je takový, jaký si ho uděláte.


homi
Stálý androiďák
Příspěvky: 203
Registrován: stř 17. lis 2010 19:42:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi: MiMix2S (Andr.9)
Mobil 2 / ROM: Redmi Note4X (Andr.7)
Bydliště: Trinec

Re: VOIP

Příspěvek od homi » čtv 16. kvě 2013 19:32:58

Mam vice VOIP poskytovatelu (Mikrotech, ipvox, odorik), pouzivam pararelne, vsichni funguji s obcasnymi vypadky OK. Jako apku pouzivam csipsimple. Bohuzel neumi rozlisit (napr. melodii), na pres ktereho poskytovatele prijimam hovor. Umi to nektery z programu (3CXPhone,...)?
Xiaomi Note (root), HTC EVO 2.3 • ☼☼☼☼☼


Jilke
Stálý androiďák
Příspěvky: 237
Registrován: pon 07. úno 2011 20:43:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: OP3

Re: VOIP

Příspěvek od Jilke » pát 21. čer 2013 15:29:40

Zdravím, tak jsem konvertoval od Vodafonu k Ha-loo a chtěl bych také vyzkoušet VOIP volání. Stáhl jsem si Csipsimple, který je přímo na jejich stránkách.. V programu zadám Haloo, číslo, heslo a háže mi to problém při přihlášení. Neřešil jste někdo podobný problém?

Odpovědět

Zpět na „Komunikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host