KomunikaceVOIP

Moderátoři: don_alex, radegast

Uživatelský avatar

socca
Androiďák!
Příspěvky: 620
Registrován: úte 29. čer 2010 9:13:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Twitter: @romanhosek
Tablet: Vonino Sirius QS 3G

Re: VOIP

Příspěvek od socca » sob 04. zář 2010 20:49:46

Me 3CX zamrza,ale komplet s telefonem:/

Testoval sem Fring s odorikem na 3G a druha strana me slysela uplne v pohode, na me strane mi prisla trochu nizka hlasitost....


Samsung i5700 > Samsung i9000 > Samsung i9100 > Vodafone Smart Ultra 6



hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: VOIP

Příspěvek od hfx9 » ned 05. zář 2010 21:35:02

Jen doplnim, ze mi uz funguje volani pres sipdroid ve spojeni s fayn.cz na cisla v mezinarodnim formatu +420xxxxxxxxx
Tak to na te wikipedii muzete opravit ;)
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s

Uživatelský avatar

schnitzel
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 17. srp 2010 20:14:42
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: VOIP

Příspěvek od schnitzel » pon 06. zář 2010 13:42:52

Můžeš to opravit sám, od toho wiki je ;-)
HTC Desire (T-Mobile junk)


salviaguru
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: stř 21. črc 2010 16:57:41
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od salviaguru » čtv 09. zář 2010 15:51:33

frantacech píše:
salviaguru píše:odorik pres 3G jiz funguje.. G1 a 3cx
a kdyz jsi na 3G , jde se ti dovolat na mobil , kdyz pouzivas 3cx? Pokud ano, jakeho mas operatora?
ano samozřejmě jde. Jsem u O2 kredit, internet 80Kč na měsíc..

Už 2 dni mi funguje naprostá pecka, odorik jede už i přes EDGE a telefonovani je mnohem lepší než EDGE od mikrotechu. Nicméně jde to až po poslední aktualizaci 3cx, pořát tam nikde není napsáno, že podporuje EDGE, ale pokud povolím hovory i přes 3G automaticky jde volat i přes EDGE. Jinak srovnání 3CX a SIPDROID přes EDGE je velikej rozdíl v kvalitě 3CX je mnohem lepší.

Jen hrozně žere baterku být neustále napříjmu přes EDGE...jako kdybych neustále surfuval. Ještě zkusím změřit, kolik to žere dat.


michalr
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: stř 03. pro 2008 14:04:36
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od michalr » čtv 09. zář 2010 16:32:44

Ahoj,
chodí někomu 3CX a 802.cz? Mě stále hlásí "Not registered" a ne a ne se připojit. U 802.cz ověřeno (odkaz SIP registrace u tlf. čísla na webu), že se vůbec nepřipojil. Zadávám sip.802.cz (mám 910... číslo) - zkouším jako internal i external server; zkouším s i bez NAT a pořád nic. Zkoušeno na 3G i WiFi.

Díky za každou radu.
Michal
Michal
Desire (původně G1)



salviaguru
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: stř 21. črc 2010 16:57:41
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od salviaguru » čtv 09. zář 2010 22:16:31

Zkousel si jineho providera?

Uživatelský avatar

socca
Androiďák!
Příspěvky: 620
Registrován: úte 29. čer 2010 9:13:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Twitter: @romanhosek
Tablet: Vonino Sirius QS 3G

Re: VOIP

Příspěvek od socca » pát 10. zář 2010 13:45:37

Me stve slaba hlasitost hovoru (odorik a fring) pokud jsem venku docela spatne slysim druhou stranu. Druha strana nema problem.
Samsung i5700 > Samsung i9000 > Samsung i9100 > Vodafone Smart Ultra 6


hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: VOIP

Příspěvek od hfx9 » pát 10. zář 2010 21:07:59

Kdyz jsem pripojeny na EDGE, tak se mi nejde dovolat (poskytovatel VOIP je fayn.cz).
Ja ovsem volat normalne muzu (zkousel jsem pres sipdroid i 3cx).
Na wifi vse funguje v poradku obema smery.

Nevite v cem by mohl byt problem?
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: VOIP

Příspěvek od Case » pát 10. zář 2010 21:42:52

V EDGE.


hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: VOIP

Příspěvek od hfx9 » pát 10. zář 2010 23:23:17

Hmmm, jen mi tedy nejde do hlavy proc funguje jen jeden smer, kdyz taky vyuziva EDGE :?:
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s


Platič
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: sob 11. zář 2010 0:25:16
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od Platič » sob 11. zář 2010 4:37:20

Sipdroid je na hranici použitelnosti. Nechybí mu moc ale nasadit se to ještě nedá.

Průšvihy:
- stalo se mi, že jsem příchozí hovor nepřijal ale přesto jsem slyšel volajícího na druhé straně současně s vyzváněním (!)
- jindy jsem příchozí hovor nevzal, volající to po chvíli položil ale můj telefon vyzváněl snad do vybití baterek
- slabá hlasitost (těžko říct, kdo je na vině, zda sipdroid nebo android)
- nevyhovuje mi způsob ovládání, chtěl bych jednotné ovládání, jako aplikace Telefon

Uživatelský avatar

stealthx
Androiďák!
Příspěvky: 523
Registrován: stř 19. lis 2008 21:40:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Re: VOIP

Příspěvek od stealthx » sob 11. zář 2010 9:02:12

Moje zkusenost je takova, ze VOIP je naprosto nevyhovujici vec a to jsem se to snazil pouzivat jen doma na wifi (spatna odezva, prerusovani, nemoznost se dovolat, atd..)! Mozna pozaduju jinou uroven kvality nez ostatni, ale z myho pohledu je to tak.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |


Platič
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: sob 11. zář 2010 0:25:16
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od Platič » sob 11. zář 2010 12:39:10

Ano, v zásadě je to tak. Nasadit na mobilu VOIP, resp. SIP, je otázkou neskutečného štěstí nebo dlouhodobého laborování.
Připomenu stručně, co všechno se musí podařit:
- poskytovatel VOIP (SIP)
- poskytovatel internetu
- router (ADSL, wifi, ethernet), případně Acces Point
- firmware mobilu
- SIP klient

Tohle všechno sladit není snadné a není na to jednoznačný postup.
Kdysi se mi téměř podařilo rutinně používat VOIP (SIP) v Nokii E52. Až jsem všechno nastavil, aby to spolehlivě fungovalo, vydržel mi nabitý mobil cca 4 hodiny...

Sipdroid je zřejmě nejlepší sip klient pro android ale i tak je stále v beta verzi a chová se nestabilně.


michalr
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: stř 03. pro 2008 14:04:36
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od michalr » sob 11. zář 2010 22:51:14

salviaguru píše:Zkousel si jineho providera?
Nezkousel jsem, jineho nemam a zatim ani nechci. 802.cz mi funguje v sipdroidu i v csipsimple, jen jsem chtel vyzkouset dalsiho klienta.
Michal
Desire (původně G1)


Platič
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: sob 11. zář 2010 0:25:16
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od Platič » sob 11. zář 2010 23:57:50

3CXPhone mi s 802.cz sice funguje ale 3CX zatuhává (v různých životních situacích na cca desítky sekund, pak se omluví a nabídne formulář pro hlášení chyb).

HTC Desire Android 2.2
3CX ver 1.2.3 (ze 7.9.2010)
připojeno přes wifi na ADSl router, ISP O2

Stačilo nastavit jen profile name, user, password, external server: hlas.802.cz (mám non-910 číslo).
(Ještě jsem zapnul proximity senzor ale prý stejně nefunguje, na registraci to ovšem nemá vliv, že ano.)
Čili internal server prázdný, NAT nezapínat.


darkness-lord
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 27. zář 2010 8:29:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC HD2 [Android 2.2]
Kontaktovat uživatele:

Re: VOIP

Příspěvek od darkness-lord » pon 27. zář 2010 8:36:29

Zdravíčko ...
Mám takový menší problém s ozvěnou ... druhá strana tam má ozvěnu. Je problém někde v nastavení nebo kde může byt zakopaný pes? :-\

Zkoušel sem FRING a 3CXPhone ... všude to same :( Připojení přez wifi ...

Používám Androida na htc HD2 (verze 2.2 | číslo sestavení: Mdeejay Froyo Sense v. 2.2 NextSence)


Asterixi
Nové Androidě
Příspěvky: 25
Registrován: pát 10. zář 2010 8:07:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: VOIP

Příspěvek od Asterixi » pon 27. zář 2010 9:04:02

mám úplně ten samá problém s ozvěnou :( Já slyším v telefonu všechno normálně, ale druhá strana tam má ozvěnu. Zkoušel jsem 3cx i linphone. Operátor IPVOX

Samsung Galaxy S, android 2.1
Samsung Galaxy S + 32GB microSD


darkness-lord
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 27. zář 2010 8:29:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC HD2 [Android 2.2]
Kontaktovat uživatele:

Re: VOIP

Příspěvek od darkness-lord » pon 27. zář 2010 9:12:44

Operátora mám taky IPVOX ... jsem zapoměl dodat .... může to být tím? :-\
Asi vyzkouším něco jiného jak budu mit chvilku ..


darkness-lord
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 27. zář 2010 8:29:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC HD2 [Android 2.2]
Kontaktovat uživatele:

Re: VOIP

Příspěvek od darkness-lord » čtv 14. říj 2010 18:22:41

Tak jsem to zkoušel a zaregistroval se u odoriku. A ejhle, ozvěna je fuč :-)
A to se mi ten IPVOX líbil ... no tak nevím nevím .... zkusím jim tam napsat co mi na to řeknou ...


salviaguru
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: stř 21. črc 2010 16:57:41
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od salviaguru » úte 28. pro 2010 18:25:59

Zatím se mi nejvíce uživatelsky líbí csipsimple, nicméně mám problém s nastavením, hovory jdou zásadně přes zadní reproduktor G1. Nevím jak to odstranit..VOIP je pro mě naprosto zásadní věc. Mám mnoho hovorů do 1 min. tím z toho těžím maximum. Pokud si nastavím call meter podle mého starého paušálu od 02 mám provoláno cca 3000Kč za měsíc. Pak zjištuji u mikrotechu, že mám provolané necelé 3 hodiny(učtovano po vterinach) na mobil a cena necelých 700Kč

Pomozte mi nekdo s tím csipsimple

Díky

Uživatelský avatar

BluPix
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 01. kvě 2009 10:37:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x

Re: VOIP

Příspěvek od BluPix » sob 15. led 2011 19:31:18

Csipsimple funguje skvěle, v nové verzi dokonce podporuje g.729 - velice úsporny a kvalitní kodek, jen ho musíte aktivovat a musí ho podporovat vaše sip proxy (bohužel mikrotech stále nepodporuje i když to sliboval).


salviaguru
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: stř 21. črc 2010 16:57:41
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od salviaguru » ned 23. led 2011 9:46:04

Co tedy mam nastavena spatne,ze mi jsdou hovory pres zadni reproduktor?


mlndsk
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 25. led 2011 19:01:34
Reputace: 0

Re: VOIP

Příspěvek od mlndsk » úte 25. led 2011 19:06:14

Funguje nekomu 802.cz cislo na Androidu 2.3.2?

2.3.2 ma VoIP v sobe. Treba firemni Voip mi v tom jeed bezvadne, ale 802.cz ne a ne. Zaregistruje se, ale pri pokusu o volani mi to pise ze volam mimo sit a tecka.

Cisla zadavam s i bez 00420/+420, stejne nic.

Uz nevim co by mohlo byt spatne.

Poradite nekdo komu to jede? Jinak mam nomadicke cislo 910xxxxxx, ktere samozrejme jede jak v HW telefonu, tak SW telefonu Phoner Lite/Xphone, jenom ne v Androidu.

Doplneni:
Z jineho telefonu si na VoIP v Androidu zavolam, hovor se spoji a funguje krasne.
Takze problem je jenom odchozi smer a to mi tel. pise "called from out of network". Nedojde k vytoceni.Druha strana nema zmeskany hovor.

Doplneni2:
Ve vypisech hovoru se mnou volana cisla z androidu neukazi, takze to ani neodesle SIP packet na poskytovatele a blokne to rovnou telefon.
Fakt nevim kde je problem.

Doplneni3:
SipDroid umi pres 802.cz i odeslat hovor. Odchzi smer je ok, protisran me slysi dobre, ale ja spatne. Jsem na Gckove Wifi s konektivitou 10/1Mbps, coz si myslim, ze je ok. Navic HW telefon funguje na stejne siti u 802.cz naprsoto ok.


Suma sumarum, poradi nekdo nejaky zazrak?


roxtedy
Androiďák!
Příspěvky: 628
Registrován: čtv 01. črc 2010 19:42:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S i9023

Re: VOIP

Příspěvek od roxtedy » sob 07. kvě 2011 11:47:11

čau, zkoušel někdo nativního klienta v androidu? Poradí někdo s nastavením sítě mikrotech?? Díky
Nexus 4, original JB 4.2 ROM, PowerAMP, Koss Porta Pro :)

Uživatelský avatar

Vagabond
Androiďák!
Příspěvky: 533
Registrován: stř 27. říj 2010 17:42:50
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ASUS Zenfone 5z

Re: VOIP

Příspěvek od Vagabond » sob 07. kvě 2011 13:30:40

roxtedy píše:čau, zkoušel někdo nativního klienta v androidu? Poradí někdo s nastavením sítě mikrotech?? Díky
nevim jestli pomuzu ale mikrotech mam uz delsi dobu a volam pres Fring, a tam staci jen zadat prihlasovaci udaje (jmeno,heslo) a funguje dokonce i pri pomalem pripojeni pres GPRS
ASUS Zenfone 5z


roxtedy
Androiďák!
Příspěvky: 628
Registrován: čtv 01. črc 2010 19:42:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S i9023

Re: VOIP

Příspěvek od roxtedy » ned 08. kvě 2011 19:56:56

díky,zkusím. Dál se chci zeptat, jestli můžu zminovaný mikrotech použít v zahraničí(UK) a volat do čr? Za ceny,které jsou pro volání v čr...Díky
Nexus 4, original JB 4.2 ROM, PowerAMP, Koss Porta Pro :)

Uživatelský avatar

Vagabond
Androiďák!
Příspěvky: 533
Registrován: stř 27. říj 2010 17:42:50
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ASUS Zenfone 5z

Re: VOIP

Příspěvek od Vagabond » pon 09. kvě 2011 13:06:22

Vagabond píše:
roxtedy píše:čau, zkoušel někdo nativního klienta v androidu? Poradí někdo s nastavením sítě mikrotech?? Díky
o
nevim jestli pomuzu ale mikrotech mam uz delsi dobu a volam pres Fring, a tam staci jen zadat prihlasovaci udaje (jmeno,heslo) a funguje dokonce i pri pomalem pripojeni pres GPRS[/quote


tak zmena....docetl jsem se tu o Csipsimple, zkusil, je taky jednoduchy a slape jak hodinky pres 3g od vodafone
ASUS Zenfone 5z


fan-ny
Androiďák!
Příspěvky: 477
Registrován: pát 26. lis 2010 9:40:21
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: TP-25
Bydliště: O-va!!!

Re: VOIP

Příspěvek od fan-ny » pát 13. kvě 2011 20:55:54

roxtedy píše:díky,zkusím. Dál se chci zeptat, jestli můžu zminovaný mikrotech použít v zahraničí(UK) a volat do čr? Za ceny,které jsou pro volání v čr...Díky
Shodou okolností jsem se na toto ptal jejich "podpory" a bylo mi řečeno, že ano nicméně bych to dělat neměl protože je to v podstatě pevná a systémy typu 112(150,158....) pojedou kdyby něco do místa bydliště dle smlouvy. Je třeba u nich přejít na něco jiného než GEO? pro oficiální provoz tlf. jako pohyblivé pevné. Celkově sem z rozhovoru nabyl dojem, že pokud s tím nebude nikdo nějak blbnout tak oni to neřeší a jede to jako -kde není žalobce není soudce-.
Použivám 3CX v.1.2.10(1.2.9 padala sekala) na wifi je ok a na 3G-Edge-GPRS nevím proč někdy se registruje někdy ne.
:help: - :potreseni: - :thumbup: - Tak ho pouzij... - :palec:

Uživatelský avatar

misterio
Stálý androiďák
Příspěvky: 187
Registrován: stř 06. dub 2011 14:24:04
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10 Plus 512GB
Twitter: http://twitter.com/p_smejkal
Tablet: Samsung Galaxy Tab S4
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab S2
Kontaktovat uživatele:

Re: VOIP

Příspěvek od misterio » pon 16. kvě 2011 22:02:58

Urcite bych doporucil CSipSimple. Otestoval jsem s Axfone [nomadicke telefonni cislo] a fakt parada pres 3G [Vodafone], tak i Wifi.
Samsung Galaxy Note 10 Plus Aura Glow 512GB
Samsung Galaxy Tab S6 LTE 128GB + keyboard cover + 200GB
Samsung Gear Watch 46mm
@twitter


roxtedy
Androiďák!
Příspěvky: 628
Registrován: čtv 01. črc 2010 19:42:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S i9023

Re: VOIP

Příspěvek od roxtedy » pon 16. kvě 2011 22:11:19

osobně používám nativního klienta v androidu 2.3.4 a nemá to chybu. Tel. jde nastavit tak, že pokud jsem na wifi(3g) telefon se zeptá(nebo nezeptá) jestli chci použít voip a to volám klasickým způsobem...
Nexus 4, original JB 4.2 ROM, PowerAMP, Koss Porta Pro :)

Odpovědět

Zpět na „Komunikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host