KomunikaceSynchronizace podsložek, příliš velký přenos dat, app Aquamail a K9

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
MrPierc
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung i9100 Galaxy S II

Synchronizace podsložek, příliš velký přenos dat, app Aquamail a K9

Příspěvek od MrPierc » úte 06. čer 2017 16:19:20

Dobrý den,

mám zde mobil s Android 5.1, Blueboo Xtouch. Mám na něm e-mail od Seznam.cz a v e-mailu mám i podsložky, kam mi rovnou chodí různé e-maily (nastaveno na e-mailu seznam.cz). Těch podsložek je cca 15. V e-mail aplikaci vždy nastaveno jako IMAP.

Zjistil jsem, že synchronizaci podsložek umí jen Aquamail a K9 (Gmail nepomohl).
Chtěl bych, aby mi klient na e-mailovou poštu oznamoval příchod emailů i do podsložek. Sice jsem nastavil funkční cestu, ale je tam ohromná spotřeba dat (7 dní = 140 MB). Otestováno u K9 i Aquamail. Push bohužel na podsložky nefungoval u obou klientů(nebo nevím, jak to rozjet).

A) Synchronizaci podsložek jsem dokázal nastavit u K9, ale velká spotřeba dat = 140 MB:
1) Účet/3 tečky/Možnosti/Nastavení účtu/Stahování pošty
2) .../Stahování pošty = Frekvence dotazování složky: 5 min. Složky řízené dotazováním: Všechny. Složky řízené serverem (PUSH): Všechny

B) Synchronizaci podsložek jsem dokázal nastavit také u Aquamailu, ale velká spotřeba dat = 140 MB:
1) Účet/Možnosti a složky/Složky
2) .../Složky = Zde jsem musel u každé složky nastavit "Synchronizovat jako příchozí"

Jak se mám, prosím, vyhnout tak velkému objemu dat a zároveň mohl dostávat oznámení o novém e-mailu v podsložce? Synchronizace podsložek vede asi k velkému toku dat. Nebo jak spusti, aby fungovalo PUSH oznámení? Tím se asi data sníží?

*A také tam mám 73 emailu nepřečtených, nemá to na to vliv?

Děkuji.

Odpovědět

Zpět na „Komunikace“