Správa telefonuAutomatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
tpetr78
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: ned 07. srp 2011 19:07:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G4 - ANDROID v. 6

Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od tpetr78 » ned 07. srp 2011 19:18:58

Zdravím,

mám doma 3 wifi sítě (velký dům) a potřeboval bych, aby se telefon automaticky připojoval k té které wifině, podle toho jak je silný signál. Zatím to dělám manuálně a je to otrava. Můžete poradit nějakou aplikaci ??

Díky




Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od radegast » ned 07. srp 2011 19:54:57

Já mám doma sice jen jednu WiFi síť, ale sousedovi (vedle dům asi 50 m daleko) to smaží na plné kule a když vyjdu ven, mimo dosah té své, tak se připojím na tu jeho. Automaticky.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Jurajs_89
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: pát 07. led 2011 20:58:09
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 2 + Samsung Galaxy S III mini
Rom: 4.1.2 STOCK
Bydliště: ČR

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od Jurajs_89 » ned 07. srp 2011 21:31:55

Předpokládám, že radegast mluví o 2 různých wifi sítích, kdežto tpetr78 mluví o jedné wifi síti o více kanálech, což je markantní rozdíl.

tpetr78: Ve škole mi to tak funguje, že mi Wildfire přepíná mezi kanály na různých AP. Pokud jsem si špatně vyložil dotaz, tak se omlouvám.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od radegast » pon 08. srp 2011 5:54:25

Alespoň s dotazu jsem pochopil, že tři různé sítě:
tpetr78 píše:...mám doma 3 wifi sítě (velký dům) a potřeboval bych, aby se telefon automaticky připojoval k té které wifině, podle toho jak je silný signál....
Možná to jen blbě napsal.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Autor tohoto vlákna
tpetr78
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: ned 07. srp 2011 19:07:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G4 - ANDROID v. 6

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od tpetr78 » pon 08. srp 2011 6:35:31

Dovysvětlím situaci. Mám 3 sítě s různými SSID a na růných Frekvencích. Telefon se mi na nich přepíná chaoticky, klidně se připojí k té nejslabší. Používám teď WIFI MANAGERA, ale tam je musím přepínat ručně.

Tož tak.



Jurajs_89
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: pát 07. led 2011 20:58:09
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 2 + Samsung Galaxy S III mini
Rom: 4.1.2 STOCK
Bydliště: ČR

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od Jurajs_89 » pon 08. srp 2011 6:57:30

Tak to se omlouvám, ale pochopil jsem to blbě já. Myslel jsem, že máš doma jednu síť s jedním SSID ale na různých frekvencích (tak, jak to máme u nás na univerzitě). Pardon :oops: .


trenink
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: ned 30. kvě 2010 21:18:51
Reputace: 0

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od trenink » úte 24. led 2012 6:03:32

Ahoj, mám stejný problém. Už to někdo vyřešil? Díky

Uživatelský avatar

smajlo
Robot
Příspěvky: 720
Registrován: pát 10. pro 2010 12:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Bydliště: Sereď

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od smajlo » úte 24. led 2012 7:06:26

Ja mam doma sice len dve wifi siete, ale nikdy som neriesil kde som pripojeny (aspon cez mobil). Ved aj signal o sile jednej palicky u mna znamena, ze v telefone chodi vsetko svizne (nacitavanie stranok, youtube, online radio), tak nechapem naco riesit silu signalu.
A ak potrebujes max signal / rychlost, tak si to manualne prepni raz za cas, az taky problem to zas neni si myslim.


S.hort.Y
Robot
Příspěvky: 723
Registrován: pon 24. led 2011 20:05:34
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Asus T100TA-DK003H
Bydliště: Haná

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od S.hort.Y » úte 24. led 2012 10:52:41

smajlo, je to problém.. Já tohle řeším ve škole furt.. Mám v dosahu běžně 2-3 sítě (na každým patře máme jednu wifi, každá jiný SSID) a mobil se přihlásí na tu první, kterou vidí.. A jelikož mezi patrama bývá signál dost mizernej, tak taky musím přepínat ručně, jinak net v podstatě nejede.. Proto bych podobnou utilitu taky uvítal..
Siemens C25i -> Alcatel OT 302 -> Ericsson T20s -> N 5210 -> Siemens SL45 -> Siemens SL45i -> N-gage QD -> N 6100 -> další N-gage QD -> N73 -> N 3510i -> T-m MDA II -> N 5530 -> HTC DHD -> GNex -> Nexus 4 -> Xiaomi Mi3 -> Xperia Z3c -> Xperia Z5d -> S8+ Duos -> Note 10+

Uživatelský avatar

smajlo
Robot
Příspěvky: 720
Registrován: pát 10. pro 2010 12:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Bydliště: Sereď

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od smajlo » úte 24. led 2012 20:52:37

skus vyskusat aplikaciu WiFi Manager, minimalne ma celkom prakticke widgety, pre rychle prepinanie sieti ;)


remark3d
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 25. říj 2013 15:20:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od remark3d » pát 25. říj 2013 15:22:23


Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické přepínání mezi WIFI podle síly signálu

Příspěvek od radegast » pát 13. pro 2013 7:02:49

Nemáte někdo vyzkoušenou alternativu k Best WiFi?
Best WiFi je dobrá, funguje jak má, ale jen když je telefon v dosahu a připojen k nějaké WiFi.
Jinak stále dokola vyskakuje pop-up okno s informací, že Best WiFi nenašel žádné APN (či tak nějak). A mám taky podezření, že tato vlastnost rovněž zabraňuje přejití mobilu do spánku (displej stále svítí).
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host