Správa telefonuJak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
rudla.trachta
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 02. lis 2011 6:57:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z

Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od rudla.trachta » sob 19. lis 2011 14:40:44

Ahoj začal jsem používat aplikaci SetCPU na svém HTC Desire Z mám:
----------------------------------------------------------------------
ROM -> Virtuous Unity v2.39.0
KERNEL -> Linux version 2.6.35.14-UNITY-V9-gdfc9a ...
----------------------------------------------------------------------
Hned při prvním spuštění aplikace SetCPU jsem měl na hlavní obrazovce frekvence nastaveny na = max.1459 MHz a min.245 MHz
Není 1459 MHz na 800 MHz procesor moc ? Jde nastavit až 2016 MHz :o
Jak vůbec poznám jestli SetCPU funguje? Přijde mi, že telefon jede furt stejně. Ať už nastavím max= 1459MHz a min= 460MHz nebo max= 614MHz a min= 122MHz
------------------------------------
Profily mám nastaveny takto:
------------------------------------
Temp >45.2 °C - max= 614MHz a min= 122MHz
priority: 100

Screen off - max= 460MHz a min= 122MHz
priority: 99

Charging - max= 1459MHz a min= 460Mhz
priority: 54

Battery <25% - max= 614MHz a min= 122MHz
priority: 53

Battery <50% - max= 844MHz a min= 245MHz
priority: 52

Battery <80% - max= 1075MHz a min= 460MHz
priority: 51

Battery <101% - max= 1459MHz a min= 460MHz

Jak máte na Desire Z nastaveno vy :?: :?:





ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od ludekbrno » sob 19. lis 2011 21:02:49

Že funguje poznáš podle toho, že telefon jede :-) Až to s frekvencí přeženeš, tak se ti sekne. Jen si dej pozor, abys neměl zatrženo "set on boot", jinak bys telefon taky nemusel rozjet bez továrního nastavení. 1400MHz na 800MHZ procesor se mi opravdu zdá trochu moc, to by s velkou pravděpodobností nejelo. Na otestování jestli to funguje si stáhni z marketu Linpack, ten změří výkon procesoru a hodně se projeví změna frekvence. V SetCPU je v jednom z menu položka stress test, kterým otestuješ, jestli je procesor na nastavené frekvenci ještě stabilní, test by měl vydržet alespoň 30 minut.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
rudla.trachta
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 02. lis 2011 6:57:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od rudla.trachta » ned 20. lis 2011 8:12:01

ludekbrno píše:Že funguje poznáš podle toho, že telefon jede :-) Až to s frekvencí přeženeš, tak se ti sekne. Jen si dej pozor, abys neměl zatrženo "set on boot", jinak bys telefon taky nemusel rozjet bez továrního nastavení. 1400MHz na 800MHZ procesor se mi opravdu zdá trochu moc, to by s velkou pravděpodobností nejelo. Na otestování jestli to funguje si stáhni z marketu Linpack, ten změří výkon procesoru a hodně se projeví změna frekvence. V SetCPU je v jednom z menu položka stress test, kterým otestuješ, jestli je procesor na nastavené frekvenci ještě stabilní, test by měl vydržet alespoň 30 minut.
Na tu frekvenci 1400MHz jsem to mel nastaveno necele 2 dny a bezproblemu.
Jinak dobré vědět, že ten stress test mám nechat alespon 30min nechával jsem ho běžet tak max 5min :lol:
A co je přesně Set on boot ? Měl jsem za to že to je něco namísto prostého enable je to tak?
Co nějaké návrhy ohledně nastavení chci dosavadní změnit nevim jestli se mi to zdá nebo ne, ale připadá mi, že baterka mizí nějak podezřele rychle a nezdá se, že snížení frekvence by pomáhalo. Asi zkusím odinstalovat abych mohl porovnat jak na tom byla výdrž předtím a uvidí se.

Uživatelský avatar

keles
Stálý androiďák
Příspěvky: 161
Registrován: sob 12. lis 2011 16:07:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P30
Twitter: kelesSM
Tablet: NVIDIA SHIELD K1
Rom: Stock
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od keles » ned 20. lis 2011 10:31:46

Pozri si stránku www.setcpu.čom . Je tam všetko pekne vysvetlené ako si čo nastaviť a čo znamenajú jednotlivé položky.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od ludekbrno » pon 21. lis 2011 10:28:08

Rudla:
1400MHz jsi tam nastavené mít mohl, ale není jisté, že to tak taky jelo :-) Je nereálné, že by 800MHz procesor mohl vůbec zvládnout 1,4GHz, natož stabilně. Každopádně ověř nárůst vykonu pomocí toho Linpacku, ten ti spolehlivě ukáže, jestli je procesor opravdu přetaktovaný. Set on boot znamená, že se aktuální nastavení provede automaticky po restartu telefonu, bez zaškrtlého "set on boot" telefon po restartu nabíhá na standardní frekvenci. Dokud tedy neověříš, jestli přetaktovací frekvence je na tvém procesoru opravdu stabilní, tak "set on boot" nezaškrtávej, protože kdybys nastavil přehnanou frekvenci, telefon se sekne hned při spouštění a nedostaneš se do něj bez kompletního smazání dat.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.



Autor tohoto vlákna
rudla.trachta
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 02. lis 2011 6:57:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od rudla.trachta » pon 21. lis 2011 12:49:38

ludekbrno píše:Rudla:
1400MHz jsi tam nastavené mít mohl, ale není jisté, že to tak taky jelo :-) Je nereálné, že by 800MHz procesor mohl vůbec zvládnout 1,4GHz, natož stabilně. Každopádně ověř nárůst vykonu pomocí toho Linpacku, ten ti spolehlivě ukáže, jestli je procesor opravdu přetaktovaný. Set on boot znamená, že se aktuální nastavení provede automaticky po restartu telefonu, bez zaškrtlého "set on boot" telefon po restartu nabíhá na standardní frekvenci. Dokud tedy neověříš, jestli přetaktovací frekvence je na tvém procesoru opravdu stabilní, tak "set on boot" nezaškrtávej, protože kdybys nastavil přehnanou frekvenci, telefon se sekne hned při spouštění a nedostaneš se do něj bez kompletního smazání dat.
Taky sem si řikal jestli aplikace SetCpu vůbec funguje, ale jak to tak vypadá tak asi fakt jo:

1)Po odinstalaci SetCpu mi přišlo, že je telefon pomalejší a častěji se něco seká --> při odemčení animace sense 3.0 ---> chvilkama posouvání v app listu ---> při posouvání mezi plochama.

2)Nainstaloval jsem zpět tentokrát max. frekvenci nastavil na 998 MHz kvůli baterce a zdá se že je to fakt plynulejší při animaci po odemčení se neseká vůbec při posouvání v app listu taky ne jen při rychlém odemčení a okamžitém přechodu na jinou plochu lehce zadrhne, ale jen u prvního přechodu pak jede zase plynule.

3)Linkpack potvrdil vyšší frekvenci

4)Bez zaškrtlého Set on boot jsem nastavil nejvišší možnou frekvenci něco okolo 2GHz a telefon se pár vteřin na to seknul jak píšeš a musel jsem vyndavat baterku.

To, že to fakt běželo na 1,4 GHz a neumřelo si vysvětluju tak, že na tuhle frekvenci telefon neběžel furt jak klesla baterka myslim pod 80% frekvence klesla taky. Jinak na 1,4 beželo jen na nabíječce stress test běžel jen chvilinku a potom jsem telefon nijak netrápil jen pár hovorů nainstaloval jsem si navigaci 20 min jsem jezdil v okolí a zkoušel funkčnost navigace a pak už max instalace odinstalace nějakých nenáročných aplikací.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od ludekbrno » pon 21. lis 2011 18:18:47

Nemůžu si pomoct, ale nevěřím tomu, že by ti procesor 800MHz zvládl 1,4GHz. Jaký byl výsledek Linpacku na 800MHz a jaký po přetaktu na 1,4GHz?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

smajlo
Robot
Příspěvky: 720
Registrován: pát 10. pro 2010 12:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Bydliště: Sereď

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od smajlo » úte 22. lis 2011 8:18:14

Niekde som cital, ze ten procesor je zamerne podtaktovny, asi kvoli lepsej vydrzi baterky a ze by mal v pohode zvladat 1.5 GHz, ale tiez to nechcem hnat tak vysoko.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od ludekbrno » úte 22. lis 2011 23:20:55

Každý procesor je záměrně podtaktovaný, nikdy nejede na své hraniční frekvenci. Ale prostě se mi nezdá, že by tam dávali procesor zvládající 1,4GHz (který je o dost dražší) a jeho výkon degradovali až na 800MHz. Vždyť na 1,4GHz nejedou ani nejvýkonnější smartphony, tak je zvláštní, že by to zvládal 800MHz model. Ale můžu se mýlit, proto bych rád znal hodnoty z Linpacku na 800MHz a na nastavených 1,4GHz, jestli ten rozdíl ve výsledku bude adekvátní takovému růstu frekvence.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od Nesli » stř 23. lis 2011 1:26:35

Proč by to nešlo?
Měl jsem Acer Liquid Metal s identickým CPU jako Desire Z a běhal v poho na 1,5ghz - video zde - http://www.youtube.com/watch?v=aYdsEmXw4J8 , prostě se ten procesor povedl ;)
Co si pamatuju, tak na 800mhz linpack cca 30 mflops, na 1,5ghz 56 mflops/s.

Procesor je navržený na frekvenci 1ghz, zde je podtaktován...Na YT je i video, kde jede Desire Z na 2ghz...- http://www.youtube.com/watch?v=GpLju9341v8

HTC Sensation co mám teď, má defaultní takt 1,2ghz, originální takt cpu je 1,5ghz, zkoušel jsem, a jel bez problému na 1,9ghz ;) v linpack testu na 1,2ghz cca 80 mflops, na 1,9ghz cca 120mflops/s
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA


alfonsak
Nové Androidě
Příspěvky: 49
Registrován: ned 13. úno 2011 21:28:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Note 2
Tablet: Hyndai A7HD

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od alfonsak » čtv 24. lis 2011 10:18:52

ahojte...
k danému příspěvku jsem pasl už v září - viz toto.

Od cca prázdnin Zko jede na 1,5Ghz, ani jednou se neseklo! Výhodo uje, že je vše geniálně rychlé!!!
upozorňuji, používám baterii 3600mAh, vydrží mi v pohodě přes 3 dny, někdy i 4 dny, ale to jen vyjímečně....

Bohužel je tato frekvence návyková - reinstaloval jsem Cyanogenmod a než jsem si nastavil znovu SetCPU, tak byl telefon hooodně pomalý.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od ludekbrno » čtv 24. lis 2011 10:28:36

Ok, tak díky za potvrzení. Dost mě překvapuje, že ty procesory mají takové rezervy. U mého LG OO je základ 600MHz a dá se přetočit sotva na 800MHz. To máte teda pořádné dělo při 1,5GHz :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

smajlo
Robot
Příspěvky: 720
Registrován: pát 10. pro 2010 12:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Bydliště: Sereď

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od smajlo » pát 25. lis 2011 9:17:44

Zase zase si nemysli, ze dat si max. CPU co to da ma len vyhody, baterku ti to odpaluje ovela rychlejsie ako povodny takt :)


alfonsak
Nové Androidě
Příspěvky: 49
Registrován: ned 13. úno 2011 21:28:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy Note 2
Tablet: Hyndai A7HD

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od alfonsak » pát 25. lis 2011 10:48:23

proto jsem psal, že mám baterii 3600mAh :-) pokud si vezmete, že mi vydrží bez problému 3 dny, tak by to odpovídalo tomu, že na standardně dodávané baterii (1200mAh) vydrží s touto frekvencí cca jeden den... dva dny budou dle mého nereálné...

Jde o hrubý výpočet, samozřejmě je tam X faktorů, teď to ale řešit nechci...


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Jak máte nastaveno SetCpu na Desire Z ?

Příspěvek od ludekbrno » pát 25. lis 2011 17:24:03

smajlo píše:Zase zase si nemysli, ze dat si max. CPU co to da ma len vyhody, baterku ti to odpaluje ovela rychlejsie ako povodny takt :)
Nemyslím, že by to byl až takový rozdíl. Samozřejmě pokud pojedu aplikaci, která trvale využije maximální výkon (nějaká hra, přehrávání videa atd.), tak se spotřeba samozřejmě zvýší, ale při běžné práci jen minimálně, protože procesor stejně jede většinu času v úsporných režimech na mnohem nižších frekvencích. Já jsem změnu téměř nepoznal.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host