Správa telefonuVyfocení obrazovky

Moderátoři: don_alex, radegast

Zamčeno
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
patlen
Moderátor
Příspěvky: 3184
Registrován: pát 06. úno 2009 10:13:05
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P 64GB
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Někde kolem Ještědu...

Vyfocení obrazovky

Příspěvek od patlen » úte 15. zář 2009 12:45:46

Ahoj prosím o info jak se nazývá "screenshot" (zda je) aplikace pro vyfocení "co mám zrovna na displeji"
Naposledy upravil(a) patlen dne úte 15. zář 2009 13:20:36, celkem upraveno 1 x.




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od ramon.dexter » úte 15. zář 2009 13:02:16

hm, anglický základy znáješ? Čili snímek obrazovky se řekně "screenshot". Zbytek si proboha vygoogli sám.
Jsou tu na to přinejmenším dvě témata. Jedno se jmenuje "screenshot" a druhý "rgb565<>bmp", takže si je najdi sám.

Pro ufňukánky kterým přijde má odpověď "arogantní" a podobně: pokud máte mozek, umíte si to najít sami. Pokud "nemáte čas" na to si to hledat, držte klapačky.

Rada: na Marketu je placenej program "screenshot" pro root uživatele. Potom lze screenshot udělat přes dxTop a možná i openhome to umí. Pak je možný nějak sejmout screen přes adb, ale nevim jak.
Odkazy sem nedam, najděte si je sami. Od čeho bysme taky ten googl měli, co?
Naposledy upravil(a) ramon.dexter dne úte 15. zář 2009 13:05:08, celkem upraveno 1 x.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
patlen
Moderátor
Příspěvky: 3184
Registrován: pát 06. úno 2009 10:13:05
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P 64GB
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Někde kolem Ještědu...

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od patlen » úte 15. zář 2009 13:04:58

Možná líp než si myslíš.Snažím se mluvit česky když jsme v čechách :-) :-) :-)


grekos
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 09. zář 2009 23:59:45
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od grekos » úte 15. zář 2009 20:48:04

tyo neverim co ctu :D ramon.dexter... sorry ale kdyz nazvu tvou reakci arogantni tak jsem jeste hodne mirny....stakovym odkazovanim porad na google muzete rovnou forum zrusit resp. zrusit vsechny temata a nechat uprostred akorat vyhledavaci okno googlu... neuveritelne jak jste nekteri omezení...proste se zeptal (na foru ktere je tematicky presne) a ty ikdyz znas odpoved tak ze sebe vypotis tohleto...
hero je hero, to je jasne :)

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od DeToX » úte 15. zář 2009 20:59:53

Ramon ma pravdu, je tu dokonce primo vlakno o delani screenshotu (teda pokud se nepletu). Proste nekteri lidi hledat chteji a jini ne!



grekos
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 09. zář 2009 23:59:45
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od grekos » úte 15. zář 2009 21:01:33

v tom pripade je lepsi hodit link na vlakno kde se to resilo a ne ze ho odkaze dost divnym zpusobem na google....a co se tyce vyhledavani tady-taky to neni zadna vyhra...
hero je hero, to je jasne :)

Uživatelský avatar

cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od cryingfreeman » úte 15. zář 2009 21:23:14

no ja musím súhlasiť že nové vyhladavanie je možno horšie než minule
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman


kromsa
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 10. kvě 2009 22:17:20
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS - Gtab 7 - SE Xperia mini - HD2 - SGN
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od kromsa » úte 15. zář 2009 21:43:29

ja fakt nepochopim ze je pro nekoho lepsi ptat se na foru na takovoudle kravinu { a doufat ze se nekdo nekdy ozve } nez napsat do googlu "screenshot app for android" a mam za 5 sekund vsechno co potrebuju.. a kdyz uz ne takhle tak staci napsat screenshot site:androidforum.cz a mam vysledku ze to ani neprectu... { a to jen z androidfora + wiki }

Asi sem divnej, ale nejdriv nez napisu nekam dotaz, tak se pokousim najit vsechno sam prez google... :mrgreen:

http://www.utfg.net/?s=screenshot-site:androidforum.cz
SGS - ICS ; Gtab 7 - ICS ; HD 2 - WP7 ; SGN - ICS

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od nFiX » úte 15. zář 2009 21:51:26

OT: osobně mi nové vyhledávání našlo zatím vše, co jsem potřeboval! ;)


matata
Robot
Příspěvky: 1185
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od matata » úte 15. zář 2009 21:55:13

OT2: :D I kdyz jsme s nFixem meli neshody, v tomhle se ho musim zastat ;-) nové vyhledávání je super... I na foru je vetsi poradek a to co chci uz konecne najdu, ale to, ze nekdo neumi hledat... tak se to proste musi naucit. Mně to taky přijde jako samozřejmost, ale podle mě umět něco vyhledat na internetu, chce jistou dávku umu a myšlení. Znám bohužel spoustu lidí, kteří prostě hledat neumí, prostě jim to hlava nějak nebere... Tak proto bych navrhoval, zdrzet se blbych poznamek, jedinci taktne napsat, at priste zkusi vyhledat sam, hodit mu odkaz a lock topic...

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od Case » úte 15. zář 2009 22:12:40

grekos píše:tyo neverim co ctu :D ramon.dexter... sorry ale kdyz nazvu tvou reakci arogantni tak jsem jeste hodne mirny....stakovym odkazovanim porad na google muzete rovnou forum zrusit resp. zrusit vsechny temata a nechat uprostred akorat vyhledavaci okno googlu... neuveritelne jak jste nekteri omezení...proste se zeptal (na foru ktere je tematicky presne) a ty ikdyz znas odpoved tak ze sebe vypotis tohleto...
Nesnáším lidi, co nejsou do nalezení řešení svého problému ochotni vložit ani o ždibec víc úsilí, než že se někde zeptají a posléze sedí a čekají, až jim někdo strčí odpověď až pod nos, nebo ideálně vše vyřeší za ně, aby nemuseli dělat opravdu vůbec nic. Stále jich bohužel přibývá. Proč by měl někdo ztrácet čas odpovídáním, když je sám tazatel tak líný a/nebo neschopný, aby se alespoň POKUSIL svůj problém nejdřív vyřešit sám? I proto mám na stránkách speciálně vypíchnutý tenhle velice výstižný text (bohužel nejsem jeho autorem):

http://www.edgeoftheworld.cz/jak-se-spravne-ptat/

Není dobré si plést diskusní fóra s vyhledávacím enginem. Jen jedno ze zmíněných je určeno pro opakované zadávání shodných (a triviálních) dotazů.


grekos
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: stř 09. zář 2009 23:59:45
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od grekos » úte 15. zář 2009 22:24:44

to nic nemeni na tom ze jsem reagoval hlavne na styl odpovedi na otazku a na to ze porad akorat same odkazovani na google... a navic ty kecy kolem ted :D prehanka kluci.. zase to neberte az tak vazne.

Edit:
misto povrchnich komentu jste nekdo mohl rovnou zkraje poslat odpoved typem
http://www.utfg.net/?s=screenshot-site:androidforum.cz kde si po kliknuti dotazovany precte ze je nouma co neumi hledat a staci... a ne ze proste hrrrr do nej stylem "neumis hledat" atd atd...
Naposledy upravil(a) skooopa dne stř 24. lis 2010 19:13:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Používej EDIT! Místo psani nekolika příspěvku po sobe!
hero je hero, to je jasne :)

Uživatelský avatar

d0paroma
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: stř 25. úno 2009 22:49:58
Reputace: 0
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od d0paroma » stř 16. zář 2009 6:06:36

Tak sem taky hledal a našel sem akorát Screenshot 1.0.6 což byla asi poslední free verze, bohužel nejde na Cianogen mod.
Mám hloupou otázku pro ty co umí lépe vyhledávat,, Je nějaká free aplikace která funguje, nebo jsou jen placené?".
A nechci měnit kvuli tomu plochu, viz. Ahome atd.
Motorola M3888, Siemens MT50, Motorola V360, Sony Ericsson V630i, HTC-T-Mobile G1, Samsung Galaxy S2 - XEZ, oficial system 2.3.4

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od VeruSKa » stř 16. zář 2009 7:09:27

Co já vím, tak jediná aplikace přímo na screeny je ta placená ($2.99) screenshot Pak samozřejmě ty alternativní HOME, které ovšem screenují jen plochy, aspoň co já vím.
V PC to jde přes SDK (to já neumím). Osobně používám DeToXův RGB565<->obrázky - Konvertor v0.3 a jsem naprosto spokojená ;)

K OT o vyhledávání. Mně to najde to, co chci, až když zadám autora :roll: je to tím, že nepoužívám ty vaše "kouzla" s hvězdičkama a tak ;) (protože to neznám :roll: :lol: )
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od ramon.dexter » stř 16. zář 2009 8:17:59

grekos: ale ten styl odpovědi neni sám o sobě náhodou zvolenej. Řídim se heslem "chytrému napověz, hloupého nakopni". A jak vás mam donutit aby jste se naučili sami hledat a řešit svoje základní dotazy? No musim bejt trošku nepříjemnej. A pokud se budete ptát na základní voloviny který si umí každej najít na netu, budu nepříjemnej. Prostě pokud něco chci, musim do toho něco vložit (svuj čas, píli a tak). To neni že někam hodim dotaz a čekam až mi na něj někdo odpoví.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

P1azer
Droid
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od P1azer » stř 16. zář 2009 9:15:46

grekos píše:misto povrchnich komentu jste nekdo mohl rovnou zkraje poslat odpoved typem
http://www.utfg.net/?s=screenshot-site:androidforum.cz kde si po kliknuti dotazovany precte ze je nouma co neumi hledat a staci... a ne ze proste hrrrr do nej stylem "neumis hledat" atd atd...

Mě to od tebe zase příjde jako velká neuctá k fóru. Když seš nováček, tak by ses měl ještě tuplem snažit něco najit a pak se až zeptat (a pokud možné do nějakého už založeného topicu a né zakládat nové). Je to od tebe neúcta a nerespektování toho, co se tady lidem (myslím "adminům") podařilo vybudovat... :!:

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od MrPedro » stř 16. zář 2009 19:21:14

d0paroma píše:Tak sem taky hledal a našel sem akorát Screenshot 1.0.6 což byla asi poslední free verze, bohužel nejde na Cianogen mod.
Mám hloupou otázku pro ty co umí lépe vyhledávat,, Je nějaká free aplikace která funguje, nebo jsou jen placené?".
A nechci měnit kvuli tomu plochu, viz. Ahome atd.
Nejjednodussi reseni je pomoci DDMS (soucast SDK, ale funguje samostatne).
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.


wenom
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 24. lis 2010 18:58:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Twitter: wenom64

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od wenom » stř 24. lis 2010 19:07:28

tak jako zajimavy.. zadam si do google co potrebuju a prvni odkaz me hodi sem.. stacilo mit v druhym prispevku odpoved (odkaz) a bylo by to jak ma byt.. misto toho se tu hadate..

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od Mishack » stř 24. lis 2010 20:25:48

Co se tyce screenshotu, tak uz se to tu opravdu resilo nekolikrat. Prikladam jen odkaz na to, co funguje me.

Kód: Vybrat vše

http://androidforum.cz/ako-spravit-screenshot-t6859.html?hilit=screenshot#p95789
Jinak naprosto souhlasim s Case. Sam sem tu uz pred nedavnem psal vice mene to same (bylo promazano). Jen doplnim, ze takovi lide me [CENSORED] obecne... ne jen tady na foru.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Vyfocení obrazovky

Příspěvek od ramon.dexter » stř 24. lis 2010 21:07:42

Téma uzavřeno. Pro screenshoty tu máme dvě další témata kde se to řeší, neni třeba to řešit ještě tady. A chování moderátorů už vůbec ne, ví proč se chovají jak se chovají.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Zamčeno

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host