Správa telefonuHTC explorer a instalacia aplikacii

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » sob 11. srp 2012 13:03:40

Ahojte, prosim o radu lebo uz neviem ako dalej. Dcere sa podarilo odynstalovat mobilu facebook for android a teraz to nejde nainstalovat. Stale len prebieha nacitavanie a instalacia a cely den to bude zapnute a nic nenaisntaluje. Tiez mi zahlasi telefon ze su aktualizacie pre aplikacie a ked dam aktualizovat tak nic neaktulaizuje stale dookola prebieha stahovanie a nic nestahuje . Stahujema aktualizujem cez wifi .
Niekedy som jednoducho v markete klikol stahnut nejaku hru a stahlo sa bez problemou za par sekund a teraz nemozem ani nic nove nainstalovat.
Neviem ci je to normalne ale v nastavenia- spravca aplikacie - mam v system android akoby nic vsade same 0 - to znamena ze nie je nainstalovany android????




Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od LivArt » sob 11. srp 2012 13:07:14

Stačí chvíli počkat, ono to ty velikosti vypíše...
Odinstalovat android nejde.
Funguje ta wifi správně?
Je v telefonu market nebo už play store? Jaká verze?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » sob 11. srp 2012 19:20:05

Ahoj, wifi funguje spravne,
system android ani po hodine nic nevypise stale je tam 0,00 B
mam obchod play nainstalovany alle aj cez internet ked dam stahovat tak nestahne,
skusal som vybrat baterku a nic,

Tiez by som sa chcel opytat preco mam v:
nastavenia - informacie o telefone - bateria - dialer az 46 % ked za cely den nikde nevolam?

Novy poznatok wifi pracuje ze sa pripojim a pozeram internet ale stahovat nemozem zistil som to ze na namesti z verejneho wifi stahovat aj akutualizovat mozem ale z mojej wifi to nejde takze chyba bude pravdepodobne vo wifi. Da sa to nejak spravit??????

Ale telefon system sa mi aktualizoval z mojej wifi iba asi aplikacie nemozem stahovat a aktualizovat

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od LivArt » ned 12. srp 2012 8:11:07

Změň DNS servery v routeru na 8.8.8.8 a 8.8.4.4.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » ned 12. srp 2012 9:53:54

Ahoj prosim ta ja som uplny laik mame doma wifi krabicku. Ako sa do nej dostanem? A kde to amm hladat? Neovplivni to tym aj nase notbuky? Doteraz sme aspon co sa tyka notebookov mohli stahovat nejake veci nerad by som tam nieco pobabral.
A do routru sa mam dostat cez notebook? Ak ano nemozes napisat postup?


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od LivArt » ned 12. srp 2012 9:58:21

Univerzální postup je takový, že (ideálně v počítači) zadáš IP adresu toho zařízení, vyjede ti požadavek na jméno a heslo, ty ho tam zadáš a v sekci WAN si někam opíšeš současné DNS a pak je nahradíš těmi od googlu (8.8.8.8 a 8.8.4.4). Ale IP adresa, jméno a heslo jsou u každého modelu jiné.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » ned 12. srp 2012 10:13:49

a da sa to aj cez notebook pripojeny cez wifi aleo musi byt snura z routra v notebooku?
-IP adresa kde ju najdem?
- a kde najdem v pc pristup k routru?
- a kde najdem sucastne DNS ?

Ak to zmenim nestane sa ze niekto sa dostane na moje wifi a budem moct stahovat veci z internetu ako doteraz?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od LivArt » ned 12. srp 2012 10:21:45

IP routeru je pravděpodobně nastavena jako výchozí brána u současného připojení. Případně kompletní údaje (IP adresa, přihlašovací jméno a heslo) najdeš na štítku na routeru nebo na netu. U každého modelu jsou ty údaje jiné.
U změny DNS je vcelku jedno, jak jsi připojený do sítě, klidně můžeš přes wifi.
Současné DNS budou vyplněné v tom nastavení, ty je budeš měnit. Nezapomeň si je pro jistotu poznamenat.
Na funkčnosti připojení se nic nezmění, všechno bude jako předtím. DNS server je zařízení, který ti změní ip adresu (čísla) na webovou adresu (písmena) a opačně. Na zabezpečení wifi sítě se nic nezmění. Jediný dopad může být pozitivní - jelikož google DNS jsou pravděpodobně rychlejší, můžeš dostat nižší odezvu (ping).
Přístup k routeru je stylu: zadáš do webového prohlížeče IP adresu toho routeru, jak jsem psal výše.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » ned 12. srp 2012 10:56:07

No tak skusim maturovat dufam ze nic nepobabrem. Zatial dakujem skus mrknut aby si mi nieco poradil ak nebudem vediet nieco skusim po obede

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od LivArt » ned 12. srp 2012 10:58:46

Tak základ by byl sem třeba napsat, co je to vlastně za router. ;)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » ned 12. srp 2012 11:11:52

Tenda W311R / R+ je to tento ale ja sa neviem dostat k pripojeniu davam do vyhladavaca nejake cisla a nic asi bude musiet nejaky odbornik to urobit
;)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od LivArt » ned 12. srp 2012 11:15:40

Výchozí údaje (podle manuálu) jsou:
IP adresa: 192.168.0.1
Jméno: admin
Heslo admin

Zdroj: tady

Ale tak jestli se na to necítíš, tak to můžeš nechat na někom jiným...
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » ned 12. srp 2012 11:27:27

sused nam napajal router tak to zverim jemu ak bude doma :)


Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » ned 12. srp 2012 20:24:30

Ahoj tak nepomohlo prepisanie.
Ak sme to spravne prepisali tak su tam 2 kolonky v hornej sme dali same 8 a dole tie so 4 ako si pisal a nic.
Sused ma tiez HTC a ani jeho mobil nestahuje z nasej wifi a so susedovej ide stahovat takze chyba bude najskor v routry. Nevies este nieco kde hladat chybu?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od LivArt » ned 12. srp 2012 20:41:20

On ten router by chtělo třeba ještě restartovat.
Můžeš zkusit ještě ručně aktualizovat Play store - http://dl.apktops.com/app/201207/Google_Play_3.7.15.apk
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » ned 12. srp 2012 20:44:31

Dobre sme to urobili?
prihlasili a v:
Advanced Settings - DNS Settings a v tych oboch kolonkach sme natukali tie cisla ale restartovat roueter sme nedali.
Trebalo ??
Sused odysiel do rpace pride az v utorok ale ja by som snad vedel ak poradis ako sa restartuje router

Este neviem ci pomoze raz v mobile vypisalo: chyba: kod 924 ale neviem ci to ma nieco spolocne s tym

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od LivArt » ned 12. srp 2012 20:48:49

Router se restartuje tak, že se vyškubne ze zásuvky a zas se tam zapojí zpátky. ;)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » ned 12. srp 2012 20:59:46

tak to uz skusim zajtra uz viem ako sa dostat do routra a zmenit tie cisla.
A ako som pisal sme zmenili dobre tie cisla v dobrom odeleni?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od LivArt » ned 12. srp 2012 21:15:14

Jelikož router Tenda nemám, tak to nemůžu posoudit, ale pravděpodobně ano.
Můžeš zkusit ještě ručně nainstalovat tu nejnovější verzi aplikace Google play store.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
slovacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: čtv 07. čer 2012 21:54:06
Reputace: 0

Re: HTC explorer a instalacia aplikacii

Příspěvek od slovacik » ned 12. srp 2012 22:16:16

Tak po nainstalovani tej tvojej verzie uz to funguje takze problem vyrieseny :o
Akurat neviem ci sused nieco nezmenil v routru lebo nejak sa pomalejsie nacitavaju stranky ale to moze byt len nahoda ale v kazdom pripade uz to ide stahovat. Dakujem za trpezlivost a rady .

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host