Správa telefonuAko vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od Renik » čtv 01. lis 2012 17:23:50

Ahojte,

v nedeľu cestujem na 2 dni do Nemecka a bol by som dosť nerád, keby mi prišla "hviezdna faktúra" práve kvôli internetu v mobile. Dá sa nejakým spôsobom zabrániť, aby sa zariadenie pripájalo do internetu, keď som mimo Slovenska?

Ďakujem





CzechFencer
Stálý androiďák
Příspěvky: 141
Registrován: sob 13. říj 2012 20:07:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2
Twitter: CzechFencer
Kontaktovat uživatele:

Re: Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od CzechFencer » čtv 01. lis 2012 17:36:24

Deaktivovat datové přenosy, dokud se nevrátíš na Slovensko?
Jinak nevím, jak to dělá Note 2, ale na mém Galaxy S2 je možno zrušit datový roaming, takže se v zahraničí nepřipojí ani se zapnutými datovými přenosy.
Naposledy upravil(a) radegast dne čtv 01. lis 2012 20:10:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!
Samsung Galaxy S2 + Android 4.0 ICS
Mé projekty: BrainCalc - Měnové kurzy - Digitální hodiny

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od Renik » čtv 01. lis 2012 17:52:57

V nastaveniach som našiel:
Nastavenie - Ďalšie nastavenia - Mobilné siete - Dátový rouming (mám to vypnuté). Logicky by to teda malo byť to, čo hľadám, tak snáď mám pravdu :)


CzechFencer
Stálý androiďák
Příspěvky: 141
Registrován: sob 13. říj 2012 20:07:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2
Twitter: CzechFencer
Kontaktovat uživatele:

Re: Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od CzechFencer » čtv 01. lis 2012 17:55:56

To je přesně ono. 8-) A mám vyzkoušené, že funguje tak, jak má.
Naposledy upravil(a) radegast dne čtv 01. lis 2012 20:10:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!!!
Samsung Galaxy S2 + Android 4.0 ICS
Mé projekty: BrainCalc - Měnové kurzy - Digitální hodiny


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od ludekbrno » čtv 01. lis 2012 18:13:36

Ale když si pro jistotu vypne i všechny datové přenosy, tak to neuškodí :)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od Renik » čtv 01. lis 2012 18:37:20

Dakujem pekne za odpoved :-)


doonio
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: pát 18. lis 2011 23:34:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black
Tablet: Pipo T9 32GB
Rom: Zeus 7.06

Re: Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od doonio » sob 22. pro 2012 23:41:26

Já mám trochu jiný problém, Mobilní sítě i roaming mám zakázané, ale i přesto dle data trafficu mi mobil za poslední den stáhl bez mého svolení cca 2kB, já vím nic to není, bude to pakatel...ale jde mi o princip, nemám datový tarif, takže O2 mě kasíruje za každý stažený kB, ale co mě víc hlodá jak si systém může dovolit když mám mobilní sítě, zakázané někam připojovat. Zkoušel jsem i úplně zrušit APN, ale ani to nejde(popřípadě vytvořit novou neexistující,ta zase nejde uložit :oops: ),myslím si že si to natáhla SIMkarta, protože telefon mám ani né týden,nikde jsem nikoho nežádal o aktivaci APN - O2 Internet a O2 MMS.

Má někdo nějakou radu jak tyto mobilní sítě opravdu zakázat, protože defaultní aplikace v Androidu si dělá co chce.
Siemens A50 (?-2003) => Samsung SGH-E100 (2003-2007) => Nokia N82(2007-2012) => LG Optimus Black(2012- ?)


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od ludekbrno » ned 23. pro 2012 6:23:30

Pokud vypneš mobilní data a data v roamingu, tak to prostě není možné. Kde ty 2kb vidíš? Počkej si na výpis operátora, jestli to tam bude.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

jzak
Stálý androiďák
Příspěvky: 235
Registrován: pon 23. led 2012 22:31:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black
Tablet: Acer Iconia Tab A101
Rom: ZEUS v7.1/CM10
Bydliště: Pardubice

Re: Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od jzak » ned 23. pro 2012 7:48:26

Na O2 jde zakázat datový roaming, zasláním nějaké SMS. Musíš se podívat na stránky SK 02, v čechách to jde.
LG už nikdy. Google je BEST!


doonio
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: pát 18. lis 2011 23:34:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black
Tablet: Pipo T9 32GB
Rom: Zeus 7.06

Re: Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od doonio » ned 23. pro 2012 10:37:08

S O2 to určitě nějak prodiskutuju, jak říkám nejsou to MB že by mě to zrujnovalo rozpočet,ale mobilní sítě jsou zakázaný, roaming taktéž, a i přesto mi to v "My data Manager" ukazuje že si to za včerejšek nějaka "služba operačního systému" stáhla 2kB dat, nevím na co, nevím proč.
Siemens A50 (?-2003) => Samsung SGH-E100 (2003-2007) => Nokia N82(2007-2012) => LG Optimus Black(2012- ?)


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Ako vypnúť mobilné dáta v zahraničí?

Příspěvek od ludekbrno » ned 23. pro 2012 11:36:12

Hele, nespoléhej na nějakou aplikaci, ta může lhát. Řeš to až to budeš mít na faktuře O2. Klidně se vsadím, že tam nic nebude.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti