Správa telefonuLetecky rezim zapnuti v case

Moderátoři: don_alex, radegast

Zamčeno

Autor tohoto vlákna
sinco
Droid
Příspěvky: 2207
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od sinco » sob 13. dub 2013 0:29:37

Do ted jsem pouzival na ICS Phoneweaver. Po zmene telefonu na nexus 4 s JB uz tato app ma problem s prepnutim na profil letecky rezim. Tenhle profil se zapnul pred pulnoci a zustal nez jsem to zmenil. Nevstavam kazdy den rano do prace, a tak jsem prepinal na den rucne. A zhanim app ktera by umela to stejne a plus letecky rezim. Jen se mi nedari ji najit. Muzete mi prosim poradit nejakou app ktera by umela prepnuti v case letecky rezim ? Dekuji


Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G


Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od Mishack » sob 13. dub 2013 0:56:11

Myslím, že to bude umět jakákoli aplikace na správu profilů. Timeriffic, Llama např. Pokud chceš něco sofistikovanějšího zkus Tasker.

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Autor tohoto vlákna
sinco
Droid
Příspěvky: 2207
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od sinco » sob 13. dub 2013 13:34:28

Zkusil jsem Llama. Nastavil jsem prepnuti na rezim letadlo podle lokace. Na PhoneWeaveru jsem to, jeste na ICS zkousel. A fungovalo to podivne. I kdyz sem byl cca 10km daleko od mista kde melo dojit k offline a to jeste az pred pulnoci, tak to kolikatrat preplo do let. rezimu i ve dne. A to nekolikrat. Takze lokaci jsem vypnul a nechal jsem to pouze na cas. Se zmenou HW i androidu let. rezim nefunguje. Nejsem sam a je to jen na JB.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od ramon.dexter » sob 13. dub 2013 14:25:09

Trošku přemýšlej. Lokace se ti primárně chytá podle buněk mobilní sítě. Když je telefon v režimu letadlo, nemá si jak říct o polohu, proto se ti nevypne.

A upřímně, jestli chceš něco, co funguje na 100%, použij Tasker. Není mu co vytknout.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od Mishack » sob 13. dub 2013 15:31:18

Je super, ale taky ma svy mouchy...

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11347
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od Jumbo78 » sob 13. dub 2013 19:19:48

Mouchy má jen proto, že s ním lidi neumí...
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


dizzy2012
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: stř 31. říj 2012 10:29:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V987

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od dizzy2012 » sob 13. dub 2013 19:45:35

Ja mám normálně v telefonu (android JB) v nastavení polozku v sekci systém - naplánovat vypnutí/zapnutí, kde nastavím, kdy se ma telefon vypnout (můžu vybrat den). Rano na telefonu zazvoní budík a zeptá se, jestli chci zapnout telefon. Takže nějaké prepinani na letadlo pres noc moc nechapu. Večer se mi telefon sam vypne, ráno pomoci budiku zapne. Jednoduché.

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od Mishack » sob 13. dub 2013 19:54:30

Jumbo78: Mouchy ma například takové, ze mu dělá problém nastavit silent mod. Mám task a v něm at nastaví display a silent mod. Display nastaví, silent občas ano, občas ne. ...

Dizzy.. : Vypnutí a zapnutí telefonu? Telefonem myslíš fyzicky přístroj nebo GSM modul? Ptze zapínání telefonu(přístroje) na povel, drtivá většina přístrojů s androidem nema.

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


dizzy2012
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: stř 31. říj 2012 10:29:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V987

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od dizzy2012 » sob 13. dub 2013 19:57:35

Myslím fyzické vypnutí přístroje. Prostě mám nastaveno, at se mobil každý večer v 23:00 hod vypne a ráno se telefon pres budík zapne.:roll:

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od Mishack » sob 13. dub 2013 20:16:21

Ano, tak toto maji telefony z androidem naprosto výjimečně.

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


dizzy2012
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: stř 31. říj 2012 10:29:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V987

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od dizzy2012 » sob 13. dub 2013 20:37:20

Prave proto jsem nechapal, co tady vsichni resi s leteckym modem pres noc :) , kdyz telefon se mi proste vypne dle nacasovani.
snapshot100.jpg
snapshot100.jpg (24.6 KiB) Zobrazeno 4986 x

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od Mishack » sob 13. dub 2013 20:47:50

Upřímně řečeno nevím proč se tu vůbec řeší to vypínání. Není k tomu jediný rozumný důvod. Kromě nějakých extrémních případů, kdy si někde na samotě v lese na týden.

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


penik
Androiďák!
Příspěvky: 625
Registrován: ned 29. dub 2012 20:14:02
Reputace: 9

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od penik » sob 13. dub 2013 20:58:31

Jestli to nebude tím, ze původní dotaz byl na: letadlo.

Me také nefunguje automaticky ani v locale na JB.

@telefon    


Autor tohoto vlákna
sinco
Droid
Příspěvky: 2207
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od sinco » ned 14. dub 2013 10:05:53

Lokaci podle BTS zjisti jeste pred rezimem letadlo. A pokud souhlasi BTS, prepne telefon. A tak uz zustane. Pote nepotrebuji aby se prepnul na DEN, podle zmeny BTS. To si ho zapnu sam. A jeste je tam podminka v case. Aby k prepnuti podle BTS doslo az po 23 hodine. Odpoledne dojdu dom, bude souhlasit BTS a nikdo se mi uz nedovola. Takhle ne. Je fakt u me zbytecne aby byl telefon mel ON GSM po 23 hodine, kdyz jsem doma. Kdyz by neco mam pevnou od upc.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od Mishack » ned 14. dub 2013 10:17:01

Jak už tu bylo řečeno - Tasker.

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Autor tohoto vlákna
sinco
Droid
Příspěvky: 2207
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od sinco » pon 15. dub 2013 6:09:41

Zkusil jsem Llama. Nastavil jsem aby to bylo v case a podle BTS. Myslim ze to mam dobre nastavene a stejne se to neprepne. Mam dojem ze problem bude jinde. V Android 4.2= "Nepracujte s operačním systémem Android 4.2, protože změny oprávnění potřebných k přepnutí letový režim." jsem nasel u jedne app na marketu. To je jak s pristupem ke zmene 2G-3G. Widget ti to automaticky neprepne, hodi te do nastaveni rezimu 2G v androidu. Nema primi pristup. Obavam se ze Airplane Mode bude na tom stejne.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od ramon.dexter » pon 15. dub 2013 6:38:45

Komunikjeme tady s betonovou zdí, nebo s živým člověkem?

TASKER
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
sinco
Droid
Příspěvky: 2207
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od sinco » pon 15. dub 2013 8:57:37

Ja myslim s clovekem. Tasker mam koupeny. V tom problem neni. Ale vytvoreni pravidla uz mi hlava moc nebere. A po posledni aktualizaci se v tom uz nevyznam vubec. Mam ale na ICQ jednoho hodneho cloveka. Toho kdyz poprosim, tak mi profil vytvori. Ale musim pockat az se na icq ukaze.
Ale stejne v tom ma prsty google viz:

Kód: Vybrat vše

http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=40497
A nepomuze ani svecena. Mozna root. a ten zatim nemam.
Android 4.2.2
Prolezl jsem net a fakt u androidu 4.2.2 nema app 3tich stran pristup k prepinaci letadlo. Narizeni Google. A tecka. Tak se nam otevreny os Android pomalu uzavira nesmysly.
Tak co na to ramon.dexter a navrh app TASKER.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G


martys
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: úte 12. bře 2013 15:23:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 3330

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od martys » pon 13. kvě 2013 13:39:20

Mishack píše:Upřímně řečeno nevím proč se tu vůbec řeší to vypínání. Není k tomu jediný rozumný důvod. Kromě nějakých extrémních případů, kdy si někde na samotě v lese na týden.

(­)
To nejsou vůbec "extrémní případy", ale naprosto standardní, když jsou lidi dýl mimo dosah el. zástrčky. Např. přechody hor, různé jiné outdoorové akce, putovní tábory, cesty mi "klasickou civilizaci". A kvůli šetření energie obecně. Lidi jsou dneska už úplně zpitomělí různými "stand by"režimy apod. Tragická civilizačně-degenerační úchylka.


martys
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: úte 12. bře 2013 15:23:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 3330

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od martys » pon 13. kvě 2013 13:44:54

dizzy2012 píše:Prave proto jsem nechapal, co tady vsichni resi s leteckym modem pres noc :) , kdyz telefon se mi proste vypne dle nacasovani.
Jo, to je dobrá věc - to mám taky. Ale řeším ten budík. Budík sám o sobě totiž nezazvoní, pokud není mobil zapnutej. Mobil se dokáže probudit, ale bez zadání pin kódů nenajede a tudíž se ani neaktivuje budík. Ledaže bych se budil jen tou úvodní bootovací melodií. Ta je ale krátká a "málo zvučná". Hledal jsem, jak ji změnit, ale zatím z toho moc rozumný nejsem. Ve starých klasických mobilech to vše bylo jednodušší a logičtější, než v Androidu (přitom jsem předpokládal, že by to mělo být naopak).


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16742
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od ludekbrno » pon 13. kvě 2013 15:37:27

Jenomže to je tvůj problém, že nevíš co sis koupil. Ty máš s androidem kapesní počítač, který jako jednu z mnoha funkcí umí telefonování. Ale nemůžeš od počítače čekat, že bude fungovat jako starý klasický telefon, který kromě základních funkcí prakticky nic jiného neumí. Nikdo ti přece nebránil koupit telefon bez operačního systému, který bude fungovat podobně, jako ty staré telefony, včetně funkčního budíku ve vypnutém stavu a dlouhé výdrže. Ty chceš perpeetum mobile, které umí skoro totéž, co notebook a současně to bude jednoduché a energeticky nenáročné jako "hloupý" mobil. To prostě nejde dohromady a není to chyba Androidu, ale tvoje, že sis špatně vybral.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Letecky rezim zapnuti v case

Příspěvek od ramon.dexter » pon 13. kvě 2013 16:01:25

Není třeba dodávat nic. ludek řekl vše podstatné.

Jak jsem psal, tasker uměl režim letadlo zapnout i vypnout. Bohužel, po poslední aktualizaci toto neumí, takže to automaticky nastavit nelze. Blbý rozhodnutí, bohužel.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Zamčeno

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host