Správa telefonuSoft spánek?

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
radekpaos
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 01. dub 2013 9:15:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 997D

Soft spánek?

Příspěvek od radekpaos » ned 28. dub 2013 21:36:22

Ahoj, potřeboval bych na svém tabletu goclever vyřešit následující situaci - potřebuji,a by byl neustále probuzený, ale displej byl vypnutý. a to ke všemu tak, aby po doteku na displej se displej zapnul. Víte někdo o nějaké takové aplikaci, která by tohle uměla? Já zatím bohužel nic nenašel. HW tlačítko pro zapnutí bohužel nemohu z nějakých důvodů použít.





Autor tohoto vlákna
radekpaos
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 01. dub 2013 9:15:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 997D

Re: Soft spánek?

Příspěvek od radekpaos » pon 29. dub 2013 18:52:23

tak jsem pořád bohužel nic nenašel:( podle mne by to zase nemělo být tak nemožné, protože tablet i v soft sleepu vlastně pořád běží:(

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Soft spánek?

Příspěvek od ramon.dexter » pon 29. dub 2013 18:57:04

Bylo by fajn napsat, proč to tak chceš? K jakému účelu to má sloužit?
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Lubis
Androiďák!
Příspěvky: 357
Registrován: ned 07. říj 2012 20:03:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xperia Z3 compact
Mobil 2 / ROM: SE Xperia Neo/Zelly Cream
Rom: Zelly Cream

Re: Soft spánek?

Příspěvek od Lubis » pon 29. dub 2013 19:45:10

Aplikace urcite existuje , kdysi jsem, myslim na Svete Androida, cetl clanek o aplikaci, ktera funguje tak, ze uplne ztmavne displey a telefon je pri tom stale aktivni, jen si nepamatuju nazev. Psali o ni v souvislosti s prehravanim filmu na televizi z mobilu, kdy byl mobil pripojeny k televizi pres HDMI.

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft spánek?

Příspěvek od Mishack » pon 29. dub 2013 20:14:45

Musí to byt něco, co pracuje s digitizerem - ten je aktivní neustále. AFAIK tohle funguje pouze u Galaxy Nexus (PGM).

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu



Autor tohoto vlákna
radekpaos
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 01. dub 2013 9:15:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 997D

Re: Soft spánek?

Příspěvek od radekpaos » úte 30. dub 2013 7:33:18

chci mit tablet porad zaply, na stene, nebudu mit dostupne tlacitko na vypinani, je to zapustene do zdi. tak ho musim necim zapnout:)

Uživatelský avatar

ZeKe
Androiďák!
Příspěvky: 434
Registrován: pát 19. lis 2010 5:38:45
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Re: Soft spánek?

Příspěvek od ZeKe » úte 30. dub 2013 7:56:24

Sic netusim, zda to bude funkcni, nebo jestli mas root, ktery je potreba, nicmene pozadovanou funkcionalitu by melo asi mit tohle:
https://play.google.com/store/apps/deta ... eenstandby

Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft spánek?

Příspěvek od ghotic.ghotic » úte 30. dub 2013 7:58:58

Hledáš toto jen nevím jestli máš proximity
https://play.google.com/store/apps/deta ... oid.wsleep
@telefon
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!


Autor tohoto vlákna
radekpaos
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 01. dub 2013 9:15:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 997D

Re: Soft spánek?

Příspěvek od radekpaos » sob 04. kvě 2013 6:49:54

to bohužel nemám:(

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Soft spánek?

Příspěvek od ramon.dexter » sob 04. kvě 2013 8:03:55

Bóže božíčku, ty tady požaduješ naprosto specializovaný řešení a chceš na to použít první tablet, na kterej narazíš. Mohl bys chápat, že máš naprosto specifický požadavky, takže si to budeš muset buď sám naprogramovat, nebo si budeš muset vybrat odpovídající tablet. Na nějaký šetření nebo koupi za nižší cenu zapomeň.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft spánek?

Příspěvek od ghotic.ghotic » sob 04. kvě 2013 11:26:09

ramone teď jsi mě rozesmál :D ono první věc "koupit tablet" a ne goclever :D

@telefon
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!


Autor tohoto vlákna
radekpaos
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 01. dub 2013 9:15:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 997D

Re: Soft spánek?

Příspěvek od radekpaos » sob 04. kvě 2013 21:47:50

proboha, to jsou fakt úvahy. Jestliže mi na všechno, co od toho potřebuji stačí křáp za dva tisíce, je to OK. Sám jako hlavní mám Nexuse 7 i Samsunga Note 10.1, tohle je v podstatě terminál. Nemusím vyhazovat tisíce za něco dalšího, co nevyužiju. Nechci být předrážděný, ale proč kruciš odpovídat stylem všecko je blbě. Požadavek podle mne není nijak zvláštní, jo, možná taková aplikačka neexistuje a ho, možná si ji budu muset napsat sám. Ale proč vynalézat kolo, že?

Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft spánek?

Příspěvek od ghotic.ghotic » ned 05. kvě 2013 7:35:06

To není o vynalezani kola ale o tom ze chceš softwarově řešit nedostatek hardwaru. A to aby byť na nejmenší jas svítil pořád nepřipadá v uvahu?

@telefon
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!


Autor tohoto vlákna
radekpaos
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 01. dub 2013 9:15:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 997D

Re: Soft spánek?

Příspěvek od radekpaos » ned 05. kvě 2013 8:31:18

24 h denně na nejmenší jas je taky dost na nic, i když i nad tím jsem přemýšlel. Zapnout se musí umět, protože to tlačítko stejně nedělá nic jiného, než pošle někam nějakou informaci k zapnutí - fyzicky nic nezapiná (ve smyslu elektřiny). OS pořád běží, byť v nějakém šetřícím režimu. No a stačí jen, aby byl pořád zapnutý digitizér. Je ale možné, že se bez napsání vlastní app neobejdu:/

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Soft spánek?

Příspěvek od ramon.dexter » ned 05. kvě 2013 8:44:01

A jen tak mimochdem - co to takhle rozebrat, odpájet zapínací tlačítko, vytáhnout ho kabelem někam, kde bude dostupný?

Nezlob se na nás, ale pokud chceš takhle něco seriózně dělat, měl by sis zjistit, jakej HW to umí. Ne že koupíš první šmejd na kterej narazíš a pár strávíš dva měsíce řešením neřešitelnýho.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft spánek?

Příspěvek od ghotic.ghotic » ned 05. kvě 2013 8:54:24

Ještě mě napadá co volume? Na terminálu ho potřebovat nebudeš a nerozsviti se po jeho stisknutí? Pak jak píše ramon. Udělat vývod...

@telefon
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!


Autor tohoto vlákna
radekpaos
Stálý androiďák
Příspěvky: 97
Registrován: pon 01. dub 2013 9:15:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 997D

Re: Soft spánek?

Příspěvek od radekpaos » ned 05. kvě 2013 11:59:52

volume uz neni na tomto tabletu fyzicky (resp.je, ale hned vedle vypinace, tam je to ten samy problem:) ). ad rozeberat - prece jen bych ho zatim nechal v zaruce:) mne by se libilo jen ciste soft reseni i z elegantnich duvodu, prece jen to vypada lip zapnuti po stisku na displej, nez po stisku na tlacitko.

ot: ad prvni smejd apod. - no, to uz radeji nebudu komentovat:) holt asi atypicke pozadavky prilis irituji. ale treba nekdo uz neco takoveho resil a podobnoua plikacku ma. Neni treba vse shazovat stylem je to smejd, nepremyslis apod. Jsou lide, kteri tvrdili, ze letet nejde, ze zeme je kulata...


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5359
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 91
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Soft spánek?

Příspěvek od xanthor » ned 05. kvě 2013 13:20:19

Mě by jenom zajímalo, co budeš dělat, když se ti displej nebo celý tablet z nějakého důvodu (např. vybitá baterie nebo prostě zaseknutí systému, i když to by mělo vyvolat restart) přece jen vypne.


albru123
Stálý androiďák
Příspěvky: 160
Registrován: pát 01. úno 2013 22:36:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: T-Mobile HTC Desire X
Rom: Ofiko

Re: Soft spánek?

Příspěvek od albru123 » ned 05. kvě 2013 13:26:56

Předpokládám, že tablet bude stále na nabíječce, tam problém nebude. Pokud má root jako že asi ano, spuštění po restartu přece není problém.
Snapdragon S4 ROCKS!


Setenx
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: čtv 14. čer 2012 20:50:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Defy+ + DefyXT321
Tablet: Tab3
Rom: nie v mojom okoli
Bydliště: Brno

Re: Soft spánek?

Příspěvek od Setenx » pon 06. kvě 2013 23:17:43

Čo som skušal rozne Server-typ applikacie (web server,ftp...) tak niektore to mali v sebe nastavitelne. Dovoliť vypnuť display a wifi vždy online. Tym padom bol android/zariadenie v ľahkom spanku ale žralo to ajtak dosť energie. Bohužial som ich skusil už dosť (bezplatnych), tak ti nepoviem presne meno.

Na play som hodil očko a našiel:
https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result
alebo čosi z:
https://play.google.com/store/search?q= ... ton&c=apps
Don't make someone stupid! In short time more stupid people will emerge.

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host