Správa telefonuVypinani wifi

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
hamsa
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 30. zář 2010 10:51:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4

Vypinani wifi

Příspěvek od hamsa » čtv 04. črc 2013 10:23:45

Ahoj,

měl bych dotaz jestli někdo neznáte program který při vypnutém displayi vypne wifi připojení a a po probuzení znovu zapne.

Vím že tato funkce se dá nastavit přímo v nastaveni telefonu,ale s tím je trochu problém.
Když stahuju nějaký vetší soubor jako romku tak nechám telefon stahovat a display se vypne.
Ale když mám nastavené ať se vypne i wifi tak to stahování se automaticky přehodí na mobilní data a jede to dál.
Zrovna včera mi to soslo 400MB přes mobilní data než jsem si to zase uvědomil.

Chtěl bych nějaký přepínač který by vyhodnotil jestli je přes wifi provoz tak ať ji nevypíná i při vypnutém dispalyi ale až se soubor stáhne.
Když nechávám wifi zaplnutou nonstop tak to docela žere baterku.

Díky




Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2430
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od aldabubo » čtv 04. črc 2013 10:34:16

Tasker umí všechno.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


Autor tohoto vlákna
hamsa
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 30. zář 2010 10:51:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od hamsa » čtv 04. črc 2013 11:05:36

Díky za info.

Tasker vypadá dobře, akorát s nastavením bude asi trochu problém.
Můžeš mi poradit jak tam nastavit tohle?

Když se vypne display, tak by se počkalo 2 minuty než se wifi vypne taky, ale nevypne se po dvou minutách pokud rychlost stahovaní je vyšší než třeba 5KB/s.
Pokud pak klesne rychlost stahovaní pod 5KB/s tak by se to automaticky vypnulo.
A samozřejme po rozsvícení displaye by se znovu zapla a připojila.

Díky


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od ludekbrno » čtv 04. črc 2013 11:25:32

Nechci strašit, ale podle mě to je nereálné. Smartphone si pořád nějaké pakety z internetu sosá a těžko se odliší skutečná nečinnost. Ale když už jsme u toho, samotná wifi baterku skoro nežere. A pokud ty data, co přenese ve spánku wifi, bude telefon tahat přes mobilní data, tak to baterky rozhodne sežere o hodně víc. Podle mě ti baterku nežere wifi, ale nějaká aplikace, která se třeba na pozadí spustí při zapnuté wifi. Wifi žere podstatně méně, než mobilní data.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
hamsa
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 30. zář 2010 10:51:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od hamsa » čtv 04. črc 2013 12:35:23

Telefon něco pořád stahuje ale je to občas nějaký ten byte a ne stabilně více než xKB/s.
A wifi je docela velký žrout energie, ještě k tomu když ji člověk nevyužívá a chce aby byla pořád zapnutá tak pořád udržuje spojení s routrem a pokud není v dosahu známá síť tak vyhledává.
Oproti tomu mobilní data zůstávají zapnutá i když je zapnutá wifi akorát se primárně využívá wifi, při vypnutém telefonu je to už jen pak o spotřebě mobilních dat, což je skoro zanedbatelné.
Kdyby se Mobilní data vypnula při zapnutí wifi tak bys nemohl dostat ani MMS zprávu.

Už jsem po dlouhém hledání něco našel.
CleverConnectivity - prográmek dělá přesně co chci.
Nastaví se čas po kterém má vypnout wifi když je vypnutá obrazovka(třeba 2 minuty).
Po dvou minutách zkontroluje využití dat tak že testuje stahování po dobu x sekund(je to nastavitelné) a pokud se něco stahuje, tak nechá wifi puštěnou a otestuje to zase za x minut(taky nastavitelné). Pokud stahování skončí tak vypne wifi.Při zapnutí displaye automaticky wifi znovu spustí.

Jde to nastavit i pro mobilní data a synchronizaci a ještě další možné nastavení.Chvilku jsem to testoval a funguje dobře.Uvidíme při delším používání.



casesik
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: sob 13. dub 2013 9:21:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG L9II
Rom: 4.4 KitKat

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od casesik » ned 18. srp 2013 19:47:07

TO Hamsa prosim te jestli stale pouzivas program CleverConnectivity a jsi s nim spokojen byla by nejaka moznost poslat popis nastaveni je tam toho docela dost a jsem z toho dost zmateny.


petr1535
Androiďák!
Příspěvky: 324
Registrován: stř 10. lis 2010 8:52:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4
Tablet: Yoga 2-830F

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od petr1535 » pon 24. bře 2014 8:57:15

Já bych zase ocenil nějakou appku,kde by šlo nastavit,že pokud se pohybuju v prostředí s žádným GSM signálem,aby telefon neustále nezkoušel najít síť.Resp.,aby se dalo nastavit,že to zkusí třeba jednou za 30 minut.Matně si vzpomínám,že na některém z předchozích mobilů to šlo nastavit v základu. (Snad HTC Sensation???). Když jsem v práci v dílně,tak tam není žádný signál.A jsem -li v té dílně třeba 6h v kuse,tak telefon hrabe a hrabe a hrabe..... Existuje něco?Mluvím o GSM signálu,ne wifi. Díky předem


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od ludekbrno » pon 24. bře 2014 9:36:35

Neexistuje.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od LivArt » pon 24. bře 2014 10:35:05

IMHO by llama nebo tasker uměl po nějakým čase bez signálu nastavit režim letadlo, po nějakým čase ho zas vypnout a pokračovat takhle ve smyčce.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


petr1535
Androiďák!
Příspěvky: 324
Registrován: stř 10. lis 2010 8:52:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4
Tablet: Yoga 2-830F

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od petr1535 » pon 24. bře 2014 16:20:41

No,tohle mě taky napadlo,ale to je pro mě nepraktické.Nejsem v té dílně furt,jsou dny kdy jsem venku a to jsem na signálu,a není v tom žádná pravidelnost.Tak škoda,no.Tak i tak díky...
Možná že ale zafunguje trošku věc ta,že jsem v nastavení sítě nastavil natvrdo svého operátora.Teď se děje to,že jakmile nemám signál,tak mi na liště vyskočí trojúhelník s vykřičníkem,který oznamuje,že moje síť není v dosahu.Takže se to možná nesnaží nic vyhledávat?Zkusím to vypozorovat na spotřebách.

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od JirkaH76 » pon 24. bře 2014 17:48:11

Vzdyt to co pise LivArt je presne to co chces. O zadne pravidelnosti tam neni ani zminka :shock:


petr1535
Androiďák!
Příspěvky: 324
Registrován: stř 10. lis 2010 8:52:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4
Tablet: Yoga 2-830F

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od petr1535 » pon 24. bře 2014 19:03:44

Já vím,ale když už půjdu ven,tak chci být zase na signále stále.Já vím,jak on to myslí.Na dobu pracovní směny si nastavit pravidlo,že budu mít 30 minut letadlo,pak 5 minut bez letadla a tak v této smyčce až do konce šichty.To by bylo použitelné,pokud bych měl v té dílně denně práci(to myslím tou pravidelností).BTW,pokud by to tak bylo,tak bych přišel do práce,manuálně zapl letadlo a dál nic neřeším.Na konci šichty letadlo vypnu a fertyk.Jenže já jsem jeden v dílně,pak dva dny venku.Pak jsem tři hodiny v dílně,dvě hodiny venku,pak zas tři hodiny v dílně.A potřebuju,aby když jsem mimo ten signál,tak aby si telefon chvilku čuchal,zjistil,že není trvale signál,tak rapidně snížil frekvenci obnovování sítě,nebo výkon pro obnovu sítě,apod.Prostě když mám telefon v kapse a nemám v té dílně zrovna třeba čas s ním cokoliv dělat,tak mám na konci šichty 69% baterky (přesto,že jsem na něj nesáhl) a z té spotřebované energie je přes 50% signál GSM,jenom tím,že telefon furt hledá a hledá a asi na to vynakládá hromadu energie.Když jsem doma,kde je signál,tak za stejnou dobu při stejném používání,nemám 69%,ale 93%.
Ale to jsem asi ve Star Treku.Ale na některém minulém mobilu jsem to určitě měl.Možná to byla ještě HD2.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od LivArt » pon 24. bře 2014 19:05:40

Já jsem nepsal nic o tom, že by to mělo dělat jen někdy. Ty by sis naprogramoval, že když by telefon na nějaký čas ztratil signál (dejme tomu na minutu), tak by se přepnul do letadla na nějaký čas, třeba na půl hodiny. Po půlhodině by se zase z letadla přepnul zpátky a zkusil najít signál. Když by se mu to nepovedlo (za minutu), tak by se zase přepnul do letadla...
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


petr1535
Androiďák!
Příspěvky: 324
Registrován: stř 10. lis 2010 8:52:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4
Tablet: Yoga 2-830F

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od petr1535 » pon 24. bře 2014 19:09:27

No dobře a to v tom Taskeru by šlo nastavit tak,že pokud by do té minuty signál našel,tak už by letadlo nezapnul?To asi určitě ne,to už je umělá inteligence. :-D Já myslím,že tam jdou nastavovat jen pevná pravidla vázaná buď na lokaci,nebo na čas.Tedy zkoumal jsem to jen zběžně,ale nevím,nevím.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od LivArt » pon 24. bře 2014 19:14:18

Ale to pravidlo má podmínku, která je buď splněná (a pravidlo se provede) nebo není (a nestane se nic).
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


petr1535
Androiďák!
Příspěvky: 324
Registrován: stř 10. lis 2010 8:52:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4
Tablet: Yoga 2-830F

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od petr1535 » pon 24. bře 2014 19:17:40

Aha,tak to pak jo.Tak s tím zkusím polaborovat,byť nejsem úplně nejzdatnější v angličtině.Díky
Naposledy upravil(a) petr1535 dne pon 24. bře 2014 20:54:48, celkem upraveno 1 x.


petr1535
Androiďák!
Příspěvky: 324
Registrován: stř 10. lis 2010 8:52:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4
Tablet: Yoga 2-830F

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od petr1535 » pon 24. bře 2014 20:54:22

Ještě bych tedy vznesl dotaz lehce OT,ale nejsem schopen najít kloudnou odpověď.Když nechám zaplou GPS a Bluetooth a nemám spuštěnou žádnou appku,která by daná rádia momentálně využívala,berou si něco z baterky?Co mám nainstalované nějaké baterry monitory,řekl bych,že ne.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od LivArt » pon 24. bře 2014 20:55:37

Wifi určitě ano, neboť scanuje pásmo a hledá sítě.
Bluetooth může očekávat nějakou komunikaci, takže nějakou spotřebu mít taky bude.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od Pedro1 » úte 25. bře 2014 11:42:15

Zdar,
mam dojem, ze v tom taskeru, nebo Llame jde nastavit podle gps, ze ma zapnout letadlo a po jine pozici gps zase letadlo vypne. Pokud tam jde chytit gps.

pisu z Desire

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11350
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od Jumbo78 » úte 25. bře 2014 12:16:03

Těch podmínek se tam dá nastavit hodně... (aspoň v Taskeru)

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


petr1535
Androiďák!
Příspěvky: 324
Registrován: stř 10. lis 2010 8:52:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4
Tablet: Yoga 2-830F

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od petr1535 » úte 25. bře 2014 14:19:50

No, tam prave nejede absolutne nic. :?

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od dawidececk » úte 01. dub 2014 12:14:11

? V Taskeru jde "cokoliv" chceš :P

@telefon    
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5

Uživatelský avatar

KaCzaba
Androiďák!
Příspěvky: 481
Registrován: ned 30. led 2011 17:42:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: DHD

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od KaCzaba » úte 12. srp 2014 12:37:32

Zacal jsem zkouset setrit baterku kdyz mam praci v dilne a tel nejak nepotrebuji. Mam zaply jen 2g. A vyplou wifi. Ale v grafu u baterky mam porad plnou neprerusenou caru od wifi. Jak je to mozny?

Pisu z mobilu
SG-N3,root, cwm, omegarom 23

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od LivArt » úte 12. srp 2014 12:55:45

V nastavení wifi si vypni zjišťování polohy.
Ale spíš by ses měl zaměřit na to, která aplikace neustále chce tvou polohu.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

KaCzaba
Androiďák!
Příspěvky: 481
Registrován: ned 30. led 2011 17:42:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: DHD

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od KaCzaba » úte 12. srp 2014 13:35:56

Diky. Bylo to zaskrtly. Uz jsem to zrusil. Tak uvidime. Jinak umisteni mel povoleny messenger. To hleda polohu ikdyz jej zrovna nepouzivam?

Pisu z mobilu
SG-N3,root, cwm, omegarom 23

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Vypinani wifi

Příspěvek od LivArt » úte 12. srp 2014 13:39:16

Je to klidně možný. Nebo třeba nějaká aplikace na počasí.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host