Správa telefonuSmart Monitor Lite

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » pon 03. kvě 2010 10:03:46

Ahoj,
stáhnul jsem si tuhle aplikaci abych viděl, jestli náhodou nepřenášim mimo wi-fi i mobilní data a dneska v metru jsem málem dostal infarkt - ukázalo to asi 103MB na mobilním networku.. mobi lsem vypnul, ale na Vodafone mi to neukazuje nic nad rámec paušálu - stalo se někoho? Chyba aplikace? Nebo to Vodafonu jen trvá? :)
Díky
(Jiank těch 103MB sem měl podle aplikace stáhnout asi od vypnutí budíku po nastoupení do metra.. )

edit: Tak ty informace na vodafone jsou ke dnešním 6:22 ráno, vzhledem k tomu, že v 5:50 jsem měl podle aplikace staženo 0,01MB (což stejně nevím jak by se mi povedlo, používám APNdroid, byla vyplá synchronizace) a kolem 7:50 údajných 100MB nevím, jak mi pomůže. Takže jsem zase na prášky.


Xperia Mini Pro



Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » pon 03. kvě 2010 13:40:52

Omlouvám se za spam, ale topic už není vidět na hlavní stránce a já jsem teď opravdu dost vystresovanej a potřeboval bych radu ohledně té aplikace. :(
Xperia Mini Pro

Uživatelský avatar

Kubkolienka
Robot
Příspěvky: 780
Registrován: ned 28. úno 2010 11:39:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Mix 2S
Bydliště: BA

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Kubkolienka » pon 03. kvě 2010 14:03:21

A kde je problem? Ak spravne chapem nieco ti stiahlo 100mb co si zistil vdaka sml a neskor od vodafonu? Ak hej co s tym ma sml?
Samsung i5700 Spica - Spicanogen + Yonip - O2 SK
HTC Evo 3D - kaput. 3 krat sa mi meniť display nechcelo
Honor 7 - stock
Xiaomi Mi Mix 2s


Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » pon 03. kvě 2010 14:11:12

No právě, že ne. Na Vodafonu zatím není napsáno, že bych cokoliv stáhl. Ale ten údaj je z 6:22 ráno a mě SML řeklo kolem 7:50, že jsem postahoval 100MB - kde by mi telefon stáhl za hodinu a půl přes GPRS nebo co 100MB? 100MB čeho, když nebyl ani používaný v tu dobu? Jde o to, že jsem ráno v metru mobil vypnul a od té doby je vypnutý - bojim se, co by mohl nebo co postahovat, nemůžu si dovolit ani těhlech 100MB (pokud čtu správně je to 6000?!! 6000 za cestu na metro při které jsem telefon nepoužíval?!), ale nevím, jestli to nemůže být spíš chyba té aplikace.. potřebuju telefon používat...
Xperia Mini Pro

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od ramon.dexter » pon 03. kvě 2010 14:21:30

Proboha a zkoušel jsi ten telefon restartovat? Za cestu metrem se ti 100MB nestáhne ani náhodou, neboť tam neni signál. Tipoval bych to na 99% na bug kterej odstraníš restartem...

Plus ještě bejt tebou zřídil bych si ten nejzákladnější internetovej tarif, aby ses potom nemusel klepat kvůli pár zbytečným MB dat.

Pak si taky najdi něco o APNdroidu a začni ho používat.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Uživatelský avatar

CzechJoker
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 15. dub 2010 16:35:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iPhone 4S
Tablet: iPad 2
Rom: Nejsem
Kontaktovat uživatele:

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od CzechJoker » pon 03. kvě 2010 14:23:11

Neměl jsi na pozadí puštěné Google mapy? Jednou se mi v kapse pustily (na K770) a stálo mě to 600 Kč :(
Ještě se ti mohl aktualizovat systém, což?
iPhone 4S + iPad 2
dříve: Sony Xperia Go (používám jako AP v SK), LG Optimus One, HTC Tattoo


Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » pon 03. kvě 2010 14:26:54

Ne, nedělal jsem s tím ráno vůbec nic. Akorát jsem vypnul budík a všiml si, že mi to píše 0.01MB (den předtím 0.02MB), wifina byla vypnutá, synchronizaci jsem vypnul, protože mě napadlo, jeslti to nějak nestáhlo těch 0.01MB, i když nevím jak... Jak říkám - používám APNdroid tak jak by se to vůbec povedlo?
Mapy jsem nepoužil, mobil běžel celou noc a nestáhlo to nic (kromě těch 0.01MB samozřejmě).

Systém jako nemůžu vědět, ale jak to stáhne 100MB a co by mi to updatovalo? A jako 6000 za update systému, o který nestojím a kterému se snažím i externí aplikací zabránit? To snad nemůže být legální i kdyby se to dělo..
Xperia Mini Pro


Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » pon 03. kvě 2010 14:30:34

ramon.dexter píše:Proboha a zkoušel jsi ten telefon restartovat? Za cestu metrem se ti 100MB nestáhne ani náhodou, neboť tam neni signál. Tipoval bych to na 99% na bug kterej odstraníš restartem...

Plus ještě bejt tebou zřídil bych si ten nejzákladnější internetovej tarif, aby ses potom nemusel klepat kvůli pár zbytečným MB dat.

Pak si taky najdi něco o APNdroidu a začni ho používat.
Jo, teď jsem to zapnul (jak říkám, v metru jsem to okamžitě vypnul) a SML ukazuje 105MB v Mobilních sítítch dnes.
APNdroid jsem nainstaloval ještě dřív, než jsem tam poprvé strčil SIMku..


Ještě mě napadá - v metru jsem hrál dvě hryhttp://www.cyrket.com/p/android/org.mhgames.jewels/, ale to je normální první hra, kterou jsem si tam stáhnul a hraju ji v metru každý den. Jinak jsem s ním prostě neudělal ani Ň.
Xperia Mini Pro

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od ramon.dexter » pon 03. kvě 2010 14:35:30

Takže je to bug. Restartuj a podívej se co se děje dál.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » pon 03. kvě 2010 14:38:24

Co mám restartovat? Mobil jsem už restartoval (respektive jsem ho před chvíli zapnul, uviděl 105MB (což je mimochodem o 2MB víc, než než jsem to vypnul v metru) a radši to zase rychle vypnul..

Tak jsem zatim radši vyndal Simku - co se děje dál je, že SML počítá normálně wi-fi.. nějakých 0.16MB za google a synchronizaci... Mobilní data jsou na 105.35MB. (tzn dnes 105.32 + těch 0.03MB co jsem tam měl ze dřív)
Xperia Mini Pro


Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » pon 03. kvě 2010 14:58:15

Za paušály včetně balíčků XXX
Nad rámec paušálů 0 Kč
Celkem
(stav k: 03.05.2010 09:58)

wow, jestli je to teda pravda (ví někdo, kde jinde by bylo u Vodafonu vidět, kolik jsem postahoval?), tak smart monitor okamžitě mažu, hledám jinou aplikaci a autorovi bych nejradši jednu lísknul za infarkt v metru.
Xperia Mini Pro


Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » pon 03. kvě 2010 20:38:29

Tak jsem z toho zmatený - zkusil sem poslat zkušebně MMS (ještě jsem žádnou neposlal na I5700) a přičetlo to zase kB k mobilním sítím (k obou verzím smart monitoru shodně).
Neví tedy někdo, kde lze přečíst, kolik dat jsem teda podle Vodafonu stáhl? Telefon sem radši zase vypnul, potřeboval bych to vědět s jistotou a začít ho zase používat.. :/
Xperia Mini Pro

Uživatelský avatar

Kubkolienka
Robot
Příspěvky: 780
Registrován: ned 28. úno 2010 11:39:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Mix 2S
Bydliště: BA

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Kubkolienka » pon 03. kvě 2010 20:44:30

Na pocitanie dat pouzivam network monitor tak ked budes mat nizsi tlak skus to s tym nejak cheknut ci tam to nenabieha a v sml hej ;)
Samsung i5700 Spica - Spicanogen + Yonip - O2 SK
HTC Evo 3D - kaput. 3 krat sa mi meniť display nechcelo
Honor 7 - stock
Xiaomi Mi Mix 2s


Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » pon 03. kvě 2010 20:47:07

No já si už psal s tvůrcem SML a on se mě i ptal, jestli jsem nějak neměnil čas nebo tak a mě napadá jen, že jsem vypínal budíky.. Jestli se ale prokáže, že taková blbost ovlivlinila ten program a podělala mi celej den tak na jednu stranu budu mít velkou radost, ale na druhou u mě smart monitor teda totálně skončil. :)
Xperia Mini Pro

Uživatelský avatar

ifco
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: úte 13. dub 2010 22:02:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Twitter: ifcosk
Kontaktovat uživatele:

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od ifco » úte 04. kvě 2010 7:51:50

Nainstaluj si Data Counter Widget. Rata 100% spolahlivo. Max odchylka medzi tym co mi pise telefon a Vodafone je 1MB v prospech widgetu.
Samsung Galaxy S2 + A-Data 16GB Class 6 + Gingerbread 2.3
Moje AppBrain aplikácie


Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » úte 04. kvě 2010 9:21:51

ifco píše:Nainstaluj si Data Counter Widget. Rata 100% spolahlivo. Max odchylka medzi tym co mi pise telefon a Vodafone je 1MB v prospech widgetu.
stahnuto. a kde vodafone pise ty data prosim?
Xperia Mini Pro

Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Krokodyl » úte 04. kvě 2010 10:25:15

Já s úspěchem používám Call Meter NG , hlídá nejen data, ale i SMS a volné minuty s bohatým nastavením účtovacího obdohí, tarifikace ... a navíc je již i v češtině. Výsledky všech statistik jsou velmi přesné.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT


Autor tohoto vlákna
Poky
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: ned 18. dub 2010 17:22:55
Reputace: 0

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Poky » úte 04. kvě 2010 13:50:20

Tak musím říct, že ten smart monitor nejspíš vyloženě blbne.
Dneska mi započítal zase 3.19MB (teď 0.19MB za poslední minutku), ale data counter widget v "cell" neukázal ani ťuknutí, network monitor v "2G/3G" taky čistou 0.
Xperia Mini Pro

Uživatelský avatar

Creobroter
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: čtv 15. dub 2010 16:39:40
Reputace: 0
Bydliště: Topoľčany
Kontaktovat uživatele:

Re: Smart Monitor Lite

Příspěvek od Creobroter » stř 05. kvě 2010 9:02:33

Krokodyl píše:Já s úspěchem používám Call Meter NG , hlídá nejen data, ale i SMS a volné minuty s bohatým nastavením účtovacího obdohí, tarifikace ... a navíc je již i v češtině. Výsledky všech statistik jsou velmi přesné.
nevies jak v nom nastavim cestinu, prosim ta? a nevyhoda sa mi zda ze hadze aj wifi aj operatora , co sa dat tyka , do jedneho vreca
Samsung Galaxy S 5 white non root

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host