Správa telefonuprepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
lenkavlkova
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: úte 26. čer 2012 19:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od lenkavlkova » stř 19. bře 2014 11:37:56

ahojda vsem,

prosim o tipy..Shanim aplikacku pro android, ktera by umela sama prepinat mezi wifi a mobilnimi daty. Mam v mobilu prednastaveny 3 wifi site, na ktere se pravidelne pripojuji, ale kdyz odjedu mimo jejich pokryti, furt mi tel hlasi, ze hleda wifi pokryti. Existuje tedy nejaka aplikacka, ktera by umela, ze kdyz budu mimo dosah z tech wifi siti, tak by tel sam preskocil na mobilni data a wifi vypnul? dik




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od ramon.dexter » stř 19. bře 2014 11:42:40

1) Vypni si vyhledávání wifi sítích v nastavení. Ono to vyhledávání trošku žere, ale je to zanedbatelný.
2) Když opustíš signál wifi, mobil se automaticky připojuje na mobilní datovou síť.
3) Zapnutá wifi, která nepracuje, si bere cca 2% z baterky, takže není třeba tu wifi vypínat. Navíc, když se vzdaluješ od wifi, tak to snad vidíš, takže to můžeš ručně vypnout, ne? Bohužel, zautomatizovat by to šlo, ale je to celkem komplikovaný.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
lenkavlkova
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: úte 26. čer 2012 19:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od lenkavlkova » stř 19. bře 2014 11:45:03

supr. diik..to ja viim, ze si to muizu vypinat manualne kdyz se vzdaluji od wifi..ale malokdy si vzpomenu..zkusim to automaticke vyhledavani.O baterku mi ani tak neslo, spis jen o to jeho furt informovani, ze ma novou wifi sit v dosahu.dikaz.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11347
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od Jumbo78 » stř 19. bře 2014 11:53:35

Mohl by to umět Tasker...

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od ramon.dexter » stř 19. bře 2014 12:13:05

Jéžiš, takže je to o ikoně v liště? Tak si tý ikony nevšímej, na to fakt není potřeba další aplikace. To není jak kanónem na vrabce, ale jak atomovkou na šváby...

A jak říkám, wifi>pokročilé>odfajfkuj "oznamování sítě" a je to.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)



Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od Dušan2 » stř 19. bře 2014 16:45:00

Tohle funguje spolehlivě:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ager&hl=cs

Jakmile odejdu od předdefinovaných wifi sítí, tak se to přepne na data a naopak.
V nastavení baterie je vydět že se to opravdu vypne, když jsem to nepoužíval tak byla wifi jedna čára a teď pokud jsem mimo tak je mezera.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16742
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od ludekbrno » stř 19. bře 2014 16:57:32

A když se k těm sítím vrátíš, zase se to zapne?

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od ramon.dexter » stř 19. bře 2014 16:58:17

No a co jako? Zapnutá wifi bez přenosu dat žere zanedbatelně. Zbytečná aplikace navíc, která nedělá nic kromě toho, že uživatele nutí neustále zapínat wifi. Protože to samo nepozná, kdy se má wifi zase znovu zapnout.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2428
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od aldabubo » stř 19. bře 2014 16:59:16

WiFi Matic je dobrá aplikace. Něco takového by se v podstatě dalo naprogramovat v Taskeru. Zde už to někdo udělal za nás. Super pro někoho, kdo toto potřebuje. :yes:

BTW: Já osobně si wifi raději zapnu sám ručně, není to pro mě žádný problém. Ale to vyhovuje mě, jinému nemusí. :)
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od Dušan2 » stř 19. bře 2014 17:59:56

O nic se nestarám, ono to pozná podle místa že to má přepnout z dat na wifi a obráceně, prostě vidí že jsem u mobilního vysílače kde mám navolenou wifinu, tak to zkusí jestli je wifi v dosahu a pokud jo tak to přepne, je to trochu znát i na baterce, že vydrží déle a koukal jsem z ramky si to vezme jen 3 mb.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od radegast » pon 05. kvě 2014 19:06:40

Uniká mi něco?
Co mám androida, tak od začátku, bez žádné aplikace třetích stran, se mobil sám přepíná mezi wifi a mobilními daty.
Samozřejmě je třeba mít zapnuté oba, přiblížím se k dosahu známe wifi, telefon se přepne na wifi, vzdálím se z dosahu wifi, telefon okamžitě data přepíná na mobílní.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od JirkaH76 » pon 05. kvě 2014 19:35:52

Unika ti, ze zapnuta wifi zere baterku.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od radegast » pon 05. kvě 2014 20:18:17

Už tu někdo psal:
ramon.dexter píše:...Zapnutá wifi bez přenosu dat žere zanedbatelně.....
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od JirkaH76 » úte 06. kvě 2014 16:39:38

Ale 0 to neni, ze ne? ;-)

Uživatelský avatar

ac1893
Robot
Příspěvky: 931
Registrován: pát 16. pro 2011 2:23:15
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: One Plus 6t
Bydliště: Vintířov

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od ac1893 » úte 06. kvě 2014 16:43:19

Jo a to 1 až 2% něco řeší ?

nex4

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od radegast » úte 06. kvě 2014 18:59:22

JirkaH76 píše:Ale 0 to neni, ze ne? ;-)
Paranoia je nemoc a dá se léčit.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11347
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od Jumbo78 » úte 06. kvě 2014 19:01:11

Jak u koho a v jakém stádiu ;)
Sry za OT :D

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: prepinani mezi wifi a mobilnim internetem

Příspěvek od JirkaH76 » stř 07. kvě 2014 16:16:03

ac1893: me jsou 1-2% u ...
Ale autorovi puvodniho dotazu to jedno neni, takze nevim proc mu neporadit jak na to misto trolleni.

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host