Správa telefonuIP adresa AP

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Maco33
Stálý androiďák
Příspěvky: 115
Registrován: pon 10. zář 2012 11:10:13
Reputace: 0
Tablet: prestigio multipad pmp3370b

IP adresa AP

Příspěvek od Maco33 » ned 08. úno 2015 7:12:14

Prosel jsem kde co, ale jednoznacnou odpoved jsem nenasel :-(
Mam pripojeni poskytovatele pres wifi, dotazem mojeip se predpokladam zobrazuje IP adresa kterou pristupuje poskytovatel do internetu. Z AP-cka do sveho wifi routeru dostavam wan adresu 192.168.1.129 (brana 192.168.1.1) i po resetu. Da se nejak zjistit (androidem) IP adresa jeho AP kterym pristupuje do sve site? Zkousel jsem traceroute, traceret atd.atd. ale nikdy mi to trasu nevypsalo :-(
Diky za pripadne prispevky.





ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16742
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: IP adresa AP

Příspěvek od ludekbrno » ned 08. úno 2015 7:57:12

Co myslíš tím AP, přijímač wifi od poskytovatele? Te IP adresy nepřiděluje (funguje jako bridge), jen přenáší tu, kterou ti přiděluje DHCP poskytovatele, což je WAN na tvém routeru 192.168.1.129 a to je už adresa v rámci sítě poskytovatele. Traceroute by mělo fungovat, musíš to ale napsat ve spojení s nějakým existujícím serverem v internetu.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: IP adresa AP

Příspěvek od LivArt » ned 08. úno 2015 8:40:18

Maco33: máš v tom trochu (větší) hokej. AP (Access Point) == WIFI router. Tedy předpokládám, že od poskytovatele máš nějakou krabičku, ke které máš připojenej svůj router a chceš vědět adresu té krabičky zvenku. Na to slouží právě to mojeip.cz. A jestli je veřejná/neveřejná a statická/dynamická, to musíš vysledovat (což se třeba dělá tak, že se na routeru otevře webová administrace zvenčí, jenže to bys to musel v té poskytovatelově krabičce přesměrovat a do ní pravděpodobně přístup nemáš, takže ti vlastně ta samotná informace je k ničemu). BTW traceroute ti vypíše adresu jednotlivých uzlů po cestě, tedy tam bude adresa brány pro tvé WAN připojení.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresa AP

Příspěvek od djha53k » ned 08. úno 2015 9:41:28

Cokoliv co je 192.168. je interni = vnitrni = neverejna IP poskytovatele (ci domaci sit).
Coz znamrna, ze Tvuj poskytovatel ma zakoupeno jen par verejnych IP, ktere pak preklada do sve vnitrni site.
Takze aby Ti pak napr. fungovalo FTP z inetu, tak si u poskytovatele musis nechat nastavit presmerovani.
Vim to bo jsem presne tohle nedavno resil, jak s FTP, tak s VNC. Otazka je zda Tvuj poskytovatel bude tak ochotny, jak ten muj a natvrdo to nastavi na svych routerech nebo se na Te vy..., ze nic takovyho neposkytuje a rovnou Te odkaze na nakup vyrejne IP...
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6


Autor tohoto vlákna
Maco33
Stálý androiďák
Příspěvky: 115
Registrován: pon 10. zář 2012 11:10:13
Reputace: 0
Tablet: prestigio multipad pmp3370b

Re: IP adresa AP

Příspěvek od Maco33 » ned 08. úno 2015 10:39:47

Zdarec, diky vsem za prispevky a osvetleni meho dotazu. Ze 192.168.1.129 je interni adresou vnitrni site chapu, ale myslel jsem si, ze to je IP adresa LAN na AP a ne LAN adresa serveru pred AP (bridgem). Pravdou je, ze jsem se snazil vysledovat me pripojeni do internetu a pripadne, zda nejsou otevreny porty pro pripadny prenos videa (nebo ftp....). Traceroute jsem zkouse na google.com i seznam.cz, ale vzdy mi to dalo jen ip adresu cile. Tohle bych chtel dotahnout (vysvetlit) proc mi to nedava vsechny uzly na trase. Pomuzete?
Dik.


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: IP adresa AP

Příspěvek od LivArt » ned 08. úno 2015 10:45:01

Traceroute vypisuje uzly na trase, odkud trasuješ?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresa AP

Příspěvek od djha53k » ned 08. úno 2015 11:12:12

Trace Ti da minimalne uzly na vnitrni siti Tveho providera. Zda to ma povolene i pro vystup uz je jen na nem zda to povoli (-lil) nebo ne. Co vim tak nekteri to dost casto blokuji, nechapu proc.
Ta IP je IP tveho (koncoveho) PC. Kazdy prvek na siti (i vnitrni) musi mit svoji unikatni IP (nesmi se opakovat = na jedne site nesmi byt dve stejne IP, ale to by bylo na dlouhy psani ;) )
Pokud mas kabel, tak je to vzdy LAN, Wifi je Wifi, dle toho nic nepoznas, to je jen popis prenosu dat, tedy vicemeni nepodstatne ;)
Jaky jsou otevreny porty by ti mel rict provider, sam bys to mohl zjistit jen pokud bys vedel IP vstupniho routeru, kterych muze byt X, zda jsou nastaveny stejne vi opet jen provider. Navic ruzne mohou byt pouzity pro rozne veci...
Takze nejlip kdyz zavolas providerovi a zeptas se primo....
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16742
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: IP adresa AP

Příspěvek od ludekbrno » ned 08. úno 2015 11:47:11

Maco33:

Ne, tvoje AP nemá žádnou IP (ano, má nějakou pro vlastní administraci), ale ta ...129 je IP ve vnitřní síti poskytovatele, kterou ti přidělilo jeho DHCP. Co se týče otevřených portů, pokud to myslíš tak, že bys u sebe spustil třeba FTP a byl přístupný z internetu, tak na to zapomeň. Pokud o to poskytovatele nepožádáš, tak to otevřené být logicky nemůže. Pokud nemáš vlastní veřejnou IP, tak nestačí port otevřít, ale musí být směrovaný na tvoji konrétní WAN (ta ...129). Jak by poskytovatel mohl vědět, že má např. port 21 směrovat zrovna k tobě a ne někomu jinému? :-) Navíc tím směrováním k tobě zablokuje možnost směrovat ho ke komukoliv jinému v síti. Takže poskytovatelé toto dělat nechtějí, řeší se to objednáním veřejné IP.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
Maco33
Stálý androiďák
Příspěvky: 115
Registrován: pon 10. zář 2012 11:10:13
Reputace: 0
Tablet: prestigio multipad pmp3370b

Re: IP adresa AP

Příspěvek od Maco33 » ned 08. úno 2015 12:08:13

4LivArt:Trasoval jsem z tabletu pomoci IP TOOLS i z PC prikazoveho radku, cil google.coma seznam.cz. Vzdy vratilo pouze IP adresu cile. Asi to bude jak pise djha53k, netusil jsem,ze poskytovatele trasovani zakazuji. Jen ze zvedavosti, jak potom funguji VNC a TeamWiever, jedou asi protokolem http po 80-ce portu,co?
L.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16742
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: IP adresa AP

Příspěvek od ludekbrno » ned 08. úno 2015 12:13:01

Maco33:

Služby typu teamviewer fungují tak, že se nepřipojuješ z jednoho zařízení přímo na druhé, ale obě zařízení se připojí na server té služby, kde probíhá předávání dat. Proto nepotřebují veřejnou IP adresu ani port forwarding. (Na portech nezáleží, ve směru od tebe do internetu by neměl poskytovatel žádné blokovat).
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
Maco33
Stálý androiďák
Příspěvky: 115
Registrován: pon 10. zář 2012 11:10:13
Reputace: 0
Tablet: prestigio multipad pmp3370b

Re: IP adresa AP

Příspěvek od Maco33 » ned 08. úno 2015 13:12:22

4ludekbrno: Diky za info, zase je jeden o neco chytrejsi ;-)

Uživatelský avatar

djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: IP adresa AP

Příspěvek od djha53k » ned 08. úno 2015 18:15:39

Cokoliv co jde od tebe ven (porty ci IP) blokovany nejsou (pokud se tedy provider z nejakeho duvodu k blokovani nerozhodl).
Z inetu k Tobe ale nejsou porty smerovany (viz ludekbrno). Cili aby kdokoliv vedel jak se k tobe dostat, tak musi byt komunikace inicializovana (zacata) tebou (tvym pc).
Tata funkcionalita site se jmenuje NAT, polopaticky receno. Tvuj pc zacne komunikaci (napr google.cz) provideruv uzel (NAT server/route) si zapamatuje tvoji IP a pozada nadrazeny uzel o data, ten pak dalsi a dalsi az se dostanou k serveru Gugl, ten pak posle pozadovana data zpet az k uzlu providera, a protoze ten si pamatuje, zes o to zadal ty (tvuj pc/ip) tak ty data preda dal do vnitrni site k tvemu pc.
Tak nejak to hoooodne zjednodusene funguje na inetu. Ve skutecnosti je to o dost slozitejsi, bo je tam hafo kontrolnich mechanismu atd... toz tak ;)
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host