Správa telefonuSprava dat v roamingu?

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
KaCzaba
Androiďák!
Příspěvky: 481
Registrován: ned 30. led 2011 17:42:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: DHD

Sprava dat v roamingu?

Příspěvek od KaCzaba » sob 23. kvě 2015 14:30:49

Je nejaka aplikace na spravu dat v zahranici? V domaci siti zadny datovy limit nemam. Jelikoz jsem ted zacal jezdit na par dni v tydnu za hranice (porad EU) premyslim o nejakem datovem balicku. Nicmene od mi jde? Normalne mam nastaveny dost caste aktualizace dat u hodne aplikaci. Nechci jednu appku po druhe prenastavovat v roamingu a pak v CR zas zpet. Chtel bych mit par aplikaci kde by byl pristup povolen, neco jako white/black list. Jednou pro vzdy nastavit a neresit.
Nikdy jsem se timto problemem nezaobiral. Proste jsem tech par hodin byl za hranicema bez pripojeni. Ted tam travim delsi dobu. Da se s timto neco delat? Diky moc za rady


SG-N3,root, cwm, omegarom 23


Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Sprava dat v roamingu?

Příspěvek od Pedro1 » ned 07. čer 2015 17:38:47

Zdravim,
sice uz je to dva tydny stare, mozna jsi to uz vyresil.
Reseni by bylo zakazat aktualizace na pozadi, a pak je zase v CR povolit, jak jednoduche a nemusis kazdou apku prenastavovat zvlast nadvakrat.
Nebo, pak bys musel pouzit firewall, ale to potrebujes roota. A kazde apce, co nepotrebujes, zakazat pristup na net.
Naposledy upravil(a) Pedro1 dne ned 07. čer 2015 17:41:02, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
KaCzaba
Androiďák!
Příspěvky: 481
Registrován: ned 30. led 2011 17:42:06
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: DHD

Re: Sprava dat v roamingu?

Příspěvek od KaCzaba » ned 07. čer 2015 18:37:15

Tohle reseni bude asi nejlepsi no. Za ty dva tydny jsem se k tomuto taky prokousal. Ale nejsem v tom az tak zbehly, tak jsem potreboval potvrzeni domenek od nekoho kdo to toho vidi.
Firewall uz mam nainstalovany. Mam na white listu tech par aplikaci co jim povolim pristup. A pak jeste teda ty data na pozadi. Skoda ze to nejde nejak sloucit do jednoho kliknuti v nejaky aplikaci, nebo widgetu:-D
Firewall mam na jedno kliknuti, akorat ty data na pozadi se musi trosku do nastaveni.

Holt asi jina rychla volba neni, tak alespon toto. :-D
SG-N3,root, cwm, omegarom 23

Uživatelský avatar

tomasmedek
Robot
Příspěvky: 729
Registrován: pon 08. úno 2010 13:18:02
Reputace: 10
Typ mobilu / ROM: S10
Kontaktovat uživatele:

Re: Sprava dat v roamingu?

Příspěvek od tomasmedek » pon 26. říj 2015 8:11:21

Ahoj, našel jsem toto téma, které řeší podobnou věc jako já. Potřeboval bych jednoduše zakazovat aplikacím přístup k datům (když jsem v zahraničí). Moje drahá polovička má iPhone a ačkoliv jí jsem schopen "umlátit argumenty" skoro ve všem, tak zrovna toto je tam neuvěřitelně snadné a jednoduché.

Moje otázka tedy je: aplikace (ty firewally), které by to uměly na androidu, jsou funkční jen s rootem? Je to tak? Nebo existuje nějaká, která by to uměla bez rootu? Moc se mi rootovat nechce, lidi pak pindají, když telefon dál prodávám...
Měl/mám: NexusOne*NexusS*HTC Desire*Tab P1000*LGO2X*SGS2*Galaxy Nexus*SGS3*Tab10.1 3G*Note10.1*XperiaP*Nexus 7*Note2*Huawei P6*Padfone2*SGS4*Note3*Nexus5*HTC ONE M8*Galaxy Mega*SGS5*Note4*Nexus 7 II*Tab S*S6*S7 Edge*Note 7*S8+*Note 8, S9+, Note9, S10+, Note 10+

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Sprava dat v roamingu?

Příspěvek od Pedro1 » sob 07. lis 2015 15:55:07

Vetsinou potrebuji root prava, aby je moh zakazat na urovni systemu. Ale jsou i nejake bez roota, ale jak jsou spolehlive, nevim, protoze root mam, tak jsem je ani nezkousel.



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16742
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Sprava dat v roamingu?

Příspěvek od ludekbrno » sob 07. lis 2015 16:37:26

Ty bez roota tuším neumí blokovat komunikaci systémových aplikací. Každopádně Android s tímto v systému vůbec nepočítá a doinstalovaná řešení to berou nějakými oklikami, takže je to nespolehlivé a u některých telefonů to v závislosti na úpravách systému výrobcem nefunguje vůbec ani s rootem. Toto bohužel google nevychytal a myslím, že to je záměr v rámci minimalizace možností uživatele něco si nevhodně vypnout. Kdyby to chtěl udělat, tak na úrovni systému by to bylo velmi snadné. Dodatečná řešení nejsou spolehlivá, takže tazateli doporučuji se smířit s absencí této možnosti.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

jivo
Androiďák!
Příspěvky: 286
Registrován: sob 10. dub 2010 12:19:07
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN3 SE s ROM z XDA + neco nahradniho s XDA
Mobil 2 / ROM: pres SiemS25, Windows mobile, HTC, Zopo ...
Rom: AOSP; LOS; Nitrogen
Bydliště: Czech Republic

Re: Sprava dat v roamingu?

Příspěvek od jivo » ned 22. lis 2015 22:29:42

Zdravim,
neni to uplne OK, ale zakaz data na pozadi. Kdysi to blokovalo gTalk, ale Viber jede. Data funguji pote jen ve spustene aplikaci.
Ale vykasli se na CZ operatory, porid si dualSIM a v evetsiny zapadni Evropy se chytnes s Lycamobile
Poridte si internetovou "flasku", prostor na Dropboxu s bonusem +500MB : https://db.tt/Zo8BfPgc
Moje vyzkousene a doporucene aplikace.


xxxFIREFOXxxx
Stálý androiďák
Příspěvky: 52
Registrován: čtv 17. zář 2015 20:26:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung
Tablet: nvidia shield

Re: Sprava dat v roamingu?

Příspěvek od xxxFIREFOXxxx » ned 22. lis 2015 23:06:53

Ja som v unii 3 tyzdne zo styroch a riesim to takto.
Vypnute data na pozadi, aktualizacie povolene len cez wifi, komprimacia dat cez chrome. Data vypinam vzdy ked ich nepotrebujem. Kupujem si polgigove datove balicky v telekome. Keby som nehraval wotb, tak mi ten balicek vydrzi aj 2 tyzdne.

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host