Správa telefonudata gprs LEN pre icq

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
kolac
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 13. zář 2010 12:41:44
Reputace: 0

data gprs LEN pre icq

Příspěvek od kolac » pon 13. zář 2010 13:06:54

zdravim vas,

k internetu sa pripajam primarne z wifi, takze tam mi je mnozstvo prenesenych dat ukradnute, no prilezitostne pouzivam foun k komunikacii cez icqcko - teda nemam zakupeny ziadny zvyhodneny datovy balik od o2.

k veci: potrebujem program ktory mi ustrazi ked nastavim v settings "data enable " to ze ostatne aplikacie ako gmail a pod. nebudu pouzivat datove spojenie ktore chcem vyuzit len pre komunikaciu cez icq, existuje nejaky program alebo sposob ako toto nastavit ?

ps: doteraz som fungoval len na symbianovych nokiach, vcera som si zakupil orange boston, takze som uplny novacik :)

dakujem


Orange boston (Gigabyte GSmart G1305), fw APANDA 2.1


Uživatelský avatar

Elischka
Stálý androiďák
Příspěvky: 242
Registrován: úte 03. srp 2010 12:04:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire
Twitter: http://twitter.com/Elischka001
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: data gprs LEN pre icq

Příspěvek od Elischka » pon 13. zář 2010 14:17:06

Nemohlo by tohle řešit vypnutí dat na pozadí a automatické synchronizace?
TCDJTCJVDANCF

HTC Wildfire, Android 2.2.1


Autor tohoto vlákna
kolac
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 13. zář 2010 12:41:44
Reputace: 0

Re: data gprs LEN pre icq

Příspěvek od kolac » pon 13. zář 2010 14:35:19

tym datam na pozadi som stale dobre nepochopil - to sluzi na to ze ked som spojeny ci uz cez gsm alebo wifi, aby si mohli ostatne aplikacie ( aj tie ktore nepouzivam momentalne ) stahovat data z netu ? Ak ano tak myslim ze by to pomohlo :) dík

btw: ked mam "data disabled " a som pripojeny cez wifi tak vsetky datove prenosy idu LEN cez wifi ze ? ( nikdy som nezpozoroval ikongu 3g v stavovej liste, len wifi ikonu )
Orange boston (Gigabyte GSmart G1305), fw APANDA 2.1

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: data gprs LEN pre icq

Příspěvek od ramon.dexter » pon 13. zář 2010 15:00:35

Ano, pokud vypneš mobilní data, jedeš čistě jenom po wifi.
Ale pro tvý účely by se dal použít nějakej firewall, ty mají většinou black/whitelisty kde si můžeš nastavit kterým aplikacím to dovolí připojit se a kterým ne. Ale ty white/blacklisty zřejmě ovlivňujou i wifi.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
kolac
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 13. zář 2010 12:41:44
Reputace: 0

Re: data gprs LEN pre icq

Příspěvek od kolac » pon 13. zář 2010 23:37:32

vdaka, myslim ze je problem vyrieseny :)
Orange boston (Gigabyte GSmart G1305), fw APANDA 2.1



rudyshy
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: stř 03. lis 2010 14:07:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: wildfire +CM 7 - trapenie tento telefon
Bydliště: Brno

Re: data gprs LEN pre icq

Příspěvek od rudyshy » čtv 02. pro 2010 15:13:07

@kolac ja ksi problem vyriesil?

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12674
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: data gprs LEN pre icq

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 02. pro 2010 15:14:07

rudyshy: mrkni ještě o příspěvek vejš, řešení je tam načrtnutý
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: data gprs LEN pre icq

Příspěvek od skooopa » čtv 02. pro 2010 15:19:12

No ja bych jen dodal ze mozna je lepsi platit 150 mesicne za zakladni dat. tarif nez doufat v to ,ze mam firewall 100% dobre nastaven a "pusti" mi na net jen ICQ.Jelikoz pokud by se tak nestalo behem chvilky to bude nekolikanasobne drazsi nez celomesicni pripojeni k internetu.Nehlede na neustalou kontrolu nastaovani a premysleni o nove nainstalovanych aplikacich co by nahodou mohli na net...

Ale kazdej dle sveho uvazeni.
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


rudyshy
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: stř 03. lis 2010 14:07:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: wildfire +CM 7 - trapenie tento telefon
Bydliště: Brno

Re: data gprs LEN pre icq

Příspěvek od rudyshy » sob 04. pro 2010 11:08:03

ja se teda ptal jen ze zvedavosti.. ja mam neomezeny tarif u O2. takze to vypinam len doma ked som na wifi


THW
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: čtv 30. zář 2010 15:06:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note II
Rom: Stock - zatím ;)

Re: data gprs LEN pre icq

Příspěvek od THW » ned 05. pro 2010 17:26:54

skooopa píše:No ja bych jen dodal ze mozna je lepsi platit 150 mesicne za zakladni dat. tarif nez doufat v to ,ze mam firewall 100% dobre nastaven a "pusti" mi na net jen ICQ.Jelikoz pokud by se tak nestalo behem chvilky to bude nekolikanasobne drazsi nez celomesicni pripojeni k internetu.Nehlede na neustalou kontrolu nastaovani a premysleni o nove nainstalovanych aplikacich co by nahodou mohli na net...

Ale kazdej dle sveho uvazeni.
S tím jednoznačně souhlasím! Dřív jsem si říkal, že to co přenesu je pár desetikorun, ale když jsem si kvůli nastavení nového telefonu reaktivoval datové služby za 150 kč měsíčně, tak se asi někde stala chyba a kromě 150 kč za datové služby mi byly účtovány i stažené kb, jako bych tarif neměl..ke konci měsíce to sice opravili (bylo mi účtováno jenom 150kč), ale ještě mám schovanou sms, podle které mi bylo naúčtováno něco málo přes 7000 kč, takže bacha :D.

K tématu: v tomhle případě bude asi nejlepší dobře nastavená firewall
Neexistují velké problémy, pouze malá kladiva.


Atlantis
Stálý androiďák
Příspěvky: 146
Registrován: stř 29. pro 2010 16:49:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: data gprs LEN pre icq

Příspěvek od Atlantis » ned 23. led 2011 22:16:28

No a hlavně O2 teď už účtuje podle času 20kč/10minut....na jednu stranu je to dobrý, protože představa, že omylem zapnu data a nechám stáhnout třeba update na androida co má 200mega je celkem srandovní při těch cenách za kb co byly...a ono to HSDPA je celkem fofr

Na druhou stranu je pak komunikace přes ICQ sakra drahá, ikdyž přenesete 10kB
PS. ještě si pamatuju, jak dřív jsem posílal SMS přes internet přes nějakou aplikaci a fakt se to vyplatilo i bez datovýho tarifu...stálo to jen těch pár kb co se přeneslo...

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host