Správa telefonuautomatické přepínání 3G/4G

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Falty
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: čtv 15. pro 2011 9:13:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 lite
Mobil 2 / ROM: Xperia Mini (dead)
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 lite

automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od Falty » úte 03. kvě 2016 12:52:07

Víte o nějaké aplikaci co hlídá mobilní připojení? Chtěl bych se vyhnout EDGE.


Siemens SX1 (Simbian) => Mio A701 (WM) => SE Xperia Mini (Android) =X Nokia Lumia 630 Era (Nedřív jsem se vyděsil a potom jsem ho prodal :D WP prostě fuj!) => Huawei P8 lite (Android)



brm
Androiďák!
Příspěvky: 596
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8+ 64GB
Mobil 2 / ROM: OnePlus 3 64GB
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od brm » úte 03. kvě 2016 14:21:51

A čo konkrétne teda má robiť? Ako sa má vyhnúť 2G? Ak budeš len v dosahu 2G, chceš byť bez signálu? Na tieto aplikácie, ktoré dokážu prepínať siete, potrebuješ root, pokiaľ máš Android 5 alebo vyšši..


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16742
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od ludekbrno » úte 03. kvě 2016 14:27:29

Falty:

A to si myslíš, že telefon tě jen tak ze srandy hodí na 2G? :-) Ne, priorita je samozřejmě nastavena od nejvyšší kategorie po nejnižší. Takže na 2G tě hodí jen v případě, že není dostupné 4G ani 3G.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Falty
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: čtv 15. pro 2011 9:13:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 lite
Mobil 2 / ROM: Xperia Mini (dead)
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 lite

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od Falty » úte 03. kvě 2016 20:22:01

Když se zastavím někdy u matinky je tam slabší signal 3G, ale mam zkušenosti, že je lepší tam nechat pouze 3G i když to vypadne než dát automatické přepínání, protože mi to tam někdy hodí EDGE a to je opravdu nepoužitelné. Věřte mi, že se to opravdu vyplatí. :) Teď mam dual sim s 4G a chtěl bych prostě přepínání pouze 3G/4G
Siemens SX1 (Simbian) => Mio A701 (WM) => SE Xperia Mini (Android) =X Nokia Lumia 630 Era (Nedřív jsem se vyděsil a potom jsem ho prodal :D WP prostě fuj!) => Huawei P8 lite (Android)


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16742
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od ludekbrno » úte 03. kvě 2016 20:32:01

Ne, opravdu nevyplatí, je to pitomost :-) Každopádně to ani nejde. Pokud nemáš od výrobce v menu, tak smůla. Ale výrobci to tam logicky už nedávají (některé starší telefony to měly), protože v první řadě je potřeba zajistit, aby nedošlo k úplnému výpadku. Pak teprve vyšší rychlost dat. Nevím jak u tebe, ale mě to na 2G přepíná opravdu až když je signál 3G prakticky nepoužitelný. Nemá tedy smysl udržovat za každou cenu 3G, když data stejně nepřenesu.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Falty
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: čtv 15. pro 2011 9:13:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 lite
Mobil 2 / ROM: Xperia Mini (dead)
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 lite

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od Falty » úte 03. kvě 2016 20:44:14

Prostě to mam odzkoušené a přesvědčovat tě o tom nebudu. :twisted:
Siemens SX1 (Simbian) => Mio A701 (WM) => SE Xperia Mini (Android) =X Nokia Lumia 630 Era (Nedřív jsem se vyděsil a potom jsem ho prodal :D WP prostě fuj!) => Huawei P8 lite (Android)

Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10667
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 292
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od Mirda86 » úte 03. kvě 2016 21:11:28

To mam taky odzkousene na baraku mimo mesto.Na hodne mistech mam krasne pouzitelne 3G ale kdyz si na to misto "dotahnu" 2G pres automat tak se to proste na to rychlejsi neprepne.Kdyz to prepnu teda na tom miste rucne na 3G tak drzi a net beha nadherne.A drzi se H i kdyz vratim automatiku(neprepne se na 2G).
Mam to odzkousene na mnoha mobilech a v automatu na 3G se mi to prepinalo pouze u telefonu s nadprumernou citlivosti signalu.Takze bych rekl ze tohle nijak vyresit nepujde.
Jen doufat ze 4G brzo vytlaci vetsinu 2G :D

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Falty
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: čtv 15. pro 2011 9:13:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 lite
Mobil 2 / ROM: Xperia Mini (dead)
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 lite

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od Falty » stř 04. kvě 2016 7:25:09

Mam v telefonu 2 SIMky. Od vodafone na volání 2G a potom tam mam firemní tarif s 10Gb (t-mobile). U nás v okrese strašně špatné pokrytí 4G od t-mobile. Dle informací z infolinky t-mobile, by se to do konce června mělo tady výrazně zlepšit, tak proto by se mi hodil ten přepínač. Je to jak to tady popisuje Mirda86. Když se to přepne na EDGE, tak se na tom nedá provozovat pořádně ani destopový facebook natož třeba videa z youtube, když to přepneš ručně na 3G většinou to šlape jako hodinky, místami mi to vypadne, ale opravdu mezi H+ s jednou čárkou a EDGE se všemi je obrovský rozdíl. :D
Siemens SX1 (Simbian) => Mio A701 (WM) => SE Xperia Mini (Android) =X Nokia Lumia 630 Era (Nedřív jsem se vyděsil a potom jsem ho prodal :D WP prostě fuj!) => Huawei P8 lite (Android)


brm
Androiďák!
Příspěvky: 596
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8+ 64GB
Mobil 2 / ROM: OnePlus 3 64GB
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od brm » stř 04. kvě 2016 9:16:09

Ak máš Android 5 alebo vyšší, potrebuješ ROOT a následne nainštalovať Xposed Framework.

Potom si stiahni xposed modul s názvom Intelli3G:
https://play.google.com/store/apps/deta ... .intelli3g" onclick="window.open(this.href);return false;
Uvedený modul ti umožní manuálne prepínanať siete medzi 2G/3G/4G, prípadne rôzne kombinácie preferovaných sietí. Máš tam aj voľbu LTE/WCDMA, čiže mobil bude využívať iba 3G/4G podľa dostupnosti, čo vlastne požaduješ.

Ak to chceš zautomatizovať na základe nejakých požiadaviek, odporúčam Tasker:
https://play.google.com/store/apps/deta ... id.taskerm" onclick="window.open(this.href);return false;
Potom si môžeš cez Tasker spraviť profily, ktoré budú cez Intelli3G prepínať siete podľa tvojich požiadaviek. Pri nastavovaní Intelli3G v Taskeri odporúčam pozrieť tieto odkazy:
http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=208" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=527" onclick="window.open(this.href);return false;


scout123
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 14. čer 2016 15:15:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vernee thor

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od scout123 » stř 15. čer 2016 20:16:33

mám podobný problem s lte ... je tu dostatečné pokrytí(800 a 2100) telefon to zvlada ale zcela nesmyslně dropuje až na Edge ... přitom když v servisním menu nastavim na tvrdo pouze lte tak beží krásně ale pak nefunguje gsm modul(nejde volat) ... bohužel app uvedená výš nejde na mém telefonu použít(hlásí že nepodporuje procesor a 6.0 and) ... neexistuje nějaká jiná možnost jak natvrdi vynutit na telefonu aby nepoužíval jinou síť než lte ?


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 421
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od sNOW » stř 15. čer 2016 20:29:46

zkus tohle
http://forum.xda-developers.com/android ... e-t2937936" onclick="window.open(this.href);return false;


scout123
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 14. čer 2016 15:15:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vernee thor

Re: automatické přepínání 3G/4G

Příspěvek od scout123 » stř 15. čer 2016 20:41:58

nejak netusim co to tak nejak dela... nainstaloval jsem ale jen to otevre obrazovku ale nic vic neudela...

EDIT by jumbo78: smazaná zbytečná citace

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host