Správa telefonusystem app safe remover nic neuvolní

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
vsh
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 03. dub 2013 18:45:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Ascend g300

system app safe remover nic neuvolní

Příspěvek od vsh » ned 19. úno 2017 17:49:32

Ahoj, Huawei 4X, Android 5.1.1, rootnutej a nainstalováno System app safe remover.

Vymazal jsem systémový aplikace ve velikosti X stovek MB, ale reálně se mi neuvolnilo vůbec žádný místo.

Koš jsem přímo v tý aplikaci vysypal.

Poradí prosím někdo, jakto a co s tím?

Dík, Ivo




Uživatelský avatar

ac1893
Robot
Příspěvky: 931
Registrován: pát 16. pro 2011 2:23:15
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: One Plus 6t
Bydliště: Vintířov

Re: system app safe remover nic neuvolní

Příspěvek od ac1893 » ned 19. úno 2017 18:30:42

Protože systémové apk můžeš mazat jak chceš ale více paměti nezískáš :palec:


Autor tohoto vlákna
vsh
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 03. dub 2013 18:45:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Ascend g300

Re: system app safe remover nic neuvolní

Příspěvek od vsh » ned 19. úno 2017 18:33:12

kua a to přitom v návodech na netu je napsaný, že právě na tohle je root dobrej, abych se zbavil systémovejch apek a získal tím víc místa. Ještě si definujme pojem systémová apka - je to bordel, co tam předinstaloval huawei, typu huawei swype, atd.

Uživatelský avatar

verny94
Moderátor
Příspěvky: 4043
Registrován: stř 22. kvě 2013 18:26:02
Reputace: 284
Typ mobilu / ROM: Huawei P30
Mobil 2 / ROM: Samsung Gear S3 Frontier
Bydliště: Kladno

Re: system app safe remover nic neuvolní

Příspěvek od verny94 » ned 19. úno 2017 19:06:47

Ale systémové aplikace jsou alokované v jine části paměti.
Na poděkování slouží tlačítko v rohu příspěvku :palec:


Autor tohoto vlákna
vsh
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 03. dub 2013 18:45:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Ascend g300

Re: system app safe remover nic neuvolní

Příspěvek od vsh » ned 19. úno 2017 19:12:15

verny94 píše:Ale systémové aplikace jsou alokované v jine části paměti.
bohužel nerozumím, co mi to má říci - mohu poprosit o vysvětlení?

Resp. hlavně bych potřeboval vysvětlit, proč jsem smazal několik set mega aplikací, zmizely mi ze seznamu nainstalovaných aplikací a nezískal jsem vůbec žádný místo navíc...

potřebuji to volné místo, to je pro mě klíčová priorita :-) jinak jsem v prd...



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16745
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: system app safe remover nic neuvolní

Příspěvek od ludekbrno » ned 19. úno 2017 19:52:05

To teda seš :) Systémové aplikace jsou v části paměti, do které jako uživatel nemáš vůbec přístup. Takže i kdybys smazal celý system, tak ti žádná uživatelská paměť nepřibude, jen se ti uvolnila systémová paměť, kterou ale využít nemůžeš, smůla.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
vsh
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 03. dub 2013 18:45:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Ascend g300

Re: system app safe remover nic neuvolní

Příspěvek od vsh » ned 19. úno 2017 20:01:33

aha. Tak to je veselý... Aktuálně mám nainstalovaný TWRP. Půjde mi i tak zpátky flashnout čistej android 5.1 (tedy tu stejnou verzi, co už tam mám), abych neměl root?


ATG Droid
Robot
Příspěvky: 919
Registrován: ned 21. srp 2016 2:28:37
Reputace: 95
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 9 Pro (joyeuse)
Twitter: frantakysela
Kontaktovat uživatele:

Re: system app safe remover nic neuvolní

Příspěvek od ATG Droid » ned 19. úno 2017 21:55:33

To jako chceš flashnout stock romku? Tak jestli máš nandroid zálohu tak ji obnov... V opačném případě to budeš pravděpodobně flashovat přes flashtool.


Autor tohoto vlákna
vsh
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 03. dub 2013 18:45:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Ascend g300

Re: system app safe remover nic neuvolní

Příspěvek od vsh » pon 20. úno 2017 4:49:41

Mám 2.6 GB velkej soubor s androidem 5.1, kterej sem už použil jednou při updatu z 4.4 na 5.1.
Můžu to updatnout pomocí TWRP přes její funkci install? Pokud ne, jak tam dostanu originální stock recovery?

Dík

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host