Správa telefonushow RAM widget

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 490
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: 6

show RAM widget

Příspěvek od skorec » ned 02. úno 2020 17:33:21

Kedze som chcel vediet ze obcasne kockovanie pri miroringu na TV sposobuje moja mala pamat Redmi 8A/2GB_RAM tak som si nainstaloval show RAM widget. Ten mi ukazal ze ked spustim nejake video pri zapnuto Mirroringu wdgwt mi ukaze vyuzitie RAMky za zmeni z 35% na 25-33%. Nikdy to neklesne na nulu ale samplovanie je tusim len 500ms takze tazko povedat ci RAMka nie je obcas preplnena.

Zajimave je tiez ze po spusteni predinstalovanej aplikacie "RAM Jet" vypne "show RAM" widget .

viete poradit widgety pre CPU a WiFi ?


AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: show RAM widget

Příspěvek od LivArt » ned 02. úno 2020 18:50:27

RAM na Androidu se používá jinak než na OS Win (a ani tam už to není jen o té volné paměti).
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 490
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: 6

Re: show RAM widget

Příspěvek od skorec » pon 03. úno 2020 9:02:58

No zial zatial si mi toho prilis vela neprezradil ale mozno mi prezadis ako zachovat stalu viditelnost stavoveho riadku.
Teraz totiz pri spusteni aplikacie ( napr prehravanie videa vo VLC ) stavovy riadok prestane byt viditelny.
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22815
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: show RAM widget

Příspěvek od LivArt » pon 03. úno 2020 17:45:44

To musí umět samotná appka.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Wanna debunk?
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 490
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: 6

Re: show RAM widget

Příspěvek od skorec » pon 03. úno 2020 19:36:13

Nooo kedze napr. po spusteni videa v Galerii mozem na chvilu vidiet/zazriet stavovy riadok po potiahnuti prstom od vrchu smerom dole tak som sa domnieval ze niekde v nastaveniach telefonu sa da docasne 2 sekundove zobrazenie da zmenit napr. na 20 sekundove alebo trvale .

Prepacte za primitivne otazky ale s androidom sa hram zatial len 1 mesiac a zistujem ze predchadzajuce skusenosti zo starymi Windowsami su mi skor na obtiaz.
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


Uživatelský avatar

wallin
Robot
Příspěvky: 880
Registrován: čtv 05. zář 2013 23:46:52
Reputace: 30
Typ mobilu / ROM: P4XL / A.12

Re: show RAM widget

Příspěvek od wallin » úte 04. úno 2020 2:28:03

Pokud je RAM plná, systém si v případě potřeby sám ukončí na pozadí aplikaci, aby mohl spustit tu, na kterou uživatel právě někde v menu ťápnul. Seznam naposledy spuštěných aplikací můžeš vidět v multitasking-u. V kostce by se dalo říci, že plná RAM je dobře.

starší článek, ale mohl by tě zajímat:
https://www.svetandroida.cz/task-killery-cistice-ram/
https://www.svetandroida.cz/task-killery/


Autor tohoto vlákna
skorec
King of trolls
King of trolls
Příspěvky: 490
Registrován: pát 17. led 2020 8:39:58
Reputace: 6

Re: show RAM widget

Příspěvek od skorec » úte 04. úno 2020 10:28:11

Diky za dobre linky. CTRL,ALT,Delete som pouzival/pouzivam hlavne na zistenie toho kde to viazne a pokial som to pochopil spravne tak Andoroit samotny vie lepsie organizovat/uvolnovat RAMku ako my sami alebo automaticke killery ale pokial sme si nainstalovali nejaku tvrdohlavu/blbu apku tak je ju rozumne odhalit , skusi kilnut a pripadne aj odinstalovat a nahradit ju rozumnejsou apkou ktora je dostatocne ovladatelna s ohladom na uvolnovanie RAM ale tiez je aj menej zrava na CPU/baterie.

Vo Windowsoch mame tu vyhodu ze task manager si mozeme strcit do maleho okna kde vidime aj okamzite hodnoty pri beznej praci .
V androide a na malej obrazovke by potesil nejaky transparetny task manager ak taky vobec existuje.

Ten OS monitor asi nie je transparentny a nejde z neho asi priamo killovat podozrivy proces/apku ???
AAA Absolute Android Analfabet
Realme 5 Pro + LG wine smart H410


sirThomas
Androiďák!
Příspěvky: 376
Registrován: úte 01. bře 2016 10:38:12
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7T

Re: show RAM widget

Příspěvek od sirThomas » úte 04. úno 2020 11:43:11

Vše podstatné bylo vysvětleno výše :-) Žádná taková aplikace která by splňovala všechno co ty chceš neexistuje. Pokud ji tak mermomocí chceš, zaplať si vývojáře ať ti ji udělá.

On je důvod proč nic takového není je ten že v roce 2020 každý mobil má dostatek RAM a není to potřeba řešit jako s prvními androidy...
HTC Mega => HTC EVO 3D => Galaxy Note 3 => Galaxy S8+ Gear Fit2Pro => OnePlus 7T + Amazfit TRex Pro


pavbures
Stálý androiďák
Příspěvky: 197
Registrován: ned 03. črc 2011 19:33:31
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: SG S10e
Mobil 2 / ROM: Xperia Z3C /Carbon CR8

Re: show RAM widget

Příspěvek od pavbures » úte 04. úno 2020 13:27:40

Něco přece je - Cool Tool - system stats
https://play.google.com/store/apps/deta ... cpuoverlay

Odpovědět

Zpět na „Správa telefonu“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host